Den bästa skinrollern 2024 – Test av skinroller

[tabell]

Klicka här för att se skinrollers.

Bästa skinrollern 2024

Att ha en skinroller hemma kan verkligen vara en bra investering. Det kan fungera som en bra komplettering till din existerande hudvårdsrutin eller för att åtgärda specifika problem. Skinrollers kan bland annat hjälpa emot akneärr, bristningar och andra hudproblem. Om detta är något du upplever problem med kan en skinroller definitivt vara värt att överväga.

Det är förvånansvärt nog ganska svårt att veta vilken skinroller som faktiskt är bäst. Eftersom det finns så många olika modeller i olika prisklasser blir det ofta krångligt att välja rätt, och för att göra det hela ännu svårare så undanhåller onlineaffärer ofta de negativa aspekterna med deras produkter. För att öka sin försäljning lyfter butikerna endast fram de positiva och innovativa aspekterna, medan de verkliga problemen skuggas över. Detta innebär förstås att du endast får en halvklar bild av hur bra den skinrollern du kollar på faktiskt är.

När du då väl får hem din skinroller är den kanske inte alls som du tänkt dig, och alla vet hur tråkigt det är att bli missnöjd med en produkt som man spenderat pengar på och ser fram emot att använda. Om man inte är så insatt blir det därför ganska svårt att köpa den bästa skinrollern. Det är just av den anledningen som vi här på skönhetsmagasinet.se har gjort en köpguide för den bästa skinrollern. Vi har nämligen utfört djupgående forskning för att hitta den bästa skinrollern på den svenska marknaden, och eftersom vi själva redan har mycket personlig erfarenhet när det kommer till skinrollers så har vi lyckats sammanställa en tabell med de bästa skinrollers inom varje kategori.

För att säkerställa att produkterna vi tagit fram till tabellen är av hög kvalitet har vi dessutom läst otaliga mängder kundrecensioner från ett tjugotal olika sajter som säljer skinrollers, svenska som engelska. Med hjälp av all denna information så har vi satt ihop denna köpguide och tabell. Om du snabbt vill ha den bästa skinrollern kan du välja i tabellen ovan, men om du vill ha en skinroller som är mer baserad efter dina egna behov och önskemål kan du läsa vidare nedan!

Köpguide för bäst i test skinroller 2024

Som sagt så kan det faktiskt vara ganska svårt att veta vilken skinroller som är den bästa. Det finns så otroligt många olika modeller av skinrollers som dessutom hittas inom ett flertal olika prisklasser. Det är därför vi har skapat vår köpguide som gör hela processen mycket enklare. När du ska köpa en den bästa skinrollern så finns det några viktiga aspekter som du bör fundera över. Det är förstås även viktigt att du väljer utifrån dina egna personliga behov. Här är vad du ska tänka på när du ska köpa den bästa skinrollern 2024:

 • Nålstorlek
 • Nåltyp
 • Handtag
 • Användningsområden
 • Storlek
 • Nåldensitet
 • Material
 • Bearbetning
 • Design
 • Risker
 • Produkter
 • Kostnad
 • Effekt
 • Rullens bredd
 • Alternativ
 • Ingredienser
 • Ytterligare produkter

Nålstorlek

När du väljer en Skinroller, se till att du köper rätt nålstorlek. De finns i en mängd olika storlekar, varierande mellan 0,20 och 3 mm. Storlekar mindre än 1 mm bör användas på tunnare hud, som ansiktet. Om du använder nålar större än 1 mm kan det bli för hårt för huden att hantera. För ben, lår och höfter föreslår vi 1 till 3 mm – ju tjockare kroppsdel, desto längre nål. Till exempel är 2,5 till 3 mm bra för feta områden som höfterna.

Dessa så kallade mikronålar kan användas utmärkt för kosmetiska ansiktsapplikationer. Anestesi av hudytan är inte nödvändig här. De aktiva ingredienserna i en vårdprodukt når huden effektivt och förbättrar därmed hudens struktur. Kosmetiska behandlingar kan utföras mycket bra med denna nållängd. Denna nållängd är utmärkt för att minska rynkor och ärr och stimulera blodcirkulationen. Oönskade pigmentfläckar kan förbättras, vilket resulterar i ett enhetligt hudutseende

Detta är en nållängd som ofta används inom det professionella området. Det används för att behandla akneärr och avsevärt förbättra uppkomsten av brännskador. Detta är en nållängd som endast bör användas av en läkare då punkteringarna sitter relativt djupt i huden. Längden används vanligtvis för att behandla brännsår. Förutom nållängden och nålrullens bredd spelar en viktig roll. Detta beror på antalet nålar och kan variera i bredd och diameter. För rynkor och fläckar i ansiktet är en Skinroller med en bredd på ca 2,0 cm att föredra. Om bristningar eller celluliter ska behandlas på kroppen är en bredd på ca 5,0 cm det mest effektiva. För hushållsbruk rekommenderas en nållängd från 0,2 till 0,5 cm. Alla andra längder bör om möjligt endast användas under överinseende av en läkare.

Nåltyp

Skinrollers bör ha vassa och tunna nålar, speciellt om du använder den på känsliga områden, som i ansiktet. Om nålarna är trubbiga eller för tjocka kan enheten orsaka skador på huden. Dessutom måste nålarna förbli rostfria också. Av dessa skäl är titannålar mästare inom mikronålar. De är extremt skarpa, starka och motståndskraftiga mot rost. Nålar i rostfritt stål är också ett gångbart alternativ, eftersom de är sterila och säkra.

Handtag

Din rulles handtag bör ge dig lite grepp, så att den inte glider och skadar dig när du använder den. Handtaget måste också vara tillräckligt långt för att du ska kunna hålla i handen bekvämt.

Användningsområden

Medan skinroller ursprungligen användes av hudläkare, finns vissa nu tillgängliga att köpa för hemmabruk. Skinrolling användes ursprungligen av hudläkare som ett sätt att öka kollagenproduktionen för att behandla ansiktsärr och hudföryngring. Det används nu också som ett sätt att leverera terapeutiska läkemedel och vacciner genom huden. Dessutom har den blivit populär som en hembehandling för att förbättra hudens utseende. Många människor använder det för att försöka bekämpa tecken på åldrande. Vissa människor använder det också för att försöka minska porstorleken eller minska produktionen av en olja som kallas talg om deras hud är fet. Andra provar skinroller för att försöka förbättra utseendet på bristningar.

I grund och botten kan skinroller användas på hela kroppen. Man bör dock ta hänsyn till slemhinnorna och även mycket känsliga hudområden, som runt ögonen. Det är också viktigt att vara uppmärksam på de olika nållängderna, eftersom längre nålar är lämpliga för celluliter, medan kortare nålar är användbara för rynkor i ansiktet. Du bör också lyssna på din egen kropp, om du har svår smärta i vissa delar av kroppen ska du avbryta behandlingen omedelbart.

Användningsområden för skinroller De flesta känner till användningen av en skinroller för användning i ansiktet. Här är det särskilt lämpligt för att minska rynkor och ärr som har uppstått till exempel från orenheter. Men en skinroller är också användbar för att behandla celluliter eller bristningar och för att stimulera hårväxt. Skinrollers har utvecklats för applicering av olika ansiktsproblem. Först och främst presenterar enheten sig som ett anti-åldring-verktyg som främst används för att jämna ut rynkor i ansiktet. En sådan rulle används också för att bekämpa akne. Den som tycker att fula ärr i ansiktet är irriterande kan också använda en skinroller.

Storlek

Skinrollers finns i nålar i olika storlekar från 02.mm hela vägen upp till 3.0mm. Det finns många som ger falsk information om att välja rätt nålstorlek. Det vi rekommenderar är 05.mm eller något under är perfekt för hemmarullning. Nålstorlek över 0,5 mm, vi rekommenderar att du går till en professionell och gör det där. Öka din huds produktion av kollagen och lämna din hud glödande, slätare och mer jämnt tonad! Perfekt för att minska synligheten av fina linjer och rynkor, men också fantastiskt för hud som behöver en uppstramande effekt. Detta är lämpligt för alla som vill behandla rynkor, fina linjer, hudbristningar, UV-skador, lätta ärrbildningar och hyperpigmentering. Det hjälper också till att öka produktabsorptionen för snabbare och effektivare resultat

Detta förbättrar på ett säkert och effektivt sätt den övergripande strukturen och tonen på din hud, vilket ger dig en frisk och levande lyster och ett naturligt yngre utseende. Perfekt för yngre hud eller om du har tunn eller känslig hud eller är ny på mikronålar. Denna eleganta hudrulle främjar cirkulationen, uppmuntrar naturlig exfoliering och mjukar upp fina linjer och rynkor. Även med de kortare, skonsammare nålarna kommer du fortfarande att få en fyllig, glödande hud med minskad porstorlek.

