Det bästa fotbadet 2024 – Test av fotbad

[tabell]

Klicka här för att se fotbad.

Bästa fotbadet 2024

Att ha ett fotbad kan verkligen vara något som förgyller din vardag. Att kunna slappna av efter en tuff dag av jobb eller studier kan vara guld värt för att orka med allt. Dessutom slipper du spendera stora summor pengar på att besöka spa om du istället kan skapa ditt eget lilla spa hemma. Fotbad har även en rad hälsofördelar och kan till exempel hjälpa mot värk och andra problem.

Men det är faktiskt svårare att köpa det bästa fotbadet än man kan tro. Vad det beror på är det faktum att det finns så många viktiga aspekter att ta hänsyn till om man vill hitta det bästa fotbadet för ens egna ändamål. Dessutom så finns det ett mycket stort antal olika modeller inom olika prisklasser, vilket kan göra det förvirrande att veta vilken man ska välja. Det är även vanligt för onlinebutiker att lyfta fram positiva aspekter med en viss produkt men skymma undan de negativa aspekterna som kanske annars skulle minska deras försäljning.

Det är just därför vi här på skönhetsmagasinet.se har gjort ett stort övergripande test av de bästa fotbaden på marknaden. I samband med vårt test har vi även skapat en köpguide för att du som vill hitta det bästa fotbadet som är skräddarsydd för just dina ändamål ska kunna göra det utan större problem. Testet och köpguiden för fotbad har vi kunnat skapa genom att läsa igenom stora mängder kundrecensioner och genom att utgå från egna erfarenheter och kunskaper. Efter att du har läst igenom vår köpguide kan vi nästan garantera att du kommer kunna hitta rätt fotbad för dig. För dig som bara vill ha det bästa fotbadet utan att behöva göra det för komplicerat för dig själv så kan du välja via vår tabell ovan.

Köpguide för bäst i test fotbad 2024

Att köpa det bästa fotbadet på nätet kan alltså vara ganska svårt. I och med att det finns så många aspekter att tänka på kan det bli förvirrande när man ska välja. Nedan hittar du därför vår köpguide som vi har sammanställt där du kan hitta allt du behöver veta innan du köper det bästa fotbadet på nätet. Tänk även på att ta hänsyn till dina egna behov och ändamål. Här är vad du behöver tänka på:

 • Värmeelement
 • Storlek
 • Ljudnivå
 • Bubblor
 • Temperaturkontroll
 • Enkel användning och hantering
 • Uppvärmning
 • Kontroller
 • Vibration
 • Massagefunktion
 • Omlopp
 • Användarvänlighet
 • Bärbarhet
 • Säkerhet
 • Pris
 • Massagerullar
 • Extrafunktioner

Värmeelement

De mest avkopplande fotbaden kräver åtminstone en balja med varmt vatten. Många av fotbad på marknaden håller ditt vatten varmt genom en värmeenhet, medan mer grundläggande modeller inte gör det. Vissa håller helt enkelt vattnet varmt medan andra är mer högteknologiska och låter dig välja exakt den temperatur du önskar på en LED-display. Oavsett om fotbadet är uppvärmt eller inte, rekommenderar vi alltid att börja med varmt vatten för den bästa upplevelsen. Om du vill ha varmt vatten, för att säkerställa att du har en lång lyxig blötläggning, måste vattnet ha lite hjälp att hålla dig varm. Inte alla fotbad har denna funktion, och vissa har begränsningar för temperatur och uppvärmningstid.

Storlek

Vissa fotbad har fantastiska funktioner, men de tenderar att ta upp mycket utrymme. Om du vet att ditt förvaringsutrymme är begränsat, dubbelkolla alla mått och välj ett fotbad som får plats under en säng eller på en garderobshylla. Några av de mer grundläggande modellerna är till och med hopfällbara, vilket gör dem perfekta för små utrymmen. Du måste veta hur stort fotbadet är i form av storleken på fötterna det kan rymma. För de flesta räcker det medelstora fotbadet för att få plats med fötterna. Däremot kan stora fötter hitta problem om inte fotbadet är tillräckligt stort också. När det gäller vikten behöver du en medelvikt för att balansera mellan bärsvårigheter och fotbadets stabilitet.

Kommer dina fötter att passa i ditt val av fotbad? Kontrollera måtten innan om du har exceptionellt stora fötter. Det är också värt att notera att vissa fotbad har högre badkar för att rymma användarens ben. Att skaffa ett högre badkar kan vara ett smart val om du har problem med benen. Tänk på att du måste fylla badkaret med vatten innan du använder det, så välj ett badkar som är lätt nog att bära (även när det är fullt). Du bör också tänka på hur mycket utrymme du har i ditt hem för att förvara ditt fotbad när det inte används. Fotbad finns i olika storlekar, och det är bra. Att ha fler dimensioner att välja mellan gör att fler människor kan vara helt nöjda med sitt val. Storleken på detta fotbad avgör hur mycket vatten det kan hålla, och du hittar tre bassängdjup du kan välja mellan.

Ljudnivå

Strålar och bubblor kan vara högljudda och kan störa din upplevelse om du planerar att använda ditt fotbad medan du kopplar av framför TV:n. Om buller är ett problem för dig, leta efter ett alternativ med massageapparater istället för jetstrålar. Fotbad är tänkta att vara avkopplande, så ett högt ljud kan säkert distrahera upplevelsen. Men tillägget av jetstrålar och bubblor kommer definitivt att lägga till lite brus. För dem rekommenderar vi att du sätter på lite lugnande musik för att dränka det. De många rörliga delarna på fotbad kan göra det ganska bullrigt om det inte är rätt inställt. Skaffa därför ett fotbad av högsta kvalitet och med de lägsta ljudnivåerna. Annars blir det en distraktion för avkopplingen och för andra i rummet.

Ett fotbad som är för bullrigt är ett snabbt sätt att förstöra den atmosfär du har strävat efter att uppnå. Även om fotbad inte kommer att vara för bullriga i sig, är det extrafunktionerna som vibrationer och andra aspekter som kan påverka ljudnivån. Detta kanske inte är ett problem för alla, men om du har trägolv eller bor på andra våningen kan du orsaka störningar för både dig själv och dina grannar som bor under dig. Framför allt vill du att ditt fotbad ska vara så avkopplande som möjligt, och för mycket ljud kan hindra detta.

Bubblor

Trötta, värkande eller ömma fötter behöver syre för att återhämta sig. Hela poängen med att öka cirkulationen är att öka syresättningen. Syrebubblor hjälper till att leverera detta syre i ett fotbad och bidrar till de helande fördelarna med massage och värme för maximal föryngring och smärtlindring. Bubbelfunktionen är nästan en nödvändighet i ett fotbad då fördelarna med bubbelmassage på fötterna är många. I kombination med varmt vatten är bubbelmassagen ett bra tillskott för att lindra smärta och trötthet från fötterna. Bubbelstrålarna används ofta som aku-noder som hjälper till att massera akupunkturpunkterna i fötterna. Om ditt fotbad inte bubblar kan det bero på många olika orsaker som tilltäppta vattenstrålar, ett felaktigt värmeelement eller andra problem.

Temperaturkontroll

Medan vissa fotbad bara har alternativet “varma” eller “varma”, låter de bästa dig ange den exakta temperaturen du önskar så att den kan bibehålla den åt dig. Denna precision hjälper dig att få maximal komfort och avkoppling från ditt fotbad. En av de viktigaste sakerna som folk älskar med fotbad är känslan av att dunka ner fötterna i ett varmt, avkopplande badkar med vatten. De flesta modellerna har uppvärmningsmöjligheter men vissa av dem har bara inställda temperaturinställningar som du bara kan blanda igenom. Vissa fotbad låter dig dock ställa in den exakta temperaturen du vill att ditt vatten ska vara, vilket är ett välkommet steg upp.

