Den bästa concealern 2024 – Test av concealers

[tabell]

Klicka här för att concealers.

Bästa concealern 2024

Att kunna sminka sig bra bygger på att alla produkter fungerar bra och är såsom användaren önskar. Concealer är en av dessa produkter som många väljer att använda och det är därför viktigt att man har en bra concealer som man trivs med. Därför borde du som använder smink ofta definitivt köpa en bra och kvalitativ concealer.

Det är förvånansvärt nog ganska svårt att veta vilken concealer som faktiskt är bäst. Eftersom det finns så många olika modeller i olika prisklasser blir det ofta krångligt att välja rätt, och för att göra det hela ännu svårare så undanhåller onlineaffärer ofta de negativa aspekterna med deras produkter. För att öka sin försäljning lyfter butikerna endast fram de positiva och innovativa aspekterna, medan de verkliga problemen skuggas över. Detta innebär förstås att du endast får en halvklar bild av hur bra den concealer du kollar på faktiskt är.

När du då väl får hem din concealer är den kanske inte alls som du tänkt dig, och alla vet hur tråkigt det är att bli missnöjd med en produkt som man spenderat pengar på och ser fram emot att använda. Om man inte är så insatt blir det därför ganska svårt att köpa den bästa concealern. Det är just av den anledningen som vi här på skönhetsmagasinet.se har gjort en köpguide för den bästa concealern. Vi har nämligen utfört djupgående forskning för att hitta den bästa concealern på den svenska marknaden, och eftersom vi själva redan har mycket personlig erfarenhet när det kommer till concealers så har vi lyckats sammanställa en tabell med de bästa concealers inom varje kategori.

För att säkerställa att produkterna vi tagit fram till tabellen är av hög kvalitet har vi dessutom läst otaliga mängder kundrecensioner från ett tjugotal olika sajter som säljer concealers, svenska som engelska. Med hjälp av all denna information så har vi satt ihop denna köpguide och tabell. Om du snabbt vill ha den bästa concealern kan du välja i tabellen ovan, men om du vill ha en concealer som är mer baserad efter dina egna behov och önskemål kan du läsa vidare nedan!

Köpguide för bäst i test concealer 2024

Som sagt så kan det faktiskt vara ganska svårt att veta vilken concealer som är den bästa. Det finns så otroligt många olika modeller av concealers som dessutom hittas inom ett flertal olika prisklasser. Det är därför vi har skapat vår köpguide som gör hela processen mycket enklare. När du ska köpa en den bästa concealern så finns det några viktiga aspekter som du bör fundera över. Det är förstås även viktigt att du väljer utifrån dina egna personliga behov. Här är vad du ska tänka på när du ska köpa den bästa concealern 2024:

 • Nyans
 • Täckningsnivå
 • Mörka ringar
 • Svullnader
 • Fläckar
 • Markering och konturering
 • Concealerformel
 • Hudproblem
 • Applicering
 • Område
 • Hudton
 • Matchning
 • Belysning
 • Undertoner
 • Hudtyp
 • Ingredienser
 • Jämförelse
 • Doft

Nyans

När det gäller att välja den bästa färgen på concealer, bör du leta efter en som är samma nyans som din hudton för att täcka allt i ansiktet, och sedan gå en eller två nyanser ljusare på området under ögonen. För att hitta en bra matchning, svep några olika nyanser längs käklinjen och se vilken som smälter in i din hud bäst. För detta vill du ha naturligt ljus, så gå till ett fönster eller gå ut och titta på din käklinje i en handhållen spegel. För att kamouflera märkbart mörka cirklar under ögonen, eller för att framhäva delar av ansiktet, välj en eller två ljusare nyans än den du har valt för resten av ditt ansikte. För konturering, gå en eller två nyanser mörkare.

Att känna till och välja rätt nyans som skulle fungera bäst för din hy är en annan viktig parameter att överväga. För en skarpare definition rekommenderas det att använda två nyanser ljusare än din hy. Man kan gå med en ljusare nyans om det inte finns behov av en skarpare definition. Nyansen på grunden spelar också roll. Antingen väljer du en ljus eller mörkare nyans den måste matcha med sminket. För ljus hy är det bättre att använda beige, ljusrosa eller gula concealers. Medan personer med mörkare hy bör välja persika eller mörka beige toner.

Täckningsnivå

Du är förmodligen bäst av att välja en heltäckande concealer, eftersom alla envisa mörka ringar och fläckar förmodligen kommer att kräva mycket pigment. Om du vill ha en tunnare konsistens kan du blanda din concealer med en droppe olja eller serum, eller helt enkelt skippa concealer till förmån för bara foundation de dagar du har sovit mycket och din hy ser klar ut.

Mörka ringar

När jag täcker mörka ringar försöker jag först korrigera missfärgningen och sedan gå tillbaka med en concealer som matchar huden perfekt. Denna teknik innebär att du minskar mörkret med en persikofärgad primer eller en concealer som är ett par nyanser ljusare och sedan applicerar ett andra lager som matchar din hudton och foundation. Även om du inte har märkbart mörka ringar under ögonen, kan ett trött ansikte väckas om du ritar en upp och nedvänd concealertriangel under ögat. Att använda en concealer med ljusreflektion eller ljusstyrka kan innebära att du bara behöver en ljusapplicering.

Om du bryr dig om mörka ringar, luta dig mot “varmare” nyanser för att undvika uppenbara vita ringar runt ögonen. Blåfärgade och lila mörka ringar döljs bäst med en orange till gul baserad concealer som är en nyans ljusare än din hudton. Det kommer att hjälpa till att maskera missfärgningen och lysa upp huden under dina ögon. Å andra sidan, om du har brunaktiga mörka ringar, använd då en persika, lax eller en apelsinbaserad concealer. Gröna concealers används för att neutralisera rodnad i ansiktet – som fläckar och röda fläckar. Du kan också använda den för att dölja

Orange och persika baserade färgkorrigerare kan användas tillsammans med din vanliga concealer för att effektivt täcka mörka fläckar orsakade av akne, åldrande eller solskador och till och med fräknar. För att dölja finnar är det viktigt att din concealer har en tjock, torr konsistens – du kan använda en krämconcealer, och dessa kommer vanligtvis i en kastrull eller en tub. För att ta bort rodnaden i zitt, använd en grön färgkorrigerande concealer innan du går in med din foundation och creme concealer.

Svullnader

Vi rekommenderar att du börjar med en ögonkräm som innehåller koffein och sedan torkar du området med en vävnad innan du dubbar på concealern. Produktplacering är nyckeln för just den här frågan. Du bör applicera concealer under själva påsen där den ser mörk ut istället för att applicera den på själva påsen.

Fläckar

Om du är benägen att få finnar eller har små problemområden som kräver extra täckning, bör du lägga till en finspetsad concealerborste eller en flytande linerborste till ditt sminkkit. Använd ditt val av verktyg, knacka concealern på området som behöver täckning och klappa lätt med fingret. Ta sedan en concealer som matchar huden och blanda runt området med en fluffig borste. Avsluta med ett genomskinligt puder – men klappa, sopa inte, annars tar du bort allt ditt hårda arbete.

Markering och konturering

Jag är ett stort fan av att använda kräm- och flytande concealers för att framhäva och konturera. Traditionella konturpuder kan vara svåra att blanda eller kan se leriga ut, medan skimrande highlighters kan vara för mycket för daglig användning. Kräm och flytande concealers, å andra sidan, tenderar att vara matta eller lätt upplysande och blandas sömlöst med foundation för en naturlig konturerad hy.