0,2 mm är ett alternativ till detta, eftersom den använder samma form av hudnålning men med ökad precision för specifika, lokaliserade hudproblem och svåråtkomliga områden. Då är 0,2 mm idealisk för användning runt under ögonen och periorala områden i ansiktet och svåråtkomliga områden under och runt ögonområdet, för att hjälpa till att återställa volym och fasthet på några minuter. Det känsliga ögonområdet är en av de första platserna att ge bort vår ålder och även det svåraste området att behandla på grund av hudens känslighet och tunnhet. Specifika ärr och åldrande problem kan riktas mot föryngring av huden.

Nåldensitet

Nåldensiteten spelar också en viktig roll. I grund och botten finns det skinrollers med 192 och 540 nålar på en 2cm bred rulle. Rullen med den större nåltätheten bearbetar det drabbade området mer effektivt och jämnt. Men känslig hud kan bli mer irriterad av antalet nålar. Antalet “spår” bör därför minskas. Skinroller med mindre nåltäthet irriterar huden lite mindre och är därför ett lite skonsammare alternativ. Det är dock lite svårare att behandla huden jämnt och “spåren” bör också täckas oftare.

Material

Nålarnas material är en mycket viktig faktor som måste beaktas. Metallen ska vara av högsta möjliga kvalitet för att hålla punkteringar så små som möjligt och för att undvika inflammation. De flesta skinroller nålar är gjorda av rostfritt stål. Nålar av kirurgiskt stål har högre kvalitet och därför dyrare produkter. Materialet bör definitivt kontrolleras vid köp. Rullen och själva rullen kan vara gjorda av olika material. Det finns skinrollers av plast eller metall. Allt beror på din individuella smak och din budget. Nålarnas material är viktigt för mikronålar eller kollageninduktionsterapi, eftersom god kompatibilitet endast kan säkerställas med anständigt nålmaterial. Du bör därför vara särskilt uppmärksam på att skinrollern använder nålar av rostfritt stål av medicinsk kvalitet eller titan. Dessa material har också fördelen att de inte böjs under användning.

Endast 2 material har gjort sig gällande för nålarna: rostfritt stål och titan. Båda låter bra, och båda materialen är i grunden väl lämpade. Rostfritt kirurgiskt stål eller rostfritt stål är det vanligaste materialet för instrument inom det medicinska området, inklusive mikronålar-anordningar. Varför? Eftersom detta material är extremt hygieniskt. Det är mycket lätt att desinficera eftersom ytan är extremt slät.

Mycket fina (men hårda) nålar kan också tillverkas av rostfritt stål, så att mikronålar-punkterna blir mycket rena. Det har också fördelen att det även kan användas på personer som har nickelallergi eller intolerans Titan kan ha en något kortare hållbarhet, vilket innebär att nålarna kan mattas lite snabbare. Men eftersom skinrollern ändå ska bytas efter ca 30–50 appliceringar är detta inte riktigt viktigt.

Bearbetning

Skinroller är relativt lika i sin grundstruktur. De är designade för att ligga bekvämt i handen och vara lätta att använda. De flesta skinrollers har en 2 cm bred roller som passar för alla användningsområden. Men det finns även skinroller med större roller som kan användas bra på större hudområden. Själva förpackningen spelar också roll. Skinrollern bör förvaras säkert mellan behandlingarna för att skydda den från yttre kontaminering och andra influenser. Förpackningen bör därför vara stabil och väl bearbetad.

Design

Utformningen av en skinroller ska inte vara det avgörande köpkriteriet. Det är trots allt inte lika viktigt som nålens längd eller material. Ändå kan det påverka ditt beslut. En skinroller som tilltalar dig visuellt gör varje behandling trevligare och används med mer nöje. Även om de flesta skinroller inte skiljer sig för mycket visuellt så finns det skinroller i olika färger och utföranden. Så välj en som du gillar så att du njuter av behandlingen trots de taggiga nålarna.

Risker

Som med all behandling som går ut på att bryta huden och orsaka blödningar finns det en risk för infektion. Det är därför särskilt viktigt att vara uppmärksam på hygienen. Skinrollern ska desinficeras före och efter behandlingen. Det hudområde som ska behandlas bör också rengöras före och efter behandlingen. Skador på huden kan också leda till ärrbildning. Men eftersom nålarna är mycket tunna och inte penetrerar huden för djupt är denna risk minimal. Om du har hud som tenderar att bilda ärr väldigt snabbt bör du undvika skinrollern.

Efter behandlingen är huden extra känslig och ska inte utsättas för direkt solljus utan solskydd. Annars kan pigmentfläckar bildas. Riskerna är i allmänhet hanterbara och kan undvikas med rätt försiktighetsåtgärder. Skinrollers för hemmabruk, till skillnad från professionella skinrollers, har korta nålar som inte kan göra mycket skada. Behandlingen är därför nästan riskfri. Ändå bör man vara medveten om att en behandling med en skinroller kan orsaka skada om den används felaktigt.

Produkter

Efter behandling med en skinroller kommer din hud att absorbera produkter bättre och deras effekter förstärks. Du kan använda dina befintliga produkter eller investera i speciella återfuktande, rengörande, plumpande eller anti-åldring produkter. Hygien är särskilt viktig när du använder en skinroller. Så använd ett lämpligt desinfektionsmedel för att rengöra skotern, och en rengöringsprodukt för din hud. Din hud absorberar produkter bättre efter en skinroller behandling. För applikationen är det lämpligt att applicera en lugnande vård. Du kan också applicera en kylande vårdprodukt för att minska svullnad och rodnad. Du bör använda milda produkter före och efter användning för att inte irritera huden ytterligare.

Men det finns även specialprodukter som är skräddarsydda för mikronål behandlingar som är idealiska för användning med skinrollern. Hyaluronsyra är till exempel en produkt som enkelt kan kombineras med mikronålning. Hyaluronsyra har en återfuktande effekt och får huden att framstå som yngre och fylligare. Hyaluronsyra finns till exempel som serum och helst ingår den i produkten i både hög och låg molekylvikt. Applicera helt enkelt hyaluronprodukten direkt efter mikronålningen. Behandling med en skinroller gör att produkterna penetrerar huden bättre och deras effekt förstärks.

Kostnad

Skinroller finns i olika prisgrupper. Kvaliteten, materialet, nålens längd, nåldensiteten och varumärket är bland andra avgörande faktorer. Den billigaste skinrollern börjar på strax under 100 kr, det finns ingen övre gräns. Skinrollers med utbytbara huvuden med olika nållängder är något dyrare. Mikronålning kit, som kommer med desinfektionsmedel och olika hudvårdsprodukter, är också dyrare. Men många av de produkter du behöver kan också köpas individuellt. Så priset är varierande.

Effekt

Som vi och många kunder har upptäckt, erbjuder inte varje skinroller de önskade resultaten som tillverkarna gärna lovar. Ibland beror det på fel applicering, men oftast är effekten helt enkelt inte framgångsrik eftersom det är liten eller ingen effektivitet. Utan effekt är dock applikationen meningslös och köpet är bara en dålig investering. För att skydda dig från ett dåligt köp har vi rankat Skinroller-effekten som den viktigaste kritikpunkten.

Rullens bredd

Vi förklarar vilken nållängd som är lämplig för vilket hudproblem i rådsavsnittet. Många skinroller finns i ett set med flera utbytbara fästen med olika nållängder. Detta innebär att du kan byta den nålförsedda rullen efter behov och inte behöver köpa individuella skinrollers med olika nållängder. Skinroller finns även med olika nåltätheter. Rullen har antingen 192 eller 540 nålar. Skinrollern med den högre nåltätheten bearbetar hudytan mer intensivt, medan rollern med den lägre nåltätheten lämpar sig för en skonsammare applicering. Utöver dermarullen med standardrullen 2 cm bred, finns det även bredare modeller. Dessa är särskilt lämpliga att använda på kroppen då de kan täcka större ytor.