Enkel användning och hantering

Man kan tycka att det inte är någon större sak att hantera ett fotbad. Men inte när du ska kontrollera temperatur, tid, vibrationer, bubblande och masserande intensitet, och ibland ännu mer! Speciellt för äldre användare är det viktigt att ha ett användarvänligt fotbad. Fotbad med digital display är ett bra val eftersom kontrollerna är visuellt tydliga och bekväma.

Din enhet ska vara lätt att ställa in, använda och rengöra – de är inte en del av själva avslappningsprocessen, utan bidrar till den totala upplevelsen. Helst kommer ditt utvalda fotbad att ha en fjärrkontroll som gör att du kan luta dig tillbaka och tänka på något annat än att fördjupa dig i den avkopplande upplevelsen. Många av de dyrare modellerna har tåpekkontroller, så du behöver inte böja dig mitt i upplevelsen och fumla med händerna i onödan, som på vissa billigare modeller. Nedre modeller eller hemmagjorda enheter kanske inte är något annat än ett kärl som du fyller med vatten, epsomsalter och eteriska oljor. Uppenbarligen har dessa enheter inga kontroller.

Du kanske undrar vad som är så svårt att använda när det gäller fotbad för hemmabruk. Jo, först och främst har utmärkta fotbadsmaskiner minst två funktioner du kan använda, bland dem är massage med uppvärmt vatten. Vissa enheter är ganska lätta att använda eftersom de har en display och du kan fixa vattnets temperatur med kontrollpanelen. Maskiner visar dig temperaturen i Celsius. Vissa spa har ingen skärm och du kommer inte att ha möjlighet att ange en vattentemperatur. När du aktiverar värmefunktionen kommer de att värma upp vattnet tills du avbryter det. Inte riktigt enkel att använda, lämpligt?

Uppvärmning

För den bästa massageupplevelsen måste vattnet vara varmt och temperaturen hållas vid den tidpunkten när du masserar fötterna. Av denna anledning behöver du ett fotbad med ett högkvalitativt värmeelement som inte bara värmer vattnet utan också håller dess temperatur konstant tills du är klar. Ännu bättre, skaffa ett fotbad som förhindrar att vattnet överhettas. Om ditt fotbad inte värmer vatten kan det vara ett felaktigt värmeelement eller dålig anslutning.

När det kommer till vattenvärme i ett fotbad finns det bara två alternativ. Vissa fotbad kräver att du värmer upp vattnet i förväg, och de håller inte vattentemperaturen åt dig – du kan komma på att du avslutar din blötläggning innan du är redo bara för att vattentemperaturen har svalnat för snabbt. De mer avancerade fotbaden har förmågan att värma upp vattnet åt dig, och de reglerar vattentemperaturen under hela din användning. Dessa avancerade produkter har temperaturkontrollknappar som gör det enkelt att göra justeringar som du vill. Är det möjligt för fotbadet du funderar på att värma upp vattnet? Inte alla av dem kan; vissa kan bara hålla vattnet vid en viss temperatur. Välj en enhet som låter dig ändra temperaturen till din önskade komfortnivå om du vill blötlägga dina fötter i varmt vatten.

Ingen tycker om att doppa sina fötter i ljummet vatten, och mycket av effekten av ett fotbad går förlorad om vattnet inte är vid eller runt en viss temperatur. Ett uppvärmt fotbad är idealiskt för bästa resultat, eftersom det värmer vattnet till önskad temperatur utan att du behöver göra något separat. Mer avancerade fotbad kommer att använda teknologi, som arbetar för att upprätthålla en optimal temperatur under din spasession. Detta hindrar dig från att sitta i vatten som gradvis blir ljummet och lite grovt, och säkerställer ett lyckat fotbad för att lindra värk och smärta, eller helt enkelt unna dig själv.

Kontroller

Fotbad har också olika alternativ när det kommer till deras kontroller. Vissa enheter har mycket grundläggande inställningar och en enkel på/av-brytare. Andra enheter är byggda med stora knappar, så kallade tå-touch-kontroller, som gör dem tillgängliga för alla, ibland utöver funktioner som färgkodade lampor som Kendal fotbad. Andra fotbad har mycket avancerade digitala kontroller med flera inställningar att välja mellan som temperaturkontroll och vibrationsmassagelägen. När du funderar på att köpa ett nytt fotbad, bör du kolla in kontrollerna för varje enhet du funderar på och se vilken av dem som har de alternativ som du är mest intresserad av.

Vibration

Många fotbad på marknaden fungerar som en vibrerande fotmassager. Vibrationer ökar blodflödet och rörelseomfånget och minskar muskelsmärta och smärta. Att ha en enhet med vibrationsmassage är en extra bonus när det kommer till att vårda dina fötter. Det handlar verkligen om vad dina fötter tycker om mest, och många människor har upptäckt att de verkligen njuter av fördelarna med att få en vibrerande fotmassage. Kvalitetsmodeller har vanligtvis högfrekventa eller enkla massagevibrationer som kommer att slappna av dina fötter ytterligare genom att försiktigt massera dem. Olika fotbad erbjuder olika nivåer av vibrationer, från mjuka till intensiva, jämna slagrörelser. Vissa modeller ger dig val av vibrationsstyrka. Allt-i-ett-enheter erbjuder program som kombinerar bubblor, strålar och vibrationer, vilket möjliggör en ytterst avkopplande och föryngrande upplevelse.

Massagefunktion

Den andra aspekten att överväga är massagefunktionen. Detta möjliggörs vanligtvis av en serie massagerullar på golvet i fotbadet. De kan vara borttagbara eller inte beroende på dina preferenser. Att ha avtagbara sådana är bra när du behöver använda acu-noderna i en bubbelmassage. Det finns också möjlighet att ha rullande sådana, vibrerande sådana eller sådana som kräver att du rullar dem själv. Du kan också välja sådana som har en rullande och vibrerande effekt samtidigt. Allt beror på dina preferenser.

Omlopp

Undrar du vilka hälsofördelar du kan njuta av när du har ditt alldeles egna fotbad? För det första är fotmassage kända för att öka din blodcirkulation och fotbad har många funktioner som masserar dina fötter såsom massagerullar, vibrationer, bubbelstrålar och vattenfallsduschar. God blodcirkulation är otroligt viktig för din hälsa eftersom den levererar syrerikt blod och näringsämnen till alla organ i din kropp – vilket innebär att använda ditt fotbad är ett utmärkt sätt att flytta syre runt din kropp.

Användarvänlighet

Vill du ha ett fotbad som är enkelt att använda? De flesta människor gör det. Din upplevelse av att blötlägga foten kommer att göras ännu trevligare av tydliga, lätta att följa instruktioner. Vissa fotbad har förprogrammerade alternativ, så att du helt enkelt kan trycka på en knapp och koppla av. Andra kommer med en fjärrkontroll så att du inte behöver luta dig över mitt i blötläggningen för att fumla med de inbyggda kontrollerna.

Ett fotbad ska också vara enkelt att rengöra. Ju mer kontur/texturerad fotbassängen är, desto svårare är den att rengöra. Välj ett fotbad med släta kanter och färre dolda springor där bakterier och svampar kan frodas för en problemfri städning. Tänk också på var du kommer att använda ditt fotbad. Finns det ett uttag i närheten? Är sladden tillräckligt lång för att nå närmaste uttag om inte?

Bärbarhet

Medan de flesta människor vill ha sina fotbad placerade i sitt hem eller på kontoret semipermanent, föredrar vissa människor en mer bärbar design, särskilt om de har ett medicinskt tillstånd eller skada. Vissa modeller är byggda för att vara mindre än genomsnittet eller har en hopfällbar design, vilket gör att du kan transportera maskinen med större lätthet.

