De bästa kondomerna 2024 – Test av kondomer

[tabell]

Klicka här för att se kondomer. 

Bästa kondomen 2024

Att ha ett bra, aktivt och säkert sexliv är väldigt viktigt för ens välmående oavsett om man har en partner eller inte. För att det ska kunna vara säkert är det viktigt att man använder sig utav kondom för att eliminera risken att få en könssjukdom eller göra någon oönskat gravid. Därför bör du definitivt köpa kondomer så du kan garantera din tillvaro och sexuella hälsa.

Det är dock faktiskt inte det enklaste att hitta den bästa kondomen på nätet. Ofta lyfter butiker fram positiva aspekter med sina produkter men undviker att skriva om de negativa. Detta leder till att det kan vara svårt att få en bra helhetsbild över hur bra en produkt faktiskt är, vilket i sin tur kan göra det svårare för dig som köpare att göra ett bra val. Dessutom finns det flera olika bra kondomer inom olika prisklasser, och beroende på vilken budget du har kan det bli svårt att veta exakt vilken kondom du ska köpa.

Det är här vi på skönhetsmagasinet kommer in i bilden. Vi har sammansatt denna köpguide för att hitta den bästa kondomen för dig och dina behov. Detta kan vi göra genom att genomföra vårt egna onlinetest av kondomer, samt genom att utgå från våra egna erfarenheter och kunskaper om olika varumärken. Med hjälp av vår komplexa och övergripande köpguide för kondomer kan du garanterat köpa den bästa kondomen. Om du vill slippa allt jobb med att leta upp produkter själv kan du annars gå direkt via vår tabell ovan, där vi har valt ut de bästa kondomerna inom olika prisklasser och kategorier.

Köpguide för bäst i test kondom 2024

Som vi nämnde ovan kan det vara väldigt svårt att köpa den bästa kondomen på nätet. När du ska välja den bästa kondomen för dig finns det ett stort antal aspekter att räkna in, allt från fördelar och nackdelar med kondomer du tittar på men även dina egna behov och önskemål. Nedan hittar du allt du behöver tänka på när du köper den bästa kondomen 2024:

 • Storlek
 • Material
 • Utgångsdatum
 • Effektivitet
 • Känslighet/Tunnhet
 • Allergi
 • Smörjning
 • Användning
 • Personliga preferenser
 • Större kontra mindre kondomer
 • Längd bredd
 • Omkrets
 • Textur och struktur
 • Med kontra utan glidmedel
 • Säkerhet

Storlek

Det första steget för att hitta den bästa kondomstorleken är att mäta penis. För att göra detta kan en person använda en linjal, måttband eller en bit snöre. För de mest exakta resultaten bör de ta mätningarna medan penis är upprätt. Använd följande steg för att ta en exakt mätning av penis och hitta den bästa kondomen: Mät längden från basen av penis, där penis möter bäckenet, till slutet av spetsen. Använd en bit snöre eller ett flexibelt måttband. Linda den runt den tjockaste delen av penis, som vanligtvis är nära mitten av skaftet. Om du använder snöre, markera var snöret korsar och mät avståndet med en linjal.

Att veta vilken storlek som passar dig bäst är av yttersta vikt. Om kondomen inte passar bra på din penis kan det leda till sjukdomar och även en obehaglig sexuell upplevelse. Ta en linjal och mät din längd och bredd. Använd ett flexibelt måttband för att mäta din omkrets. För de flesta av oss är kondomer med normal passform den bästa storleken. Om den är lite lös eller tight kan du välja kondomer med bättre passform respektive större passform. Kondomstorleken varierar från märke till märke och det står på förpackningen. För att vara bekväm måste kondomen ha rätt storlek och passa penisformen. En för stor kondom kan orsaka svårigheter som att halka, medan en för liten kan orsaka obehag. Det är ibland nödvändigt att prova flera modeller av olika storlekar för att hitta den som passar dig bäst.

Material

Latex är det vanligaste materialet för kondomer. Kondomer finns inte bara i olika former och storlekar, de innehåller också olika material, inklusive latex, polyuretan och lammskinn. Medan tillverkare använder latex för att göra de allra flesta kondomer, erbjuder vissa märken nonlatex-alternativ för personer som inte gillar latex eller har allergier.

Latexkondomer är mycket flexibla, tunna höljen. Latex är en effektiv barriär mot spermier, bakterier och virus. Men latex överför inte värme, vilket kan minska behagliga känslor. En person bör undvika att använda olja eller oljebaserade smörjmedel med en latexkondom. Oljor kommer att bryta ner latex, vilket kan göra att kondomen går sönder. Vatten- eller silikonbaserade glidmedel är de bästa alternativen när du använder en latexkondom. Polyuretan är ett plastmaterial som används i många sammanhang, från isolering till möbler och kondomer. Polyuretankondomer är vanligtvis tunnare än latexkondomer, och de är bättre på att överföra värme. Polyuretankondomer ger effektiva barriärer mot HIV och bakteriella STI. Däremot är polyuretan mindre flexibel än latex, vilket gör dem något ömtåligare än latexkondomer.

Polyisopren påminner mycket om latex, men det saknar de proteiner som ibland kan orsaka allergiska reaktioner. Dessa kondomer är något tjockare än polyuretan, men de är mjukare och känns mer naturliga än latex. Lammskinnskondomer innehåller inte lammskinn. Istället är lamm blindtarm, en del av tarmen, huvudbeståndsdelen. Blindtarmen är tunn, hållbar och bra på att överföra värme. Tyvärr kan lammskinnskondomer inte skydda mot STI eller HIV.

Idag kan kondomer vara gjorda av latex, ett naturmaterial, eller polyuretan eller polyisopren, syntetiska material. Alla dessa tre material ger skydd mot oönskade graviditeter och sexuellt överförbara sjukdomar. Vissa individer har en allergi eller intolerans mot latex. I dessa fall är kondomer gjorda av syntetiska material ett bättre alternativ. Vattenbaserade glidmedel bör användas med en latexkondom, medan oljebaserade sådana eller vaselin bör undvikas. Syntetiska membrankondomer kan användas med alla typer av glidmedel.

Utgångsdatum

Kondomer tar slut och att använda en som har passerat utgångsdatumet kan minska dess effektivitet avsevärt. Utgångna kondomer är ofta torrare och svagare, så de är mer benägna att gå sönder under samlag. Detta utsätter dig och din partner för risk för sexuellt överförbara infektioner (STI) eller oönskad graviditet. Manskondomer som inte har gått ut är cirka 98 procent effektiva om du använder dem perfekt varje gång du har sex. Ingen är dock perfekt, så manliga kondomer som inte har gått ut är faktiskt cirka 85 procent effektiva.

Dessa siffror kommer att sjunka drastiskt om kondomen har gått ut. Den genomsnittliga hållbarheten för en kondom är tre till fem år, beroende på tillverkare och hur den förvaras. Läs vidare för att lära dig mer om varför de går ut, hur du avgör om en kondom är säker att använda, hur du förvarar dem på rätt sätt och mer. Kondomer går ut precis som många andra medicinska produkter. Vissa faktorer påverkar dock varför och hur snabbt de förfaller. Slitage från år tillbringat i en ficka, handväska, plånbok eller handskfack kan fungera på kondomens styrka. Det är därför det är viktigt att förvara kondomer på en säker plats – helst inte i ditt badrum – borta från värme, fukt och vassa föremål.

Vilken typ av material du föredrar gör också skillnad i hur snabbt de går ut. Naturmaterial som lammskinn bryts ner snabbare än syntetiska material som latex och polyuretan. Kemiska tillsatser som spermiedödande medel kan förkorta en kondoms livslängd med flera år. Spermiedödande medel tar upp till två år från användningstiden för latex- och polyuretankondomer. Det är oklart om smörjmedel eller tillsatta smakämnen påverkar utgången, så var försiktig. Om du ser några tecken på slitage eller märker en ovanlig lukt, släng kondomen och skaffa en ny.