Concealerformel

Låt oss börja med ren grund. Att välja din concealer beror främst på vad som fungerar för din hudtyp och bekymmer. Så innan du ger dig ut för att köpa en concealer, se till att du vet exakt vad du letar efter. En flytande concealer är den mest mångsidiga av partiet. Den är perfekt för normal, fet eller kombinerad hudtyp. Det är lätt att applicera, och dess täckning är byggbar, vilket sträcker sig från lätt till full. Dessutom finns flytande concealers i olika ytbehandlingar som matt, daggigt och satin. Den här typen av concealer är också minst benägen att täppa till porerna, så om du är någon med känslig och acnebenägen hy rekommenderar jag att du provar en.

Om du har torr eller kombinerad hudtyp kommer krämconcealer att fungera bra för dig. Dess täckning är byggbar, allt från medium till full. Du kan välja en med antingen en krämig finish eller en satin finish. Deras formel och konsistens är bra för att dölja missfärgningar. Ibland tenderar grädde concealers att skrynklas när de bärs under långa timmar – du kan förhindra detta genom att sätta in din concealer med lite pressat puder. Stick concealers är en välsignelse för torr och känslig hud. Dessa har en satin- eller pudermatt finish, beroende på vilken produkt du väljer. Jag upptäckte att den här typen av concealer har byggbar täckning som sträcker sig från medium till full.

Hudproblem

Vad ingen berättar om concealer är att olika hudproblem kräver olika färger och texturer. För att matcha din hudton, välj en concealer-nyans som är en halv nyans ljusare än din foundation-nyans. Det är viktigt att vara uppmärksam på ord som “neutral”, “sval”, “varm” och “beige”. Du kan dra full nytta av färgläran när det kommer till concealers. På färghjulet är färgerna mitt emot varandra på spektrumet motsatser. Därför tar de bort varandra när de används för färgkorrigering.

Applicering

Oavsett vilken typ av concealer du använder förblir appliceringsteknikerna i allmänhet desamma. För nästan alla hudtyper är det viktigt att förbereda ansiktet med fuktighetskräm (använd ett lätt lager så att smink inte glider och glider av ansiktet) eller en foundationprimer. Om du har normal till fet hud kommer en lätt flytande eller flytande fuktkräm med en mjuk matt yta att ge dig det bästa resultatet. Vissa tycker att det är bäst att applicera concealer och sedan sin foundation, medan andra tycker att precis motsatsen ger optimalt resultat. Förutom puderfoundation är detta ett personligt beslut eftersom det inte finns något absolut rätt sätt.

Applicera concealern på missfärgningar, mörka områden eller hudfel med ett rent finger, borste eller svamp och blanda försiktigt ut tills det inte finns några tydliga gränser mellan concealern och din hud eller foundation. Flytande, kräm- eller kräm-till-pulver concealers bör inte appliceras över puderfoundation eftersom de kan bli klumpiga och se fläckiga ut. Om du använder puderfoundation, applicera först concealer, låt den stelna och applicera sedan din foundation. Avsluta med att applicera concealern med en lätt damning av löst eller pressat puder. En concealer med en matt finish behöver inte sättas med puder eftersom det kan få den att se ut eller kännas för torr, men du kan experimentera och se hur din concealer med matt finish ser ut och håller med och utan puder. När du applicerar concealer på området under ögonen, prova att använda en med en strålande finish eller lägga till en självlysande highlighter ovanpå den för en ljusreflekterande finish som ytterligare döljer skuggade områden.

Område

Ditt ansikte är extremt varierat och huden på ett område kan reagera väldigt olika på ett annat på samma typ av concealer. Innan du bestämmer dig för en produkt bör du titta på om den är lämplig för hur du tänker använda den. Om du till exempel vill framhäva området under ögonen så fungerar en lätt concealer som är en till två nyanser ljusare än din hudton bäst. Omvänt, om du vill täcka brister eller ojämn färg på pannan, kinderna eller hakan, bör du leta efter en concealer som ger full täckning och är i samma nyans som din foundation.

Hudton

Vi har diskuterat att olika områden i ansiktet kan kräva olika toner men det är viktigt att förstå din egen hudton. Många sminkanvändare är inte säkra på om de har svala eller varma undertoner och detta är något som är värt att ta reda på. Om undertonerna på din hud kommer fram som rosa, blå eller röda har du en cool hudton och concealers som har rosa i sig kommer att fungera bättre. Om din hud har undertoner av gult eller guld så har du en varm hudton, och du måste leta efter en concealer som har inslag av gult.

Färgade kvinnor bör inte köpa något som är över en nyans ljusare från ens egen hudton, oavsett om det är choklad, mocka, kaffe eller annat. Se till att märket du handlar från har produkter för färgade kvinnor, annars har du fastnat för något som helt enkelt är för ljust för din egen hy och bara ger dig en aska effekt. För att kolla undertoner, prova två nyanser, en med röd bas och en med gul, den som ser onaturlig ut och bara inte smälter in är den du undviker. Välj därefter. Du behöver bara en nyans, eller så kan du välja en duo concealer som smälter in perfekt. Concealer bör alltid läggas över ögonkrämen för att förhindra en tårtliknande look. Använd alltid en mörkare nyans om du har svullna ögon, och en kvarts nyans räcker normalt.

Matchning

Om du planerar att använda concealer för att täcka eventuella fläckar som tittar fram under din foundation, är det bästa sättet att välja en nyans som smälter sömlöst att använda din foundation som en guide. I det här fallet ska din concealer perfekt matcha din hudton och inte vara varken mörkare eller ljusare. Ta antingen med dig flaskan med foundation till butiken eller hitta din nyans på hyllan för att jämföra. Ofta kan du hitta en koordinerande concealer och foundation.

Belysning

Det är lätt att tro att en concealer är en perfekt match när du håller den mot din hy i butiken – bara för att gå ut och inse att den är helt avstängd. För att hitta en nyans som är sann för din hudton, använd naturlig belysning som din guide. Du kan swatcha skuggan på handryggen och dyka ut och hålla den mot ansiktet för att se till att den matchar. Om det inte finns några prover tillgängliga kan du köpa en concealer i en nyans du tror kommer att fungera och hålla tuben bredvid ansiktet när du är ute. Om färgen är avstängd kan du göra en snabb retur. Lita på oss, de extra minuterna kommer att löna sig.

Undertoner

Din hudton i sig är inte det enda som påverkar hur du hittar en concealer-nyans – du måste också ta hänsyn till dina undertoner. Om du har varma undertoner vill du använda en concealer med koordinerande undertoner, och detsamma gäller hud med svala undertoner. Detta gäller oavsett om du väljer en exakt matchning eller en färg att konturera.

Hudtyp

Det är den första och viktigaste faktorn på vår lista. Vi har alla olika hudtyper, såsom fet, torr eller känslig. Produkter kan agera olika beroende på vår huds natur. För en förtrollare med fet hudtyp är det bättre att välja en icke-komedogen ögonconcealer. Det undviker porer, igensättning och hudutslag. Powder concealer är perfekt för att dölja brister i fet hud. En matt finishprodukt är inte lämplig för torr hud, eftersom den kan få din hy att se flagnande och pudrig ut. Flytande concealer är att föredra för torr hud. Den vars hud är känslig bör prova milda formler. Det undviker alla biverkningar som klåda, rodnad, etc. Produkter med växtbaserade eller naturliga ingredienser är säkra att använda på sådana känsliga hudtyper.

När du väljer en produkt, se till att den passar din hudtyp. Om du använder sminkprodukter som inte är lämpliga för din hudtyp kan du få hudallergier eller hudutslag. Välj alltid sminkprodukter som matchar din hudtyp. Huden är den viktigaste faktorn för att avgöra vilka hudvårdsprodukter som fungerar bäst för dig. Det finns inga dåliga produkter nödvändigtvis, men ibland använder människor med olika hudtyper fel produkt för sin hudtyp.