Vissa fotbad-enheter är lätta att förvara och transportera. De är mycket bärbara. Andra är ganska besvärliga och tunga, speciellt om de är fyllda med vatten. Det är därför det är en idé om ditt fotbad har ett dräneringssystem installerat, som ett externt dräneringsrör eller en inbyggd vattendräneringsventil, som gör det enkelt att rengöra enheten efter användning och eliminerar behovet av att lyfta upp enheten för att spilla. vattnet ur den. Vissa fotbad kommer med en mobil bärenhet – ett mobilt hjul för bärbarhet – vilket är till stor hjälp om du planerar att flytta ditt fotbad mycket. För andra enheter kan du behöva köpa en mobil bärenhet separat.

Säkerhet

Det finns några säkerhetsfrågor att tänka på när du använder ditt fotbad, men ta inte dessa som medicinska råd – kontakta alltid din läkare först! Vissa fotbadsmodeller listar specifika medicinska tillstånd som skulle hindra alla som lider av dessa typer av medicinska tillstånd från att använda utrustningen, men inte alla modeller har dessa varningar. Före allt annat: Du bör kontrollera enheten före användning för att säkerställa att den är i gott skick. Problemet är egentligen att hitta ett fotbad som låter dig justera temperaturen som du vill eftersom de flesta kommer med förinställda lägen för temperatur. Så håll utkik efter justerbarhet om du gillar att blanda ihop dina fotbad då och då.

Placera fotbad-enheten på ytan när du använder den. Se till att torka händerna innan du använder på/av-knappen, för att undvika elektriska stötar. Det mest uppenbara är att du bör vara försiktig och kontrollera temperaturen på vattnet innan du sänker ner fötterna för att inte bränna dem, men det finns också mindre uppenbara säkerhetsproblem. Om du vill behandla en förfrysning, se till att temperaturen på vattnet inte är över 39°C. Rengör ditt foo-spa noggrant efter användning. Bakterier, eller mikroorganismer, finner en perfekt miljö i fuktiga och smutsiga ytor. De är bärare av många sjukdomar. Om du har allergiska reaktioner mot eteriska oljor eller epsomsalter bör du självklart undvika att använda dem under ditt fotbad.

>>> Är du intresserad av doftpinnar? Klicka här.

Pris

Om du blir förvånad närmar vi oss kostnad och uthållighet vid exakt samma tidpunkt, det borde du inte vara. Om det kommer till fotbad är båda dessa sammankopplade. Avancerade modeller är något mer hållbara än billigare. Det beror på att de antingen använder en tjockare plast eller en mycket bättre. Dyrare modeller ger också fler funktioner och program. De flesta av dem har en digital skärm, och de använder en termostat. De har en lättanvänd kontrollpanel, plus att de har minst en säkerhetsfunktion.

Billiga fotbad är inte dåliga, men med medel. De kan ge en fantastisk massageupplevelse, men de kommer inte att ha de flashiga funktionerna i de dyra versionerna. De kommer inte att ha en termostat, men de kommer att värma upp vattnet ändå. Du hittar inte ändringarna du gör i en skärm, men du kommer att märka dem på kontrollpanelen. När det gäller hållbarhet kan dessa versioner hålla i sig länge om du är försiktig när du använder dem.

Massagerullar

Upp till massagerullar är berörda, de kan vara glittrande och icke-motoriserade. När du använder spa med en icke-motoriserad tång, måste du flytta tårna på rullarna för att få massage. Massagens hastighet och intensitet dikteras av hur du rör dina fötter och trycker mot rullarna. Motordrivna vältar gör halva jobbet åt dig. Du behöver inte röra tårna och bakåt för att få massage, då behöver du bara hålla tårna på de rörliga rullarna. Massageintensiteten dikteras fortfarande av hur hårt du trycker mot rullarna.

Dessa versioner är underbara för många människor, men de är inte särskilt bra för individer som tycker om sin fotmassage grov. Att trycka hårt mot dessa rullar kan skada dem. Fotbad använder mellan 2 – 1 rullar. Vissa modeller har till och med avtagbara rullar. Individer som gillar att massera sina fötter lite hårdare kanske vill välja en version som ger fler rullar. De som har känsliga fötter kanske vill välja en modell som kommer med två avtagbara rullar. Detta låter dig testa en fotmassage med hjälp av tången och ta bort dem om du inte gillar det.

Extrafunktioner

Om du gillar att lägga till extrafunktioner med produkterna du köper har du tur när det kommer till fotbad. Det finns många tillgängliga alternativ att välja mellan såsom exfoliering, rengöring och massagetillbehör, vattenfallsduschar, bubbelstrålar, vibrationsmassagelägen, infraröd terapi och medicinlådor. Att tänka på vad du gillar och ogillar kan hjälpa dig att bestämma vad du föredrar i ett fotbad hemma. Till exempel, om du älskar aromaterapi, vill du förmodligen ha en inbyggd medicinlåda så att du kan lägga till eteriska oljor, torkade blommor och salter till ditt fotbad. Om du vill ha mycket djup kanske du gillar Kendal fotbad. Eller om du verkligen ogillar tryck på undersidan av dina fötter, kanske du inte vill ha en enhet med massagerullar.

Fotbad kan innehålla några praktiska extrafunktioner som inte precis är viktiga men som verkligen är trevliga att ha i närheten. Till exempel har vissa modeller en funktion för rött ljus som hjälper till med celltillväxt och regenerering, eller kan även inkludera pedikyrtillbehör som du kan byta in och ut när du vill. Vissa fotbad har till och med en vibrationsfunktion som folk säkert kommer att njuta av. Vill du att ditt fotbad kommer med en rulle eller pimpstenstillbehör? Du kan ge dig själv en pedikyr om du är intresserad. Vi råder potentiella köpare att noga överväga de olika extrafunktionerna och tillbehören som följer med vissa fotbad. “Är dessa extra tillbehör kvalitetsartiklar som skulle möta mina behov?” du kanske undrar. Om så är fallet kanske extramaterialet inte är värt pengarna.

Lista över de bästa fotbaden 2024

 • Bäst i test:
 • Populärast:
 • Premiumval:
 • Billigast:

Fördelarna med fotbad

Att använda ett fotbad ger skönhets- och hälsofördelar, och när du lägger till eteriska oljor i mixen blir fördelarna ännu större. Fotbad har visat sig ha en mycket positiv effekt på komfort och allmänt välbefinnande när de görs regelbundet. Faktum är att en artikel publicerad 2014 förklarade att att få fotmassage konsekvent har visat sig avsevärt förbättra blodcirkulationen och muskelstimulering, vilket ofta resulterar i smärtlindring och spänningsminskning. Här är några av de möjliga hälsofördelarna med att använda fotbad:

Förbättrar cirkulationen

Värme- och massageelementen i ett fotbad ökar blodflödet i dina fötter. Detta förbättrar cirkulationen i hela kroppen, eftersom fotcirkulationen spelar en nyckelroll för att få tillräckligt blodflöde till resten av kroppen.  Din blodcirkulation kommer att stimuleras när du använder ett fotbad. Spaets rullar är designade för att ge en stimulerande massage som främjar din lokala blodcirkulation. Detta kommer att leda till en allmän stimulering av din blodcirkulation, och det kommer att få dig att må bättre genom att öka dina energinivåer. Även om du inte gillar att använda massagerullarna kan du fortfarande stimulera din blodcirkulation genom att rulla fötterna över de inbyggda massagehuvudena längst ner på enhetens bassäng. Det kan ta mer tid för resultaten att visas, men de kommer att visas ändå.