Effektivitet

De idealiska förvaringsförhållandena för kondomer är på en sval, torr plats hemma, borta från vassa föremål, kemikalier och direkt solljus. Du bör inte ha en kondom i fickan, plånboken eller handväskan i mer än några timmar. Ständig blandning och annan friktion kan leda till slitage och göra kondomer mindre effektiva. Extrem värme – runt 40 °C – kan göra latexen svag eller klibbig.  Som en tumregel bör du undvika att förvara kondomer på platser där temperaturen kan variera. Detta inkluderar nära ett fönster, en ugn och i din bil. Exponering för ultraviolett ljus kan förstöra kondomer på bara några timmar. Kontrollera utgångsdatumet på dina kondomer regelbundet och byt ut dem innan de når det datumet. Du bör också kontrollera omslaget för hål före användning. För att göra detta, kläm på omslaget och se om du känner några små luftbubblor. Om du gör det, släng det!

Känslighet/Tunnhet

Det överlägset vanligaste klagomålet om kondomer och därför är en av de vanligaste frågorna vilken kondom jag ska skaffa om känslighet är ett problem? Det snabbaste svaret är att en tunnare kondom vanligtvis behövs. Även om den mottagande partnern är den som har problemet, kanske du vill titta på texturerade alternativ också. Att bära kondom kan påverka graden av känslighet under samlag. Minskad känslighet kan vara en fördel för vissa män som inte vill ejakulera för snabbt. Omvänt kan detta vara ett besvär för vissa. Skillnaden ligger i tjockleken på membranet (vanligt, tunt, ultratunt, etc.). Dessutom har vissa kondomer egenskaper som förstärker känslan (släta, räfflade, strukturerade, värmande och stickande kondomer, etc.).

Allergi

Under de senaste åren har det funnits många fler alternativ för dem med latexallergier eller latexkänslighet. När man pratar om detta är det dock viktigt att ta reda på om det finns en faktisk allergi mot latex eller kanske något annat. Många gånger tror folk att de är allergiska mot latex när de faktiskt kan ha en reaktion på något annat som vissa typer av spermiedödande smörjmedel. Om du fortfarande har allergiska reaktioner när du använder non-latex kondomer, har du förmodligen en reaktion på något annat. Kolla in vårt breda utbud av latexfria kondomer.

Vissa människor är allergiska mot kondomer, och det är en annan sak som de måste tänka på när de väljer sitt preventivmedel. Människor som är allergiska mot kondomer är vanligtvis allergiska mot latexen som kondomer vanligtvis är gjorda av, men det betyder inte att de inte kan använda kondomer! Det finns massor av latexfria kondomer tillgängliga, så du kommer aldrig att fångas oskyddad även om du har en latexallergi. Nu vet vi vilken storlek på kondom du ska använda, det finns bara en sak kvar att göra – gå ut och använd dem! Rätt storlek kondom kan göra en enorm skillnad för hur mycket du tycker om sex så gå och hämta en låda med dina favoritkondomer och ha kul!

Den genomsnittliga kondomen är vanligtvis gjord av latex, och med en liten andel av befolkningen som har allergier mot latex, är det helt enkelt inte möjligt att använda standardkondomen. Allergiska reaktioner på latex kan variera, men ett vanligt symptom på en latexallergi är ett kliande utslag på kontaktstället. Tack och lov finns det nu ett par olika materialersättningar till latex; Polyuretan och polyisopren.

Smörjning

Smörjda kondomer är i allmänhet omtyckta av användare. Det finns olika grader av smörjning att välja mellan. Dessutom smörjs vissa kondomer med ett spermiedödande medel, ett medel som förstör spermier för att ytterligare minska risken för graviditet. Man tror dock att spermiedödande medel kan irritera vaginal- eller rektalslemhinnan, vilket kan öka risken för infektioner.

Mindre friktion och en mjukare körning kommer utan tvekan att förbättra känsligheten och öka njutningen. Vissa kondomer kommer redan med glidmedel men du kan lägga till fler, se bara till att du använder rätt typ beroende på vilket material kondomen är gjord av. Silikon är ett bra alternativ då det är tjockt och håller längre än vattenbaserade alternativ. Undvik oljebaserad glidmedel eftersom i stundens hetta, du vill inte famla runt och försöka läsa kondompaketet för att försäkra dig om identiteten på materialet som kondomen är gjord av. Medel med en trevlig doft kan komma runt den ganska obehagliga, sterila lukten som är förknippad med de flesta kondomer, en som definitivt inte är en förbättring av sovrummet

Användning

Valet av kondom kan också bero på hur man använder den. Helst bör en kondom användas för vaginalt, oralt eller analsex. För vaginalt samlag kan en smord kondom användas för att förhöja upplevelsen. Det finns även ett antal smörjmedel tillgängliga på apoteket för att förstärka samlaget. En kondom som inte är smord kan vara att föredra för avslutning. Smörjmedlet kan smaka illa eller vara obehagligt. Vissa smaksatta kondomer kan kompensera för detta obehag. En mer motståndskraftig och mycket välsmord kondom är ett bra alternativ för analsex. De flesta individer använder också ett extra smörjmedel i denna situation.

Personliga preferenser

Kondomtillverkare ställer sin kreativitet till kunds tjänst. Till konsumenternas glädje kan vissa egenskaper eller olika egenskaper (inklusive vissa färger eller smaker, till exempel) förbättra upplevelsen. Å andra sidan föredrar andra individer en enkel formel utan krusiduller. En sak är säker, det finns något för alla smaker!

Större kontra mindre kondomer

Även om kondomer är designade för att rymma en mängd olika storlekar, kommer det att finnas de som har mer specifika behov när det kommer till storlek. Det som är viktigt att veta här är att när vi pratar om storlek så är vi mest angelägna om bredd och täthet. Många tror att de behöver en mindre kondom eftersom det är en extra cm eller två extra i längden. När du använder kondom är det viktigaste att du inte vill att den ska glida av eller tvärtom vara för tight. Om den är för tight behöver du en större kondom. Det är vanligt att ha lite extra längd och det är vanligtvis inte ett problem. Så länge kondomen är bekväm och säker har du förmodligen rätt storlek.

Längd

När man bestämmer en kondomstorlek fokuserar de flesta enbart på kondomens längd. Även om detta är en bra form av mätning och en som de flesta människor använder för att mäta kondomstorlek, är kondomlängden inte nödvändigtvis den viktigaste baserat på den genomsnittliga penisstorleken. En rapport och deras forskare säger att de gick igenom 17 studier som undersökte penisstorleken på mer än 15 000 män. De fann att den genomsnittliga slappa penislängden, från basen till öppningen på spetsen, var 8–9 cm och omkretsen, mätt runt basen eller mitten av skaftet, var 9 cm.

När den är upprätt svällde den genomsnittliga mannens penis till en häpnadsväckande 13 cm lång och 30 cm i omkrets. Vad detta betyder när det gäller kondomstorlek är att nästan alla kondomer vi har mätt är mer än tillräckliga på längdavdelningen. Kom ihåg att du inte behöver rulla kondomen hela vägen ner till serienumren. Med tanke på att de flesta kondomer varierar från 16 cm till 21 cm i längd, är en kondomlängd bara kritisk när en mans medlem trycker på porrstjärnans status. Om du däremot faller inom den här kategorin.

Bredd

För att bestämma kondombredden lägger vi varje utrullad kondom platt över en platt linjal och mäter den från sidokant till sidokant. För att beräkna kondomernas omkrets (omkrets) multipliceras kondomens platta bredd med 2. Exempel på en kondom med en bredd på 5 cm skulle ha en ungefärlig omkrets på 10 cm Om du letar efter en bredare kondom, var uppmärksam på breddmåttet.

