Den bästa brun utan sol 2024 – Test av brun utan sol

[tabell]

Klicka här för att se brun utan sol.

Bästa brun utan sol 2024

Att ha en bra brun utan sol kan vara räddaren i nöden när man känner sig ofräsch på vinterhalvåret och känner att huden är för blek. Genom att snabbt, simpelt och smidigt applicera denna uppfinning blir du snabbt och lätt brunare. På detta sätt slipper du åka utomlands för att få färg och kan undvika att besöka solarium som visat sig vara skadliga för huden. Se helt enkelt till att köpa en hållbar och kvalitativ brun utan sol när du känner att du vill bli brun.

Trots allt så är det faktiskt inte särskilt enkelt att köpa den bästa brun utan solen på nätet. Vad det beror på är det faktum att det finns så otroligt många viktiga saker man bör fundera på innan man gör sitt val. Exempelvis så finns det flera olika modeller av brun utan sol inom ett flertal olika prisklasser att välja mellan. Dessutom så väljer de flesta affärer att undanhålla vissa aspekter kring produkter som kanske annars hade fått produkten att sälja sämre. Vad detta leder till är att du som köpare har svårt att få en helhetsbild av hur bra eller dålig en produkt faktiskt är. Vad det i sin tur sedan kan leda till är att du står där med en produkt som du ångrar att du köpte. Det är här vi på skönhetsmagasinet.se kommer in i bilden.

Vi på skönhetsmagasinet.se har nämligen sammanställt en köpguide för brun utan sol genom att genomföra ett onlinetest av olika brun utan sol. På denna sida listar vi de bästa brun utan sol som finns att köpa för tillfället. Utan en guide kan det bli förvånansvärt svårt att köpa en brun utan sol eftersom det finns så många aspekter att ta hänsyn till, och om man inte är särskilt insatt i ämnet kan det enkelt bli rörigt. Det blir mycket enklare om du använder vår köpguide som vi sammansatt genom att använda och testa ett antal olika brun utan sol. För att komplettera våra kunskaper om just brun utan sol har vi även läst igenom stora antal recensioner och tester vilket har gett oss en välgrundad insikt på vilka produkter som faktiskt är bäst.

Köpguide för bäst i test brun utan sol 2024

Som vi förklarade ovan så är det förvånansvärt svårt att välja den bästa brun utan sol att köpa på nätet eftersom det finns så många olika aspekter att se över. För att göra det enklare för alla som letar efter den bästa brun utan sol har vi därför tagit fram köpguiden nedan. Förutom nedanstående faktorer och egenskaper hos olika brun utan sol så är det förstås viktigt att man väljer utifrån ens personliga behov framförallt. Läs vidare nedan för att hitta allt du bör tänka på innan du köper den bästa brun utan sol 2024.

 • Form
 • Färgning
 • Doft
 • Varaktighet
 • Torktider
 • Hudtoner
 • Nyanser
 • Ljus
 • Mörk
 • Serummörk
 • Ultramörk
 • Ingredienser
 • Användningsfrekvens
 • Allergi
 • Kostnad
 • Hudtyp
 • Konsistens
 • Beståndsdel
 • Användningsområden
 • Solingsnivå
 • Applicering
 • Användningstid

Form

Falska garvningsprodukter finns i en mängd olika former, inklusive lotion, spray, mousse och geler. Mousser är det populäraste alternativet – de torkar snabbt och ger en djup solbränna, även om den kanske inte håller lika länge som en lotion. Lotioner är de näst mest populära – de är enkla att applicera och rekommenderas ofta för nybörjare. Med sprayprodukter kan du applicera den på svåråtkomliga ställen, till exempel din rygg.

Färgning

En tonad produkt låter dig se var du har applicerat den direkt. Vissa andra produkter är klara (din hud blir solbränd som ett resultat av den kemiska reaktionen med produkten med tiden) och det kan vara svårt att bedöma hur jämn solbrännan är när du applicerar den. Falska solbrännor kan fläcka handdukar, kläder, sängkläder och mattor. Kolla efter information om överföring på förpackningen, men kom ihåg att inte alla produkter som fläckar kommer att ha varningar på sig.

Doft

Vissa falska solbrännor kan ha mycket starka dofter, som kan sitta kvar på huden och i vissa fall även överföras till kläder. Som sagt, om lukten är behaglig eller inte är helt klart en mycket personlig preferens. Så när du är ute och handlar efter en falsk solarieprodukt, se till att du kontrollerar om du kan leva med lukten innan du köper den.

Varaktighet

Förvänta dig inte att din solbränna håller i mer än några dagar utan att applicera igen. Om du är ute efter något som kommer att hålla ett tag, kontrollera förpackningen för att ta reda på den förväntade varaktigheten – vissa håller bättre än andra. Vissa produkter, när de appliceras dagligen, bygger gradvis upp en naturlig solbränna, snarare än att du blir brun över natten.

Torktider

Torktiderna varierar mellan produkterna. Vissa torkar på mindre än en minut, medan andra tar 20 minuter eller längre. Leta efter en produkt som absorberas snabbt och som inte får dig att känna dig för fet efteråt.

Hudton

Det finns några olika hudtoner som du kan ha. Skillnaderna mellan var och en kan påverka vilken brun utan sol som skulle få din hud att se bäst ut i brons. Vanligtvis anses vara den blekaste hudtypen, de med ljus hy är världens snövita. Den blekaste av bleka, vanligtvis med rosa undertoner eller massor av fräknar. Bara en touch längs nyansskalan är de med ljus hy. Fortfarande blek men inte riktigt porslin, ljus hy har vanligtvis varmare eller neutrala undertoner. De med medelstora hudtoner är i mitten av nyansspektrat. De tenderar att ha varma eller mer olivfärgade toner, och är redan naturligt lite mer bronsade än de med ljus eller ljus hy. De med mörk hy har en rik, djup hy. Vanligtvis kommer de med mörkare hudtoner att ha varmare undertoner, men inte alltid.

De med medium hy kan trycka ut båten med mörkare nyanser av solbränna. Välj en Self Tanning Lotion, Foam eller Mist in Dark för att fördjupa din naturliga hy och ge din hud en varm lyster. Om din hud går på den torrare sidan kanske du vill välja aloe vera-berikade lotion, vitamin C för lyster och vitamin E för reparation. Medelstora hudtoner skulle också passa en oljebaserad formula, som flytande guld självbrunande torrolja, för att få fram din huds naturliga lyster.

Även om du är född med naturligt brunfärgad hud kan du fortfarande få din lyster på. Om du älskar utseendet på en djup, mörk solbränna. Knäck ut din solbränningsvante och släta ut hela huden för en naturlig solbränna som passar din hudton. Om du vill förbättra din huds naturliga nyans, plocka upp en brun utan sol. Perfekt för att ta dig från dag till natt, den är fullproppad med ljusreflekterande partiklar för att ge din hud en ljusare bronsboost för en lysande look.

Nyanser

Ljus

Som namnet antyder är detta den ljusaste nyansen vi gör. Den är verkligen designad som en gradvis brun utan sol som låter dig bygga upp färg tills du når den nyans du gillar bäst. Som sagt, detta används i allmänhet av mycket bleka och ljushyade personer som bara vill lägga till lite färg på huden. Det kommer inte att vara dramatiskt och dina vänner, familj och kollegor kommer inte att märka en stor förändring i din hudton. Om du använder denna över natten och vill att den ska vara mörkare kan du använda den nästa natt. Faktum är att du kan fortsätta använda den tills den inte blir mörkare och du är nöjd med din färg.

Mörk

Även om vi kallade detta vår mörka nyans, är det mer ett medium för många människor. Detta kommer definitivt att ge dig lite färg och folk kommer att märka en förändring. Men om du är superblek och inte är van vid att använda brun utan sol, kan det vara lite mörkt för dig (i så fall kan du blanda det med din vanliga fuktkräm för att mjuka upp färgen). Å andra sidan, om du solar naturligt och din hud lutar åt den mörkare sidan, kanske den här inte är tillräckligt mörk för dig. Du kanske tar på dig den och inte märker en STOR förändring i din hudfärg. Men generellt sett är det här nyansen många föredrar att börja med och uppleva riktigt bra resultat med!