Avgiftar din kropp

Genom att öka cirkulationen och massera muskelvävnaden i dina fötter hjälper fotbad att avgifta din kropp. Genom att massera dina fötter ger fotbad dig också fördelarna med zonterapi, inklusive stimulering av vitala organ som spelar en roll för att avgifta din kropp. När badsalt som Epsom Salt tillsätts i ditt fotbad blir den avgiftande effekten ännu större. Att använda fotbad med regelbundenhet kan hjälpa din kropp att bli av med gifter. Fotavgiftning är till stor hjälp för att eliminera gifter från dina njurar och lever, det hjälper din kropp att upprätthålla ett balanserat pH och rätar upp ditt immunförsvar. Denna avgiftningsprocess hjälper dig också att bli av med akne och rynkor.

Ger smärtlindring

Fotzonterapi används för att lindra smärta i andra delar av kroppen, så det kan hjälpa mot huvudvärk, ryggsmärtor eller andra smärtor du upplever. Det lindrar också fot- och fotledssmärtor med värme och massage. Hjälper fötter och fotleder att återhämta sig från träningspass genom att minska inflammation och öka cirkulationen hjälper fotbad dina fötter att återhämta sig snabbare från tuffa träningspass eller ansträngande aktiviteter. Denna återhämtning är nyckeln till att förebygga skador och förebygga muskelömhet. Många människor lider av smärta i fötterna och vristerna, oavsett om det är från ålderdom, ett medicinskt problem eller en tidigare skada som fortsätter att fungera. Ett fotbad är ett bra sätt att lindra dessa värkar och hjälper dig att slappna av under processen.

Fotbad är bra för att lindra spänningar i muskler och leder, så de är mycket bra för personer som lider av artritisk smärta. Om dina leder stör dig konstant kan du lindra smärtan genom att använda fotbad på morgonen och kvällen varje dag. Du kanske vill lägga till lite sjögräs i ditt vatten om du lider av artritisk smärta, eftersom de kommer att minska smärtan i högre grad än enkel vatten och massage gör. Som du säkert vet vid det här laget är fotsulorna täckta av olika nervpunkter. En enkel fotmassage kommer att stimulera dessa nerver, och det kan leda till färre huvudvärkar och migrän. Om du använder fotbadet ofta kommer du att få färre huvudvärkar och de du har blir mindre intensiva.

 

Sänker blodtrycket

Tyngdkraften kräver att ditt hjärta pumpar hårdare för att få upp blodet från dina fötter igen. Att förbättra blodcirkulationen i dina fötter med ett fotbad har effekten att sänka blodtrycket eftersom vårt hjärta inte behöver arbeta lika hårt för att cirkulera blod.

Minskar ödem

Ödem, eller vätskeretention, är vanligt i fötter eller anklar, särskilt hos gravida kvinnor. Men många människor har lindrigt ödem av överdriven saltkonsumtion. Fotmassage hjälper till att frigöra denna överflödiga vätska för att förhindra allvarligare tillstånd som ödem kan orsaka. Regelbunden användning av ett fotbad kan hjälpa dina fötter att återhämta sig från förhårdnader, liktornar, bunions och andra fotproblem.

Sänker blodtrycket

Orolig för högt blodtryck? Investera i ett fotbad. Studier har visat att fotmassage sänker ditt blodtryck vilket leder till bättre övergripande hälsa. Att upprätthålla ett hälsosamt blodtryck minskar risken för flera allvarliga hälsotillstånd som hjärtinfarkt, stroke och aneurysm. Så att regelbundet använda ett fotbad är ett bra komplement till din normala självvårdsrutin. Ditt hjärta måste hela tiden arbeta hårt för att pumpa blod tillbaka från dina fötter till resten av din kropp. Genom att använda ett fotbad kan du förbättra blodcirkulationen i dina fötter och sänka blodtrycket som krävs för att cirkulera ditt blod.

Avslappning

Den mest uppenbara fördelen med att köpa fotbad är den avslappning som kommer med en go blöt av dina fötter. Avslappning sänker din stressnivå drastiskt, minskar dina chanser att få ett kroniskt medicinskt tillstånd och lindrar symtom du kanske redan har. Så att regelbundet använda ditt fotbad hjälper dig att snabbt komma in i ett avkopplande sinnestillstånd, vilket enkelt ger de många hälsofördelar som din kropp desperat behöver.

Sparar pengar

Fotbad för hemmabruk är också en enorm pengarsparare i motsats till att ha täta besök på ett spa eller en nagelsalong. Så av med de dyra resorna och njut av en gör-det-själv-spadag hemma, blötlägg, exfoliera och massera dina fötter i ditt alldeles egna fotbad.

Sänker dina stressnivåer

Människor bär mycket vikt på fötterna. Dina fötter är känsligare än de ser ut vid en första anblick, och du kan se hur känsliga de är genom att gnugga dina sulor. Du kan känna varenda rörelse av din hand. Vi behandlar inte våra fötter så bra som vi borde. Våra jobb och sociala liv gör att vi spenderar mycket tid på att stå och gå, vilket inte är särskilt bra för dina fötter, särskilt när du blir äldre. Att använda ett fotbad kan lindra spänningen som ackumulerats i dina fötter, och detta kommer också att sänka dina stressnivåer. Att spendera lite tid med fötterna nedsänkta i varmt vatten kan göra underverk, och du kommer att känna dig mer avslappnad i slutet av en fotmassage.

Viktiga överväganden

Program

Beroende på din erfarenhet av fotbad, kanske du vill ha ett med flera programalternativ för att hitta ditt favoritläge. Även om inte alla spa gör detta, är de som gör det populära om du vill ha en mängd olika alternativ för att behandla olika fotproblem. Dessa program hjälper dig att rikta in dig på problemområden genom färdiga system som gör det lättare att få den behandling och de resultat du behöver. Dessa program finns vanligtvis på gränssnittshubben och kan ställas in med en enda knapptryckning. Om du har fått rådet att köpa ett fotbad av en läkare kan de ofta ge dig råd om hur länge du ska blötlägga fötterna för att åtgärda eventuella problem.

Jets

Jets är en annan populär funktion för en vattenfotmassager, men de bör vara jetstrålar som gör det som är avsett. Dessa jetstrålar bör vara tillräckligt kraftfulla för att ge en extra dimension till din blöt, men inte för kraftfulla de orsakar obehag, vilket kommer att förstöra hela upplevelsen. Med detta sagt borde strålarna inte heller kännas som något mer än två astmatiska maskar som hostar, och om detta är fallet med ditt fotbad kan du lika gärna inte ha brytt dig. Jetstrålar löser inte alla dina fotproblem, men när de fungerar kan du inte förneka hur bra de kan kännas, och om du älskar jetstrålarna på din jacuzzi, kommer du sannolikt att njuta av fotbad-jetstrålar också.

Vibration

Vibrationsmassagefunktioner finns i alla märken och sortiment av fotbad. Du kan ställa in intensiteten på vibrationerna för att hitta vilken som fungerar bäst för dig, men varnas för att vibrationer som är för starka kan orsaka spill om vattennivån är för hög. Du kan också kombinera vibrationen med andra funktioner, som värme och bubblor för att hitta den perfekta behandlingen för vad dina fötter kräver.

Bubblor

En bubbelfunktion är perfekt för att stimulera reflexzonen. Ungefär som bubbelpooler i full storlek, lägger de också till hela avkopplingsgrejen du är ute efter. Bubblor kan kombineras med en mängd andra funktioner som värme och vibration för att hitta den optimala behandlingen för dig. Du kommer också att kunna anpassa hur intensiva bubblorna är, vilket är användbart om du är lite mer kittlig än den genomsnittliga personen. De behöver inte heller vara på hela tiden, så om du är kittlig behöver du inte oroa dig för att de förstör hela upplevelsen.

Alla är skyldiga att ha sin egen åsikt om denna fråga, och det finns verkligen inget rätt val här. Vilket skulle vara bra, förutom det faktum att du förmodligen inte ens vet om bubblor är något du vill ha i ditt fotbad, och att inte ha lyxen att testa produkten över internet hjälper inte precis frågor. Så, hur kommer du åt det här problemet? Vi skulle säga att det är bättre att inte riskera det om du inte har råd eftersom du kanske kommer att gilla bubblor, men du kan sluta hata dem också, och du har ingen utgång i det senare scenariot.