Omkrets

Kondomomkretsen spelar en stor roll för kondomstorleken, särskilt för mindre begåvade män. Om du är mindre än genomsnittet kan det vara bättre att titta på omkretsen på din penis snarare än längden när du köper kondomer. Kondomen kan se för lång ut men kom ihåg att den inte behöver rullas ut hela vägen. Å andra sidan, om kondomens omkrets är för stor är det större risk att kondomen glider av så försök hitta en kondom med en omkrets som är jämförbar med din rätta storlek.

Tänk också på att vissa kondomer annonseras som “Tapered width”, vilket innebär att de troligtvis sitter tätare vid basen eller strax under kondomens huvud, för tighta och din prestation kan bli lidande. Å andra sidan föredrar vissa män en tight baserad kondom eftersom det kan hjälpa till med problem med att hålla sig upprätt samt hjälpa till att fördröja orgasm i vissa fall. Det finns penisringar som är gjorda speciellt för detta också.

Rätt konsistens kan ibland ta din sexuella upplevelse till en helt ny nivå. Kondomer med revben på insidan är gjorda för nöjet. Kondomer med revben på skaftets huvud och vid basen är gjorda för hennes nöje. Den har designats med revbenen ovanför kondomen för alla partners lycka. Climax control kondomer gör faktiskt din huvudlösa känslig och fördröjer därmed din utlösning. Det är också användbart för personer som lider av för tidig utlösning. Tunn och ultratunn är designad för att ge dig en nästan kondomfri upplevelse. De är gjorda av tunn latex.

Textur och struktur

För vissa killar kan kondomer ta bort en nivå av känslighet, vilket, låt oss vara verkliga, kan minska njutningen och göra det svårare att sperma. För den som vill och kan kan kondomer med speciell textur eller olika tjocklek skapa mer spännande sensationer.

Många kondommärken har “ultra-tunna” intervall, vilket möjliggör ökad känslighet genom ett tunnare kondomfoder. Detta kan öka din känslighet och hjälpa till om du har problem med att komma nära utlösning medan du bär kondom. Det är av denna anledning som vissa killar också funderar på att starta en medicinering som hindrar dig från att få hiv. Även om det är viktigt att notera att om du har kondomlöst sex när du är på medicinen kommer du inte att skyddas från att insjukna i andra sexuellt överförbara sjukdomar, så det rekommenderas att testa dig ofta.

En annan anledning till att du kanske letar efter en kondom med struktur är om du är toppen och du vill ge din partner lite mer känsla. Ribbade och texturerade kondomer finns i en mängd olika, ofta i blandade förpackningar, så att du och din partner kan utforska utbudet och hitta det som känns rätt. Öppen kommunikation är det bästa sättet att se till att du tar hand om din partner när du provar nya saker i sovrummet och det inkluderar kondomer. OBS: Att använda glidmedel med kondom är viktigt! Du bör välja antingen vattenbaserade, silikon- eller vatten/silikon-hybridbaserade glidmedel istället för oljebaserade glidmedel för att förhindra att kondomen går sönder.

Med kontra utan glidmedel

Vattenbaserade glidmedel är alla bra i kombination med både manlig och kvinnlig kondom men oljebaserade produkter – eteriska massageoljor, hudfuktare, vaselin eller kroppslotioner – rekommenderas inte för användning med latex- eller polyisoprenkondomer eftersom de kan skada integriteten. av materialet. De flesta kondomer levereras med lite glidmedel men om du vill använda ytterligare smörjning eller om du har njutit av massageoljor, var försiktig med vad du kombinerar med kondomen. Allt som kan påverka kondomens styrka kan göra att den spricker eller slits sönder.

Säkerhet

Du bör alltid kontrollera att din valda barriärmetod är säker att använda innan du planerar att delta i samlag. Kontrollera utgångsdatumet. Alla kondomer eller dammar har ett utgångsdatum tryckt på kartongen eller omslaget. Använd inte kondomen efter detta datum. Utgångna kondomer kan lättare gå sönder eller gå sönder.

Leta efter uppenbara defekter. Om en kondom känns spröd eller klibbig, släng den och skaffa en ny. Om en kondom är missfärgad, har en lukt eller har några ovanliga texturer, släng den. Det är bättre att använda en kondom som du kan lita på. Leta efter tecken på friktion. Du vet förmodligen att du inte ska förvara kondomer i din plånbok eller handväska, men ibland är det oundvikligt. Om du gör detta, se till att kontrollera om det finns tecken på friktion på omslaget. Om färgen har skavt av är kondomen inuti troligen nersliten också. Detta betyder att det är mer troligt att det går sönder, så släng det och skaffa ett nytt.

Lista över de bästa kondomerna 2024

 • Bäst i test:
 • Populärast:
 • Premiumval:
 • Billigast:

Typer av kondomer

Latex kondomer

Latex är det vanligaste kondommaterialet och ger en stark, tunn, effektiv barriär mot sammanblandning av kroppsvätskor. Men latex överför inte värme särskilt bra. Dessutom är det självklart att alla med latexallergi definitivt borde ge dessa kondomer vidare!

Kondomer av polyuretan

Polyuretan är en typ av plast, vilket gör det till ett utmärkt val för alla med latexallergi. Polyuretankondomer är i allmänhet dyrare och lösare än latex, men de erbjuder bättre värmeöverföring och en tunnare barriär.

Kondomer av polyisopren

En typ av naturgummi, polyisoprenkondomer liknar latex i känsla – men kommer inte att förvärra eventuella allergier. Tjockare än polyuretan men mjukare än latex, polyisoprenkondomer träffar en bra medelväg mellan hållbarhet och optimal känsla. Detta är som ett relativt nytt material på marknaden är en syntetisk version av latex. Det är dyrt men undviker problemet med latexallergier eftersom det saknar proteiner som orsakar denna reaktion. Den är mjuk och elastisk och överlägsen i detta avseende polyuretan men kan inte användas med oljebaserade produkter.

Lammskinnskondomer

Tillverkade av lammtarm, lammskinnskondomer är tunna, hållbara, bra på värmeöverföring och finns i mycket stora storlekar. Men även om lammskinnskondomer är gjorda av naturliga material, är de också dyra och skyddar inte mot sexuellt överförbara sjukdomar, vilket gör dem till ett nischval som är bäst för monogama par.

För den som verkligen längtar efter något “au naturel”, kan lammskinnskondomer eller naturliga membrankondomer vara ett alternativ. De är gjorda av fårtarm och är definitivt inte ett val för vegetarianer och veganer. Tarmar, till sin natur, är utformade för att vara delvis porösa för att tillåta överföring av näringsämnen från tarmväggen till kroppens blodomlopp för att distribueras runt i kroppen. Även om det är osannolikt att spermier passerar genom dessa porer eftersom spermier helt enkelt är för stora, kan virus kanske passera men än så länge finns det inte tillräckligt med solida vetenskapliga data för att antingen stödja eller motbevisa detta. Som en konsekvens kan det antas att lammskinnskondomer inte kommer att ge totalt skydd mot sexuellt överförbara sjukdomar, men kan ge ett visst skydd och de kommer att skydda mot oönskade dräktigheter.

Kondomer med smak

Om du använder kondom dras du förmodligen inte till dem för deras smak. De flesta killar använder inte kondom för oralsex (överraskning!) och det är OK eftersom oralsex är extremt låg risk för HIV-överföring. Men om du planerar att använda en kondom i kombination med oral, varför inte smaksätta den! Några populära smakvarianter av kondomer inkluderar cola, vanilj, blåbär, jordgubbar och banan. Smaksatta kondomer kan vara ett bra sätt att piffa till sex, så varför inte smaka på (kondom)regnbågen!

Stora kondomer

För personer med penisar som är drygt 6 cm breda och upp till cirka 23 cm långa, är stora kondomer det bästa alternativet. De flesta personer med penis kan använda kondomer i standardstorlek, och när en bärare klagar på att en kondom är för liten eller för tight, har det vanligtvis mindre att göra med kondomlängden och mer att göra med snävheten vid spetsen. Kondomspetsar är inte elastiska och kan därför kännas begränsande för vissa människor. I det här fallet kan kondomer med en förstorad reservoarspets kännas bekvämare.