Serummörk

Denna nyans finns bara i våra ansiktsserum. Den ger en färg som är något mörkare än vår mörka nyans för ansiktet. Förutom DHA (färgämnet i brun utan sol) innehåller denna nyans/serum även Erythrulose. Erythrolos är en avancerad färgande ingrediens som ger en något mörkare, men fortfarande naturligt utseende solbränna. Så totalt sett är denna nyans en mycket vacker och slät bronsfärg, men kom ihåg att den är en aning mörkare än vår vanliga mörka ansiktslotion.

Ultramörk

Under större delen av året är detta den mörkaste nyansen vi gör! Det kallas Ultra Dark av en anledning – den här gör dig extremt mörk jämfört med din vanliga hudfärg. Anledningen till det är att denna formula innehåller en mycket hög andel DHA, vilket är ingrediensen som gör att alla brun utan sol producerar den bronsglöd du känner och älskar. Vilken hudfärg du i slutändan får efter att ha använt den beror förstås på din unika hudkemi. Men den här nyansen borde ge dig en väldigt fin, väldigt mörk solbränna som du kommer att älska!

Ingredienser

En av de viktigaste sakerna som du måste tänka på när du köper den bästa brun utan sol för blek hy är ingredienserna. Vissa av ingredienserna kanske inte fungerar för din hud. Därför måste du kolla in deras ingredienslust innan du köper en. Innan du väljer en självbrunande produkt är det viktigt att du tar en titt på produktens ingredienser. De flesta självbrunande produkter innehåller den aktiva ingrediensen DHA, som främst reagerar med keratinet i huden och ger en konstgjord solbränna.

Men inte alla tolererar denna aktiva ingrediens. Om en allergisk reaktion orsakas kan det leda till hudirritation, klåda eller utslag. Om du inte vill använda DHA kan du använda naturliga självbrunande produkter. Det finns många produkter som inte alls använder DHA och istället använder den naturliga aktiva ingrediensen erytrolos för garvning.

Användningsfrekvens

En annan viktig faktor att tänka på är användningsfrekvensen. Tro det eller ej, brun utan sol kan vara dyrt. Du måste överväga storleken på din bästa brun utan sol för blek hy innan du köper en. På så sätt behöver du inte oroa dig för att ta slut i din frekventa användning.

Allergi

Slutligen, gör en allergisk kontroll innan du köper. Innan du köper en, be om en provversion av denna brun utan sol för blek hy. Sprid det på en liten del av huden. Se till att vänta på eventuella tecken på allergisk reaktion. På så sätt hjälper det dig att lära dig om du har några allvarliga allergiska reaktioner. Ännu bättre kan du få ett allergitest. På så sätt kan du också upptäcka andra möjliga allergener som finns i den bästa brun utan sol för blek hud.

Kostnad

Det här är en riktigt svår fråga att svara på eftersom det finns ett enormt prisutbud med solfria garvare. I allmänhet brukar de bästa brun utan solarna kosta mellan 200 kr och 300 kr. Vi är inte ett stort fan av de billigare brun utan solarna som bara kostar någon tia eller lite mer än så. Men vi tror inte heller att brun utan sol blir bättre när du väl kommer till intervallet 300 kr och högre. Naturligtvis kommer en persons budget att ha stor inverkan på detta, men ovanstående är vad vi har funnit vara sant.

Hudtyp

Innan du ställer dig några produktspecifika frågor bör du först vara medveten om din huds tillstånd. För bästa slutresultat behöver du en produkt som anpassar sig efter din hudstruktur. Om du tenderar att ha torr eller känslig hud, välj en brun utan sol med tillsatta fuktkrämer. För lite fukt kommer att resultera i oattraktiva färgblödningar eller fläckar. Underskatta därför aldrig vården av din hud. Om du har fet hy, välj en brun utan sol utan oljor. Det är bäst att välja en produkt som är vattenbaserad eller vars primära ingrediens är vatten.

Lider du av känslig hud? Då rekommenderar vi att du tar en titt på våra alternativa brun utan sol. Det finns många produkter som inte innehåller allergiframkallande ingredienser och som inte lämnar dig med obehagliga utslag.

Konsistens

Brun utan solsprodukter finns nu i många olika former. Rätt konsistens för dig beror på din hudtyp. Lotioner och krämer är berikade med hudvårdande ämnen som aloe vera, druvkärneolja eller andra närande extrakt. Det är därför de är bäst lämpade för torr och narig hud. Om du tenderar att ha fet hud kan du använda en självbrunande gel. Denna innehåller mycket vatten, garanterar ett rent resultat och absorberas mycket snabbt. Om du är en av de privilegierade kombinationshudtyperna är du fri att välja textur.

Beståndsdel

Den aktiva ingrediensen i brun utan sol, DHA eller erytrolos, ger den nödvändiga solbrännan utan sol. Det är dock inte alla som tål det och allergiska reaktioner kan uppstå. Det är därför lämpligt att läsa alla ingredienser noggrant för att undvika allergier. De flesta självbrunande produkter innehåller ämnet DHA, som reagerar med proteinet i huden och därmed blir brun.

Även ämnet erytrolos används ofta, vilket fungerar på samma sätt. Sådana ämnen gör dock att huden torkar ut. Av denna anledning innehåller de flesta brun utan solsprodukter ytterligare hudvårdsämnen. Om du inte vill använda sådana ämnen råder vi dig att använda naturliga produkter som karotenolja. Denna innehåller ämnet betakaroten och ger huden en mild naturlig nyans. Det är lämpligt att testa brun utan sol på en liten yta först. På så sätt kan du snabbt ta reda på om du tål det och om du är nöjd med resultatet. Självbrunande lotioner innehåller vanligtvis ingen solskyddsfaktor och skyddar inte mot UV-strålar! Innan du går ut i solen rekommenderar vi att du applicerar en solmjölk.

Användningsområden

Konsistensen på brun utan sol varierar beroende på kroppsdel. Se därför till att du köper rätt produkt. Förpackningen anger exakt var du kan applicera brun utan sol. Marknaden erbjuder solbränningsprodukter för ansikte eller ansikte och kropp. Brun utan solprodukter för ansiktsbruk har en sammansättning och konsistens som är designad för att ge adekvat vård för mycket känslig hud. Till skillnad från kroppsprodukter används inga parfymer utan tillräckligt med hudvårdsämnen tillsätts. När du applicerar brun utan solprodukter är det viktigt att se till att alla områden på huden är jämnt täckta så att en jämn solbränna kan ske.

Därför, om du letar efter en brun utan sol för ditt ansikte, bör du välja en kräm som är märkt därefter. Det finns även garvservetter tillgängliga som är speciellt designade för ansikte, hals och dekolletage. Använder du dessa produkter behöver du ta hand om dig själv i efterhand, eftersom de oftast inte innehåller någon hudvård. För svåråtkomliga områden som ryggen är en spray den mest kompatibla formen av brun utan sol. För resten av kroppen kan du välja den konsistens som passar dig bäst.

Solingsnivå

Vilken nyans av solbränna vill du ha? Solingsintensiteten bestämmer huvudsakligen dosen av DHA i produkten, som kan justeras efter din hudtyp. Dessutom kommer färgen på din hud och appliceringstiden. Samspelet mellan dessa tre faktorer påverkar i graden av garvning. Det är svårt att i förväg bestämma vilken grad av solbränna du önskar. Men för att få en viss kunskap kan du först prova brun utan sol på en liten yta. Lotioner och krämer är oftast bara skonsamt garvande och passar därför bäst för nybörjare. Som regel ger garvningsoljor en djupare solbränna. Vissa brun utan solsprodukter finns i olika färger.

Du kan välja mellan ljus, medium och mörkbrun. Detta färgval låter dig styra din önskade nivå av solbränna. Om du har ljus hy bör du välja en ljus till medium nyans. Äntligen kan du upprepa solingssessionen när som helst! Visste du att i forna tider ansågs ljusa hudtoner vara vackra? Den så kallade ädla blekheten ansågs vara skönhetsidealet på den tiden.