>>> Är du intresserad av sminkspeglar? Klicka här.

Ingredienser

Det är en av de viktiga parametrarna du måste titta på innan du köper en ögonconcealer. Det finns olika produkter tillgängliga, antingen med ekologiska eller kemiska ingredienser i dem. Skadliga ingredienser som paraben, gluten, färgämnen och konstgjorda konserveringsmedel kan orsaka biverkningar. Dessa måste förfinas ordentligt. Kolla efter produkter som har konditionerande egenskaper eftersom de behåller fukt och håller din hud återfuktad och frisk. Vattentäta lösningar är mer att föredra. Det anses ofta vara bättre för hälsomedvetna konsumenter att köpa naturliga produkter eftersom de är mindre skadliga, särskilt för personer som har känslig hud. Det finns inga giftiga ingredienser i naturliga produkter. Du bör känna till ingredienserna i dina hudvårdsprodukter eftersom en betydande mängd av det du applicerar på huden kan komma in i blodomloppet. På grund av detta måste vi veta vad vi lägger på vår hud.

Jämförelse

När du analyserar nyanser, visa dem i en rad med tre. Om du gör det blir den närmaste matchningen mycket mer uppenbar – till skillnad från sina grannar kommer den att tyckas försvinna in i din hud. Gör inte den försvinnande handlingen? Byt ut den mot en eller två nyanser till i samma familj tills du hittar rätt passform. Oavsett om du är på ett apotek och håller flaskor mot huden eller vid en skönhetsdisk och provar nyanser sida vid sida, fokusera på huden vid din käklinje, vilket bättre gör att du kan överväga färgen på din hals (och undvika den fruktade gränslinjen ). När färgskillnaden är ganska stor, välj den nyans som bäst matchar ditt ansikte, och smält in väl på halsen när du applicerar.

Hård takbelysning i butiker förvränger färgerna på hud och foundations. Så varje gång du är i ett varuhus, ta en spegel och gå till närmaste fönster för att se dina potentiella val. Om du är på ett apotek, där det sällan är ett alternativ att hitta ett fönster, överväg att köpa två eller tre liknande nyanser för att testa hemma och sedan ta tillbaka de du inte vill ha.  Foundation kan oxidera och bli mörkare då den blandas med hudens naturliga oljor, speciellt runt ansiktskanterna. Så applicera ditt sista val på ett litet område på insidan av armen och se hur nyansen ser ut över en timme eller så. Det är lättare att upptäcka färgförändringar på en plats som du kan jämföra med bar hud snarare än när den har blandats över hela ansiktet. Byt ut en off-nyans mot en ljusare nyans.

Doft

Hur många av er kollar doften när de köper en sminkprodukt? När det är möjligt, undvik kosmetika med söta eller starka dofter, eftersom detta indikerar att kemiska ingredienser har använts i formuleringen. Effektiviteten och högre kvaliteten på kosmetika utan doft och konstgjord färg kan vara mycket bättre än de med konstgjord doft.

Lista över de bästa concealers 2024

 • Bäst i test:
 • Populärast:
 • Premiumval:
 • Billigast:

Historian bakom concealer

Även känd som en färgkorrigerare, uppfanns concealerprodukter av Lydia O’Leary 1928, när den lovande högskoleexamen från New York bestämde sig för att hon behövde göra något för att dölja det vanprydande röda ansiktsfödelsemärket, som det är mer känt idag, portvinsfläck i ansiktet. Det var den första concealern som fick patent i USA och kallades Covermark. Det banade väg för tekniken för makeup foundations och concealers.

Det var O’Learys kunskaper om kemi och måleri, i kombination med hennes önskan att ta bort det kränkande födelsemärket från synen som ledde till att hon experimenterade med olika kombinationer och kom fram till den slutliga produkten som kunde ge henne den fläckfria looken hon längtade efter. Till denna dag är Covermark bäst i branschen, med dermatologiskt och kliniskt medvetna huddöljande linjer, som alltid ändrar sina ingredienser för att matcha dagens teknologi och säkerställa positiv hälsa tillsammans med ett positivt psyke.

Senare 1942 skulle Helena Rubinstein utveckla concealer-nyanser som också täckte upp brännskador och kamouflerade ansiktena. Det kallades concealer eftersom namnet bokstavligen betyder att gömma sig från eller hålla undan från synen. Marilyn Monroe skulle upptäcka de stora tillgångarna med att använda concealer även om du inte hade några vanprydande märken på dig, om så bara för att få din hud att se slätare och ljusare ut. Idén har sedan dess spridits för att hjälpa män och kvinnor att gömma sig under ett lager av foundation och concealer, vilket gör dem snyggare för åskådare.

Även om det liknar foundation, skiljer det sig också mycket. Den är tjockare än den andra formen av smink och används för att dölja pigmenteringar och smälter in för att jämna ut hudtonen. De är generellt mer pigmenterade men tillgängliga i olika opaciteter som vanligtvis appliceras på mindre ytor. De finns i kräm- och flytande form och i en mängd olika nyanser för att matcha din egen naturliga hud.

Korrekt användning

Kvinnor har använt concealer ganska länge nu, men inte riktigt ett sekel ännu. De har lärt sig en hel del om hur och var man använder produkten och det finns några hack som dyker upp över hela Internet som vi har tittat på och samlat några av de bästa tipsen från. Dessa inkluderar:

Använd din foundation före concealern: Du behöver inte använda så mycket concealer om du använder foundation först och täcker upp det värsta. Om du använder concealer först, kommer foundationen att ta bort det mesta när du försöker lägga till det ovanpå. Det är bara mer meningsfullt att lägga grunden först och sedan arbeta med den kosmetiska retuscheringen. Trianglar är det bästa för att dölja under ögonen: Även om många kvinnor gillar att göra krigarborstar under ögonen, är det bättre att rita en upp och nedvänd triangel, fylld i något och blandat in den. Detta drar fokus tillbaka upp mot ögonen , samtidigt som vi skapar den illusion av lyft kinder som vi alla är förtjusta i.

Använd vid baksmälla eller sömnbrist: Sättet att göra detta är att använda en concealer som är lite ljusare i tonen än din hud och applicera på det inre V i ögonen, mitt på ögonlocken och strax under ögonbrynet ben, blanda in det för en underbar höjdpunkt. Använd ringfingret för att blanda under ögonen: Du kan använda vilket finger som helst för att blanda, men det bästa och rätta trycket kommer från att använda ringfingret under ögonen, utan att dra i den ömtåliga huden. Färgerna har nämnts ovan, men välj persika, orange eller rosa för att ta bort det blå och lila.

Förhindra att det sätter sig i vecken

Använd vävnad för att blotta: Du måste torka ut concealern för att förhindra att krämen eller vätskan eller till och med pulvret sätter sig i vecken och på så sätt får dig att se kakad ut. Detta tar bort överflödig olja från ditt vackra ansikte. Contour with Concealers: Om du vill konturera men inte vill investera i highlighters och bronzers kan du använda två nyanser av concealer för att få jobbet gjort. Använd en som är två nyanser ljusare och en som är två nyanser mörkare, skugga de delar som ska vara naturligt skuggade och ljusa upp resten där ljuset träffar normalt. Blanda in allt med en konturborste och kolla in slutprodukten.

Intensifiera nyckelbenet: Om du vill ha ett sexigt dekolletage, särskilt när du går ut för att festa på natten, kan du spela upp nyckelbenets struktur med ett liknande tillvägagångssätt för concealerkonturerna av ansiktsdragen, med en del som är två nyanser mörkare och en som är två nyanser ljusare. Den ljusare kommer att användas på de delar som sticker ut utåt, medan den mörkare används på där skuggorna är eller ska vara. En fuktig blandningssvamp kommer att virvla ihop dem alla och skapa den mjukare men djupare benstrukturen du vill visa upp.