De flesta nervändar i penis är placerade vid dess huvud, vilket gör den mycket känslig.  Det finns kondomer som marknadsförs som “ultrakänsliga” eller “fjäderviktiga”, vilket betyder att latexbarriären är tunnare och kan vara mer bekväm för personer som tycker att reservoartipsen på traditionella kondomer är obekväma.

När någons penis verkligen är för stor för kondomerna de använder, kan komforten och säkerheten för alla parter påverkas. Om så är fallet, använd en stor storlek för att inte utsätta någon av er. Men vad händer om bäraren är mindre än genomsnittet? Du vill definitivt inte använda en kondom som är för stor om någon är i den mindre storleken, eftersom sperma kan läcka ut på kondomens sidor eller kondomen kan glida av i förtid. Tänk bara på att det finns en viss skillnad mellan märken när det gäller vad som är ombonade, vanliga och stora eller extra stora kondomer, så se till att du kontrollerar måtten på förpackningen eller onlinebeskrivningen.

Viktiga överväganden

Insidan

Insidekondomer erbjuder samma skydd mot graviditet och sexuellt överförbara sjukdomar som kondomer utanför. De är gjorda av syntetisk latex och är försmorda med silikonbaserat glidmedel. Till skillnad från utvändiga kondomer kommer invändiga kondomer i en storlek utformad för att passa de flesta vaginalkanaler. Du kan hämta inuti kondomer på de flesta vårdcentraler. De är också tillgängliga online. Du bör aldrig använda in- och utvändiga kondomer samtidigt. Båda kondomerna kan gå sönder på grund av för mycket friktion, eller klibba ihop och glida av.

Typen av kondom

Även om en kondom förvaras perfekt, påverkas dess utgångshastighet fortfarande av materialet den är gjord av och om den har tillverkats med några tillsatser som förkortar dess livslängd. Naturlatex och polyuretankondomer har längst hållbarhet. De kan hålla i upp till fem år, och de är mer motståndskraftiga än vissa andra kondomer mot slitage. Dessa kondomer har en något kortare hållbarhet – bara tre år – när de förpackas med spermiedödande medel. Även om spermiedödande medel är ett utmärkt verktyg mot oönskad graviditet, gör det att latex och polyuretan bryts ned snabbare.

Polyisoprenkondomer ligger precis bakom latexkondomer. Kondomer gjorda med denna typ av konstgjort gummi kan hålla i upp till tre år med korrekt förvaring. Tillsatser som spermiedödande medel kan också förkorta denna kondoms livslängd. Icke-latex, naturliga kondomer – som lammskinn eller fårskinn – har den kortaste hållbarheten. De håller bara ett år från det datum de tillverkas. Det är oklart om spermiedödande medel eller andra tillsatser har en effekt på utgången. Det är också viktigt att notera att dessa kondomer inte skyddar mot sexuellt överförbara sjukdomar.

Passform

Om du håller på att ha tur så är en av de viktigaste sakerna du bör tänka på att vara säker. Att använda kondom är ett av de mest tillförlitliga sätten att skydda dig mot oönskade graviditeter eller sexuellt överförbara sjukdomar, så det är ingen överraskning att många sexuellt aktiva människor gillar att ha en gamma av våra små gummivänner i deras sovrum (eller var du och din partner vill att sluta).

Många män kämpar för att hitta en kondom som är rätt storlek för deras penis och slutar med att bära kondomer som antingen är för stora eller för små. Detta kan leda till problem under sex, som att kondomen glider eller faller av eller att kondomen sitter smärtsamt tätt runt penis, vilket innebär att du inte kommer att kunna känna mycket alls. Om du vill ha den bästa möjliga tiden när du går ner och älskar, behöver du en kondom som passar dig ordentligt. Om du någonsin har kämpat för att hitta rätt storlek kondom för dig, då har du tur!

Mätning

Innan vi kan prata om vilken storlek på kondomer du ska använda, måste vi se hur du mäter dig. Så ta ett måttband, linjal, mätsticka eller vad du nu behöver för att mäta din penis och låt oss sätta igång. När du mäter din penis för att räkna ut din kondomstorlek, kommer du att vilja att din penis ska vara upprätt. Du kommer att använda din kondom när din penis är hård, så det är bara vettigt att ta dina mått när du är upprätt. Du kommer att vilja ta två mått, din längd och din omkrets.

För att mäta längden, mät från basen av penis (där kondomen skulle sluta rulla) till spetsen av penis. För att mäta omkretsen, mät runt mitten av skaftet och notera storleken i millimeter. Du kan göra detta med ett måttband eller använda en bit snöre och sedan mäta snöret med en linjal. Nu har du fått dina mått, det är dags att ta reda på vilka kondomer som är rätt för dig.

Penisstorlek

För att exakt kunna mäta penisstorlek måste du först ha en erigerad penis (eftersom penisstorlek när slapp inte är ett korrekt mått). Hur du väljer att utföra denna uppgift är upp till dig. Men vi kan inte gå längre för att bestämma penisstorlek förrän din penis har intagit rätt position! Börja med att mäta längden på din penis. Allt du behöver göra är att använda en linjal eller måttband. Placera linjalen eller måttbandet vid basen av din penis (där den fäster på din kropp – se till att trycka in i blygdbenet så långt du kan eftersom fett faktiskt kan dölja längden på din penis). Mät din penislängd genom att markera hur lång den är från basen hela vägen till änden av spetsen. Skriv ner detta nummer och märk det “penislängd”.

Nu kommer du att mäta runt din penis, i princip räkna ut dess omkrets/tjocklek, eller penisomkrets. För detta steg måste du använda en bit snöre (eller något liknande) eller ett mjukt måttband. Linda försiktigt snöret en gång runt den tjockaste delen av skaftet/kroppen på din erigerade penis (ja, den måste fortfarande vara upprätt!). Markera var snöret möts och mät sedan avståndet på snöret med en linjal. Du kan också göra samma sak med det mjuka måttbandet och bara markera måttet när du når runt penis. Skriv ner detta nummer och märk det “penisomkrets”.

Nu har du en bra uppfattning om din penisstorlek, och det är dags för det roliga (en erigerad penis behövs inte längre). Det är dags att jämföra din penisstorlek med den genomsnittliga penisstorleken. Vanligtvis har den genomsnittliga erektionen en penislängd på cirka 139,7 till 160,02 mm och har en omkrets mellan 114,3 och 129,54 mm. Den genomsnittliga diametern (penisbredden) skulle vara ungefär 35,56 till 40,64 mm.

Hållbarhetslängd

En kondoms utgångsdatum finns vanligtvis på både kartongen och den individuella folieförpackningen. Det brukar vara ungefär något år. I det här exemplet ska kondomen skydda mot sexuellt överförbara sjukdomar eller graviditet till och med det datum. De flesta förpackningar innehåller ett andra datum då det tillverkades. Även om du kan använda detta datum för att fastställa en kondoms hållbarhet, bör du alltid använda utgångsdatumet som standard. Det är en bra idé att inspektera kondomer första gången du köper dem och inspektera dem då och då om de förvaras i mer än sex månader.

Om en utgången kondom har förvarats ordentligt på en sval, torr plats, kan den fortfarande vara relativt säker att använda. Men om du har möjlighet att välja mellan en utgången och utgången kondom, bör du alltid gå med den utgångna kondomen. Om du använder en utgången kondom med små revor eller hål, kommer det inte att vara en effektiv barriär mellan kroppsvätskor. Det betyder att du och din partner löper en ännu högre risk för sexuellt överförbara sjukdomar eller oönskad graviditet.

>>> Är du intresserad av foundation? Klicka här.