Köp bara ett vanligt fotbad som inte sprider bubbel; den vanliga fotbad-behandlingen är ganska söt även utan bubblor. Eller så kan du köpa ett fotbad som har möjlighet att slå på eller stänga av bubblor, så att du kan prova funktionen och stänga av den om du slutar hata den. Hur som helst, det är helt och hållet ditt samtal. En annan cool funktion som fotbad ofta har är inbyggda jetstrålar som skjuter ut syrebubblor för att försiktigt massera dina fötter och ge dig en överlag mer avkopplande upplevelse. Denna syresättning har också den extra fördelen att den främjar läkande smärtlindring.

Sladdlängd

En nätsladd är avgörande för ett elektriskt fotbad, men du måste hitta ett spa med en sladdlängd som inte gör upplevelsen besvärlig. Längre sladdlängder möjliggör större portabilitet, vilket gör att du kan använda ditt fotbad var som helst, även om det kan orsaka snubbelrisk. Kortare sladdar begränsar kraftigt var du kan använda ditt fotbad, och om det inte finns ett uttag i närheten av där du kopplar av kan du kämpa för att nå toppbehandlingen. Du kan alltid använda en förlängningssladd om det behövs. Sladden bör också skyddas, eftersom du inte vill att något vattenstänk ska skada delarna och kretsarna, vilket kommer att gå sönder enheten och innebära att du inte kan få den rätta fotbad-upplevelsen du vill ha.

Förvaring

Hur mycket du än vill, du kommer inte att använda ditt fotbad varje minut varje timme varje dag, så det är viktigt att tänka på var du ska förvara det när det inte används. Kompakta fotbad gör detta enkelt, och hopfällbara alternativ är ännu bättre för detta. Om du har mycket ledigt utrymme runt huset borde det vara lätt nog att hitta någonstans att förvara det, men om inte riskerar du at belamra hemmet (något annat som kan hindra din strävan efter avkoppling) och även orsaka skada till fotbad om någon snubblar över det. Det skulle förmodligen skada dem också. Om du har ett dedikerat “du-rum” är det klokt att förvara det där, men om inte bör det inte vara alltför utmanande att hålla det utom räckhåll för barn och alla som vill förstöra din strävan efter avkoppling och värkfria fötter.

Uppvärmning

Även om du verkligen inte behöver något som kan få vattnet att koka upp (otäcka brännskador, hallå?!), vill du fortfarande att ditt fotbad ska bli behagligt varmt och förbli så under hela spasessionen. Att doppa fötterna i varmt vatten är avslappnande av flera anledningar, och förbättrad blodcirkulation och avslappnade muskler är främst bland dessa, varför de bästa fotbaden för artrit ser till att få ner värmedelen.

Och även om vi inte säger att män knappt har någon användning för fotbad, kan kvinnor ha stor nytta av att använda ett, vilket med att deras fötter är oerhört ömma efter att ha burit moderiktiga men fruktansvärt obekväma skor. Så, hur går jag till väga för att välja ett fotbad med bra uppvärmning? Enkelt egentligen, allt du behöver göra är att leta efter något som har rätt värmeinställning och kapacitet att värma ditt fotbad till rätt temperaturer. Som tur är för dig kan de flesta fotbad på marknaden idag nå denna temperatur och bibehålla den under hela ditt fotbad ganska enkelt.

Storlek

Det här säger sig självt: om ditt fotbad är för litet för dina fötter, kommer du att ha väldigt svårt att försöka rengöra och blötlägga fötterna i det. För att inte tala om hur obekvämt det kommer att vara att klämma ihop fötterna i en liten tank. Tack och lov kommer de flesta fotbad med en tank som passar de flesta vuxenfotstorlekar, så du behöver bara leta efter något större om dina fötter är på den större sidan. Även om det är en bra idé att välja ett större fotbad, eftersom du skulle ge dina fötter mer utrymme att koppla av i.

Men hur är det med djupet? Nåväl, här beror det på personliga preferenser igen eftersom inte alla föredrar att blöta sina fötter bortom anklarna. Och du hittar inte ens för många bra produkter på marknaden som faktiskt låter dig doppa dina fötter högre än dina vrister, så ju djupare du vill att din fotblöt ska vara, desto svårare blir det att hitta en anständig produkt som gör det. jobbet. Storleken är en mycket viktig faktor, speciellt om du har större fötter. Vissa kommer bara att rymma fötter upp till en storlek 9 eller 10, och andra kan bekvämt passa större storlekar, men funktionerna kan vara begränsade, till exempel om du behöver flytta massagerullarna manuellt.

Säkerhet

Var extra försiktig om du är diabetiker, om du har en blodcirkulationsstörning eller om du har öppna skärsår. Om du har diabetes, perifer kärlsjukdom eller om du lider av störningar i blodcirkulationen, se till att rådfråga din läkare innan du använder ett fotbad. I allmänhet kan diabetiker och personer som lider av perifer kärlsjukdom använda ett fotbad om temperaturen är lägre än 39°C. Men om du tar insulin, använd inte ett fotbad även vid så låga temperaturer. Med allt detta sagt, det finns fotbad som är lämpliga för de flesta diabetiker (och återigen, rådfråga din läkare innan du använder dessa!) Slutligen bör du inte använda ditt fotbad om du har en fot en infektion, eller om du har öppna skärsår eller sår på fötterna.

Massagerullar

I andra hand uppvärmning är detta den viktigaste egenskapen du måste leta efter i ett fotbad. När allt kommer omkring, vad hjälper ett fotbad om det inte kan ge dig den avslappnande fotmassage som det lovade dig på lådan. Både massagestrålar och rullar är mycket viktiga för att massera dina fötter, och de bästa fotbad har båda dessa enheter som samverkar för att ge dig den mest avkopplande upplevelsen du kan begära. Så när du köper ett fotbad, leta alltid efter något som erbjuder båda, snarare än att gå efter något som bara har en av dessa.

Det finns också ett par varianter när det kommer till hur dessa massageapparater monteras inuti fotbaden, även om majoriteten av designerna på marknaden har en uppsättning rullar på basen av tanken, där fötterna ska placeras, med några fler placerade på sidorna. Fler rullar och jetstrålar är dock inte nödvändigtvis bättre, eftersom de i slutändan tar ganska mycket plats på insidan av tanken, vilket innebär att det finns mindre utrymme att slappna av för fötterna i. Så se upp för massagerullar, men inte Bli inte överlycklig när du ser ett fotbad packat till bredden med ett.

Ljud

Även om de är absolut nödvändiga för fotbad-upplevelsen, är knappast någon ett fan av det rasande ljudet som massagerullarna gör när de arbetar, och ljudet är mer än distraherande om du bara vill blunda och slappna av. Att bära ett par hörlurar eller öronproppar är något av en nödvändighet när du använder ett fotbad, och det hjälper till att filtrera bort en hel del brus, men tänk om du bara ville njuta av ditt favoritprogram på Netflix, och det avlägsna bruset var bara för mycket att bära? Eller även om du inte var alltför störd av ljudet, Gud välsigne den stackars själen som måste dela samma rum som du när du använder fotbadet.

Det finns ingen annan väg runt detta problem. Du behöver bara investera i ett fotbad som löser detta problem och ger minskade ljudnivåer. Kom ihåg, vi sa reducerat, för det är ganska omöjligt att ha ett absolut tyst fotbad utan en hel del ljud från dina rullar. Det är bara en obligatorisk avgift du måste betala för väl masserade fötter. Och om du inte kan eliminera buller helt, så har du åtminstone bekvämligheten med reducerat buller för att överstyra dig.