Alternativ

Om behandlingen med mikronålar är för smärtsam för dig finns det även skonsammare alternativ som lovar liknande resultat som skinrollern, som nålkrämer. De ser till att rynkor minskar och hyn stramas upp genom att förse huden med hyaluronsyra. Nålplåstren är ett lämpligt alternativ för personer med problem som akne eller mörka ringar. Produkterna innehåller självupplösande mikropilar som låter de aktiva ingredienserna penetrera huden.

Ingredienser

Det första att nämna är förstås hyaluronsyra, som når de djupare skikten av huden i lågmolekylär form även utan en skinroller; med mikronålar men återigen upp till 90 % effektivare. Olika peptider som kan göra underverk mot rynkor är lika användbara. Eftersom peptider är aminosyrakedjor kan de även användas utan problem.

Ytterligare produkter

Många skinrollers finns i set. Skinroller-set eller mikronålning-set har flera rullar, innehåller ett desinfektionsmedel eller till och med hudvårdsserum som är designade för skinrollerbehandling. Så du sparar inte bara pengar, utan också tid och ansträngning för att få rätt produkter individuellt. De utbytbara rullarna är förmodligen de mest praktiska tilläggen. Du behöver inte välja mellan olika nållängder och köpa flera individuella skinroller. Beroende på applikation sätter du helt enkelt in rätt rulle och du kan komma igång.

Desinfektionsmedel ska inte underskattas när man använder en skinroller. Grundlig desinfektion före och efter behandling är nödvändig. Ett medföljande, lämpligt desinfektionsmedel är det enklaste sättet att utföra detta viktiga steg korrekt. Hudvårdsprodukter som serum eller bedövande kräm kan också ingå. Vitamin- och hyaluronserum är särskilt föredragna för mikronålning, eftersom deras effekt förstärks av behandlingen. En bedövande kräm är till hjälp med en längre nållängd och hjälper dig att ta dig igenom smärtan av de små punkteringar.

Lista över de bästa skinrollers 2024

 • Bäst i test:
 • Populärast:
 • Premiumval:
 • Billigast:

Typer av skinrollers

Med Skinrollern ska du fokusera på nålarna. Eftersom det finns skillnader i längden på nålarna och respektive applikation. Det finns både kosmetiska skinrollers och medicinska skinrollers. Beroende på vilket hudproblem du vill lösa med den bör du överväga fördelarna och nackdelarna med de två typerna av nålrullar nedan.

>>> Är du intresserad av lösnaglar? Klicka här. 

Kosmetisk

Om du vill använda en nålrulle för hemmabruk är den kosmetiska skinrollern idealisk. Nållängden varierar upp till 0,3 mm, varvid skinrollern med denna längd visar sig vara särskilt användbar vid lättare hudproblem. Med den kosmetiska skinrollern kan du uppnå följande förbättring av hyn: Jämn hy: Detta gäller framför allt om du vill bli av med gamla hudceller med hjälp av den integrerade peelingeffekten. Mindre obehag med pormaskar: Den kosmetiska skinrollern används också för att minska pormaskar och öppna upp talgkörtlarna. Sammantaget är appliceringen med den kosmetiska skinrollern relativt enkel och den säkerställer en jämn hy. Ändå, även med denna typ av nålrulle, är en viss övning viktig. Noggrann rengöring och desinfektion får inte heller försummas här.

Medicinsk

Mikronålar med hjälp av en skinroller hjälper mot bristningar eller bristningar, men även mot celluliter. Längden på nålarna i den medicinska skinrollern är slående, då den är upp till 3 mm. Denna skinroller är därför inte lämplig att använda i hemmet, då risken för skador är för stor. Dessutom är användningsområdet för den medicinska skinrollern också annorlunda. Allvarligare hudproblem som (akne)ärr, hudbristningar eller celluliter behandlas. Appliceringen av mikronålar utförs ofta av en kosmetisk expert eller en specialist inom dermatologi. Även om risken för skador är högre på grund av de långa nålarna, kan ett effektivt resultat ändå uppnås med en medicinsk skinroller. Viktigt är att skönhetsproceduren inte bara kan utföras hemma.

Viktiga överväganden

Nållängd

Skinrollers finns i olika utföranden, beroende på vilket syfte du vill fylla med nål roller. Kort längd: Med en nållängd på 0,5 mm till 1,0 mm kan i första hand högkvalitativa ingredienser arbetas in i din hud mer effektivt. Medellängd: Från en nållängd på 1,0 mm är det möjligt att behandla eventuella hudproblem som (akne) ärr eller rynkor, eftersom kollagenproduktionen börjar vid denna längd. Lång längd: Om du vill använda en nållängd över 2,0 mm, är det lämpligt att konsultera en expert före användning. Sammantaget beror det i slutändan på vilket hudproblem du vill lösa med skinrollern och om du har ett kosmetiskt eller medicinskt problem med din hud.

Det första beslutet du måste göra är nållängden. De skinrollers som finns på marknaden har nållängder mellan 0,2 mm och imponerande 3 mm. Det här kanske inte låter så mycket, men om du tittar noga på nållängden kommer du snabbt att inse att skillnaden är enorm. Eftersom vi pratar om mikronålar hemma bör det stå klart att detta måste vara en smärtfri och lågriskbehandling som givetvis inte kräver bedövning. Huden ska bara vara lätt rodnad efter användning, men ska inte orsaka några blödningar!

För nybörjaren/normalanvändaren ska nålarna vara så korta som möjligt, dvs 0,2 – 0,25 mm nållängd. Denna längd är även lämplig för erfarna användare av mikronålar. För förutom nållängden är det tryck som utövas såklart också avgörande för hur djupt nålarna kan tränga in i huden. 0,25 mm är lämplig för att smuggla in aktiva ingredienser djupare in i huden och på så sätt intensifiera deras effekt. Det är också den perfekta längden om en applicering utförs flera gånger i veckan (t.ex. var 2-3 dag). För med denna nållängd kan din hud regenereras väldigt snabbt.

Typ av nålar

Det finns i princip 2 typer av nålar som används i Skinrollern: så kallade “riktiga nålar” och “falska nålar”. De riktiga nålarna är individuella nålar som är inbyggda i mikronålar-anordningen. Alternativet är att stämpla nålarna inuti en rostfri platta. Ur vår synvinkel är det inte avgörande om den ena eller andra metoden används. Nålarnas material och formen på själva spetsen är viktigare. Denna ska inte vara triangulär, utan verkligen “spetsig”.

Enligt vår mening, med en nållängd på 0,25 mm, bör denna distinktion inte göra någon avgörande skillnad; med längre nålar är det däremot. Långa nålar, t ex 2 eller 3 mm, bör definitivt göras av “riktiga nålar”, eftersom det gör att du kan arbeta mycket mer exakt. De så kallade mikronålarna är avgörande för dina planerade kosmetiska applikationer med en skinroller. Du behöver inte bedöva hudytan före användning. Men var uppmärksam på de olika längderna på respektive nålar för skinroller. En nållängd på mindre än 0,25 mm hjälper din hud att regenereras. Hudens huvudbild och struktur förbättras mer effektivt. Denna version är idealisk för till exempel kosmetiska behandlingar.

Om du däremot vill minska ärr och rynkor eller vill förbättra blodcirkulationen i din hud är en nållängd på 1 mm lämplig. Den tar till och med bort oönskade pigmentfläckar. Inom det professionella området används nållängder från 1,5 mm. Det används för att behandla ärr från till exempel akne, och detsamma gäller brännsår. En nållängd på upp till 3 mm används uteslutande av läkare. I förhållande till kortare längder så sticker dessa nålar med skinroller djupt in i huden. Detta används främst för att behandla brännskador. Förutom längden på nålarna, var också uppmärksam på bredden på skinrollern. Både diametern och bredden kan variera.