Vanliga frågor om kondomer

Hur använder man en kondom på rätt sätt?

En person ska vara försiktig så att inte kondomen skadas när man öppnar förpackningen. Kondomer är mest effektiva när de används på rätt sätt. Använd följande råd om hur du använder kondom på rätt sätt: Kontrollera utgångsdatumet på förpackningen. En kondom efter utgångsdatum är mindre effektiv och mer sannolikt att den går sönder. Se till att kondomen fortfarande är intakt. Kondomer som människor kan förvara i plånböcker eller plånböcker kan skadas. Se till att omslaget är intakt. Om själva kondomen är trasig eller visar tecken på skada, använd den inte och kassera den omedelbart.

Öppna försiktigt omslaget. Undvik att använda tänder eller slita sönder förpackningen med kraft, eftersom det kan slita sönder kondomen. Se till att kanten är vänd utåt så att det går att rulla kondomen över penis. Nyp ihop spetsen av kondomen och placera den på huvudet av den erigera penisen. Genom att klämma ihop spetsen avlägsnas överflödig luft och ger extra utrymme på toppen för att samla sperma.

Rulla kondomen ner genom skaftet till basen av penis. Om kondomen inte har smörjning, applicera en liten mängd vatten- eller silikonbaserat glidmedel på utsidan av kondomen. Efter utlösning, håll i kondomens bas medan du drar ut den. Om du gör detta förhindrar du att den faller av. Ta försiktigt bort kondomen, knyt en knut i den öppna änden och släng den i papperskorgen.

Ytterligare information

Det sista du vill är att din kondom ska stå i vägen för din trevliga tid. Så länge du följer dessa grundläggande riktlinjer kommer du vara säker på att undvika raster, spill, halkar och det fruktade ögonblicket inifrån och ut. Nyp ihop spetsen av kondomen mellan två fingrar. Rulla sedan kondomens bas över fallosen tills rullen möter basen av penis. Kondomer skapar mycket friktion under sex, speciellt om de är torra. För mycket friktion kan vara obehagligt och kan leda till att kondomen lossnar eller går sönder vid användning. Om din kondom inte är försmord, lägg till din egen!

När en kondom har spermier i sig, var försiktig! För att undvika saker som att kondomen snurrar, glider och läcker, linda tummen och pekfingret runt kondomens bas för att hålla den på plats när du drar ut falloset från vilken sexig plats som helst. Kondomer är inte återanvändbara eller återvinningsbara, så efter ett väl utfört jobb måste de slängas – men släng dem i papperskorgen, för de är inte heller spolbara!

Spelar kondomstorleken någon roll?

Sex kan vara obehagligt om du inte har rätt kondompassning. En yttre kondom som är för stor eller för liten kan glida av din penis eller gå sönder, vilket ökar risken för graviditet eller sjukdomsöverföring. Det kan också påverka din förmåga att få orgasm. Det är därför det är viktigt att veta din kondomstorlek för säker och njutbar sex. Kondomstorlekar varierar mellan tillverkare, så vad som är “vanligt” för ett märke kan vara “stort” för ett annat. När du väl vet din penisstorlek kan du enkelt hitta rätt kondom. Här är hur.

Kondomstorlek är i själva verket förmodligen den viktigaste egenskapen för alla kondomer du forskar om. Om en kondom är för liten kan den vara sammandragande och hämma en mans prestation i sovrummet. Om en kondom är för stor kan den orsaka större problem om den läcker vätska eller glider av vid samlag.

När du väljer kondomstorlek kan det vara många, många faktorer. Basbredd eller storleken på kondomringen eller bandet i botten, huvudets bredd, skaftets längd och skaftets bredd spelar alla en stor roll för att hitta kondomen i perfekt storlek.  Tänk på att de flesta kondomer i genomsnitt är lite längre än de behöver vara. Om efter att du rullat på kondomen och du upptäcker att det finns för mycket utrullat bagage vid basen, kan du behöva en kortare eller mindre passande kondom. Om det inte finns något kvar att rulla ut, kan du behöva titta på att använda en längre eller större kondom.

Hur mäter man för att få rätt kondomstorlek?

För att veta vilken kondom som är bäst, måste du mäta din penis. Du kan använda en linjal eller måttband. För att få rätt storlek, mät din penis medan den är upprätt. Om du mäter din penis när den är slapp får du bara mått vid dess minsta storlek. Det betyder att du kan sluta köpa en kondom som är mindre än du behöver. Du måste känna till din längd, bredd och omkrets för att veta rätt kondompassning. Kom ihåg att din omkrets är avståndet runt din penis. Din bredd är din diameter. Du bör mäta din penis två gånger för att se till att du har rätt siffror.

För att mäta din penis, följ stegen nedan: Placera antingen en linjal eller ett måttband vid basen av din upprättstående penis. Tryck in linjalen i blygdbenet så långt som möjligt. Fett kan ibland dölja din penis verkliga längd. Mät din upprättstående penis från basen till änden av spetsen.

För omkrets: Använd en bit snöre eller flexibelt måttband. Linda försiktigt snöret eller tejpen runt den tjockaste delen av ditt penisskaft. Om du använder sträng, markera var strängen möts och mät strängens avstånd med en linjal. Om du använder ett flexibelt måttband, markera bara måttet när det når runt din penis. För bredd: Du kan räkna ut bredden på din penis på samma sätt som du bestämmer diametern på en cirkel. För att göra detta, dividera ditt omkretsmått med 3,14. Det resulterande talet är din bredd.

Hur sätter man på en kondom på rätt sätt?

Att välja rätt storlek spelar ingen roll om du inte bär den på rätt sätt. Om du inte lägger kondomen på rätt sätt är det mer sannolikt att den går sönder eller faller av. Detta betyder att det inte fungerar lika bra för att förhindra graviditet eller sexuellt överförbara infektioner (STI). Kontrollera utgångsdatumet. En utgången kondom är mindre effektiv och mer benägen att gå sönder eftersom materialet börjar brytas ner. Kontrollera för slitage. Kondomer som förvaras i en plånbok eller handväska kan sitta på eller vikas. Detta kan slita ner materialet.

Öppna omslaget försiktigt. Använd inte dina tänder, eftersom det kan slita sönder kondomen. Placera kondomen på spetsen av din erigera penis. Nyp kondomtoppen för att trycka ut eventuell luft och lämna en reservoar. Rulla ner kondomen till basen av din penis, men se till att den inte är ut och in innan du gör det. Om kondomen inte är smord, applicera lite vattenbaserat glidmedel på kondomen. Undvik att använda oljebaserade glidmedel, eftersom de kan göra att kondomen lättare går sönder. När du har ejakulerat, håll i kondomens bas medan du drar ut den. Detta kommer att förhindra att den glider av. Ta bort kondomen och knyt en knut på slutet. Slå in den i en vävnad och släng den i papperskorgen.

Före allt, kontrollera utgångsdatumet. Utgångna kondomer är mindre effektiva och är mer benägna att gå sönder. Öppna omslaget försiktigt och ta ut kondomen ur förpackningen. ANVÄND INTE DINA TÄNDER. Placera kondomen på spetsen av din penis och se till att den inte är ut och in. Rulla ned kondomen till basen av ditt skaft samtidigt som du nyper ihop kondomens topp för att släppa ut. När du har ejakulerat, håll fast vid basen medan du drar ut. Knyt en knut i slutet, slå in den i en vävnad och släng den i papperskorgen.

Vad händer om kondomen är för liten eller för stor?

När du använder kondom i rätt storlek är det mycket mer sannolikt att du förhindrar graviditet och sexuellt överförbara sjukdomar. De flesta kondomer passar den genomsnittliga penisen, så om din penis är något större än 12 cm när den är upprätt, kan du ha en “snäv” kondom helt okej. Men gå inte för vilken kondom som helst. Även om längden ofta är densamma mellan olika märken och typer, är bredd och omkrets viktigast när man väljer kondom. Det är här komforten kommer in: En kondom som är för liten i bredd kan kännas tät runt spetsen av din penis och har potential att gå sönder. En kondom som känns för lös runt spetsen eller basen kanske inte fungerar effektivt och kan glida av.