Concealertyper

Välj din concealer utifrån vad som fungerar för din hudtyp och bekymmer. Om du har torr hud, gå inte för en flytande concealer med en matt finish eftersom finishen kommer att framhäva torrhet. Om du har fet hud med förstorade porer, satsa inte på en krämig eller stick concealer eftersom dessa texturer tenderar att täppa till och förstora utseendet på porerna, plus att de tenderar att lägga till en fet glans. Vi vet att detta låter enkelt men det är förvånande hur ofta fel concealer används. För att skapa en jämnare finish över mindre hudmissfärgningar, kommer en lätt till medium täckande concealer att göra susen. För området under ögonen, se till att välja en nyans av concealer som inte är mer än en eller två nyanser ljusare än din naturliga hudton för att undvika en tydlig vit cirkel runt ögonområdet.

För ditt ansikte, välj en concealer som matchar färgen på din foundation exakt. Undvik concealer nyanser som är märkbart rosa, rosa, persika, vita, gula eller koppar eftersom de kommer att synas genom din foundation, vilket skapar ett onaturligt utseende. Genom att följa ovanstående riktlinjer kan du börja experimentera för att hitta de texturer, ytbehandlingar och appliceringstekniker som fungerar bäst för dig. Naturligtvis skadar det aldrig att låta en makeupartist visa dig appliceringsverktyg och tekniker och du kan anpassa dessa tekniker till din fördel.

Flytande concealer

Bäst för normal, kombinerad, fet, känslig och utbrytningsbenägen hud. Täckningen är byggbar, från lätt till full. Tillgängliga ytbehandlingar inkluderar daggigt, satin, strålande skimmer och matt. Flytande concealer är den mest mångsidiga typen av concealer eftersom den erbjuder byggbar täckning och fungerar för alla hudtyper utom mycket torr. Den här typen av concealer är också lätt att applicera. Flytande concealer är att föredra för att täcka finnar eftersom det är minst benägna att kaka ihop och det utgör minimal eller ingen risk för att porerna täpps igen, vilket en krämigare concealer kan göra.

Det är också önskvärt för användning på skrynkliga områden eftersom dess tunna konsistens gör det minst sannolikt att det skrynklas under dagen, även om det alltid är möjligt att glida in i linjer. Flytande concealers med en matt finish håller längre än de med en satin finish; de är också mindre benägna att migrera under hela dagen. Satin-finish flytande concealer har mer rörelse, men den kan ge ett mer naturligt utseende, särskilt över torra områden. En flytande concealer med en strålande skimmerfinish är bra för under ögonen eftersom den täcker och framhäver området med en mjuk lyster, men den ska bara vara en subtil lyster, inte övertydlig, glittrande glans.

Den är bra för normala, känsliga, feta och kombinerade hudtyper samt hudtyper som är benägna att utbryta. Från lätt till full täckning kan du bygga upp den efter behov. Concealervätska finns i olika ytbehandlingar, inklusive daggigt, strålande skimmersatäng och matt. Eftersom de fungerar för nästan alla hudtyper utom mycket torr hud, är flytande concealers mycket mer populära än andra typer av concealers. Dessutom erbjuder flytande concealers byggbar täckning. Det är lätt att dölja finnar med flytande concealers. De täcker inte träskor, så framtida akne kommer inte att dyka upp.

Ytterligare information om flytande concealer

Den vanligaste formen av concealer, flytande concealers är också den mest mångsidiga. Flytande concealers har tunna texturer och detta gör dem till idealiska concealers för under ögonen och andra skrynkliga områden. Deras tunna konsistens gör dem mindre benägna att skrynklas och gör att de ger byggbar täckning. Flytande concealers är i allmänhet lätta att applicera och de kommer nästan alltid i en tub med en applikatorstav. Om en applikatorstav inte är tillgänglig kan ett rent finger användas. Makeupexperter använder vanligtvis små, platta penslar för ökad precision.

Tillgängliga ytbehandlingar för flytande concealers inkluderar satin, matt och skimmer. Flytande concealers med satinfinish ger en mer naturlig look, speciellt på torr hud, men den har mer rörelse. Mer rörelse betyder att det inte kommer att pågå lika länge och kommer förmodligen att migrera under hela dagen. En flytande concealer med matt finish håller längre och har mindre rörelse. En subtil glöd kan hjälpa till att maskera under ögat genom att framhäva ögonen, och detta kan uppnås med en flytande concealer med skimmerfinish. Flytande concealers fungerar bäst för normala, feta eller känsliga hudtyper. De rekommenderas också för hud som är benägna att bryta ut eftersom de inte klumpar ihop sig och inte utgör ytterligare risker för brytningar. Dess svårighet att blandas kan vara ett bakslag

Stick concealer

Bäst för normal, torr och känslig hud. Täckningen är byggbar, från medium till full. Tillgängliga ytbehandlingar inkluderar satin och puderig matt. Stick concealer är det passande namnet eftersom den har en halvfast konsistens, är ofta rikt pigmenterad och har en tjock, krämig konsistens. Den här typen av concealer kan prickas på eller svepas på i en linje av färg och sedan blandas. Blanda produkten i en stickande rörelse med ett rent finger eller med en liten concealerborste, så att kanterna dras in i omgivande hud. Det är viktigt att notera att ingredienserna som håller dessa concealers i stickform utgör en hög risk för att porerna täpps igen, vilket gör det till ett mindre än idealiskt alternativ för dem med fet eller kombinerad hud.

Stick concealers har halvfasta texturer och kommer i form av ett stick, som ett läppstift. De fungerar precis som ett läppstift också. De är väldigt lätta att använda. Dutta eller svep bara pinnen på det drabbade området och börja blanda in det med ett finger eller en borste. Dessa concealers är högpigmenterade och ger därför full täckning med bara en liten mängd. Både satin och matt yta av denna typ av concealer har god uthållighet med minsta chanser att skrynklas. För stick-concealers med satinfinish kan det dock krävas inställning med puder för att öka dess uthållighet.

Stick concealers är bäst för normala, torra och känsliga hudtyper, men de rekommenderas inte för att täcka upp akne. Stick concealers har sin konsistens tack vare vaxliknande ämnen som bara kan täppa till porerna och förvärra hudtillståndet ytterligare. Normal, känslig och torr hud kan alla ha nytta av stick-concealern. Du kan välja satin eller pudermatt finish. Det är lätt att applicera och blanda denna concealer eftersom den har en halvfast konsistens. Personer med fet hud bör undvika stick concealers eftersom de kan täppa till sina porer.

Kräm concealer

Bäst för normal, torr, kombinerad eller känslig hud. Täckningen är byggbar, från medium till full. Tillgängliga ytbehandlingar inkluderar satin och krämig. Generellt ger kräm concealer medium till full täckning. Denna typ av concealer är vanligtvis förpackad i en liten kruka, palett eller kompakt. Kräm concealer fungerar bra under ögonen och är ett av de bästa concealeralternativen för att täcka missfärgningar. Kräm concealers har mer glid och kan appliceras i en stippande rörelse med ett rent finger, svamp eller en liten concealerborste. Men de med en märkbart mer krämig finish är mer benägna att skrynkla sig till linjer och rynkor och bör sättas med löst eller pressat puder när det har blandats.