Handtag

Denna bör vara formad på ett sådant sätt att den ligger stabilt och säkert i handen. Eftersom trycket appliceras framtill är speciella halkskyddsknoppar (anti-halkperforering) fördelaktiga här. Materialet som används är mindre viktigt – det som är viktigt är att skotern överlag ska vara lättare, eftersom hantering och tryck är mycket bättre.

Förpackningen

Din skinroller är förseglad med en hygienisk plastfilm som du måste ta bort innan du använder den för första gången, nålrullen (eller hela enheten) levereras också i ett skyddslock som är lätt att öppna/stänga. Hygien och skydd av nålarna är oerhört viktigt för att behandlingen ska lyckas. Och efter behandlingen bör du stuva undan din enhet säkert – och även dölja den för barns händer. Så om du har frisk hud och tillhör kretsen av de som kan utföra mikronålar bör du definitivt vara uppmärksam på följande saker för att kunna genomföra en framgångsrik och säker applicering. Helst bör du använda din skinroller på kvällen innan du går och lägger dig: Detta gör att de aktiva ingredienserna kan flytta in med sinnesro. Din hud kan regenereras över natten. Ingen märker rodnaden i din hud som oundvikligen uppstår.

Användning

Först bör du noggrant ta bort och rengöra ditt ansikte. Det är bäst att använda en mikrofiberduk eller ett pH-neutralt, milt rengöringsmedel för detta. Viktigt: Du bör inte peela innan du använder Skinrollern. Spraya nu huvudet på skinrollern med desinfektionsmedel (desinfektionsmedel, 70 % alkohol) och låt torka i ca 5 minuter. Viktigt: Placera inte skinrollern på nålarna för att torka, utan placera den i förpackningens skyddslåda. Rulla nu skinrollern ca 10x per hudområde i varje riktning (vertikalt, horisontellt, diagonalt i båda riktningarna). Det är bäst att börja med pannan, sedan tinningarna, kinderna, hakan, näsan; sedan området mellan ögonbrynen, mellan näsan och läppen. Viktigt: Lyft på skinrollern gång på gång att börja om “per lane”, vänd och dra inte över huden.

Applicera nu de aktiva ingredienserna du väljer (serum eller ampull) generöst. Med mikronålar kan din hud absorbera betydligt mer serum än utan. Därför kan du applicera ett andra lager av serumet vid behov. Sedan måste du ta bort hudflingor och serumrester som fäster på nålarna genom att skölja Skinroller-huvudet med rinnande vatten. Sedan sprayar du skinrollern igen generöst med desinfektionsmedel och låter den torka i sin station. Stäng förvaringslådan efter cirka 10 minuter och stuva undan Skinrollern på ett säkert sätt.

Användningsområdet i hårområdet avser både hårbotten och manligt skägg. Inom kosmetika används en skinroller för att stimulera hår- och skäggväxt. Lätt hårväxt och kala fläckar i hårbotten är de vanligaste anledningarna till användning. Om skäggväxten är för långsam för dig hittar du stöd i en effektiv skinroller med regelbunden och korrekt användning. En av skinrollerns uppgifter är att bekämpa celluliter. Syftet med behandlingen är att få de fula hudknölarna att försvinna genom att lösa upp fettcellerna genom nålsticken och bilda en tät hudstruktur med nya hudceller. Dessutom innehåller applikationsområdet för en skinroller bristningar. När nya hudceller stimuleras kan de skapa en jämn yta av huden där ärrvävnad tidigare orsakat fördjupningar.

Serum

Först och främst bör det noteras att du kan använda ett serum före nålning – eller direkt efteråt. Som nybörjare rekommenderar vi att du nålar först – och sedan applicerar serumet. Som du kan föreställa dig kan effekten bli ännu större om du applicerar serumet direkt på rengjord hud – och sedan direkt använder skinrollern för att nåla in det fortfarande fuktiga serumet i huden. Den icke-plus-ultra är den dubbla appliceringen: Så innan nålningen och sedan igen direkt efteråt! Ur vår synvinkel har inga av dessa ämnen (förutom de naturliga oljorna) någon plats på din hud ändå. Så absolut inte under huden, dit de skulle komma tack vare nålarna. Naturliga oljor är alla bra, men egentligen bara på huden.

Rengöring

Hygien spelar en stor roll när man använder en skinroller. Om detta är svårt att uppnå finns det risk för infektion/inflammation. Istället för att uppnå en förbättring av hudens utseende kan infektion/inflammation leda till motsatt resultat, vilket ofta resulterar i ett läkarbesök plus läkemedelsbehandling. Av denna anledning har vi tittat närmare på vår testjämförelse och betygsatt den som bra eller dålig på hur lätt eller svårt det är att rengöra och desinficera de olika rullarna.

Material

Vid köp bör man se till att hypoallergena och rostfria nålar av rostfritt stål eller titan används i dermavalsen. Detta säkerställer att de kan användas på lång sikt utan att orsaka allergier efter användning eller öka risken för infektion. Eftersom ett lätt tryck måste appliceras vid användning bör plastramen vara av hög kvalitet för att klara daglig användning i flera månader utan skador. Speciellt vid bearbetning av skinrollern krävs en jämn form för en jämn hudbehandling.

Applicering

Skinrollern måste desinficeras före varje användning. Det bör noteras att enheten endast ska användas av en person så att inga skadliga virus eller bakterier överförs vid blödning. I väntan på desinfektionsbadet kan huden som ska behandlas rengöras med en mild, pH-neutral produkt. Vid rullning beror det på rätt teknik, där skinroller rullas vertikalt och horisontellt. Varje körfält bör rullas mellan sex och högst åtta gånger innan du går vidare till nästa körfält.

Nålarnas material

Inte bara nålarnas längd utan även materialets kvalitet är avgörande för en skinroller jämförelse. Du ska därför helst leta efter kirurgiskt rostfritt stål eller titan. Annars får man räkna med att de billiga nålarna antingen blir lite trubbiga eller börjar rosta eller böjas. Med en billig enhet skadar du din hud. Titannålarna i en skinroller är bland de vassaste och starkaste nålarna. När det gäller mängden nålar på en enstaka rulle bör du sikta på 540 nålar eller mer så att behandlingen kan bli ordentligt tät. Äldre modeller har färre än 200 nålar per enhet. Resultatet är att dessa nålar placeras för långt ifrån varandra. Så du kan inte ge nödvändig täckning under behandlingen.

Vanliga frågor om skinrollers

Hur fungerar skinrollers?

Vid första anblicken ser Skinrollers ut som något du skulle använda i köket. Även om de kan se skrämmande ut, gynnar de dig faktiskt massor och är inte så smärtsamma. Skinrollers är små, handhållna enheter som används för mikronålar hemma. Processen går ut på att punktera huden med små nålar, vilket orsakar mikroskador på ytan. För att läka dessa skador producerar din kropp ett protein, kollagen, som avsätts i det skadade området. Detta protein ökar hudens elasticitet och fasthet.

Eftersom du gör hundratals av dessa minimala skador på ett område i taget, avsätts massor av kollagen. En studie drog till och med slutsatsen att mikronålar under en månad ökar kollagenet med upp till 400 %. Därför stimulerar skinrolling din huds tillväxt och föryngring som ett resultat av din kropps naturliga respons. Det är också ett effektivt sätt för dina hudvårdsprodukter att absorberas bättre. Dock bara om du har den kvalitet och rätt skinroller för din hud, som Skinrollers.

Är skinrolling hemma säkert?

Många människor är skeptiska till mikronålar, och vi förstår varför. Nålar på huden är en läskig kombo. Det är dock viktigt att komma ihåg termen “mikro” när du tänker på “skador” som orsakas av mikronålar. Nålarna är en mm eller mindre långa, men de kan bara fungera för ditt ansikte. Om du vill prova andra områden som lår eller höfter, är det bättre att satsa på nålar mer än en mm. Dessa skador är ytliga och orsakar inga faktiska skador på din hud. De är faktiskt ganska fördelaktiga (diskuteras nedan). Om du följer alla instruktioner som du kan hitta i denna steg-för-steg-guide, är skinrolling hemma säkert och effektivt, vilket också bevisas av studier.