Spelar kondommaterialet någon roll?

Kondomer finns också i olika material. De flesta kondomer är gjorda av latex, men vissa märken erbjuder icke-latexalternativ för personer med allergier eller som letar efter variation. Polyuretan. Kondomer gjorda av polyuretan, en typ av plast, är det populäraste alternativet till latexkondomer. Polyuretan är tunnare än latex och är bättre på att leda värme. Polyisopren. Polyisopren är garderobsmaterialet till latex, men det saknar kemikalier som kan orsaka en allergisk reaktion. Det är tjockare än polyuretan, men det känns mjukt och mindre som gummi. Polyisoprenkondomer tenderar att sträcka sig mer än polyuretankondomer.

Lammskinn. Lammskinn är ett av de äldsta kondommaterialen. Den är gjord av blindtarm, ett membran inuti ett fårs tarm. Det är tunt, hållbart, helt biologiskt nedbrytbart och kan leda värme bra. Men till skillnad från andra kondomer skyddar inte lammskinnskondomer mot sexuellt överförbara sjukdomar.

Är det säkrare att använda en utgången kondom än att inte använda kondom alls?

Att använda en utgången eller skadad kondom är fortfarande bättre än att inte använda kondom alls, eftersom det ger ett visst skydd mot sexuellt överförbara sjukdomar eller oönskad graviditet. Sex utan kondom ger inget skydd mot sexuellt överförbara sjukdomar. Och om du eller din partner inte använder någon annan form av preventivmedel är du inte heller skyddad mot oönskad graviditet. Ändå är det bättre att kassera kondomer efter utgångsdatumet och fylla på ditt lager med nya kondomer. Att använda en ny kondom ger dig och din partner största möjliga skydd mot sexuellt överförbara sjukdomar eller oönskad graviditet.

Hur använder man en extern kondom?

Kondomer på utsidan är en barriärmetod för skydd. De täcker penis spets och skaft och fångar upp ejakulat som frigörs under orgasm. En extern kondom kan användas för vaginalt, analt eller oralsex. Det kan inte bara skydda mot oönskad graviditet, det kan också förhindra sexuellt överförbara sjukdomar och andra bakterier, såsom fekalt material, från att passera mellan partner.

Öppna kondomförpackningen försiktigt. Använd inte dina tänder eller saxar, båda kan av misstag riva eller punktera kondomen. Kontrollera om det finns skador eller slitage som kan göra att kondomen misslyckas. Håll kondomens kant i ena handen. Nyp ihop spetsen av kondomen med tummen och pekfingret med det andra.

Rulla kondomen nerför penis och se till att kanten är på utsidan. Om fälgen är under och inte rullar korrekt, ta bort den och släng den. Precum kan finnas på kondomen och precum kan innehålla spårmängder av sperma. Applicera några droppar av ett vattenbaserat glidmedel på utsidan av kondomen om du vill minska friktionen. Lube kan också öka känsligheten. Efter orgasm eller utlösning, dra ut ur din partners kropp medan din penis fortfarande är upprätt. Håll kondomen på plats med en hand medan du drar ut den. Att hålla i kondomen förhindrar glidning, vilket kan föra in sperma eller vätska i din partners kropp.

Hur använder man en invändig kondom?

Kondomer på insidan är större än kondomer på utsidan. Men de flesta människor kan fortfarande använda dem bekvämt och effektivt. Insidekondomer används främst för vaginalsex, men de kan också användas för analsex. Liksom yttre kondomer är invändiga kondomer mycket effektiva för att förebygga graviditet och minska risken för att dela sexuellt överförbara sjukdomar när de används på rätt sätt.

Ta ut kondomen ur förpackningen. Använd inte dina tänder eller sax, eftersom detta kan slita eller slita kondomen. Kom i en bekväm position. Överväg att ligga på sängen eller lägga benet på en pall. Nyp den mindre, inre ringen som är i den stängda änden av kondomen mellan tummen och pekfingret. Använd din andra hand för att dra tillbaka blygdläpparna runt slidan. Skjut in den sammanpressade innerringen i slidan.

Skjut in pekfingret, långfingret eller båda i den öppna änden av kondomen tills du når den stängda änden av kondomen. Tryck försiktigt in kondomen längre in i slidan tills du når livmoderhalsen. Vila kondomens yttre ring på det yttre hålet/vaginan. Håll den på plats under samlag. Om den yttre ringen går in i hålet/vaginan under penetration, dra ut den igen. Sätt in penis i kondomen och se till att den går in i hålet/vaginan och inte mellan kondomen och hålet/vaginan. Efter orgasm eller utlösning, vrid kondomen och dra försiktigt ut den ur slidan, var noga med att inte spilla sperma.

Hur man använder en utvändig kondom för oralsex?

En dental dam är ett latex- eller polyuretanskikt som kan användas under vaginalt oralsex eller analsex för att skydda mot spridning av sexuellt överförbara sjukdomar. En yttre kondom är den bästa barriärmetoden för oralsex från penis. Öppna dentaldammens förpackning försiktigt. Klipp inte upp den med en sax eller riv den upp med tänderna. Detta kan riva eller riva dammen. Vik ut dammen och leta efter hål eller skador som kan göra den mindre effektiv.

Lägg dammen över det vaginala eller anala området. Smörjmedel på dammen eller naturlig statisk vätska kommer att hålla dammen på plats. Under oralsex bör du hålla dammen på plats för att förhindra att den glider för mycket. Efter oralsex, vik upp dammen och släng den. En extern kondom kan användas för oralsex i penis. Det bör appliceras innan något oralsex börjar. Sätt på kondomen som du skulle för vaginalt eller analsex. På samma sätt, efter en orgasm eller utlösning, bör du ta bort kondomen, var noga med att inte spilla sperma. Tillsätt glidmedel eller spermiedödande medel i blandningen Du kan använda glidmedel med kondomer. Det kan minska friktionen och öka känseln.

Du bör använda vatten- eller silikonbaserat glidmedel om du använder en latex-, polyuretan- eller polyisoprenkondom. Oljebaserade glidmedel, inklusive vaselin, lotion eller babyolja, kan bryta ner dessa kondomer, vilket kan leda till misslyckande under samlag. Spermiedödande medel är också OK att använda med kondomer. Faktum är att du bör använda en barriärmetod med spermiedödande medel för bästa skydd mot oönskad graviditet. Du kan applicera spermiedödande medel på utsidan av en extern kondom, insidan av en intern kondom eller direkt in i slidan före sex. De flesta spermiedödande medel har ett fönster under vilket de är effektiva. Följ anvisningarna på spermiedödande lådan och använd inte produkten utanför det fönstret.

Vad ska man göra med kondomen efter användning?

Om du vill bekräfta att kondomen inte gick sönder under samlag kan du försiktigt ta bort kondomen och fylla den med vatten under en rinnande kran. Om det är ett brott i kondomen kommer vatten att läcka genom hålet. Om inget vatten läcker, gick inte kondomen sönder under användning Efteråt kan du vrida kondomen eller knyta den öppna änden i en knut. Slå in kondomen i vävnad och släng den i soporna. Spola inte kondomen – det kan täppa till ditt rör.

Vad ska jag göra om min kondom går sönder under sex?

Om du är mitt i sex när du upptäcker en trasig kondom, dra dig omedelbart bort från din partners kropp. Ta bort kondomen och ersätt den med en ny kondom. Använd en ny damm om den går sönder eller går sönder. Om du vet att kondomen gick sönder under sex eller om du är orolig för att du kan ha blivit utsatt för sperma, har du alternativ för att förhindra en oönskad graviditet. Besök din läkare eller en hälsomottagning och fråga om akut preventivmedel.