Fotbad är tänkta att lugna dig och säkerställa bättre sömn. Och det är nästan omöjligt om det ger onödigt brus. Även om bubblandet och vibrationerna orsakar en del ljud, finns det flera tystare alternativ som är lika kraftfulla. Därför är det bäst att välja ett fotbad med lågt driftsljud om du bor med rumskamrater eller små barn. Har du något emot om det finns lite bakgrundsljud när du är på fotbadet? Fotbad är generellt sett tysta prylar, men om du väljer ett med masserande vattenstrålar kan du förvänta dig att det låter lite. Om din massageenhet har alla klockor och visselpipor som motordrivna massagerullar, massagestrålar och elektriska värmare, kan de göra mycket ljud. Medan vissa människor inte störs av detta alls, kan det för andra förstöra den föryngrande upplevelsen som ett fotbad erbjuder.

Värmefunktionalitet

Den mest upphettade massagen är allmänhetens föredragna, och av goda skäl. Det finns inget mer avkopplande efter att ha tillbringat en lång dag på jobbet än att doppa tårna i varmt vatten och massera dem. Tillverkare använder den uppvärmda massagefunktionen på tre sätt. Det enklaste sättet att göra det, och som normalt finns i de billigaste modellerna, är att skaffa ett litet värmeelement som inte riktigt värmer upp vattnet utan håller det på en ganska konstant temperatur i 15 — 20 minuter.

Ett annat sätt är att använda ett bra värmeelement som kan värma upp vattnet. Detta är verkligen ett bra sätt att göra fotbadet mycket lättare att använda eftersom du inte behöver värma upp vattnet eller använda varmt vatten från kranen. Du kan bara fylla enhetens bassäng, låta värmaren fungera i cirka 5 minuter och börja massera dina fötter. Men utan att använda en termostat kommer värmaren att värma upp vattnet regelbundet tills du stoppar det. För att hålla vattentemperaturen på en konstant grad måste du manuellt stänga av och slå på värmaren en gång då och då. Ingen biggie.

Det bästa sättet att värma upp vattnet är att använda en högkvalitativ värmare och en termostat. Du väljer den vattentemperatur som du behöver med hjälp av kontrollpanelen, tillsammans med värmaren börjar värma upp vattnet. Termostaten ser till att vattnets temperatur kommer att vara konstant under ditt träningspass. Denna egenskap är bra särskilt för individer med ökad känslighet i sina fötter.

Vanliga frågor om fotbad

Är fotbad och fotmassager samma sak?

Även om det finns en viss överlappning för vissa enheter, är fotbad och fotmassager inte samma sak. Ett spa kommer vanligtvis att innebära att du sänker ner fötterna i vatten, och det kan finnas uppvärmda element, rullar och mer. En fotmassager har en uppvärmd funktion som tenderar att trötta fötter med massage eller knådande rörelser samtidigt som den inte nödvändigtvis använder vatten.

Är alla fotbad uppvärmda?

Inte alla fotbad har värmeelement. Vissa kan hjälpa till att upprätthålla värmen i vattnet och andra kan faktiskt aktiveras för att värma upp vattnet. Var noga med att avgöra om ditt fotbad faktiskt ökar temperaturen. Och vissa grundläggande fotbad värmer inte vattnet eller bibehåller dess temperatur.

Kan du lägga till epsomsalt i fotbad?

Det är alltid bäst att läsa manualen som medföljer ditt fotbad. För några av de enklare designerna, särskilt de som inte har några jetstrålar, är det okej att tillsätta Epsom-salt eller lugnande eteriska oljor i vattnet. Däremot kan överdrivna mängder produkter eller avlagringar störa effektiviteten hos vissa fotbad-jetstrålar. “Medan salt ger allmän lugnande, kan det också torka ut huden, så använd med försiktighet om detta är en del av en vanlig rutin. Att tillsätta olja i badet kan förhindra att fötterna torkar ut.

Vilka är fördelarna med att använda ett fotbad?

Fördelarna med att använda ett fotbad många. Avslappning, undvika trånga nagelsalonger, förebyggande av smittsamma infektioner som svamp, vårtor och bakterier. De flesta är prisvärda, lätta att använda och underhålla i bekvämligheten av ditt hem. Jetstrålarna, värmen och vibrationerna från dessa maskiner kan hjälpa till genom att lindra mild värk, öka cirkulationen och bara ge komfort och avkoppling.

>>> Är du intresserad av skäggtrimmers? Klicka här.

Hur ofta ska jag använda ett fotbad?

Du kan använda ett fotbad så ofta du vill. Daglig användning kan inte skada men de flesta kommer att använda det varje vecka eller till och med varannan vecka. Hon delar med sig av några tips för att få ut det mesta av ditt fotbad. Se till att vattnet inte är för varmt. Se till att du torkar fötterna och mellan tårna väl och rengör fotbadet efter varje användning (se bipacksedeln för rengöringsinstruktioner som kan variera från maskin till maskin).

Är fotbad värt pengarna?

Oavsett om du arbetar långa timmar på fötterna, lider av artritsmärtor, spelar en sport eller behöver ett sätt att hjälpa dig att slappna av, kan praktiskt taget vem som helst dra nytta av ett fotbad. Det är svårt att inte älska en bra fotmassage och spabehandling efter en lång dag, därför är det fantastiskt att ha sin egen spautrustning hemma. Dina fötter stödjer hela din kroppsvikt samtidigt som du måste pumpa blodet tillbaka till ditt hjärta. Fotbad med massage är ett fantastiskt sätt att vårda dina fötter och förbättra din allmänna hälsa samtidigt som du låter dig slappna av och varva ner på samma gång.

Är hemmafotbad bra för dig?

Det går ut på att blötlägga fötterna i ett varmt bad med antingen enbart vatten eller vatten med salter, eteriska oljor eller andra naturliga ingredienser som förbättrar badet och ger hälsofördelar. Fotbad masserar också dina fötter för att lindra smärta och stelhet samtidigt som de främjar avslappning. Slutligen förbereder de dig för en bra pedikyr genom att skrubba och rengöra dina fötter.

Vilka funktioner bör jag tänka på?

Värmeenhet: Detta hjälper till att förhindra att vattnet blir kallt, vilket är idealiskt för långa blötläggningar. Kontrollera dock maxtemperaturen och hur lång tid det håller vattnet varmt. Vissa fotbad värmer till och med vattnet till den önskade temperaturen i första hand – för detta behöver du ett spa med en riktig varmvattenberedare.

Basnoder är små knölar på fotbadets golv fungerar som akupressurmassagenoder. Gör din forskning, men: vi fann att vissa var för spetsiga, medan andra var dåligt placerade, vilket kan vara smärtsamt. Massagerullar är de vanligaste typerna av massageapparater som ligger på enhetens bas och dessa kan vara manuella eller automatiska. Vanligtvis hittar du en, två, tre eller fyra rullar per fot (eller per spa med billigare modeller). I vissa avancerade spa, snurrar de eller har ännu mer avancerade funktioner.

Tillbehör: Pimpsten, nagelborste och rollermassage är de vanligaste tillbehören som finns vid sidan av själva fotbadet. Se till att du inte betalar för bilagor som du aldrig kommer att använda. Användarvänlighet: Leta efter vattentäta kontroller, som helst kan styras med tå-touch eller fjärrkontroll. Detta kommer att stoppa dig att behöva böja dig ner och förstöra din avkoppling. Buller: Vissa fotbads motorer kan vara bullriga, vilket kanske stör dig eller inte. Storlek: Se till att ditt fotbad kan rymma storleken på dina fötter – vissa modeller är förvånansvärt små. Tänk också på höjden eftersom vissa människor bara gillar att fötterna är täckta, medan andra föredrar att anklarna också är nedsänkta i vatten.