Denna typ av concealer har en tjockare textur och har mer opacitet jämfört med flytande concealers, därför är täckningen snabbare att bygga. Kräm concealers är bra concealers för mycket mörka ringar eller till och med allvarliga missfärgningar på huden, fortfarande på grund av deras kraftigt pigmenterade formulering. Kräm concealers kommer oftast i små krukor, paletter och kompakter. Precis som flytande concealers kan grädde concealers appliceras med ett rent finger eller en borste. Svampar kan också användas.

Kräm concealers kommer ofta med antingen en satin finish eller en krämig finish. En concealer med krämig finish kan vara benägen att skrynklas, särskilt i skrynkliga områden. Detta kan undvikas genom att sätta den blandade concealern med löst eller pressat puder. Normala, torra eller kombinerade hudtyper stämmer bra överens med krämconcealers. På grund av dess tjockare konsistens är den svårare att blanda in än flytande concealers, och kommer att kräva blandande färdigheter. Dålig blandning gör att krämconcealers ser tunga ut mot huden

Puderkräm concealer

Kräm-to-powder concealers har lätt till medelhög täckning. De är mer långvariga och är mycket lätta att applicera på grund av sin krämiga konsistens. Denna typ av concealer kommer i små kompakter och kan appliceras med ett rent finger eller en liten borste. De kan ha antingen en puderfinish eller en slät matt finish. Grädde-till-pulver concealers sätts lätt så snabb blandning är ett måste. Antingen puder eller slät matt yta tenderar att skrynklas till rynkor efter några timmar. Inställning med puder kan vara till hjälp men var försiktig eftersom pudret bara kan överdriva rynkorna ytterligare. Kräm-to-powder concealers kan användas på normala, lätt torra eller kombinerade hudtyper. De är inte tillrådliga att användas på hud som är benägen att få finnar eftersom den krämiga formuleringen bara kan irritera huden. Torr hud kan framhävas av den pudriga finishen på denna typ av concealer

Vanliga frågor om concealer

Minimerar concealern hyperpigmentering?

Du kan ha mörka fläckar eller fläckar orsakade av solskador eller hormonfluktuationer. För att minimera dessa fläckar, använd en färgkorrigerare med persika undertoner för att kamouflera och gå sedan tillbaka in med en concealer-nyans som matchar din hudton.

Tonar concealer ner rodnad?

Innan du piska ut din concealer, applicera ett lager gröntonad färgkorrigering eller primer på din hud. Eftersom grönt är motsatsen till rött på färghjulet kommer det att neutralisera rötthet. Följ upp med en concealer som passar perfekt till din hudton.

Hur döljer man på rätt sätt?

Tja, svaret är enkelt. Det är alltid bäst att applicera din foundation överallt innan du går in med din concealer. Men om du siktar på att uppnå fullkomlig perfektion, finns det ett steg som kommer före foundation, och det är då färgkorrigerande concealers kommer in i bilden. När du har färgkorrigerat och har produkten på plats, tryck försiktigt på foundationen och sedan på din concealer med en sminksvamp. Att trycka på kommer att säkerställa att din färgkorrigerande concealer har stannat på plats. Det är också viktigt att komma ihåg att mindre är mer – så använd endast små mängder korrektur där du behöver det. Du kan ställa in din makeup med ett pressat puder för att det ska hålla längre.

Vad finns det för concealertips?

Dessa enkla knep kommer att gå långt för att ge dig en perfekt bas, och de kommer att helt förändra din skönhetsrutin. Dålig belysning är ansvarig för de dagar du trodde att din concealer matchade din hud och det gjorde den faktiskt inte. Det bästa stället att applicera concealer är nära ett soldränkt fönster för att låta det naturliga ljuset avslöja hur din concealer presterar. Istället för att pricka och svepa concealer längs området under ögonen, rita en triangel med din concealer och blanda ut den med en liten concealerborste eller en sminksvamp. Detta kommer att hjälpa till att helt täcka området, och det skapar omedelbart en illusion av att ditt ansikte lyfts.

Om du inte vill investera i ögonskuggsprimers, applicera lite concealer på dina ögonlock för att förhindra att skuggan faller av locket eller lägger sig i veck. En concealer kommer att fungera lika briljant som en ögonskuggsprimer. En finne på rygg eller bröst kan enkelt täckas med en liten concealer som exakt matchar din hudton. Fyll på med lite genomskinligt puder för att förhindra att det slits av.

Jag älskar att bära läppstift, och jag har lärt mig att man kan förhindra att färgen blöder genom att fodra utsidan av dina läppar med en pensel med fin spets och lite concealer. Detta kommer också att hjälpa till att förstärka formen på dina läppar, vilket gör att de ser knäppare ut än någonsin. Med en concealer som är två nyanser mörkare än din hud och en som är två nyanser ljusare än din hud, kan du konturera och framhäva ditt ansikte för att förstärka ditt sminkspel ännu mer. En penna concealer kommer att ha mer kontroll över placeringen – använd den mörkare för att skugga områden som är naturligt skuggade och den ljusare concealern för att framhäva områden som naturligt fångar ljuset.

Ytterligare tips

Har du märkt att din concealer blir kakig i linjerna runt dina ögon? Ta en servett, dela den i två lager och torka lätt över överflödigt smink. Du kommer att bli förvånad över att se hur bra detta enkla steg fungerar! En concealer som är en nyans ljusare än din hudton kan användas för att framhäva dina ögonbryn. Detta kommer att ge dig ett ögonbrynslyft och kommer att accentuera dina ögon mer!

Vi gör alla misstag samtidigt som vi skaffar den perfekta vingade eyelinern. I tider av sådan kris, doppa en vinklad borste i concealer och använd den försiktigt för att täcka eventuella misstag. Det är enklare och mycket snabbare än att börja om! Nu när du vet vilket underbart och mångsidigt sminkverktyg en concealer verkligen är, är det dags att prova några av dessa knep. Du kanske inte får det helt rätt i ditt första försök, men kom ihåg – tålamod och övning är nyckeln!

Hur väljer jag rätt typ av concealer?

Gå med flytande concealer om du har fet hy och vill ha lätt täckning. Du vill undvika att täppa till dina porer. Det är vad som brukar hända när du kombinerar fet hud och kräm eller stick concealers. Tjockleken på flytande concealers gör att de passar mycket bättre för fet hud, men de ger också en mycket lättare täckning. Välj balsam concealer om du har fet hy och vill ha mer täckning. Till skillnad från kräm- och stickprodukter täpper inte balsamconcealers till porerna. När du har fet hud är det särskilt viktigt att hitta en sådan produkt, eftersom tilltäppta porer betonar brister. Tack vare en rikare konsistens är balsam concealer det perfekta valet för dig om du vill ha en tyngre täckning.

Om du har normal hy kan du använda vilken typ av concealer som helst utan att oroa dig för eventuella nackdelar. Välj krämconcealer om du har torr hud och behöver mindre täckning. Du vill att din concealer ska täcka din hud utan att betona torra fläckar. Flytande och balsam concealers kommer inte bara att göra torrheten mer märkbar, utan de kommer också att skrynklas. Krämconcealers täcker din hud med ett skirt lager, vilket gör att den ser felfri och smidig ut. Skaffa stick concealer om du har torr hud och behöver mer täckning. Om du har problem med akne eller andra hudfel, kanske du vill välja en mer kraftig concealer. Den här typen av concealer kommer att täcka din hud med ett ogenomskinligt lager och dölja alla brister bakom det. Stick concealers är kapabla till det på grund av sin tjockare formel.

Ytterligare information

Känn din hudtyp och avgör vilken typ som är bäst för dig. När du har bestämt vilken typ du ska skaffa är det dags att fundera på vilken nyans som passar dig. Välj en nyans som är en eller två nyanser ljusare än din hudton. Du vill inte att ditt underöga ska bli för ljust, eftersom det bara kommer att dra till sig ytterligare oönskad uppmärksamhet.