Applicering

Spray, kräm, badda eller massage – vilket föredrar du? För att välja rätt produkt bör du fundera över hur du vill applicera din brun utan sol. Denna punkt är en ren smaksak och är inte minst relaterad till den kroppskontakt du kommer att ha med produkten. Vill du ha så långt avstånd som möjligt mellan dina händer och brun utan sol?

Då ska du använda en garvningsspray. Den kan sprayas på huden på ett avstånd av 20-30 cm och absorberas snabbt. Moussen ligger just nu högst upp på brun utan solslistan. Den masseras i huden i cirkulära rörelser och appliceras försiktigt i ansiktet genom att duttas. Om du är ett fan av den klassiska lotionen bör du skaffa dig en solkräm. Självbruningsolja gnuggas också i huden, men bör användas av avancerade användare på grund av dess konsistens.

Användningstid

När du väl har applicerat självbrännaren behöver den tid att absorbera. Det kan ta lite tid innan solbrännan syns på huden. Därför har du två alternativ: den snabba nödsolbrännan eller den jämna solbrännan som tar tid. Tiden varierar från produkt till produkt.

I grund och botten bör du avsätta några timmar för ett solarium för att undvika ränder eller märken. En lotion eller mousse behöver 3-5 timmar för att slutföra garvningsprocessen. För den otåliga är självbrunande sprayer särskilt lämplig. Försiktighet rekommenderar dock här, eftersom den omedelbara garvningen kan lämna streck vid behov. Dessutom finns det självbrunande produkter som visar effekt redan efter en timme. Alternativt finns det tonade självbrunande produkter som lämnar en brunaktig efter applicering. Sådana produkter kan smitta av sig på kläder!

Lista över de bästa brun utan sol 2024

 • Bäst i test:
 • Populärast:
 • Premiumval:
 • Billigast:

Hur man förbereder sig för att ”sola”

Ta bort håret i förväg.

Om du planerar att vaxa eller raka dig, gör det 24 timmar eller mer innan din brun utan solssession. När som helst närmre det går och garvaren kan lägga sig i dina hårsäckar och skapa små små prickar.

Exfoliera allt

Brun utan sol gör huden mörkare när den aktiva ingrediensen, DHA, interagerar med aminosyrorna som finns i hudens yttersta lager. Men när det finns en ansamling av hudceller – vilket oftast händer på armbågar, knän och fötter – kan “solbrännan” vara för intensiv. Antingen en kemisk peeling med en alfahydroxisyra (AHA) eller en mekanisk peeling med en skrubb tar bort de extra hudcellerna.

Rikta in dig på vissa platser

Även med peeling kommer vissa kroppsdelar alltid att vara torrare än andra, så brun utan sol avsätter mer färg på dessa områden. Applicera fuktighetskräm på armbågar, knän, händer och fötter. Det kommer att fungera som en barriär för att säkerställa att solbrännan kommer ut jämnt.

Vänta tills huden torkat

Du vill inte vara fräsch ur duschen när du applicerar brun utan sol; ge din hud cirka tio minuter efter handduken innan du påbörjar processen.

Använd tillräckligt med produkt

Använd alltid tillräckligt med produkt för att den glider lätt över huden. När en person är rädd för att självbruna, använder de en mycket liten mängd produkt och försöker garva ett stort område. Men att använda för lite produkt och att gnugga för mycket är det som orsakar ränder.

En vante är ett måste

Många solarieprodukter kommer med en vante, men om inte är det värt investeringen. Du glider in din hand i den dubbelstora flockade tygvanten, som jämnar ut och blandar garvaren när du applicerar den. Vanten är också bra när du är rädd att du har applicerat för mycket garvning. Använd den fräscha sidan av vanten för att putsa bort alla områden där du kan ha överdrivit det. Viktigast av allt: En vante håller brun utan sol borta från handflatorna!

Gör ansiktet först

Det enda stället där händerna trumfar vanten är i ansiktet. Använd dina siffror för att jämna ut produkten. Se till att du inte får brun utan sol i dina ögon, näsa eller mun. Efter att ha applicerat garver i ansiktet, tvätta omedelbart händerna väl med tvål och vatten.

Arbeta dig uppåt, med svepande rörelser, upp och över dina knän och lår till bålen. Armar, armhålor och sidorna av din bål kommer härnäst. Spara fötterna och händerna till sist, använd bara det som finns kvar på vanten. Svep vanten försiktigt över handryggen och ta sedan en fuktig trasa eller torka för att ta bort eventuell överflödig produkt mellan fingrarna och på knogarna för det mest naturliga resultatet.

Skapa konturer

Ett lager av självbrun kommer alltid att få dig att se lite mer kontur och definierad ut men du kan lägga till några konturdetaljer för att visuellt tappa några kilo! Skapa en heltäckande bas med en lättare självbruning. Gå sedan tillbaka in med en mörkare solingsprodukt och en foundationborste över vilken del av kroppen du vill ska se mindre ut. Tänk: under käken, insidan av låren, tricepsmusklerna. När din solbränna har utvecklats kan du lägga till ytterligare definition genom att borsta skimmerpuder på de områden du vill framhäva, såsom axlar, nyckelben och mitt på smalbenen.

Din solbränna kommer att ta cirka sex till åtta timmar för färgen att utvecklas fullt ut. Tills du har solat i ungefär fyra timmar vill du inte bli blöt – ingen svett, ingen simning, inget plask, ingen dusch. Men du kan tvätta händerna noggrant – låt bara inte vattnet rinna ner för armen – bara handflatorna.

Vad du ska göra om du stökat till

Ränder och konstiga fläckar händer de bästa av oss. Applicera babyolja på de för mörka områdena och låt verka i tio minuter. Skrubba huden med en manuell exfoliator och polera sedan huden med en varm fuktig tvättlapp. För att ta bort en solbränna helt, blanda citronsaft och bakpulver, mätta huden med blandningen och låt verka i cirka fem minuter. Ta bort den med en exfolierande rengöringsservett. Nu är du redo att sola igen.

Viktiga överväganden

Säkerhet

Brun utan sol inte farligt. Den aktiva substansen som gör huden brun är DHA som är ett naturligt socker, vilket inte är farligt för vare sig hälsan eller huden. Du bör dock alltid handla från välrenommerade återförsäljare för att minimera risken för förfalskade produkter, som i sig kan innehålla farliga ämnen då de kanske inte är godkända för försäljning. Det är mycket viktigare att se över vad du äter och dricker när du är gravid, dvs. att du får i dig alla vitaminer & mineraler och äter så mycket naturlig mat som möjligt.

Generellt sett är brun utan solsprodukter ett säkrare alternativ till solexponering, eftersom de ger en solkysst lyster utan att utsätta din hud för UV-strålar. Och naturliga solfria garvningsprodukter är gjorda utan färgämnen, konstgjorda dofter, parabener eller andra tvivelaktiga ingredienser, vilket gör dem till ett hälsosammare alternativ till konventionella brun utan sol – speciellt om du är van vid airbrush eller andra sprayalternativ. Dessa självbruningsmetoder har potential för inandning av DHA, vilket du bör undvika att andas in ångor eller droppar.

Liksom många produkter som appliceras direkt på huden, som lotion, kommer du troligen att vilja testa ett litet område för att se efter eventuella biverkningar, inklusive kontaktdermatit, innan du täcker din kropp med en självbrunande produkt. Och undvik att placera självbrunande lotion nära dina ögon och läppar.

Perfekta nyansen

Ok, så nu när du vet vilka nyanser som finns där ute, är det dags att välja ut en! Återigen, eftersom allas hud är olika och alla reagerar olika på brun utan sol, bör följande tjäna mer som en vägledning jämfört med regler som är fasta i sten. Om du har blek eller ljus hy, och/eller bara vill ha en subtil lyster, välj då vår LIGHT nyans. Om du har en medium hudton, eller är ljus och vill se märkbart mörkare ut, välj vår MÖRK nyans. Om din hud är naturligt brun och/eller vill ha en väldigt mörk bronsfärg, välj vår ULTRA DARK nyans.