Bärbarhet: De flesta fotbad är lätta, men blir snart tunga när de fylls med vatten. Leta efter modeller som har ett handtag och helst ett inbyggt avlopp också. Garanti: Ett av de största problemen vi har hittat med fotbad är att de plötsligt kan sluta fungera efter några månader. Bra bör komma med minst ett års garanti.

Vilka tips bör jag tänka på när jag använder fotbad?

Är du redo att använda ditt fotbad för första gången? Kolla in dessa tre tips som hjälper dig komma igång: När du är redo att blötlägga dina fötter, ägna några minuter åt att se till att ditt fotbad är korrekt inställt. Packa upp enheten och ta bort plasten från alla tillbehör du planerar att använda, fyll fotbadet med rätt mängd vatten och se till att inte överskrida maxgränsen, lägg till ytterligare produkter till vattnet om din enhet rekommenderar det, såsom salter, torkade blommor och oljor, hitta en plats där sladden lätt kan nå ett uttag och slå på enheten.

Nu när din enhet är konfigurerad är det dags att bli bekväm. Ta en handduk, hitta en bekväm plats att sitta på, kontrollera noggrant vattentemperaturen och gör nödvändiga justeringar innan du kastar fötterna i spaet, och prova de olika massageinställningarna för att se vilka du gillar mest. Städning är enkelt när det kommer till fotbad. Ta bort fötterna från fotbadet och torka av fötterna helt innan du drar ur sladden av säkerhetsskäl. Töm sedan fotbadet i ett badkar eller en hink. Använd dräneringsslangen om ditt fotbad har ett eller välta det för att tömma det om ditt spa inte har något. Tvätta sedan fotbadet med en liten mängd rent vatten och mild tvål. Skölj fotbadet, torka det noggrant och förvara det.

Vad är det bästa sättet att rengöra mitt fotbad?

Efter varje användning bör du tömma vattnet och noggrant rengöra och desinficera ditt fotbad med tvål och desinfektionsmedel. Undvik att hoppa över en rengöring, särskilt om spaet används av flera personer.

Finns det någon som bör undvika att använda ett fotbad?

De med diabetes bör undvika att använda fotbad. Den som har öppna eller läkande sår på fötterna bör undvika att bada i fotbad också. Fotbad bör också undvikas av gravida kvinnor. Denna lista är inte uttömmande; Om du har några tvivel om huruvida användningen av ett fotbad är säkert för dig eller inte, kontakta din läkare.

Är det säkrare att bara besöka ett vanligt spa?

Att regelbundet besöka spaet kan snabbt öka i kostnad, och även om det kan vara ett bra sätt att skämma bort dig själv, är det risker med att få en pedikyr eller fotbehandling på ett spa. Spa är tänkt att följa strikta sanitära regler, men du har ingen kontroll över hur sanitära deras metoder är i slutändan. Du har kontroll med ett fotbad hemma. Du kommer att veta om den har rengjorts och kan vidta försiktighetsåtgärder för att desinficera den ordentligt mellan användningarna.

Finns det ett fotbad som kan vara till hjälp för mig om stora delar av mina ben gör ont?

Självklart. Överväg att investera i ett fotbad som blötlägger och masserar dina underben med varmt vatten om du har ont i fotled eller vad. Tre distinkta höjder erbjuds. Spa som bara blötlägger fötterna är de vanligaste. Sedan finns det lite djupare bassänger som till och med kan rymma anklarna. De högsta fotbad gör att kunderna kan suga upp till sina vader i vatten. Detta kan hjälpa, men om du har ett medicinskt problem är ett fotbad ingen ersättning för professionell hjälp.

Hur gynnar det mig att använda eteriska oljor i ett fotbad?

Först dubbelkolla att ditt fotbad är kompatibelt med eteriska oljor. Kontrollera bruksanvisningen för att vara säker på att det inte orsakar några problem att lägga till dem. Aromaterapi och avslappning kan båda dra nytta av användningen av eteriska oljor. Tea tree-olja har till exempel medicinska egenskaper och kan användas för att behandla tillstånd som fotsvamp. Andra hjälper till att mjukgöra och återfukta huden.

Vilka är fördelarna med ett fotbad?

Att använda ett bra fotbad kan lindra dina värkande fötter men fördelarna slutar inte där. Fördelarna med att använda ett fotbad är: Att ha ett bra fotbad ger dig en boost, förbättrar ditt humör och lämnar dig energisk och laddad. Att använda ett fotbad för hemmabruk kan vara fördelaktigt för att behandla surhet och matsmältningsbesvär. När du masserar nerverna i fotsulorna kommer de att bestämma minskningen av surheten i magen, vilket gör att du mår bättre. Fotbad kan hjälpa dig att behandla sömnlöshet på två sätt. Den avslappnande effekten av fotmassagen kan hjälpa, men du kan också dra nytta av det lugnande ljud som bubblorna producerar när de bryter vattenytan.

Är dina fötter trötta efter ett intensivt träningspass på gymmet? Ett skönt blöt i ett kvalitetsfotbad kan hjälpa till att lindra muskeltrötthet genom att slappna av musklerna i dina fötter. På så sätt mår du inte bara bra, utan du kommer att vara redo att gå tillbaka till gymmet på nolltid. Om du ständigt plågas av fotproblem, som liktornar, liktornar och förhårdnader, kan du använda fotbadets blandning av uppvärmt vatten, massagerullar och pedikyrfunktioner för att hjälpa dig på vägen mot återhämtning.

Lindrar migrän, huvudvärk och muskelspänningar

Många migrän orsakas av spänningar, våra muskler börjar spännas och det leder till huvudvärk och migrän. Musklerna i rygg och nacke blir alla spända och förhindrar det naturliga blodflödet till huvudet. Ett bra fotbad hjälper till att lindra spända värkande muskler som lindrar stress vilket är ett bra sätt att lindra spänningshuvudvärk och migrän.

Förbättrat blodflöde

När dina fötter känns spända verkar blodflödet vara begränsat, ett anständigt fotbad kommer att lindra spänningar i fötternas och benens muskler och låta blodet flöda fritt igen.

Lindrar stress och ångest

Ett skönt varmt, skonsamt fotbad kan inte bara hjälpa till med fysisk värk och stress. Ett fotbad kan också hjälpa till att lindra mental hälsa och sänka ångestnivåerna.

Minskar depression

Tillsammans med stressen och ångesten kan ett bra fotbad också vara till hjälp för att minska depressionskänslorna. Genom att låta vattenstrålarna och bäckarna smeka våra fötter aktiverar vi uråldriga tryckpunkter i fötterna på ungefär samma sätt som zonterapi fungerar.

Förbättrade relationer

Att känna sig trött och stressad, och att ha värkande fötter och muskler kan göra oss eländiga, känslomässiga och totalt orimliga. Vår familj har ingen aning om varför de har blivit föremål för vår frustration och ilska. 20 minuter i fotbadet kan koppla av oss till ett nästan zen-liknande tillstånd.

Lindra sömnlöshet

Vi lider alla av sömnlöshet någon gång. Om du inte kan sova, prova att ha ett 20 minuters fotbad innan du går och lägger dig. Du kommer att vara mycket mer avslappnad och redo att sova. Du kommer att upptäcka att du sover mycket bättre och djupare.

Lättar ödem

Svullna fötter och ben är smärtsamma, obekväma och svåra att hantera. Bara 20 minuter i fotbadet kan minska svullnad och lindra smärta.

Lättar artrit

Alla som har artrit kommer att berätta för dig att smärtan kan vara själsförstörande. Smärta i leder och muskler kan vara oavbrutet. Smärtan kan vara så illa att du inte vill röra på dig. Att använda fotbad kan hjälpa till att minska värk och smärta och lindra trycket åtminstone ett tag. Även om du inte har några krämpor, kommer användning av ett fotbad i 20 minuter 3 gånger i veckan att öka blodcirkulationen runt dina fötter och vrister och upp till vadmusklerna också. Detta kommer med tiden att stärka senor, leder och venerna och artärerna som låter blodet flöda. Detta kommer att hjälpa till att förhindra att problem uppstår senare i livet.