Tänk dock på att om du har aktiv akne eller en verklig infektion på huden, sprider du bara bakterierna över hela ansiktet eller kroppen om du använder den här enheten. Undvik därför mikronålar på områden med akne/eksem eller irriterade platser med solbränna/utslag. Slutligen, glöm inte att välja en skinroller av bra kvalitet! Du behöver inte säga att du ska välja en solid som inte går sönder medan du använder den. Skinrollers är 100 % säker med sina mikronålar av titan av medicinsk kvalitet! Har vi nämnt att Skinrollers är den främsta mikronålar-rullen i många länder som Australien?

Varför bör jag använda skinrollers?

Om du inte har aktiv akne eller irriterad hud kan Skinrollers göra underverk för dig. Här är varför:

Minskar rynkor

Eftersom punktering av huden stimulerar kollagenproduktionen kommer det att hjälpa till att fylla ut rynkor och fylla upp huden. Du kan använda detta för rynkor var som helst i ansiktet, även på dina Kråkfötter (rynkor runt ögonen).

Minskar ärr och bristningar

De där bristningarna och ärren som får dig att känna dig kroppsmedveten? Skinrollers kan hjälpa till att minska dem vid fortsatt användning. Hur? Det gudagivande kollagenet kommer så småningom att reparera ärrvävnaderna. Det kan också minska bristningar på områden som ben och lår. Förvänta dig dock inte dramatiska resultat för tidigt – det tar tid innan synliga resultat visas.

Minska akne ärr

Skinrolling gör mirakel för akneärr och för att jämna ut din hud i allmänhet. Samma princip med kollagenet som skapas av nålarna. Du kan faktiskt använda mikronålar hemma för många hudproblem (stora porer, brännskador, slapp hud…). För bästa resultat, använd nålstorlekar på 0,5 mm till 1 mm.

Hyperpigmentering

Att använda en Skinroller kan hjälpa till att ljusna mörka områden i ansiktet orsakade av melasma, solfläckar eller utslag. Detta är speciellt fallet om du kombinerar behandlingen med återfuktande och ljusare serum.

Återväxning av hår

Skinrollers är mycket effektiva för håråterväxt! Du kan hitta Skinrollers tillgängliga i olika nålstorlekar på Skinrollers som är precis rätt passform för hårväxt. Du kan välja nålstorlekar 0,25 mm, 0,3 mm och 0,5 mm som fungerar bäst om du vill få tillbaka håret. Genom att hjälpa till att inducera stamceller i hårsäckarna kan din skinroller växa ut igen. Dessutom kommer det starkt att hjälpa till med absorptionen av produkten du använder för din håravfallsbehandling.

Hjälper till med daglig hudvård

Att bara slänga dyra serum i ansiktet är inte särskilt effektivt. Du vill ha maximalt resultat, vilket Skinrollers kan ge dig. Genom mikronålar punkterar du din hud med små nålar och gör plats för alla produkter att absorberas djupare och mer effektivt. Du kan dock inte använda varje serum eller lösning vid skinrolling (mer om det senare). Skinrolling låter som en mycket komplicerad process, men det är den inte. Vanligtvis tar det bara några minuter att täcka ansiktet eller en del av kroppen. Plus, allt du egentligen behöver göra är att rulla enheten över ett område på ett specifikt sätt flera gånger. Applicera ett serum eller en medicinsk produkt efteråt, så är du igång.

Hur använder jag en skinroller?

Blötlägg Skinroller i 70 % isopropylalkohol i minst 5-10 minuter. Detta kommer att eliminera alla bakterier och bakterier som samlats på nålarna när du förvarade dem. Efter detta, torka av alkoholen. Här är en komplett guide för rengöring av din skinroller. Förbered din hud genom att tvätta den med en antibakteriell ansiktstvätt. Detta hjälper till att bli av med oljor och smuts. Innan du rullar enheten över huden, applicera ditt favoritserum, så går produkten djupare än vanligt och absorberas bättre. Vissa föredrar att applicera hudserumet efteråt, detta är upp till din egen bekvämlighet!

Rulla försiktigt enheten upp och ner över ett område, som din kind, flera gånger. Efter detta, rulla den horisontellt och diagonalt i samma område lika många gånger. Se till att du inte flyttar den från sida till sida i en dragrörelse. Bladet ska rulla naturligt och smidigt på din hud. Överdriv inte heller – fem till tio varv åt ett håll räcker. Följ dessa steg noggrant och utan att använda kraft. Om det finns någon blödning, tvätta ansiktet med vatten. Efter detta kan du applicera återfuktande serum för att avsluta. Tvätta din roller med tvål och vatten för att skölja bort eventuella blod- eller hudprodukter. Därefter, för sterilisering, blötlägg det i alkohol och förvara det sedan säkert.

Ytterligare information

Om du använder en skinroller hemma, bör en person följa stegen som beskrivs här. Ta bort skinrollern från dess behållare ,spraya den med alkohollösning och tvätta med varmt vatten för att sterilisera, förbered huden för behandling med en antiseptisk eller koksaltlösning, håll den lärda rullen över varje sektion, en gång upp och ner, en gång från sida till sida och en gång diagonalt, bada huden med koksaltlösning efter att huden blivit rodnad, spraya skinrollern med alkohollösning och tvätta med varmt vatten för att sterilisera, låt skinrollern torka, lägg tillbaka i förvaringsväskan. När du använder skinrollern i ansiktet bör en person behandla fem delar av ansiktet i tur och ordning.

Efter att ha använt skinrollern kan en person applicera serum eller fuktighetskräm på huden. Behandlingen används ofta som ett tillförselsystem för att maximera effekterna av dessa lotioner. Man tror att dessa applikationer absorberas mycket lättare och djupare av hud behandlad med en skinroller än obehandlad hud. Människor bör undvika en skinroller om de har en historia av blodproppsproblem, eller använder accutane eller andra medicinska behandlingar. Skinroller ska inte användas på hudområden som har eksem, solbränna eller munsår. Överallt där det finns mullvadar, hudinflammation eller rosacea bör också undvikas.

Vilka produkter ska jag använda?

Nyckeln till en strålande hud med en Skinroller är att para ihop den med aktuella serum eller lösningar. Detta maximerar absorptionen och effektiviteten hos hudvårdsprodukten. Men att använda fel saker kan göra din hud irriterad och skada den ytterligare. Här är en snabbguide som tar upp vilka serum som är bra att använda med Skinrollers:

Ofta, efter mikronålar, är huden törstig efter fukt. Därför är det en bra idé att applicera återfuktande serum innan skinrolling hemma. Vi rekommenderar speciellt hyaluronsyra, eftersom den är superåterfuktande och hjälper till att jämna ut strukturerad hud. De flesta upplever rodnad efter skinrolling – det är bara så det fungerar. Att använda lugnande serum som minskar rodnad och irritation kan hjälpa till med efterverkningarna av behandlingen. Överväg serum infunderade med örtgodhet, såsom tea tree-extrakt.

Denna typ av serum innehåller proteiner som hjälper till att fylla upp din hud. De är nyckeln till att göra din hud fast och elastisk. Vissa anti-åldring serum innehåller även peptider, så det är en bra idé att applicera dessa innan skinrolling för att minska rynkor och fina linjer. Du kan också applicera serum under ögonen medan du mikronålar området runt ögonen. Att använda C-vitamin före eller efter skinrolling är diskutabelt. Vissa föredrar dessa serum, medan andra inte gör det och avråder starkt från det. I allmänhet bör du dock undvika C-vitaminserum under skinrolling om du har känslig hud. Men om du lider av hyperpigmentering och din hud kan hantera C-vitamin bra kan du använda det för att maximera upptaget.

Vad bör jag undvika?

Om du har känslig hud, undvik serum med starka kemikalier och syror, inklusive dofter. För det andra, försök att inte använda retinol, även om det är känt att det ökar kollagenet. Vissa ingredienser är inte avsedda att gå så djupt som mikronålar skulle ta dem, vilket kan orsaka inflammation och irritation. Undvik också att använda serum med AHA och BHA efter behandling, eftersom detta också kan irritera huden allvarligt.

Vilka är resultaten och biverkningarna?