Applicering

Det verkar inte som att det skulle vara en stor sak när det gäller att välja de bästa brun utan solarna, men vi säger att det är det! De värsta brun utan solarna tenderar att vara stökiga, absorberas inte bra, komma över hela golvet eller väggen och är helt enkelt inte särskilt roliga att arbeta med. Vem vill använda en brun utan sol som är en mardröm att använda? Å andra sidan tenderar de bättre brun utan solarna där ute att vara motsatsen till detta. De är lätta att applicera, smälter in enkelt och snabbt och gör ingen röra. För att vara rättvis kommer mycket av detta att baseras på vilken form av brun utan sol du väljer.

Lukt

Förutom vilken färg brun utan sol producerar, är detta förmodligen den näst viktigaste egenskapen för mig och nästan alla andra som använder falska garvningsprodukter! Om det stinker medan du applicerar det, eller när det är på huden från början, kommer du inte att använda den brun utan sol länge. De bästa brun utan solarna luktar gott i flaskan och fortsätter att lukta gott när du väl applicerat dem. Med det sagt, det finns ett sällskapsdjur hos mig om detta som vi vill få ur vägen.

Eftersom en brun utan sol har varit på din hud ett tag och håller på att utvecklas, kommer du att börja märka lite dålig lukt. Det du luktar är biprodukten av den kemiska reaktionen mellan din hud och den aktiva ingrediensen, DHA, som finns i ALLA brun utan sol. Nu, i de bästa brun utan solarna maskeras denna lukt av bra ingredienser och är inte särskilt märkbar. I det värsta är det inte maskerat av någonting och stinker till himlen. Oavsett vilket brun utan solsmärke du använder är det helt normalt att lukta lite av den där DHA-reaktionen när din solbränna har utvecklats!

Torktid

Att gå hand i hand med enkel applicering, hur lång tid en brun utan sol tar att torka är en viktig faktor för mig. I mina ögon finns det inget värre än att applicera en produkt och sedan behöva vänta 30 minuter eller en timme för att den ska torka! Brun utan sol tenderar att kännas klibbiga i allmänhet, så att vänta länge på att den ska torka förstärker bara denna känsla. Dessutom, ju längre det är “vått” på din hud, desto större är chansen att något dåligt händer. Som att hålla sig till din soffa eller säng, eller överföra färgen till en annan del av din kropp där du inte vill ha den. De bättre brun utan solarna tenderar att torka inom några minuter upp till 15-20 minuter.

Vanliga frågor om brun utan sol

Hur länge ska brun utan sol fungera?

Brun utan sol funkar i ca. 3-4 timmar efter applicering, under denna tid bör du undvika att blötlägga de områden där du har använt BUS. Det kan dock skilja sig något från produkt till produkt, men det står tydligt i instruktionerna på förpackningen. Bussresultatet varar i allmänhet i ca. 5-7 dagar och beror på hur ofta du duschar, om du skrubbar mycket i duschen, hur långa och varma bad/duschar du tar osv. Så du kan med andra ord räkna med att förbättra din BUS ca. en gång i veckan. I ansiktet kan det försvinna snabbare, då många har en mer grundlig rengöringsrutin av huden i ansiktet. Det kan därför vara en bra idé att ha en specifik brun utan sol för ansiktet som du bättrar på under veckan.

Återigen, mycket av hur länge en speciell solfri solbrännare håller för dig kommer att avgöras av din unika hudkemi, var du bor och hur du tar hand om din hud. Du förstår, alla brun utan sol fungerar genom att färga de döda hudcellerna på det yttersta lagret av din hud. Ju snabbare dessa döda hudceller “omsätter”, desto snabbare försvinner din falska solbränna. Om du har riktigt torr hud som flagnar av kommer din solbränna helt enkelt inte att hålla. Trots det tenderar de bättre brun utan solarna att hålla längre än de sämre.

Hur detta gäller dig kommer att vara väldigt unikt. Till exempel håller en bra brun utan sol på mig ca 5-6 dagar innan den börjar flagna av på ett märkbart sätt. Dåliga brun utan sol kommer att börja flagna av på bara en dag eller två. På dig kan en bra självbrun vara i 3 dagar. Det är verkligen så unikt för varje enskild person. För att få solfria solprodukter att hålla så länge som möjligt, se till att du håller din hud mycket återfuktad och dricker mycket vatten. Det kommer att räcka långt för att hålla din falska solbränna i flera dagar!

>>> Är du intresserad av en eltandborste? Klicka här.

När ska man använda brun utan sol?

BUS är vanligt att använda på vintern och speciellt på våren då man är mer lättklädd och huden inte hunnit få en naturlig solbränna av solen. Då kan du få en solkysst ton på din vinterbleka hy i väntan på att få lite färg! Men det går såklart att använda året runt! Helst ska du inte sola så mycket och dessutom ska du vara försiktig med solkräm med hög SPF (30-50), då kan du behöva hjälpa solbrännan på traven. Den kan även användas om du har solat och blivit ojämnt brun och/eller vill förbättra din naturliga brännskada!

Fungerar brun utan sol tabletter?

Det finns många olika brun utan soltabletter så det är svårt att ge ett generellt svar. Men många av dem innehåller betakaroten, som finns i morötter och andra färgglada grönsaker. Betakaroten kan lagras i huden och om du “mättar” dina depåer med betakaroten kommer det att börja lagras och ge en brun/orange nyans i huden. Detta måste dock bibehållas för om man slutar äta betakaroten så minskar den effekten efter ca. 1 månad. Samma effekt kan uppnås naturligt genom att äta mycket morötter eller dricka morotsjuice dagligen, den bästa effekten är förstås i kombination med att sola.

Du bör dock vara försiktig om du är rökare, eftersom karotener är antioxidanter och studier har visat att rökare som tagit betakarotentillskott har utvecklat cancer i större utsträckning. (Detta verkar dock bara gälla kosttillskott & rökare, en tes är att de som utvecklat cancer redan hade cancer som sedan växte snabbare.)

Hur länge ska du vara brun utan sol innan du duschar?

De flesta BUS-märken rekommenderar att undvika vatten ca. 3-4 timmar efter applicering. Vilket betyder att du bör vänta med att duscha ca. 3-4 timmar, och skrubba inte dig, för att förlänga hållbarheten.

Kan man applicera brun utan sol utan handske?

Det är möjligt att applicera brun utan sol utan handske. Det kan vara lättare att få jämnt med en “garvning i mitten” och man behöver inte vara lika försiktig med händerna.

Måste man skrubba bort brunt utan sol?

Du behöver inte skrubba BUS men vill du bli av med den snabbare kan ett tips vara att skrubba bort den. Det lossnar annars naturligt när man duschar och tappar döda hudceller. Värm huden ordentligt i duschen innan du exfolierar. Vissa busprodukter försvinner ojämnt. Att man t.ex. blir lite prickig på vissa ställen. Då kan du med fördel ta en varm dusch och skrubba bort det sista, istället för att låta det försvinna naturligt.

Hur blir man av med brun utan sol?

Det effektivaste sättet att bli av med brun utan sol är att ta ett långt bad eller långa varma duschar och skrubba ordentligt. Det kan även vara bra att använda en enzympeeling.

Kan du sola med brun utan sol?

Det går alldeles utmärkt att sola med brun utan sol! Man ska dock komma ihåg att även om huden är brun så är den inte skyddad från solen, så det gäller att ändå smörja in sig med solkräm! Många BUS-produkter innehåller även parfym & andra ämnen som kan orsaka allergiska reaktioner och/eller ojämn pigmentering på huden vid långvarig vistelse i solen.

Behövs solskydd fortfarande?

Brun utan solsprodukter skyddar dig inte från exponering för solen, förutom en kort skur när de appliceras första gången om de innehåller ett brett spektrum solskyddsmedel. Även falska solbrännor som har solskydd ger bara kortvarigt skydd i två till fyra timmar efter applicering, inte under den tid som solbrännan sitter kvar på huden.