Välj ett märke som använder hudvänliga ingredienser. Kom ihåg att huden runt ögat är känslig och extremt tunn. Detta område visar ofta de första tecknen på åldrande. Vi vill bromsa dessa tecken. Vi bör se till att inte stressa våra ögon ytterligare. Försök att hitta ett märke som lägger till ingredienser som är bra för dig till sin formulering. Ingredienser som är bra för dig kan inkludera mineraler, botaniska extrakt och fuktighetskrämer. Ingredienser att undvika inkluderar parabener, ftalater, sulfater och syntetiska dofter.

Prova varorna innan du köper, eller om du köper online, se till att det finns en returpolicy om kompatibiliteten misslyckas. Applicera concealern under naturligt ljus för att säkerställa att din hudkompatibilitet är exakt. Forskning om vilka märken som rekommenderas starkt av faktiska konsumenter, och vilka produkter som är rankade som bäst under eye concealers. Om ett antal konsumenter visar hög tillfredsställelse med ett visst varumärke, är chansen stor att du kan njuta av produkten själv.

Gör lite efterforskningar om prisklassen också. Jämför priser från olika butiker. Tänk på concealers som verkar för billiga. Kom ihåg att du får vad du betalar för. Undermåliga concealers kommer att flagna och torka ut under några timmar, och det vill vi absolut inte ha. Försök att få det bästa värdet för dina pengar genom att söka efter olika märken och jämföra funktioner innan du väljer det som bäst passar din budget.

Hur hittar jag rätt concealerfärg?

Använd gröntonad concealer för att täcka akne och fläckar. De flesta gröntonade concealers kommer i stickor, men de finns även i concealerpaletter. Denna färg används på akne och fläckar mest för att den framgångsrikt tar bort röd färg. Gröntonade concealers bör dock endast appliceras på problematiska områden, inte hela huden. Skaffa en gultonad concealer om du vill jämna ut din hud. Ett av huvudsyften med en concealer är att få din hy att se felfri ut. Om du planerar att använda den för detta ändamål, se till att concealern är gul. Gultonade concealers är de mest framgångsrika för att korrigera ojämna hudtoner.

Satsa på en persikotonad concealer för att täcka cirklar under ögonen. Ditt område under ögonen har inte samma ton som resten av din hud. Det är därför du bör behandla den med en concealer av annan färg. Persika är det bästa valet om dina cirklar under ögonen är gula till bruna. Testa concealern på din hals om du skulle använda den för att täcka ansiktet. Applicera en liten mängd concealer på huden på nacken, precis under örat. Om möjligt, gör det i naturligt ljus för att undvika att artificiell belysning stör din färguppfattning. Concealern ska vara en nyans ljusare än din hud.

Testa den

Testa concealern på dina vener om du skulle använda den för att täcka cirklar under ögonen. Cirklar under ögonen har en annan ton än resten av din hud, varför du bör välja en separat concealer för dem. Applicera en liten mängd concealer på huden på handleden, precis över dina ådror. Om du lyckas dölja dem kommer nyansen du har använt vara perfekt för ditt område under ögonen.

Din idealiska concealer-nyans beror på årstiden. På vintern kan du behöva en produkt som är en nyans ljusare än din sommarconcealer. Använd foundation för att hitta den perfekta concealern. Om du vill vara säker på ditt val av concealernyans, hitta din idealiska foundation först. Testa ett par nyanser av foundation på huden precis ovanför käklinjen. Välj den som försvinner in i din hud och ta en concealer som är en nyans ljusare än foundationen du just har valt.

Vad man ska leta efter i en concealer?

Innan vi avslöjar vår favorit concealers, låt oss ta en titt på de saker du bör tänka på innan du väljer din concealer. Att ta sig tid att titta igenom dina alternativ kommer att löna sig med resultat som ser naturliga och vackra ut. Concealer har verkligen inte en one-size-fits-all karaktär, den finns i många olika former. Din hudtyp kommer att avgöra vilken typ av concealer som fungerar för dig och detta är en av de viktigaste sakerna du bör tänka på när du väljer en produkt. Kräm concealer är bra om du behöver full täckning; vanligtvis kommer de att ha ett minimum av medium täckning. De kan lätt appliceras, men de är benägna att skrynklas. Dessa krämiga produkter är bättre för normal eller torr hud och är byggbara.

Stick concealer har en mycket liknande konsistens som en kräm concealer men kommer i en sticka snarare än en kruka eller palett. Dessa är också bra för normal till torr hud och kan appliceras i byggbara lager. Om du har fet hud kan den tjocka konsistensen täppa till porerna. På plussidan är en stick concealer väldigt lätt att blanda. Om du har fet hud eller är benägen att få finnar kan en flytande concealer vara ett bra val. Dessa är byggbara men kommer i en mycket smidigare och lättare flytande form. De finns i en rad olika ytbehandlingar från matt till daggvåt och är mycket lätta att blanda.

Hur applicerar jag min concealer?

När det kommer till att applicera din concealer finns det många olika tillvägagångssätt du kan ta. Vissa produkter kommer med en applikator, även om dessa inte alltid är för pålitliga. Dessutom gillar många att applicera och blanda sin concealer med fingertopparna. Detta är OK, i teorin, men det kanske inte är det bästa sättet. Att använda fingertopparna för att applicera concealern kan göra att den blir ojämn, på grund av att de naturliga oljorna på din hud sprider concealern felaktigt. Dessutom är det kanske inte lika hygieniskt att använda fingrarna som att använda en borste eller svamp.

Att applicera din concealer med en borste som är gjord speciellt för detta ändamål är den bästa vägen att gå. Du kan blanda den med en skönhetssvamp som är lätt fuktig. Du vill inte att det ska vara blött eftersom det tar bort sminket men lite fukt kommer att förhindra att svampen suger upp för mycket av ditt smink. Om du aldrig har använt en concealerborste tidigare kanske du undrar vad du ska leta efter. Precis som concealers finns det hundratals olika applikatorborstar på marknaden. Det är viktigt att hitta en som fungerar bra för alla dina concealerbehov. Dessa borstar finns i många former och storlekar, där vissa har en nålhuvuddesign för att rikta in sig på små finnar, och andra är ganska stora och fluffiga, vilket är bättre för större ytor. Men om du vill ha en concealerborste som kommer att göra lika bra att dölja påsar under ögonen som den skulle för att täcka akne och rodnad så är ett platt huvud det bästa alternativet.

Perfekt applicering

Beroende på vilket område du arbetar inom kommer svaret att variera. När du är ny på smink kan concealers vara lite utmanande. För att dölja dina mörka ringar effektivt och uppnå en perfekt bas av smink, prova några av tipsen nedan när du har hittat den bästa concealern för mörka ringar i Indien för dig: Börja med hudvård – En bra hudvårdsrutin är alltid ett bra ställe att börja. Applicera ett lager av din bästa ögonkräm efter rengöring, toning och återfuktning av ditt ansikte för att hjälpa ögonområdet att se näring och fyllig ut. Detta håller sminket fast och absorberande under lång tid

Förbereda ögat – Att ha en bra primer under ögat och en bra ögonlocksprimer ovanför ögonen gör att din makeup ser bättre ut. Ger skonsam täckning- Värmen från dina fingertoppar kan hjälpa till att försegla concealern och blanda den med basmakeupen. Använd en concealerborste eller fingertopparna för att försiktigt klappa in concealern. Håll din concealer fräsch och kakig genom att endast använda ett lätt lager Underhåll och inställning- Du kan antingen använda bakmetoden eller bara damma av ditt favoritpulver under ögat. För att hålla din makeup fräsch och matt, fortsätt att göra detta med några timmars mellanrum.