De omedelbara efterverkningarna av behandlingen inkluderar rodnad och mild smärta. Du kan också se en liten blödning, men oroa dig inte! Blödning är okej, så länge det är minimalt. Men det som inte är okej är svullnad, intensiv smärta och blåmärken. Dessa tecken visar att du överdrivit det eller använde fel nålstorlek. En annan vanlig biverkning är irritation och klåda. Detta händer när du använder mycket kemiskt-ly serum. När du gjort rätt kan du förvänta dig en glänsande, strålande och stram hud så fort som inom 24 timmar, efter att rodnaden försvunnit. För att minska rynkor och fina linjer tar det längre tid för synliga resultat att visas – mellan 6 och 12 veckor.

Hur använder man skinrollers hemma på ett säkert sätt?

Förbered din hud genom att rengöra och sedan exfoliera med en skonsam peeling av kemikalier eller fruktenzym – det här andra steget hjälper dig verkligen att få ut det mesta av mikronålar genom att öka absorptionen av ingredienser ännu mer, även om jag också har hoppat över exfoliering med bra resultat.

Efter applicering av peelingen (om du använder den), lägg till ett till två lager av ditt valfria serum i ansiktet. En av huvudpunkterna med mikronålar hemma är att verkligen maximera effektiviteten av dina serum. Det är verkligen viktigt att köpa rätt serum med rätt aktiva ingredienser för att få ut mest nytta och inte heller orsaka några negativa reaktioner. Det innebär att ta till sig vissa ingredienser och undvika andra.

Välj formler som innehåller ingredienser som hyaluronsyra, stamceller, peptider och tillväxtfaktorer. Det här är de typer av ingredienser som verkligen kommer att maximera effekterna av mikronålar för att stimulera kollagen, påskynda cellomsättningen, lyfta hyperpigmentering, jämna ut fina linjer, fasta, fylliga och återfukta. Välj inte produkter som har aktiva ingredienser som retinol och vitamin C – de kan orsaka känslighet, och att använda dem tillsammans med mikronålar är ett recept på irritation.

Börja använda rollern

Ta din skinroller och rulla den försiktigt över huden vertikalt, horisontellt och diagonalt, rulla två gånger över dina kinder, panna, haka, läppar och hals. Du behöver inte trycka för hårt eller utsätta dig själv för smärta – applicera så mycket tryck som du bekvämt kan tolerera. Hur ofta du skinrollar beror på storleken på dina nålar, såväl som din hudtyp. Om din skinroller har längre nålar kanske du bara behöver skinrolla en gång i månaden. Om de är kortare kan du potentiellt skinrolla varannan dag. Om din hud är typiskt känslig, ta reda på hur ofta du deltar i denna hudvårdsbehandling! Var särskilt försiktig på dina läppar och under dina ögon, eftersom denna hud är särskilt känslig. Se till att aldrig applicera serum eller rulla på dina ögonlock.

Rengör

Efter användning, rengör din roller med tvättsprit och förvara den i sitt plastfodral. Se också till att byta ut din skinroller ofta – en gång i månaden, om du använder den flera gånger i veckan, eller efter cirka 10 till 15 användningar. Som med de flesta hudvårdsbehandlingar kan hur lång tid det tar att se resultat variera beroende på din hudtyp, vilken skinroller du använder och hur ofta du använder den. Det kan ta mellan två och sex månader att se resultat. När det gäller att upprepa proceduren är detta verkligen upp till dig.

Du kan säkert använda din mikronål så ofta som några gånger i veckan, men jag använder helt enkelt min en gång i månaden och har verkligen kunnat behålla mina resultat på det sättet. Det beror verkligen på vad du är mest bekväm med och vilka typer av hudproblem du behandlar. (Om du har mycket missfärgning eller fina linjer, kanske du vill använda din oftare).

Hur fungerar skinrollers?

När skinrollern rullas över huden punkterar de små, fina nålarna på rollern huden. Hålen som nålarna skapar i huden är små och anses vara ytliga. Av denna anledning ses behandlingen inte som invasiv. När huden punkteras skapar detta en kontrollerad hudskada. Det orsakar inte faktiska skador på det yttre hudlagret. Nålarna hjälper till att bryta ner eventuell ärrvävnad. Forskning har funnit att hud som behandlats med fyra mikronålar-sessioner, med 1 månads mellanrum, kan leda till en ökning av kollagen med 400 procent.

En skinroller är utrustad med särskilt fina nålar. Dessa nålar tränger igenom det översta hudlagret. Du kan använda den för att stimulera vissa receptorer. Huden regenererar sig själv genom en sådan behandling och det finns en främjad regenerering av hyaluronsyra och kollagen. En skinroller kan därför erbjuda bra stöd vid olika hudproblem, som bristningar, ärr, akne eller celluliter. Du kan också använda enheten över hela kroppen.

Kom ihåg att behandla huden med rätt vårdprodukter efter användning av skinrollern. Då kommer behandlingen att fungera ännu mer intensivt och bättre. Skinrollern orsakar små skador på huden. Du behöver dock inte frukta någon negativ påverkan, din hud kommer inte att skadas. Den användbara skyddsfunktionen bibehålls. Under behandlingar med skinrollern förbättras hyn många gånger och din hud regenereras. Ett aktuellt Skinroller-test ger dig en bra insikt så att du kan hitta den bästa enheten för dig.

Vad är skinrolling?

Skinrollers är icke-invasiva, hem, handhållna verktyg som rullas på ytan av huden. Detta skapar små punkteringar på huden som utlöser hudreparation. Detta leder till att kroppen gör nytt kollagen. Genom att göra detta byggs proteiner som kallas aminosyror upp i kollagenet. Detta är den del av bindväven som hjälper till med uppstramning, fasthet, smidighet och elasticitet i huden. En kortvarig kontrollerad skada på huden är syftet med att applicera en skinroller på din hud. Anledningen till detta är att trigga proteinet i vår hud för att producera en friskare, yngre hy, minska uppkomsten av ärr och jämna ut uppkomsten av fina linjer och rynkor (bland otaliga andra fördelar vi kommer att få).

Vid en nålrulle är det en rulle utrustad med ett visst antal fina nålar. Dessa nålar orsakar många små punkteringar på huden när den glider över huden. För att uppnå en effektiv effekt och för att uppnå en enorm hudförbättring krävs flera pass. Sessionerna bör vara mellan 4 och 6 veckor eftersom huden kommer att ta flera dagar att helt regenerera efter varje behandling.

Hjälpfulla tips

När du köper bör uppmärksammas på nålens längd och styrka. Ju längre nålar desto djupare tränger de igenom huden. Här är det viktigt att veta i vilket område Mikronålar ska göras, eftersom inte alla delar av kroppen är lika känsliga. I vilket fall som helst, desinficera först platserna för att undvika inflammation eller infektionssjukdomar.

Fina nålar tränger igenom det översta skiktet av huden och stimulerar vissa receptorer. I denna process frigörs tillväxtfaktorer som i sin tur säkerställer att elastiska fibrer, kollagen eller hyaluronsyra kan nybildas. Speciellt vid akne, celluliter, ärr eller bristningar. Skinrollern blir allt mer populär eftersom den kan användas över hela kroppen. Efter behandlingen ska huden behandlas med vårdprodukter, som nu kan absorberas av huden mycket mer intensivt. De små skadorna på huden som orsakas av Mikronålar har ingen negativ inverkan på hudens naturliga skyddsfunktion. Men tvärtom. Hyn kommer att förbättras många gånger under behandlingarna och kan regenereras igen.

Vad är en skinroller?

En skinroller är en liten rulle försedd med nålar som används för mikronålning. Rollern appliceras försiktigt på önskat område och nålarna penetrerar hudens lager. Detta stimulerar regenereringen av huden och vårdprodukter kan tränga djupare in i huden. En skinroller är en roller försedd med nålar som används på huden.  Skinrollern kan användas för en rad estetiska behandlingar. Den kan användas för att behandla rynkor, ärr, aknemärken och liknande. Det används också för att minska håravfall, hudbristningar och celluliter. Skinrollern med nålar på upp till 1,5 mm kan användas hemma utan problem. För många är behandling med skinroller ett alternativ till dyr professionell mikronålning hos kosmetologen eller andra metoder.