Vilken brun utan sol är bäst för min hudton?

Naturligtvis är du fri att välja vilken nyans av självbrun som får dig att känna dig vacker. Men om det är första gången du gräver in i den underbara världen av brun utan sol och du inte är helt säker på vad som skulle passa dig, kolla in våra rekommendationer! Om du har ljus eller ljus hy och det är första gången du själv solar, kanske du vill sträcka dig efter en gradvis brunare först. Gradvis garvning kan appliceras varje dag för att bygga upp en naturlig solbränna, kan appliceras varje dag för att bygga upp en naturlig solbränna. Dessa är bra för dig med blekare hud, eftersom den inte är lika dramatisk som andra formler, vilket gör den perfekt för en subtil lyster.

För något med lite mer effekt, gå till en självbrunande produkt under utveckling. Dessa fungerar utmärkt för de med ljusare hudnyanser, eftersom de kan tvättas av närhelst du tycker att färgen har utvecklats tillräckligt.  För ditt ansikte rekommenderar vi några blandade med din favoritansiktskräm. Dessa droppar är byggbara så de är perfekta att anpassa till din hudnyans.  Eftersom misstag med självbruning sannolikt kommer att dyka upp mer på blekare hud, prova att använda en brun utan sol med en vägledande färg som. Det betyder att du enkelt kan se var du har applicerat produkten och fixa eventuella små missöden för en perfekt jämn solbränna.

Hur väljer jag självbrunar formula?

Brun utan sol debuterade i slutet av 1950-talet. Det fanns Man-Tan aftershave som gjorde anspråk på att sola som solen, som följdes av kräm för damerna – för den där unga solbruna looken utomhus. Nu finns det överflöd av solingsalternativ, oavsett om du vill ha en quickie-mist, en lugn lotion eller en solbränna. Det finns några nischade garvare (serum, primers, oljor), men de nedan är de format du kommer att se mest.

För den mest trovärdiga solbrännan vill du inte avvika för långt – åtminstone till en början – från din naturliga hudfärg; annars kommer alla misstag du gör i slående kontrast till din hud. Om du är ljushy, börja med en brun utan sol designad för att ge en gradvis byggnad, eller glöd, under loppet av några dagar. När du når önskat djup kan du gå upp till en riktig brun utan sol. För medelstora hudtoner, använd ett medeldjup brun utan sol innan du provar en djup mörk nyans. Och för mörka hudtoner, använd antingen en gradvis-byggande eller medeldjup brun utan sol för att uppnå vackert jämn och glödande hud.

Var inte heller rädd att du kommer att bli gammaldags orange. Brun utan sol har förbättrats för att ge ett mer naturligt utseende. En lägre koncentration av dihydroxiaceton (DHA), den aktiva ingrediensen i brun utan sol, kan vara en anledning till att du kommer att se mindre ut som en ostbåge.

Vad bör jag tänka på innan jag väljer?

Innan vi kommer till de olika nyanserna som finns, vill vi nämna några saker som kan hjälpa dig att välja rätt. Först måste du bestämma vad du vill ha ut av din solbränna. Vill du bara ha en subtil glöd? Eller vill du ha en supermörk sommar solbränna? Kanske är det något mittemellan? Anledningen till att vi tar upp det här är att vissa människor inte har en aning om vad de letar efter. Det är bra, men förstå att det blir lättare att få det du vill ha om du vet vad du letar efter! För det andra, inse att allas hud är olika och reagerar olika på brun utan sol.

Huvudingrediensen i brun utan sol som får din hud att bli brun kallas DHA. Ju mer DHA som finns i en brun utan sol, desto mer uttalad bör solbrännan vara. Vi säger bör eftersom alla reagerar olika på DHA (och alla andra ingredienser i brun utan sol). Det betyder att du kan använda en ultramörk garvare och bara få lite lyster. Medan någon annan använder samma garvare och blir SUPER mörk. Vi vet att det inte är vad du vill höra, och det komplicerar saker och ting lite, men det är verkligheten i hudkemin.

För det tredje, på grund av punkterna ovan, kan det ta lite “trial-and-error” för att ta reda på exakt vad som fungerar bäst för dig. Så om du provar en brun utan sol och den inte ger dig de resultat du vill ha ta det lugnt. Du kan alltid brun utan solprova en annan nyans, prova en annan konsistens (lotion vs mus vs spray, etc) och prova några av de tips och tricks vi kommer till senare i det här inlägget. Kom bara ihåg att andas och njut av processen att hitta den perfekta brun utan sol för din unika hudton och kemi!

Ytterligare saker att tänka på

Exfoliera med en kroppsskrubb eller luffa innan du applicerar självbrun. Var särskilt uppmärksam på torra områden som armbågar, knän och vrister. Om det är första gången du använder en produkt, testa den på en liten (och oansenlig) hudfläck först för att se om du gillar färgen. Använd brun utan sol sparsamt runt armbågar, knän, anklar och hårfäste. Bär en garvvante eller engångshandskar av latex för att undvika fläckar på händerna.

Om du applicerar solbrännare på armarna är ett bra knep för att undvika att färgen stannar vid handlederna att gnugga ihop handryggen med lite solbrännare så att handflatorna inte blir fläckiga. Försök att undvika kontakt med vatten i cirka tre timmar efter att du har applicerat solbrännan. Detta inkluderar aktiviteter som får dig att svettas, eftersom det kan göra solbrännastreck. Om du har haft en solkatastrof finns det några produkter för borttagning av självbränning tillgängliga.

Vad finns det för viktiga saker att tänka på?

Var försiktig med billiga, apelsinbaserade solbrännor

Brun utan sol i apotek och fyndbehållare kan använda undermåliga ingredienser och basfärger som lämnar dig med den notoriskt fruktansvärda orangefärgade solbrännan. Och när det kommer till brun utan sol är orange absolut inte det nya svarta. Så håll dig till högkvalitativa, professionella formler som ger en vackert bronserad solfri solbränna.

Använd en separat brun utan sol för ditt ansikte

Som vi nämnde tidigare vill du vanligtvis att din ansiktsbrun ska vara lite ljusare än din kroppsfärg. Dessutom är en bra ansikts brun utan sol formulerad annorlunda och är designad eller den unika huden som finns på ditt ansikte och hals. När du väl provar en brun utan sol för ansiktet kommer du aldrig att använda en “kroppsbrunare” i ansiktet igen!

Om du är osäker, välj en ljusare nyans

Om du har fastnat mellan nyanser, välj det ljusare alternativet. Det är mycket lättare att bygga en djupare solbränna med en annan applikation om den första inte är helt rätt. Du vill inte bli för mörk för snabbt. Det är lätt att göra en ljus solbränna mörkare. Men det är ganska omöjligt att göra en mörk solbränna ljusare (utanför exfoliering och tid)!

Håll dig till årstiderna

Som en (mycket) allmän tumregel, använd en ljusare nyans på vintern och bli lite mörkare när sommaren rullar runt. Det härmar närmare hur människor naturligt solbränns. Fast vi känner många människor och kändisar som gillar att vara väldigt mörka året runt!

Prova en tvättbar bronzer

Om du är lite oengagerad, använd en tvättbar bronzer för att få en omedelbar glöd. Du har en underbar färg på några sekunder som varar tills du hoppar in i duschen eller poolen. Det här är ett bra sätt att “förhandsgranska” hur du kommer att se ut med en självbrun. För att inte nämna att avtvättade bronzer också gör att självbruna ser FANTASTISKT ut.

Vad är grunderna för brun utan sol?

De flesta brun utan sol, inklusive naturliga alternativ, använder dihydroxiaceton (DHA), en färglös kemikalie som framställs genom att jäsa växtsocker, för att simulera en solbränna. DHA binder till proteinerna i de döda hudcellerna som utgör det yttre lagret av din hud och får dem att försiktigt mörkna.

Vilka är de bästa tipsen för att använda brun utan sol?