Steg 1

Börja med att välja rätt nyans för dig utifrån din huds underton, hyn och i synnerhet färgen på det drabbade området. De gula, beige och orangea concealrarna är bäst lämpade för att täcka mörka ringar: den första för de som tenderar mot lila, den andra för de som tenderar till rosa och röda, medan den tredje för de som tenderar till blått. Den gröna concealern används istället för att kontrastera och neutralisera en rodnad och är därför idealisk för att täcka finnar, kapillärer och lokal rodnad.

Slutligen används de lila och rosa concealern för att ljusa upp den matta hyn eller ett trött ansikte, samt för att minimera blåaktiga mörka ringar, medan concealerns persikofärgade nyans är mer lämplig för bruna mörka ringar. I detta steg är det viktigt att välja rätt konsistens, såväl som rätt nyans. De mest återfuktande korrigeringsmedel med en mer flytande konsistens är mer lämpade för områden som markeras av fina linjer och hud, som mörka ringar. De mer kompakta och torra används istället för hudfel som finnar.

Steg 2

När du har valt de texturer och nyanser du behöver, börja med den flytande för att dölja påsar och mörka ringar genom att fortsätta att applicera produkten på detta sätt: rita en triangel med en U-bas på ögonhålet och spetsen mot kind (in så att den slutar mer eller mindre mitt i ansiktet). Färglägg triangeln som du har format lätt och blanda färgen väl över hela området under ögat och en del av kinden och kindbenet. På detta sätt, förutom att dölja mörka ringar, kommer du att belysa den delen genom att skapa den optiska illusionen av ett avslappnat ansikte

Steg 3

Fortsätt att applicera samma nyans eller en mer lämplig, beroende på färgen på området, sprid den på de andra oregelbundna punkterna i ditt ansikte – inklusive haka, näsa och mun, om det behövs – och fortsätt att blanda. Applicera även ett lätt andra lager av produkten om du behöver mer täckning men alltid utan att överdriva.

Steg 4

Om du har oren hud eller har mörka områden, solfläckar, ärr eller födelsemärken kan du – i detta skede (eller efter applicering av foundationen om du använder den) – fortsätta med appliceringen av concealern för att korrigera eventuella brister. Dutta det på ytan av varje märke och blanda det sedan försiktigt utåt. Viktigt: sprid bara en slöja för att undvika fettfärgseffekten; vid behov kan du alltid stratifiera det progressivt.

>>> Är du intresserad av handsprit? Klicka här.

Steg 5

Efter att noggrant täckt och blandat alla brister och mörka ringar, fixera concealern med ett ljust fixeringspuder och en speciell borste för att se till att den sitter kvar i minst 12 timmar. Jaha, har du sett att det inte alls är svårt? Hemligheten är också att alltid applicera rätt mängd (aldrig för mycket eftersom det skulle hamna i vecken i ansiktet och därför skulle du märka mycket).

Vad är en concealer?

En concealer är en kosmetisk produkt som används för att dölja brister i huden, därav termen “concealer”. Det liknar en foundation genom att båda produkterna används för att få huden att se felfri och enhetlig i färgen. Skillnaden mellan en concealer och en foundation är i grunden mängden pigmentering den innehåller. En concealer har en tjockare formulering och är kraftigare pigmenterad än en foundation, därför appliceras den ofta efter foundation för extra täckning. Dessutom används en concealer för att korrigera specifika fläckar eller områden i ansiktet medan en foundation används för att täcka ett större område. Det ger en längre hållbarhet och en mer detaljerad täckning. Concealers kan också kallas färgkorrigerare; de korrigerar de brister som finns på huden genom att täcka dessa brister med pigment som matchar den omgivande hudtonen.

Concealers används för att dölja åldersfläckar, dölja små fläckar, minimera stora porer och maskera mörka ringar eller under ögonen. Vissa concealers är formulerade för applicering enbart på ögonområdet, men de flesta är applicerbara på hela ansiktet. Concealers kan ibland också användas för ansiktskonturering, när de appliceras på näsan, kindbenen och käklinjen. Det finns en kraftigare pigmenterad form av concealer som kallas kamouflagesmink. Denna typ av concealer används för att täcka upp allvarliga missfärgningar av huden, som vid ärr, vitiligo och födelsemärken. Concealers, foundations, kamouflagesmink. De låter alla så intressanta, men idag ska vi prata om concealers under ögonen.

Vad finns det för saker att tänka på?

Concealers används för extra täckning och fungerar bäst i kombination med en foundation. De är inte tänkta att ersätta en all-over foundation, utan ska användas på små missfärgade ytor istället. Dessa områden inkluderar inte bara under ögat utan runt näsan, små fläckar på huden och akneärr också. Att välja rätt concealer är viktigt. Fel concealers kan bara tjäna till att framhäva eller till och med förvärra problemet istället för att rätta till dem.

Appliceringen av concealern beror på hur mycket täckning du behöver. Att applicera concealern under foundationen ger mindre täckning, medan applicering av concealern över foundationen ger dig mer täckning. Kom ihåg att förbereda din hud. Det är bra att applicera någon form av fuktkräm på under ögat innan du sätter på concealern. Detta gäller särskilt för personer med torr hud. Fuktkrämen fyller din hud och fungerar som en smidig bas för concealern. Låt fuktkrämen sitta i minst 2 minuter innan du applicerar concealern.

Concealers med matt finish behöver inte sättas med löst eller pressat puder. Inställning med puder kan få huden att se ut eller till och med kännas för torr. De bästa concealrarna är oftast utan doft, vilket är så som concealers eller annat smink ska vara. För ytterligare tips om korrekt concealerapplicering finns ett antal instruktionsvideor tillgängliga online.

Hur väljer jag den bästa concealern?

Det finns olika typer av concealers, som vi har nämnt och varje hudton och typ kräver i allmänhet sin egen unika behandling. Att välja rätt typ kan vara en skrämmande uppgift, men i allmänhet finns det skönhetsexperter där i butiken som hjälper dig. Men vad händer om du vill handla på egen hand, antingen i butik eller online hemifrån, eller det bara inte finns någon hjälp att få hos damerna som arbetar i butiken? Det finns några tips och tricks att tänka på när du köper din concealer. Om du följer det här receptet kommer du i allmänhet att klara dig helt okej.

Välj en nyans som är ungefär en nyans ljusare än vad du använder för foundation. Om du har blå eller lila regioner under ögonen, gå för en rosa, orange eller persikotonad concealer. Om du har röda fläckar, plocka upp en gultonad concealer. Om du har en mörkare hudton är en orange nyans det bästa alternativet. Grön concealer ska användas först över en finne, följt av den gula hudtonen. Hudtonsconcealer bör användas på bröstet i flytande form, täckt med ett genomskinligt puder för att fixera. Detta förhindrar att det slits av.

Gultonade concealers korrigerar nästan alla ojämna hudtoner. Lila baser ska användas för gul hud, som effektivt lyser upp den och fungerar mer som en highlighter än en concealer där. Kvinnor med färg har normalt gula eller orange undertoner, vilket betyder att de bör välja mer gyllene, medan röda undertoner pekar mot en orange baserad nyans. Knacka alltid på för att blanda in concealern istället för att gnugga. Använd ögonkrämer för touch-ups så att du inte överapplicerar concealern. Se också till att ha mer än en typ av concealer i väskan, ifall du skulle behöva leka med olika problem.