Trogen mottot “Om du vill vara vacker måste du lida” påminner skönhetsproceduren med skinrollern mer om en tortyrmetod. Principen bygger på att man använder en liten färgrulle, på vilken många små nålar är fästa, för att sticka hål på vissa delar av huden. De fina nålarna, tillverkade av rostfritt stål eller belagda med titan, finns i olika storlekar. Från 0,20 mm till 2,00 mm kan de olika längderna fylla olika funktioner beroende på användningsområde. Kortare nålar brukar användas i ansiktet eftersom det inte behöver tränga lika djupt in i huden där.

Med denna enhet kan skinrollern orsaka de önskade mikroskadorna på hudytan. Det gör att gamla hudceller tas bort som med en peeling och vissa aktiva ingredienser kan penetrera huden bättre. Dessutom utlöser den så kallade mikronålaren med skinrollern mikroskopiska inflammatoriska reaktioner, som å ena sidan stimulerar hudens självläkande krafter och å andra sidan främjar naturlig kollagenproduktion. Detta resulterar i en jämn och ungdomlig hy. Denna skönhetsapplikation med skinrollern gör det inte bara möjligt att föryngra hyn, utan också att minska finnar och porer, bekämpa rynkor och behandla (akne) ärr, hudbristningar eller celluliter.

Ytterligare information

En skinroller är en anordning som består av en roller med ett handtag för att styra den. På rullen fästs små kosmetiska nålar som är mellan 0,1 och 0,5 millimeter långa, medan nålstorlekar mellan en och tre millimeter används inom estetisk medicin. Appliceringen med en skinroller kallas även för medicinsk nålning eller mikronålar. På grund av de fina punkteringarna i huden reagerar kroppen med en inflammatorisk reaktion, vilket stimulerar den självläkande kraften och bildandet av ny fastare hud och följaktligen en förbättring av hyn.

Skinroller-resultat Om du vill förbättra din huds utseende, kanske för att förbättra akneärr eller bli av med rynkor, är en skinroller idealisk för dina mål. På så sätt kan du se till att din hud regenererar sig själv inifrån och ut, som ett resultat av att hela strukturen i din hud tjocknar. Nålarnas längd spelar en viktig roll när du letar efter rätt skinroller för ditt projekt. Beroende på vilket hudproblem du har bör du också välja rätt längd på nålar. Bristningarna eller ärren kan försvinna efter en kort tid om de används rätt och korrekt. Resultatet är en slät struktur och en jämn hy.

Din hud är nyckeln till att se strålande ut och en viktig del av din kropp. Det är därför nödvändigt att ta tillräcklig hand om huden. Det gör du till exempel med externa applikationer som en ögonfransböjare eller en ansiktsborste. Du kan stärka din hud inifrån och ut med hyaluronkapslar med speciella ingredienser. Men när du åldras kommer din hud definitivt att förändras över tiden, ibland lämnar märken som du inte gillar. Säkert vill du också ha ett fräscht utseende och klar hud. Detta är också anledningen till att produkten som heter Skinroller är så populär.

Vem passar en skinroller för?

En skinroller passar alla som är intresserade av en billig, hemmavariant av mikronålning. Skinrollern kan användas för ett antal hudproblem. Om du är intresserad av ett mer intensivt, men fortfarande lågrisk och icke-kirurgiskt behandlingsalternativ, kanske du hittar lösningen med en skinroller. Så om du inte drar dig för nålar, kan följa de grundläggande hygienreglerna och har viss skicklighet, kan du använda skinrollern. Men om din hud tenderar att bli ärr bör du undvika skinrollern eller söka detaljerade råd från en kosmetolog eller hudläkare först. Även om du tar medicin för att tunna ut ditt blod, bör en skinroller användas med försiktighet. Skinrollern ska inte heller användas på irriterad eller sårad hud eller på akne.

När är en behandling med en skinroller användbar?

Behandling med skinroller är användbar om du vill behandla hudproblemen som anges ovan och andra behandlingar eller produkter inte har haft tillfredsställande effekt. Behandling med en skinroller är också användbar om du inte skyr nålar och mindre smärta och kan följa grundläggande hygienregler. En skinroller kan användas för att behandla ett antal hudproblem. Regenereringen av huden stimuleras, vilket bland annat orsakar en föryngring och uppstramning av huden. En skinroller är inte bara en kräm, det är ett verktyg som kan skada din hud om du inte använder den på rätt sätt. Det är därför mycket viktigt att du informerar dig i detalj innan du köper och använder den och att du alltid går försiktigt fram under behandlingen.

Uppstår det smärta vid behandling med skinroller?

När du använder en skinroller penetrerar mycket små nålar huden. Du kommer att känna dessa nålar, och även lätt blödning är normalt. Hur illa du mår av smärtan beror på din egen smärtkänslighet och din huds tillstånd. Behandlingen ska dock inte vara särskilt smärtsam. Så om det gör för ont så pressar du förmodligen för hårt.

De flesta känner ett litet stickande med en nållängd på 0,75 mm eller mer. Om mikronålning med längre nålar utförs av specialistpersonal används ofta en bedövande kräm. Vid hemmabruk är detta dock inte absolut nödvändigt. Om du inte är säker på hur din hud kommer att reagera på skinrollern eller inte känner dig säker på att använda den i ansiktet direkt, kan du testa den på ett oansenligt område av huden. På så sätt vänjer du dig vid känslan och kan även anpassa trycket.

Vilken nållängd ska en skinroller ha?

Skinroller finns med olika nållängder. De kortaste nålarna är 0,2 mm långa, de längsta nålarna för hemmabruk är 1,5 mm. Allt utöver det bör endast användas av proffs. Vilken nållängd som är rätt för dig beror på målet med behandlingen. Korta nålar är användbara för att behandla ytliga rynkor och akneärr. Men om du vill behandla djupare rynkor, celluliter eller djupare ärr bör du välja en längre nål och vid behov söka råd från ett kosmetiskt institut.

Hur hårt måste jag trycka ner med skinrollern?

Skinrollern rullas på huden med lätt tryck. Nålarna ska kunna penetrera huden för att utlösa den regenererande effekten. En lätt stickning är därför normalt, men behandlingen ska inte vara för smärtsam. Om det gör ont trycker du för hårt och du gör mer skada än nytta för din hud. För den första behandlingen är det bättre att trycka lätt och sedan öka trycket allt eftersom man vänjer sig. Man ska inte heller cykla samma plats för ofta, 6-8 gånger räcker. Innan du använder skinrollern i ansiktet är det en bra idé att testa den på ett oansenligt område av huden så att du kan justera trycket vid behov.

Vilka alternativ finns det till en skinroller?

Det finns några alternativ till skinroller, som vi kommer att undersöka mer i detalj i det här avsnittet. Dermapen är ett verktyg som används i mikronålning på liknande sätt som Skinroller. Det är en elektrisk penna med nålspets som “stämplar” in fina nålar i huden och har en liknande effekt som skinrollern. Till skillnad från skinrollern penetrerar nålarna huden vertikalt istället för att rullas.

Fördelar: Justerbar nållängd och hastighetsnivå, mindre hudskador, mindre blödningar, mer exakt applikation. Nackdelar: Ej lämplig för stora hudområden, kräver strömanslutning eller batteri, mer komplicerad applikation, högre pris. Om du inte vågar använda nålen själv eller är osäker på om en mikronålning-behandling är rätt för dig är ett besök på en skönhetssalong ett möjligt alternativ för dig. Även om detta inte är en hemmetod, utförs behandlingen av proffs med erfarenhet av mikronålning och anpassning till dig och din hud. Även om du har frågor om mikronålning är kosmetikastudior som erbjuder sådana behandlingar rätt kontakt för dig.

Vem passar en skinroller för?

Mikronålar-terapi med en skinroller är särskilt lämplig för personer som kämpar med hudproblem som bristningar eller bristningar, celluliter, rynkor, (akne)ärr eller håravfall. Du kan helst avhjälpa dessa problem med en nållängd mellan 1,5 mm och 2,0 mm, eftersom detta kan stimulera bildningen av kollagen och hyaluronsyra i huden. Om fokus för applikationen endast ligger på de aktiva ingredienserna i serum eller krämer som tränger djupare in i huden räcker det med en nållängd på 0,3 mm eller 0,5 mm.

>>> Är du intresserad av fotbad? Klicka här. 