Ge din hud en bra skrubb och rakning, om du vill. Torra fläckar kan ge dig en ojämn, fläckig brun utan sol. Vänta minst fem till sex timmar efter rakning innan du applicerar för att förhindra att dina porer mörknar mer än den omgivande huden. Använd handskar eller en självbruningsvante för att undvika orangea handflator. Om du vill använda dina bara händer, lägg lotion på dem innan du börjar och tvätta dem med tvål direkt efter att du gnuggat in varje sektion för att undvika fläckar.

Börja med benen och arbeta dig uppåt så att du inte skrynklas eller av misstag torka av produkten medan du applicerar någon annanstans. Massera in produkten i huden med cirkulära rörelser för att förhindra ränder och missade fläckar. Klackar, knän och armbågar är alla mottagliga för att få extra nyans, så överväg att gå ljusare här eller gnugga in lite lotion först för att återfukta och minska absorptionen runt dessa områden med torr hud. Applicera igen dagligen tills du gillar färgen. När du har en basfärg du gillar, applicera den solfria garvaren som du väljer var 4-5 dag för att behålla den.

Hur förbereder jag min hud för brun utan sol?

Varje snygg brun utan sol börjar med en pre-tan prep. Att skapa den perfekta basen för din solbränna hjälper dig att undvika de tydliga tecknen på solbränna som fläckiga ben och strimmiga armar. Exfoliera och vaxa 24 timmar innan du solar. Använd våtservetter för att ta bort gammal solbränna som inte är synlig för blotta ögat. Återfukta torra områden som händer, knän, armbågar och fötter. Återfukta lätt ett torrt ansikte och prickar. Gnid en isbit över ansiktet för att täta porerna och klappa sedan torrt med en vävnad

Gör inte dessa saker; Ta en massage eller ansiktsbehandling 48 timmar innan du solar. Får din solbränna att hålla längre. De bästa solbränningsprodukterna gör det enkelt att få en övertygande falsk glöd. För att glöda längre, följ dessa tips efter solbränna: Återfukta dagligen för att förlänga din solbränna och förlänga dess livslängd. Exfoliera efter 3/4 dagar för att hjälpa din solbränna blekna jämnare. Använd en elektrisk rakapparat när du rakar benen efter garvning. Detta tar bort det översta lagret av ditt hår och inte din solbränna.

När du väl har uppnått en solbehaglig nyans vill du att den ska hålla. Hur snabbt din solbränna bleknar beror till stor del på typen och kvaliteten på din solbränningsprodukt och hur väl du vårdar din hud.  Din livsstil kan också bidra till hur snabbt din solbränna bleknar. Simning, slappa i bastu eller ångbad och långa, frekventa bad eller duschar kan få glöden att gå snabbare. Undvik dessa eller återfukta väl efteråt för att låsa in din solkysste nyans.

Ytterligare förberedelser

Precis som med smink är förberedelserna lika viktiga som appliceringen när det kommer till brun utan sol. För en felfri brun utan sol, följ dessa tips: Exfoliera, exfoliera, exfoliera. Det mest kritiska steget i förberedelser för solfri solbränna är exfoliering. Du vill säkerställa att den brun utan sol du väljer kan penetrera jämnt, så det är viktigt att ta bort ojämna, döda hudceller innan applicering. Detta hjälper din solbränna att se jämnare och jämnare ut, och kan också hjälpa till att förbättra hur länge din solbränna varar.

Återfukta torra områden. Du vill se till att tre delar av din kropp, såsom armbågar, knän och fötter, är tillräckligt återfuktade innan du använder brun utan sol på dem. Dessa områden, på grund av deras naturligt tredje tillstånd än resten av huden, tenderar att suga upp mer produkt, vilket kan orsaka att kondenserade mängder brun utan sol samlas där. För att skydda dessa områden ordentligt, använd en rik, återfuktande kräm innan du applicerar solfri solbrännare.  Täck händerna! Handflatorna är mycket mer absorberande än huden på andra delar av kroppen. Se till att dina händer är täckta med garvvantar innan du applicerar solfri solbrännare. Solarvantar skyddar inte bara din hud från fläckar utan hjälper dig också att applicera din brun utan sol smidigt och jämnt för att minimera ränder eller ränder.

Vad händer om jag får brun utan sol på mina lakan eller möbler?

Brun utan sol ser bra ut på huden, men mindre attraktiv på vita sängkläder, handdukar och kläder. Vid garvning i badrummet undvik porösa ytor som trägolv och kakel med fogmassa och flytta bort badet matt. Torka bort all solbränna som smyger sig in på ytor och ta itu med brunfärgade fläckar på injekteringsbruk med en blandning av en del blekmedel till fyra delar vatten.

Hur tar man bort falska solbränna fläckar?

Om du brun utan solar före sänggåendet och duschar på morgonen, vaknar du förmodligen av orangefärgade lakan, om du inte sover på en stor, mörkfärgad handduk. Att applicera solbrännan tidigare på dagen kommer att ge solbrännan tid att absorbera och förhindra att den missfärgar ditt linne. Vissa färglösa brun utan sol förhindrar också fläckar på kläder och sängkläder.

Men om solbrännan inte fläckar rekommenderar vi; Tvätta dina kläder i så varm tvätt som skötseletiketten tillåter och använd ett förfläckborttagningspulver. För silke och ull, gnugga fläcken med en varm lösning av diskmedel och tvätta sedan dina kläder enligt tvättråden. Brun utan sol kan vanligtvis tas bort från sängkläder. Testa att tvätta dina bomullslakan i 60 graders tvätt, eller så varm tvätt som skötseletiketten tillåter om fläcken kvarstår. Blötlägg fläckar som är svårare att flytta på vita bomullssängkläder i en fläckborttagningslösning för förtvätt innan tvätt som vanligt.

Vad gör det till en bra brun utan sol?

Efter att personligen använt över 400 brun utan sol under de senaste tio åren eller så, tror vi att vi har en ganska bra uppfattning om vad som gör en bra produkt och vad som inte gör det. De flesta av de bra självbrunande produkterna där ute tenderar att dela några av samma egenskaper. Och vi ska berätta vad dessa egenskaper är och vad de bästa produkterna tenderar att ha gemensamt. Innan vi kommer till allt det där, finns det en sak som vi tror att alla behöver veta innan de börjar använda dessa produkter. Och att en sak är detta, alla kommer att reagera olika på att använda en viss brun utan sol.

Så även om vi ska ge dig några allmänna observationer om vad som gör dessa fantastiska, kom ihåg att dina upplevelser kanske inte är exakt desamma som mina, eller dina grannar eller någon på andra sidan jorden! Vi har alla olika hudkemi, hudhälsa, hudålder och en miljon andra faktorer som avgör hur väl en viss brun utan sol kommer att fungera för dig. Så tänk på det när du läser om vilka egenskaper de bästa brun utan solarna har gemensamt.

Vilka brun utan sol ger bästa färgen?

Om vilken produkt du än använder inte ger dig en fin, brun färg, så spelar inget annat med den produkten egentligen någon roll. Har vi rätt? De bästa självbrunande produkterna ger dig en relativt slät, jämn färg som ser bra ut på din hud. Nu, för att vara ärlig, kommer mycket av detta att påverkas av din huds tillstånd och intensiteten på färgen du väljer (ljus, medium, mörk, etc). Men de bra produkterna tenderar att accentuera din hud, inte påpeka dess brister. Även om alla solfria garvare fungerar på exakt samma sätt (vi kommer till det om en minut), verkar vissa bara ge bättre färg än andra.

Är brun utan sol klibbig?

Som nämnts ovan tenderar de flesta solfria garvare att kännas åtminstone lite klibbiga på huden. Vissa produkter är dock mycket bättre än andra. Enligt våra observationer tenderar mousser och sprayer att vara mycket klibbigare än självbrunande lotioner. Lite klibbighet är ok och normalt, mycket är riktigt irriterande!

Vad innehåller en bra brun utan sol egentligen?