Avslappning och stressavlastning

Att vila kroppen i en bekväm stol, medan du blötlägger fötterna i varmt vatten medan vattenstrålarna masserar dig är ett av de ultimata sätten att slappna av, både fysiskt och mentalt. Det kanske bästa ett fotbad gör är att det stimulerar tryckpunkter i dina fötter. Inom zonterapi är en av de viktigaste tryckpunkterna i fötter och händer solar plexus reflexpunkten. Solar plexus reflexpunkten förbinder dina fötter till en punkt direkt bakom magen. Att stimulera denna punkt kan avstressa dig (och öka din tolerans mot stress); plus, det slappnar av dig. Fotbad kan också hjälpa till att värma upp dina fötter och hela kroppen.

Förbättra blodcirkulationen

När dina vader och fötter berörs av hett vatten rinner ditt blod snabbare. Detta är en liknande effekt som den du skulle få av en fotmassage. Det är särskilt användbart för dem som har “tunga fötter” i slutet av dagen, eller för dem som har dålig blodcirkulation. Fotbad kan hjälpa till att få din blodcirkulation till en optimal nivå.

Vad du behöver jag tänka på innan jag gör ett köp?

Det är sant att husfotsspa är ett utmärkt sätt att slappna av i dina ömma fötter efter en hård dag på jobbet, men du bör inte bara köpa den första modellen du tittar på. Faktum är att du bör ställa dig själv de 5 följande frågorna innan du bestämmer dig för en version för att vara säker på att du gör det perfekta alternativet.

Ett fotbad kan vara det tydliga svaret, men välj ett ögonblick för att verkligen överväga hur det kan hjälpa dig att använda ett spa. Vilka är de viktigaste egenskaperna för dig personligen? Försöker du hitta ett fotbad som kan värma upp vattnet eller ett som kan skapa många bubblor? Tror du att infraröd terapi kommer att vara till hjälp för dig eller skulle du inte bry dig om att göra det? Ser en tång vanligtvis för hårt ut i tårna?

Bubblor

Bubblor och strålar är lätta egenskaper, men de gör fotmassage bättre. Vissa modeller erbjuder en potent jet och skapar många bubblor, men andra producerar några bubblor som inte kommer att påverka dig mycket. Att höra bubblorna bryta vattnet kan också ge en avkopplande känsla. Massageterapin med syrebubblor är ett bra val för dem med problem med blodcirkulationen. Bubblorna fyllda med syre vidrör känsliga nervändar på dina fötter, tar bort gifter och dålig energi.

Dränering

Många fotbad-modeller kommer med ett hinkhandtag. Du kan använda avtalet för att manövrera fotbadet runt hemmet och tömma det. Den här funktionen är inte så användbar, särskilt om du har problem med att lyfta tunga vikter. Andra versioner inkluderar hjul och en avloppspip. Du kan helt enkelt dra handfatet nära ett avlopp och tömma det utan ansträngning.

Kompatibilitet

Alla modeller vi presenterade i vår lista är kompatibla med badsalt och oljor. Men inte alla är kompatibla med regelbunden användning, och det betyder att du måste kontrollera denna information direkt med tillverkaren. De flesta av de fotbad som finns på marknaden är inte kompatibla med nysningar eftersom tång lätt kan komma in bland jethuvudena och förhindra det.

Bärbarhet

Flera modeller har begränsad bärbarhet och kommer med ett enkelt skovhandtag, men andra har en överlägsen bärbarhet och inkluderar hjul. De versioner som kommer med hjul är i allmänhet större och de skulle vara svårare att bära.

Motorljud

Ljudet som genereras av husfotsspa är i allmänhet inte riktigt högt, och det kommer inte att störa dina normala aktiviteter, som att titta på TV eller prata i telefon. Om din fotbad-utrustning är extremt bullrig, kontakta kundtjänsten.

Massagealternativ

Att blötlägga fötterna känns avkopplande i sig. Utöver detta har många fotbadsmodeller massagerullar installerade i botten på enheten, vilket gör att de blir fotbadsmassageapparater. Dessa rullar ger dina fötter en zonterapibehandling när fötterna placeras på dem. Observera att vissa modeller har “manuella” rullar installerade, där du måste flytta fötterna fram och tillbaka över rullarna. Bättre modeller har motoriserade massagerullar installerade.

Värme

Högre fotbad har oftast ett motordrivet värmealternativ. Det betyder att ditt vatten alltid kommer att förbli varmt, oavsett hur länge du håller fötterna genomblöta i fotbadet. De bästa uppvärmda fotmassageenheterna erbjuder fler uppvärmningsnivåer så att du alltid kan välja den som bäst passar ditt humör, eller till och med njuta av fotvärmeterapi, om din enhet tillåter det.

Hur många gånger kommer jag att använda fotbadet?

Vissa kanske tror att de kommer att använda fotbadet varje dag i veckan, men låt oss vara rättvisa här. Med tanke på din nuvarande kalender, hur ofta kan du verkligen använda den? En gång i veckan? Tre gånger? Som du kunde se från våra korta omdömen är inte alla fotbad inbyggda på exakt samma sätt. Vissa av dem kommer med hjul för bättre bärbarhet, och några av dem har hinkhandtag som du kan använda för att transportera dem runt. Om du planerar att använda fotbadet ofta, kanske du vill ta hänsyn till en modell som är lättare att manövrera runt. Å andra sidan, om du inte ska använda det ofta, kanske du vill dyka upp i billigare versioner. De skulle kunna tillhandahålla alla funktioner du vill ha till en mindre kostnad.

Kan jag ha ett särskilt problem som jag försöker lösa?

Alla vill inte använda ett fotbad bara för avkoppling. Vissa individer kan behöva en till de värdefulla blodcirkulationseffekterna den har, eller för att lindra artritisk smärta. Beroende på syftet kan du välja mellan olika versioner. Om du vill förbättra ditt blodflöde kan det vara bättre att välja en version som medföljer flera rullar. Rullarna masserar undersidan av dina fötter och de stimulerar ditt flöde. Det kan också vara fördelaktigt att söka efter en modell som erbjuder infraröd massage. Om du letar efter ett fotbad som kan lindra din artritiska smärta, måste du överväga modeller som är lämpliga för användning av salt och olja. Om du hittar en version som är kompatibel med sjögräsanvändning kan det vara bättre.

Hur mycket kan jag spendera på ett fotbad?

Varje gång du vill köpa något nytt är det bättre att överväga hur mycket du är beredd att investera innan du börjar leta efter en modell. Detta gör att du kan begränsa dina alternativ och välja den perfekta modellen i din budget. Att handla utan finansiering kan vara dyrare än du kanske tror. Fotbad är vanligtvis billiga, men avancerade versioner kan vara för dyra för vissa. Autentiska, avancerade versioner erbjuder fler funktioner och de är ofta starkare, men du behöver inte ens de extra funktionerna.

Hur djupt ska vattnet vara?

Fotbad skapas på olika sätt. Vissa modeller är så grunda att vattnet inte ens når dina anklar när du använder rullarna. Det är inte en hemsk sak, vissa människor gillar inte att doppa sina fötter i vattnet, så att dessa modeller är bra för dem. Andra versioner är tillräckligt tunga för att täcka dina anklar med vanligt vatten. Och underhålla under vattnet medan du masserar fotsulorna, men vattennivån är för låg för att täcka vaderna. Djupa fotbad ger tillräckligt med vatten för att doppa fötter, vrister och vader. De är perfekta för individer som gillar att spendera mycket tid med fötterna insvepta i varmt vatten, och de kan till och med erbjuda funktioner som bubbelmassage eller vibrationsmassage som också kan massera dina nerver.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top