Vilken är den bästa skinrollern?

För att göra något bra för din hud bör du också välja en anständig skinroller. Det är viktigt att nålarna är gjorda av rostfritt stål eller titan, både av hygieniska och funktionella skäl. Dessutom, enligt experter, bör minst 192 nålar installeras i dermavalsen. Det är också tillrådligt att se till att riktiga nålar och inte utstansade metallplattor används i dermavalsen.

Hur ofta ska man använda en skinroller?

Appliceringens varaktighet beror också på respektive hudproblem. Medan (akne) ärr vanligtvis kräver upp till fyra behandlingar med åtta veckors mellanrum, kan celluliter behandlas oftare. Huden i ansiktet är dock mer känslig, varför mikroneedlingbehandling bör ske mer sällan i detta område. Generellt sett bör Skinroller inte användas mer än två gånger i veckan.

Hur använder jag skinrollern på rätt sätt?

Innan kollageninduktionsbehandling med en skinroller måste produkten desinficeras med ett desinfektionsmedel. Därefter bör du noggrant ta bort smink och rengöra ditt ansikte. Beroende på användningsområde bör du ha justerat nållängden och inträngningsdjupet i förväg. Om du använder skinrollern för ansiktet ska du nu applicera den önskade aktiva ingrediensen på huden och sedan gnugga den över ansiktet cirka sex till åtta gånger. Du kan också sluta använda skinrollern under behandlingen. När du är klar med appliceringen är det vettigt att desinficera och rengöra skinrollern igen. Slutligen finns en uppföljande behandling med speciell återfuktande vård.

När visas de första resultaten med en skinroller?

Effekten av mikronålar är särskilt intressant vid behandling av rynkor, för i detta applikationsområde kan de första resultaten ses efter bara en dag. Hudens struktur ser överlag jämnare och fastare ut. Beroende på hur allvarliga hudproblemen är kan det slutliga resultatet ses efter några veckor eller månader. Vid behandling av ärr kan processen ta ganska lång tid. I grund och botten beror procedurens varaktighet också på hudens mognadsgrad. Yngre hud regenererar celler och bildar kollagen mycket snabbare än äldre hud. I slutändan är dock effektiviteten densamma.

Hur är efterbehandlingen av huden efter att ha använt en skinroller?

Efter en behandling är huden rodnad och irriterad av mikroskadorna, varför efterbehandling är oerhört viktig. Experter rekommenderar att du använder termiskt vatten eller speciella krämer. Riktat skydd mot solstrålning med solskyddsfaktor 50+ är också aktuellt. Med en kort nållängd regenereras huden efter bara en natt.

När är mikronålar användbart?

Mikronålar är användbart för kvinnor och män när huden redan visar de första tecknen på åldrande. Detta är vanligtvis fallet från cirka 35 års ålder. Speciellt från 50 års ålder hjälper en bra skinroller till att uppnå ett yngre utseende på lång sikt. Det säkerställer också att ful utbuktande hud jämnar ut och gammal och/eller stel vävnad utvecklar mer elasticitet genom utvecklingen av nya hudstrukturer. Således är en skinroller redan användbar för vissa ungdomar.

Vad bör jag tänka på när det gäller skinrollers?
Vad en skinroller är för något

Du kan använda en skinroller för en mängd olika hudproblem. Dessa inkluderar till exempel celluliter, akne, anti-åldring eller rynkor. Du använder denna mycket speciella apparat för att stimulera elastin och kollagen i huden. Detta förbättrar hudens struktur avsevärt. Ett skinroller-test är det bästa sättet att visa dig vilka enheter som är idealiska för dina mål.

Innan du köper en skinroller bör du vara uppmärksam på styrkan och längden på nålarna. Om nålarna är mycket långa kan de tränga djupare in i huden. Därför bör du veta exakt för vilket område du vill använda enheten. Du tränar praktiskt taget dina egna mikronålar. Kom ihåg att inte alla delar av kroppen är lika känsliga. Se till att desinficera alla hudområden i god tid före behandling. Det finns speciella desinfektionsmedel för medicintekniska produkter för rengöring och desinficering av Skinroller. På så sätt undviker du smittsamma sjukdomar eller inflammationer i din hud. Experter varnar för att använda skinroller med nålar som är för långa. Skinroller-tester visar att användningen av nålrullar med mycket långa nålar, speciellt för nykomlingar inom detta område, kan ha en negativ effekt på hudens utseende.

Nållängd

Efter en viss rutin, som du samlar på dig efter flera Skinroller-behandlingar, kan du även byta till en enhet med 0,5mm. Visst tränger nålarna djupare in i huden, de kan då potentiellt ha ännu större effekt. Nålarna i sig skiljer sig också avsevärt: beroende på deras form, material och penetrationsdjup kan de utlösa olika effekter på huden. Nålarnas kvalitet, jämnhet och “skärpa” kan inte ses med blotta ögat. Billiga skinroller eller kopior kan ofta inte desinficeras och steriliseras och är därför en potentiell risk för infektion. Antalet nålar varierar också mellan 12 och 1200 beroende på tillverkare. Oftast används 12 nålar för topisk applicering på näsan och en särskilt hög nåltäthet på 1200 nålar för hela kroppen. Det bör noteras att en hög nåltäthet är mer vettigt om du vill ha ett resultat som lovar framgång.

Nållängden är förmodligen det viktigaste kriteriet för ditt beslut. Nålens längd beror på vilket hudproblem du vill behandla. Nålens längd avgör också hur ofta du ska utföra en behandling. Många skinrollers har utbytbara rullar med olika nållängder. Du kan alltså utrusta din skoter efter behov och behöver inte köpa flera. Vilken nållängd som är lämplig för vilken behandling och hur ofta en behandling med vilken nållängd ska ske förklaras utförligt.

Faror och risker

Om skinrollern används och desinficeras ordentligt före och efter varje behandling blir det inga biverkningar. Ingenting kan hända om du trycker försiktigt. Tryck bara inte för hårt. Om du känner dig obekväm bör du minska trycket. Risken för inflammation ökar vid akne, varför det i detta fall är extra viktigt att se till att skinrollern är ordentligt desinficerad. Innan behandling med skinrollern bör du påminna dig själv om att mikronålning-terapi kommer att skada din hud. Därför kan smärta, blödning eller svullnad uppstå omedelbart efter applicering. Men trots rengöring och desinfektion av nålarna är det möjligt att en infektion kan uppstå eftersom hudbarriären så småningom öppnas. Om du har en ganska känslig hudtyp är det lämpligt att konsultera en kosmetisk specialist innan behandlingen.

Hur du använder en skinroller

Skinrollern är en liten roller som rullas över huden. Vi kommer att förklara hur du använder det korrekt i några steg: Desinficera skinrollern före användning. Scootern bör blötläggas i en (minst) 75 % alkohollösning i några minuter före användning. Rengör hudområdet som ska behandlas och applicera en fuktgivande vårdprodukt. Rulla försiktigt skinrollern över huden. Först vertikalt, sedan horisontellt och sedan diagonalt. Varje “spår” ska passeras 6–8 gånger med lätt tryck, beroende på nållängd och dina egna känslor. Nålarna ska penetrera huden och små blödningar är normala. Rengör huden igen och applicera dina valda produkter, t ex ett hyaluron- eller vitaminserum. Lugnande vård hjälper även mot svullnad och rodnad. Produkter som innehåller alkohol kan svida din hud, så använd en mild fuktighetskräm.

Tvätta skinrollern, desinficera den noggrant och linda in den väl för att skydda den från kontaminering. Efter behandlingen är det normalt att din hud är lätt röd och svullen. Du kan applicera lugnande vård och andra produkter som en eftervård och kyla de drabbade områdena. Dock bör svullnaden och rodnaden gå över av sig själv senast efter några timmar. Dessutom är din hud extra känslig efter behandlingen.  Så du bör se till att undvika solen och använda solskyddsmedel. Det är bäst att utföra behandlingen på kvällen så att din hud kan återhämta sig direkt. För bästa resultat bör behandlingen med skinroller upprepas med jämna mellanrum. I ett senare stycke kommer vi att gå in mer i detalj på nållängderna och tidsintervallen mellan appliceringarna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top