Ytterligare saker att tänka på

Det finns vissa saker att tänka på också. Vill du ha hög täckning vill du använda en kräm med tjock konsistens och en matt finish för finnarna, fläckarna och cirklarna under ögonen; en kroppssticka med en tjock konsistens och matt finish för vener, tatueringar, födelsemärken och ärr; och en pinne avsedd för dem som är på språng för att dölja finnar och fläckar.

Om du vill ha medelhög till hög täckning, är penna concealers bra med en tjock konsistens och en halvmatt finish, används mest för highlights och konturer. Medium täckning kan hittas i vätskor för att lätt blandas och dölja mörker under ögonen, medan vätskor med trollstavar är bättre för att rita högdagrar. När det gäller den lättare täckningen är en penna med metallspets bättre för att minska svullnader, medan både metall och borste är perfekta för att dölja och ljusa upp under ögonen, borsten bättre på att blanda in det hela. För att välja rätt nyans av concealer, applicera en remsa på nackhuden under örat istället för kinderna. Det kommer att se till att du plockar upp nyansen ett steg ljusare och förhindrar att dina ögon ser ut som en tvättbjörn eller panda eftersom den är för ljus för dig.

Hur parar jag min concealer med andra sminkprodukter?

Det finns några olika sminktips som kommer väl till pass när de paras ihop med andra sminkprodukter också som du bör känna till. För att göra ditt liv enklare och förhindra att ögonskuggan försvinner, använd concealer under för att både ljusa upp saker och hålla pudret på plats. För att dölja brister på din eyeliner och lägga till skärpa till ditt kattöga, använd en vinkelborste doppad i concealer för att släta ut saker och se ut som ett proffs.

För att få ditt läppstift att poppa och förhindra att färgen blöder ut, använd concealer för att fodra läpparna eller täck det helt under pigmentet. För att skapa en illusion av fylligare läppar eller för att få saker att skimra ombre, fyll i mitten av läpparna med en concealer, blanda ut och lägg på lite naken läppglans. För att omforma läpparna och ge dig själv en bättre vitlinglindning, spåra concealern runt läppens ytterkant, innan du ritar utsidan av den med en läpppenna och avslutar den med ett matt eller glansigt läppstift. För att få ögonbrynens vingar att hoppa ut och se mer definierade ut, använd en concealer som är en nyans ljusare än din hudton och rita över och under ögonbrynen innan du blandar in den och använder värmen från fingret för att mjuka upp formulan.

Hur väljer man den bästa concealern för mörka ringar under ögonen?

Det finns en mängd olika concealers tillgängliga, som krämbaserade, stick, flytande och nu även moussefinish. Genom att applicera concealer på ett perfekt sätt kommer den att dölja de mörka ringarna och ge dig ett vackert utseende. Kvinnor borde ha den bästa concealern i sina liv. Concealers finns i en mängd olika former och ytbehandlingar, såsom vätskor, krämer, sticks och mer:

En ljusare nyans av concealer under ögat hjälper till att dölja mörka ringar och rensa upp området under ögonen. Du kan neutralisera bruna fläckar med persika undertoner. Försök att matcha din hudton till lotionen, eller välj en formula med gröna eller gula nyanser för att neutralisera och matcha rodnaden. Concealer med en strålande eller lysande formel är bäst för mörka ringar och missfärgning under ögonen. Du bör leta efter en mild matt finish som håller hela dagen om du har akne eller mörka fläckar. Formel och täckning: Proffsen föredrar flytande concealers runt ögonen eftersom krämer tenderar att lägga sig i rynkor och fina linjer. Välj en tung krämformel som en stick-concealer för fläckar, akne, solfläckar, mörka fläckar, åldersfläckar och mörka ringar eftersom de är designade för att hålla länge.

Vad är skillnaden mellan en corrector och en concealer?

Syftet med en corrector är att täcka mörka fläckar och områden i ditt ansikte, medan syftet med concealer är mycket bredare. Genom att dölja brister som mörka fläckar, pigmentering, fläckar, fina linjer och mörka ringar täcker och döljer concealers nästan allt. Dessutom hjälper concealers att smälta in och dölja korrigerare.

Är concealer en fristående produkt?

Ja, så länge concealerns konsistens och blandningsegenskaper är lämpliga kan concealern användas ensam. Olika concealers finns i olika texturer; vissa är lätta, medan andra är tjocka och tunga. Om du bara använder en concealer bör du komma ihåg att den ska vara lätt i konsistensen, lätt att blanda och matcha din hudton.

Vad är användningen av concealer?

Färgkorrigerare används främst för att dölja de svaga fläckarna på vår hud, såsom röda fläckar, mörka ringar och stora porer. Även om den ofta liknar foundation har dess konsistens förändrats; nu är den tjockare och den används för att dölja de mörka och tråkiga delarna av ansiktet genom att helt enkelt blanda över dem.

Vad är skillnaden mellan concealer och primer och foundation?

Din makeup kommer att hålla längre om du använder en primer. Dessutom täcker foundation märken och ärr och får din hud att se jämn ut. För att täcka mörka ringar, porer och fläckar appliceras concealer efter primer och foundation.

Vilken är rätt concealer nyans för mig?

För felfri hud är det viktigt att använda en korrekt concealer. Concealern man väljer bör vara lämplig för hans eller hennes hudtyp och hudproblem. Om du har torr hud, undvik flytande concealers med matt finish, eftersom de kommer att förvärra torrheten. De med fet hud och en förstorad por bör inte välja krämiga eller stickande concealers eftersom de tenderar att täppa till porerna och lägga till en fet glans.

Vilken concealerfärg behövs för att dölja vener i området under ögonen?

Var och en av oss har något vi vill dölja på grund av våra ofullkomligheter, det är den mänskliga naturen. En sådan sak är venerna under våra ögon (vanligtvis lila-blå eller gröna), som du kan täcka genom att ta bort den färgen. För att neutralisera färgen på dina vener, använd en gul concealer Om du har någon fläck med en lila ton, använd en gul färgkorrigerande concealer. Concealers med gula fläckar kan också täcka blåmärken, vener och mörka ringar under ögonen. Gula färgkorrigerare är idealiska för personer med medelmörka hudtoner.

Vad är anledningen till att använda persika och rosa concealers för att täcka under ögonen?

Att använda persikafärgkorrigerare hjälper till att korrigera blå och lila-aktiga cirklar under ögonen, såväl som mörka fläckar orsakade av åldrande eller solskador. Peach är perfekt för att täcka mindre pigmenterade blå fläckar. En persika färgkorrigerare kan användas för att täcka hyperpigmentering på ljusare hudtoner. Medan gula och milda gröna färger neutraliseras av rosa nyanser. Att använda en rosa concealer kommer att ljusa upp oliv, gul hud. Rosa concealers är vanligtvis lax eller persika i ton och är en blandning av röda, orange och gula pigment. I ljusa hudtoner döljer rosa concealer mörka ringar genom att kombinera röda, orange och gula pigment. Denna concealer fungerar bäst för att dölja mörka ringar runt ögonen.

Hur väljer man concealernyans online?

Concealern används antingen för att täcka fläckar och andra missfärgningar på huden eller för att ljusa upp området under ögonen. Att hitta rätt nyans online är lättare om concealern är från samma märke/produktsortiment som din foundation eftersom märken ofta använder samma nyansnummer/namn för concealers som de gör för foundations (inom samma produktsortiment). Om du letar efter concealers från ett annat märke än din foundation. se undersidan av din handled. I allmänhet har varma hudtoner gröna ådror, kalla hudtoner har blå ådror och neutral hud är någonstans mittemellan.” Leta efter foundation och concealer nyanser som matchar denna ton; nyansbeskrivningen kommer att indikera det eller så börjar nyansens namn med bokstaven w, n eller c (för att indikera varmt, neutralt eller kallt).

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top