Det akuta p-piller och koppar intrauterin enhet (IUD) kan användas inom fem dagar efter oskyddat sex för att förhindra graviditet. De är 95 procent effektiva om de tas eller infogas under denna tidsram. Du kan också överväga att testa dig för STI för att säkerställa att ingenting sprider sig mellan dig och din partner.

Vad bör jag tänka på med kondomer?

Korrekt kondomanvändning går längre än att sätta in eller rulla kondomen på rätt sätt. Du bör också tänka på följande när du väljer och använder kondomer: Storlek spelar roll. Var inte ambitiös med ditt kondomval. En korrekt anpassad kondom är den mest effektiva; en kondom som är för stor eller för liten kan glida eller rulla av under sex. Övning ger färdighet. Vänta inte med att applicera en kondom när du är i stundens hetta. Prova att använda en extra kondom innan du behöver en så att du känner dig mer självsäker.

Leta efter alternativa material. Latex är det vanligaste kondomalternativet, men kondomer gjorda av andra material är tillgängliga om du har en allergi. Leta efter kondomer gjorda av polyuretan eller polyisopren. Lammskinnskondomer finns också, men de skyddar inte mot sexuellt överförbara sjukdomar. Få kondomer gratis. Din lokala hälsoavdelning, såväl som vissa allmänna hälsokliniker, kan erbjuda gratis kondomer.

Förvara på rätt sätt. Det är inte en bra idé att ha kondomer i plånboken, väskan, bilen eller badrummet. Förvara dem istället på en sval, torr plats där de inte kommer att utsättas för värme, fukt eller friktion. Ha en konversation. Låt inte skydd vara ett tråkigt ämne. Prata med din partner om de olika alternativen som finns tillgängliga – kondomer finns i en mängd olika smaker och texturer – och hitta något som gör sexsäkerhet roligare.

Vad är kondomer?

Kondomer är skyddsbarriärer som passar över en penis eller annat falliskt föremål. När de används på rätt sätt minskar kondomer risken för graviditet och minskar dramatiskt risken för båda parter att drabbas av en sexuellt överförbar sjukdom eller infektion. Kondomer anses vara en medicinsk utrustning av klass II, vilket innebär att de följer specifika riktlinjer.

Vilken kondomstorlek ska jag köpa?

Om du är som många människor med en penis, kanske du är lite självmedveten när det kommer till allt som har med storlek att göra. Det är dock inget att skämmas över, för att välja rätt storlek betyder faktiskt att du ställer in dig på en lägre risk för kondomfel och en mer sensationell upplevelse.

Om du någonsin har mätt din penis (du vet – bara för att veta), är det dags att ta ut måttbandet igen, eftersom du måste veta de exakta måtten på din manlighet innan du vet vilken storlek du ska köpa. När du väljer storlek är rätt bredd viktigare än rätt längd, eftersom kondomer är gjorda för att rymma en rad olika längder. Scrolla ner nedan för att hitta tips för att hitta rätt mått. Kondomer finns vanligtvis i tre storlekar: ombonad, standard och stor. Snygga och stora kondomer märks ofta tydligt, medan standardkondomer ofta inte nämner storlek alls.

Vad finns det för typer av kondomer?

Icke-latexkondomer är inte bara för allergiker. Vem som helst kan njuta av sex med kondomer som inte innehåller några latexallergeningredienser som kan irritera, speciellt om du är känslig. Allt handlar om att komma närmare och den ultratunna kategorin har mycket att erbjuda. Med kondomer som är ännu tunnare än resten får du njuta av bättre känslighet och det hjälper dig verkligen att känna intimiteten mer. När du vill ha din klimax under kontroll, vänd dig till kondomer med ett penisdesensibiliserande glidmedel. Dessa hjälper dig att förlänga din humping rendezvous. Ribbstickade kondomer ger dig lite extra hjälp med att stimulera din partner. När du rör dig upp och ner eller in och ut, utövar revbenen eller dubbarna sin magi. Ett av syftena med kondomer är att förebygga graviditet. Spermiedödande kondomer har glidmedel med N-9 som dödar spermier på plats.

Dessa är inte bara smaksatta utan också doftande. Föreställ dig att lukta på färska apelsiner eller jordgubbar medan du går på det. Du har ett val här också så shoppa lite för att hitta din favorit. Kondomer finns inte längre bara i en enda och intetsägande, neutral färg. Vissa är gula, röda, rosa, blå, orange… Om du vill stimulera ditt synsinne, handla i denna kategori. Tjocka kondomer är här för dig om du vill ha det där extra lagret av någon anledning. Dessa kondomer är redo för alla uppdrag du kanske vill utforska, särskilt de vid bakdörren.

Lys din väg! Med glödande kondomer, lys upp den i mörkret så att du aldrig mer går vilse när du försöker få in den. Dessa roliga kondomer är fullt fungerande och godkända. Du bör smörja in det någon gång eftersom sex med en kondom som saknar smörjning inte alltid är superbehagligt. Den icke-smorda kategorin är liten, men vissa användare föredrar torra kondomer med egna eller tillsatt glidmedel.

Ytterligare typer

Att vara vegan är ingen modefluga. Om du vill ta din veganism på 100% allvar, lägg bara på en kondom som inte innehåller några animaliska ingredienser. Kondomsmörjning är ett måste, och det är därför den extra smorda kategorin erbjuder mer glidmedel, vilket ökar glidningen för bättre verkan. Nöj dig inte, utan öppna istället ditt sinne för mångfald. Den här kategorin har några sortiment, så att du kan hitta några nya favoriter.

Många människor kämpar för att hitta rätt typ av kondom för deras behov. Den här köpguiden för kondomer hjälper dig så att du kan köpa kondomer online diskret och enligt dina behov. Det mest grundläggande i kondomfamiljen är standardkondomerna utan smörjmedel. De kommer väl till pass när du vill applicera glidmedlet själv och är de mest använda kondomerna. För att förbättra ditt oralsexspel är smaksatta kondomer eller mintkondomer dina bästa val. De hjälper dig att få en sensuell och smakfull upplevelse. Om det är “hennes” nöje allt du söker, då är räfflade eller texturerade kondomer det bästa alternativet. De ger extra njutning med revben eller dubbar på alla rätt ställen för att öka till känseln i slidan under sex.

För er där ute som är allergiska mot latex, polyisoprenkondomer är här för er. De är lika effektiva som sina latexbröder. Om du vill bli lite kinky finns det många medlemmar i den här kondomfamiljen som kommer att ge en hjälpande hand. Glow in the dark-kondomer eller tatueringskondomer hjälper dig att klä upp ditt skaft snyggt och snyggt. För damerna där ute som är oroliga för att mannen inte ska ta på sig kondomen innan uppgörelsen, det finns kvinnliga kondomer där ute.

Vad är myten om stora kondomer?

Tro det eller ej, många av de kondomer du ser märkta som “Stora kondomer” är inte större än standardkondomer. Under de senaste har vi mätt alla kondommärken regelbundet och har sett detta fenomen med “stora kondomer” vid många tillfällen. Vi har till exempel sett kondomer märkta som Huge, Anaconda, Large, Mega och Kyng som inte var stora alls och några var faktiskt mindre än genomsnittet. Så med det i åtanke var medveten om Stora kondomers verkliga storleksmått när du överväger dem som ett alternativ.

Hur fungerar den manliga kondomen?

En kondom beskrivs som en “barriär” preventivmetod eftersom en kondom utgör en fysisk barriär mellan manlig utlösning och spermafylld sperma som kommer i kontakt med honägget. Det täcker helt den manliga penisen. Mellan manliga partners är kondomens reproduktiva och preventiva funktion inte relevant men den fungerar som en barriär för att förhindra utbyte av kroppsvätskor under analsex och oralsex och skyddar därmed mot överföring av sexuellt överförbara infektioner eller STI såväl som HIVAids . Kondomer tjänar även detta syfte i heterosexuella relationer och är därför den enda produkten eller metoden som har både preventivmedel och sjukdomsförebyggande funktion.