Du kan berätta mycket om självbrunande produkter genom att titta på deras etikett. En sak du kommer att märka när du gör detta, är att det finns en ingrediens som AL brun utan sol innehåller… Det kallas dihydroxiaceton (DHA) och det är ingrediensen som gör brun utan sol möjlig. Nu finns det några olika former av denna ingrediens, men alla är EXTREMT lika (oavsett vad tillverkarna säger till dig). Utöver DHA kommer du att se en mängd olika ingredienser i alla de olika solfria solingsprodukterna där ute. Personligen gillar vi de som har några “bra för din hud” ingredienser istället för bara kemikalier och konserveringsmedel.

(Förresten, det är inget fel med vissa kemikalier och konserveringsmedel. Trots vad vissa märken säger, är dessa egenskaper väsentliga i de flesta hudvårdsprodukter.) Så vad pratar vi om när vi säger “bra för din hud” ingredienser? Vi pratar om växtaktiva ämnen, vitaminer och konditionerande ingredienser som aloe vera, vitamin E, sheasmör, tång och en miljon andra sådana saker. Å andra sidan gillar vi inte att se saker som parabener, mineralolja, starka kemikalier, konstgjorda färgämnen, etc. Du kommer att märka mycket av de billigare “apoteksliknande” produkterna som är fyllda med dessa!

Vad är “Guide färg” och spelar det någon roll?

För några år sedan var detta en stor sak för människor som brunnar själv men är verkligen mer av ett personligt val nuförtiden. Guidefärg hänvisar till (för det mesta) konstgjorda färger som läggs till brun utan sol för att hjälpa dig att se var du applicerar den. Som de flesta av er vet är vi inte ett stort fan av produkter med guidefärg i dem. För det första tenderar solfria garvare med vägledande färg att vara mycket stökigare att applicera. Det här är brun utan solarna som hamnar över hela ditt golv, väggar, soffa och lakan!

För det andra får guidefärg mig ofta att se ut som om vi har rullat runt i lera eller svart olja när vi väl har applicerat. Vi är ganska blek naturligt så det ser inte bra ut på mig. För det tredje, och viktigast av allt, är guidefärg vanligtvis sammansatt av artificiella FD&C-färgämnen. Vi tror inte att de är skadliga eller något, men om möjligt vill vi hålla dem borta från huden. Om min brun utan sol har färg, föredrar vi att det är något naturligt som kola. Nu, efter att ha sagt allt detta, om du är en person som gillar att skynda igenom ansökningsprocessen och aldrig är säker på om de har täckt en viss del av sin kropp med brun utan sol, kan en produkt med guidefärg vara perfekt för du!

>>> Är du intresserad av ansiktsmask? Klicka här.

Vad är skillnaden mellan en brun utan sol och en bronzer?

Vi får många frågor om detta, så vi ville smyga in svaret här mot slutet. En brun utan sol innehåller DHA och ger dig mer av en semipermanent solbränna som kan hålla från cirka 3 till 7 dagar. Bronzer, å andra sidan, fungerar mer som smink och håller bara tills du tvättar bort det. Brun utan sol behöver i allmänhet tid att utvecklas innan du får någon riktig färg, medan färg från bronzer dyker upp direkt. Så den verkliga skillnaden är hur länge de håller och hur lång tid det tar att börja visa färg på din hud.

Vilka är fördelarna med en brun utan sol jämfört med klassiskt solbad?

Vi förknippar en sommarbrun med sommar, sol, strand och hav. Men bara väldigt få av oss har tid att koppla av i solen hela dagen. Som tur är finns det olika alternativ till att sola som också skyddar vår hälsa. En möjlighet är att använda en självbrunande lotion.

Fördelar; Sommarbrun året runt. Ingen fara från UV-strålar. Sömlös solbränna utan “tan linjer”. Nackdelar; Brett utbud av produkter. Risken att få hudskador från solen är mycket underskattad. Solbränna kan inte vara den enda konsekvensen av att sola. Exponering för farliga UV-strålar kan öka risken för hudcancer och påskynda hudens åldrande. Brun utan solsprodukter är indelade i krämer, skum, sprayer, våtservetter och oljor. Vilken som är bäst för dig beror på din hudtyp. Solbränningsprodukter ger dig en mjuk semesterbrun utan bikiniränder och bränd hud. Brun utan solsprodukter ger dig en sommarbrun året runt. Så du behöver inte spendera timmar med att steka i solen.

Skadar en brun utan sol huden eller kan den vara cancerframkallande?

Det cirkulerar många rykten om riskerna med brun utan solsprodukter. Men är en sådan solarieprodukt verkligen farlig? Formaldehyd är en restprodukt av garvämnet DHA, som kan vara cancerframkallande. Till exempel, om den självbrunande produkten inte har förvarats på rätt sätt, kan formaldehyden frigöras.

Därför är det viktigt att observera och följa förvaringsanvisningarna och utgångsdatumet för att undvika hudskador. Eftersom detta ämne kan irritera slemhinnorna bör all kontakt med ögon eller mun undvikas. Vi vill också uppmärksamma dig på att brun utan solsprodukter inte ger något skydd mot solen! Om du ska vara i solen en längre tid bör du applicera solkräm.

Varför gör en brun utan sol huden mörk?

Dihydroxiacetonen, eller DHA, som finns i självbruningsprodukter är ett enkelt socker som även förekommer i kroppens egen ämnesomsättning. Denna DHA orsakar en kemisk reaktion med proteinerna och aminosyrorna som finns i hornlagret. Denna process gör det översta lagret av huden brun. Solingsresultatet varierar beroende på hudtyp, men brukar synas efter ca 2-5 timmar.

Hållbarheten på solbrännan är också individuell och är i genomsnitt 3-5 dagar. Monosackariden erytrolos liknar DHA. Verkningssättet är identiskt för båda ämnena. Erythrulose garvar huden bara långsamt och behöver upp till två dagar för att utvecklas fullt ut. Därefter håller solbrännan upp till två veckor på huden.

Vilka typer av brun utan sol finns det och vilken är rätt för mig?

För att ge dig en överblick över de många självbrunande produkterna som finns tillgängliga kommer vi att introducera dig till de olika typerna av brun utan solsprodukter i detta avsnitt. I grund och botten kan du skilja mellan dessa typer: Lotion och kräm, Skum, Spray, Torkar, Olja. Beroende på ansökningsform kan hantering, applikationstid och resultat variera.

Gel

Goda nyheter, killar: Geler är bra om du har mycket kroppshår, eftersom det kan glida förbi hårstråna för att komma i kontakt med huden. De är också ett bra val om du är benägen att få finnar i ansiktet eller på kroppen.

Lotion

Det tar längst tid att torka lotioner, 15 till 20 minuter, men de är mest återfuktande för din hud. Lotion är också formatet för de flesta gradvisa brun utan sol, som avsätter mindre färg men som används dagligen för att bygga till en djupare nyans. Gradvis garvning är också det enklaste att korrigera: Eftersom du lägger färg i lager, kommer alla små misstag du gör en dag troligen att täckas över nästa.

Mist

En pump eller aerosolspray påminner mest om en professionell spraytan och den minst tidskrävande metoden: Du kan lätt belägga din hud – även din egen rygg – med ett koncentrerat lager av solbrännare som torkar på bara en minut eller två.

Mousse

De fluffiga grejerna har blivit go-to-formuleringen i brun utan sol eftersom den har super bredbarhet men torkar också snabbt, på cirka fem minuter.

Servetter

Individuella handdukar erbjuder den ultimata solbrännan när du är på språng. Inga verktyg behövs: Vik bara ut torkduken och ge din kropp en snabb gång med små, cirkulära rörelser; den superlätta formulan torkar nästan omedelbart. (Glöm inte att tvätta händerna med tvål när du är klar!) Dessutom är de fantastiska att resa – släng några i resväskan eller handbagaget så behöver du inte oroa dig för spill eller TSA.

Hur applicerar man självbrunande lotioner och krämer?

Självbrunande lotioner och krämer är de vanligaste produkterna inom kategorin självbrunande. Fördelar; Produkt på nybörjarnivå. Innehåller konditioneringsmedel. Perfekt för känslig och torr hud. Nackdelar; Övergångar som knän svåra att kontrollera, ej lämplig för fet hud. Enkel applicering och spridning av brun utan sol säkerställs genom användning av krämer. Men rena övergångar vid knä, armbåge eller fotled är en utmaning. Anledningen till detta är produkternas flytande konsistens. För att motverka fläckar och ränder kan du exfoliera huden ordentligt innan du solar. Peeling säkerställer att hudytan är väl förberedd.

Hur applicerar man en självbrunande mousse?

Solbränningsskummet (även kallat mousse) är högt upp på popularitetsskalan för garvningsprodukter. Det är bäst att använda en engångshandske eller flanell för att applicera skummet jämnt på kroppen. Moussen absorberas mycket snabbt och ger en naturlig solbränna, som om den kysstes av solen. Liksom den självbrunande lotionen ger moussen även din hud en portion extra vård och är därför idealisk för torra hudtyper. För ett vackert resultat behöver du en stor mängd av garvskummet. Dessutom rekommenderas flera pass för att uppnå en viss grad av garvning. Garvningsmoussen är ändå en bra produkt för långtidsgarvning. Det ger dig en jämn, mycket naturlig solbränna på huden.

Hur applicerar man en brun utan solsspray?

En annan populär form av brun utan sol är sprayen. Genom sprayhuvudet fördelas ett mycket tunt lager av garvmedlet på huden och lämnar definitivt inga bruna händer i slutet. Även svåråtkomliga områden som baksidan är inget hinder för solbrännan. Den sprider sig jämnt och torkar på bara några minuter. När du applicerar sprayen, se dock till att avståndet mellan kroppen och sprayen alltid är detsamma. Avståndet bör vara cirka 20 centimeter. Det är också viktigt att ingen del av din kropp sprayas två gånger. Annars kan det leda till olika färgresultat och gradienter.

Hur använder man brun utan solsservetter?

Brun utan solsservetter har funnit sin popularitet särskilt bland resenärer. De individuellt förpackade servetterna kan bäras i handväskan och är därmed redo att användas när som helst. Indränkta i en självbrunande lotion passar de för alla delar av kroppen. Appliceringen på ansikte, dekolletage eller hals är särskilt lämplig. Du måste vara medveten om att brun utan solsservetter inte innehåller några hudvårdsprodukter och därför torkar ut din hud. Eftersom våtservetterna bara innehåller en viss mängd brun utan sol behöver du ett stort antal våtservetter för en helkroppsbrun. För en snabb och naturlig solbränna är brun utan solsservetter din idealiska följeslagare.

Hur applicerar jag brun utan sol korrekt?

Det första steget är att vaxa. Ta bort hår från de områden du ska applicera självbrännaren – det hjälper din hud att absorbera produkten bättre. Exfoliera sedan hela kroppen och se till att fokusera på extra torra områden som dina armbågar och knän (torr hud tenderar att absorbera mer produkt, vilket leder till fläckar och en ojämn solbränna). Efter duschen, torka av helt och applicera sedan en lätt fuktighetskräm från topp till tå (undvik tunga krämer eftersom de förhindrar att självbrännaren fastnar på huden).

Välj den formel som är rätt för dig. Om du har torr hud, välj en lotion eller kräm. Geler, mousser och sprayer fungerar bäst på fet hud. Kom också ihåg att vissa brun utan sol är speciellt framtagna för ansiktet, medan andra är designade för kroppen. Om din hud är normal kan du välja en solbrännare som fungerar lika bra på både ansikte och kropp. Använd en cirkulär rörelse och applicera brun utan sol på dina ben, bål och armar. Eftersom ryggen är svår att nå, använd en spraytaner (se till att den är av samma koncentration) eller ännu bättre, be en vän att hjälpa till!

Använd en kabukiborste (som den du använder för att applicera bronzingpuder i ansiktet) för att applicera rätt mängd brun utan sol på händer och fötter. Använd en fuktig trasa och klappa försiktigt brun utan sol runt vrister, handleder, armbågar och knän. När du applicerar på ditt ansikte, undvik att komma för nära hårfästet och ögonbrynen. Och glöm inte att applicera en liten mängd på halsen och öronen! Låt produkten stelna i fyra timmar. Under den tiden, undvik kontakt med vatten och aktiviteter som kan få dig att svettas.

Ytterligare information om applicering

Varje form av brun utan sol har sin egen individuella tillämpning. Det är därför du bör följa stegen som ges i varje enskilt fall. Ändå gäller samma sak för varje brun utan sol: förberedelse är allt. Innan du applicerar din brun utan sol bör du först vårda din hud och förbereda den för den kommande garvningsproceduren.

Det bästa sättet att göra detta är att använda en kroppsskrubb för att ta bort gamla hudflagor och orenheter från ytan av din hud. Vi rekommenderar även att du applicerar en fuktgivande bodylotion på torr eller förhårdad hud. Detta kommer att hjälpa till att förhindra ojämn garvning och färgblekning. Före användning bör du ta bort alla textilier, eftersom de kan bli smutsiga. Efter att du har applicerat solkrämen bör du lämna den på den angivna tiden och se till att den inte kommer i kontakt med vatten.

För att behålla solbrännan så länge som möjligt bör huden vårdas med bodylotion efteråt. Brun utan solsprodukter ger inget skydd mot solstrålning. Därför bör risken för cancer alltid beaktas och vid behov bör ett lämpligt solskydd appliceras.  Du kan depilera din kropp innan applicering för att få ett jämnare resultat. Om du bestämmer dig för att göra detta, se till att du ger din hud tillräckligt med tid att regenerera. Eftersom hårborttagning är hårt för vår hud, är det lämpligt att vänta en natt mellan rakning och brun utan sol.

Hur väljer jag rätt brun utan sol?

Att välja rätt brun utan solre beror på några nyckelelement: hur snabbt du vill att din solbränna ska utvecklas, din erfarenhetsnivå och rätt undertoner för din hud. Välj en brun utan sol som bäst passar din önskade tidsram. Om du är tveksam till att prova brun utan sol eller om du hittar omedelbara solbrännare som tenderar att se strimmiga ut på din hud, är en gradvis brun utan sol ett utmärkt val.

Gradvisa formler låter dig sakta bygga upp till den färg du vill att din hud ska ha samtidigt som du minimerar synligheten för eventuella slip-ups. Om du är en praktiserad brun utan sol eller letar efter en snabb väg till en underbar glöd, kommer en omedelbar garvare vara ditt bästa val. Dessa produkter tenderar att utvecklas under loppet av 8 timmar och ger dig den mest färg du kommer att utveckla vid slutet av den bearbetningstiden.

De som har erfarenhet av brun utan sol eller letar efter en quick fix för ett event kommer att klara sig bäst med denna typ av brun utan sol. När du precis har börjat, är det bäst att börja långsamt – eller snarare, gradvis. Detta gör att du kan fullända din teknik över tiden. Oerfarna brun utan sol bör också undvika att välja en för mörk formula i början. Även den mest gradvisa garvaren kan visa streck och fläckar om du väljer fel nyans. Erfarna garvare kan gå till nästan vilken produkt som helst! De som är bekanta med brun utan sol och använder det ofta kommer att ha bättre koll på hur de bäst applicerar sina produkter. Därför är det säkert att välja djärvare, djupare toner.

När det kommer till undertoner är det bäst att överväga färghjulet. När du väljer en brun utan sol som innehåller en färgkorrigerare, väljer du i princip en ton som tar bort en annan ton. Det skulle vara den motsatta färgen på färghjulet. Till exempel är en violettbaserad brun utan sol idealisk för naturligt olivfärgade och mörka hudtoner, eftersom violett tar bort oönskade gula toner. Grönbaserade brun utan sol tar bort röda toner, vilket gör dem idealiska för rosa hy. Kolla in vår guide för att hitta din huds undertoner för att styra ditt val av brun utan sol. Solfria garvare skapas inte lika, men kvalitet är inte den enda egenskapen som skiljer dem åt. Det finns massor av alternativ med olika undertoner och djup av solbränna att välja mellan. Vi har samlat våra bästa alternativ för varje hudton, så läs vidare för att hitta det bästa alternativet för din önskade look.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top