Hur fungerar den kvinnliga kondomen?

Den kvinnliga kondomen fungerar enligt samma principer som den manliga motsvarigheten och förs in i slidan istället för att placeras över mannens penis. Här är några viktiga fakta om kvinnliga kondomer: De har en lägre skyddsgrad än den manliga motsvarigheten på 95 %. De skyddar också mot sexuellt överförbara sjukdomar samt oönskade graviditeter. Kvinnliga kondomer placeras i slidan före sex men kan sättas in tidigare i förfarandet än den manliga versionen, allt upp till fyra timmar framåt. Kvinnliga kondomer är också “en användning” och kan inte återanvändas efter samlag.

Kondomer för kvinnor, även kallade inre kondomer, är skyddsbarriärer som passar på insidan av en slida eller anus. De ser ungefär ut som ett plaströr med ringar i vardera änden, med en ring som passar på insidan av kroppen och en som täcker den yttre entrén. Liksom manliga kondomer anses kvinnliga kondomer klass II som medicinsk utrustning som kan skydda mot graviditet och sexuellt överförbara sjukdomar och infektioner. De är mycket större än manliga kondomer och är gjorda med liknande latex- och icke-latexmaterialalternativ. Man rekommenderar att man inte använder kvinnliga kondomer med manliga kondomer – detta kan orsaka riva vilket kan leda till graviditet och STI-överföring. De rekommenderar också att inte återanvända kvinnliga kondomer, de är en och klar.

Efter att ha arbetat igenom den inledande nya och obekväma fasen kan kvinnliga kondomer kännas fantastiska för båda parter. Till skillnad från manliga kondomer, som kräver en fallus eller erektion i närheten, kan interna kondomer sättas in och sitta kvar timmar innan sexet ens börjar. När saker börjar bli upphettade hjälper de inre och yttre ringen till att stimulera inre och yttre förnimmelser för varje partner. För extra nöje kommer invändiga kondomer försmorda och fungerar bra med de flesta vatten- och silikonbaserade glidmedel.

Hur använder man en manlig kondom?

Att använda en manlig kondom korrekt är nyckeln till dess säkerhet och effektivitet. En kondom ger inget skydd om den används felaktigt, skadas antingen före eller under processen eller återanvänds. Så här använder du en manskondom på rätt sätt: Se till att din kondom är inom datum och har lämpliga säkerhetsmärken på förpackningen Öppna paketet försiktigt, riva inte upp det med tänderna – frestande om dina händer är hala – eller slit av det med naglarna eller smycken eftersom du riskerar att slita sönder kondomen inuti

De flesta kondomer har en tydlig spene, håll den mellan tummen och pekfingret och pressa långsamt ut luften. Om luft lämnas kvar i behållaren i slutet av kondomen kan den spricka under samlag Placera kondomen över spetsen av penis och rulla försiktigt ut den. Kondomen ska lossna lätt och utan motstånd, om den inte gör det, kassera den omedelbart och försök igen med ett nytt paket. Kondomen kan i huvudsak vara upp och ner varför den inte rullar ut ordentligt eller så kan den redan ha lite spermier på sig, i båda fallen bör du kassera den.

Efter utlösning, håll ett stadigt tag i kondomens bas medan du drar dig tillbaka för att se till att kondomen inte glider av, den kan redan ha rört sig nedåt penis mot spetsen under samlaget Ta försiktigt bort kondomen och var uppmärksam på eventuella spill så att all sperma finns kvar i kondomen. Släng kondomen i en soptunna och inte ner i toaletten. Var försiktig eftersom det kan finnas rester av spermier på penis som måste hållas borta från underlivet

Hur använder man en kvinnlig kondom?

Vissa kvinnor föredrar att använda en kvinnlig kondom eftersom det ger dem mer kontroll över förfarandet; de känner att detta inte bara är säkrare utan kan komma runt vanliga manliga skäl och ursäkter för att inte använda en. Kondomer för kvinnor har uppenbara, tydliga fördelar, varav en är det faktum att de kan sättas in upp till fyra timmar före samlag. Så här använder du en kvinnlig kondom på rätt sätt:

Öppna paketet försiktigt och var noga med att inte slita eller slita sönder det. Det finns en liten ring i den stängda änden av kondomen, kläm ihop den och för in den sedan i slidan. Den stora öppningen i andra änden av kondomen ska täcka området runt slidan. Var försiktig när mannen för in sin penis så att den sitter inuti kondomen och inte glider mellan kondomen och slidväggen. Den kvinnliga kondomen har en lösare, mindre ombonad känsla så var säker på att allt är på rätt plats. Efter samlag ska kondomen glida försiktigt ut, du kan stänga av affärsänden genom att vrida runt den för att undvika läckage och spill.

>>> Är du intresserad av sminkspeglar? Klicka här.

Vilka olika material kan kondomer tillverkas av?

Latex som är en naturlig form av gummi framställt av gummiträdet är för närvarande det mest populära materialet som används av kondomtillverkare. Latex är faktiskt den mjölkvita saften som produceras av gummiträdet och används flitigt i massor av produkter, inte bara kondomer som gummiband, ballonger, operationshandskar och nya masker.

Men latexkondomer är inte utan nackdelar eftersom de kan reagera negativt med oljebaserade produkter som kan vara lätta att förbise i stundens hetta – solkräm, babyolja, eteriska oljor, hudfuktare – och detta orsakar nedbrytning av materialet. Olja minskar elasticiteten hos latex och kan få kondomen att glida eller gå sönder, och vissa människor är faktiskt allergiska mot latex. Det råder dock ingen tvekan om att latex har anmärkningsvärd draghållfasthet och elasticitet vilket innebär att den kan utsättas för det mest otroliga tryck och kraft innan den går sönder, vilket är anledningen till att det har varit ett så populärt val för kondomtillverkare.

Som ett alternativ till latex är polyuretan ett annat ganska vanligt alternativ för kondomer och dessa kondomer har samma bredd och tjocklek som de som är gjorda av latex. Polyuretan har några tydliga fördelar jämfört med latex genom att det är en bättre ledare av värme och detta kan verkligen öka känsligheten och njutningen under samlag. Polyuretankondomer kan också användas med oljebaserade produkter och glädjande nog saknar de den ganska obehagliga och stötande lukten som förknippas med latex. Dessa kondomer är också mindre känsliga för värme och ultraviolett ljus, så förvaringskraven är mindre stränga än för latexkondomer. Men polyuretan är mindre elastiskt än latex, så det kan vara mer troligt att det går sönder eller går sönder; de håller inte sin form lika bra som latexkondomer och kan hopa sig vilket utsätter dem för en större risk för skada.

Varför gillar inte folk att använda kondom?

Den främsta kritiken som riktas mot kondomer är att de kan avbryta den sexuella upplevelsen direkt i det optimala ögonblicket och att de kan minska njutningen och känsligheten för båda parter som är engagerade i handlingen. Dessa två faktorer, men särskilt den senare, framhålls ofta som skäl eller ursäkter för att inte använda kondom bland vissa människor. Det finns sätt att motverka det första problemet genom att införliva påförandet av en kondom i sexuell lek så att den inte behöver fungera som en paus under rättegången eller en passionsmördare. Men brist på känslighet är ett svårare problem att ta itu med. För många män är detta bara ett pågående gnäll.

Forskare har precis tagit fram en ny kondom fodrad med hydrogel, en vattenbaserad gel som innehåller kemikalier som är utformade för att döda HIV-viruset i händelse av att den går sönder. Gelen innehåller också en revolutionerande ny antioxidant som är designad för att öka sexuell njutning genom att påverka signalsubstanserna som stimulerar nervändarna. Men här är några enkla och snabba lösningar för att förbättra kondomupplevelsen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top