Den bästa eyelinern 2024 – Test av eyeliners

[tabell]

Klicka här för att se eyeliners.

Bästa eyelinern 2024

Att kunna sminka sig snyggt är inte helt enkelt och något som kräver både kompetens och rätt produkter. Eyeliner är något många använder till sin sminkning och det blir därför en extremt viktig del för att få sminkningen så bra som möjligt. Genom att köpa en bra eyeliner som är mångsidig, kvalitativ och prisvärd gör du dig själv en stor tjänst och dessutom kommer du förmodligen ha mycket enklare för att sminka dig.

Det är förvånansvärt nog ganska svårt att veta vilken eyeliner som faktiskt är bäst. Eftersom det finns så många olika modeller i olika prisklasser blir det ofta krångligt att välja rätt, och för att göra det hela ännu svårare så undanhåller onlineaffärer ofta de negativa aspekterna med deras produkter. För att öka sin försäljning lyfter butikerna endast fram de positiva och innovativa aspekterna, medan de verkliga problemen skuggas över. Detta innebär förstås att du endast får en halvklar bild av hur bra den eyeliner du kollar på faktiskt är.

När du då väl får hem din eyeliner är den kanske inte alls som du tänkt dig, och alla vet hur tråkigt det är att bli missnöjd med en produkt som man spenderat pengar på och ser fram emot att använda. Om man inte är så insatt blir det därför ganska svårt att köpa den bästa eyeliner. Det är just av den anledningen som vi här på skönhetsmagasinet.se har gjort en köpguide för den bästa eyelinern. Vi har nämligen utfört djupgående forskning för att hitta den bästa eyelinern på den svenska marknaden, och eftersom vi själva redan har mycket personlig erfarenhet när det kommer till eyeliners så har vi lyckats sammanställa en tabell med de bästa eyeliners inom varje kategori.

För att säkerställa att produkterna vi tagit fram till tabellen är av hög kvalitet har vi dessutom läst otaliga mängder kundrecensioner från ett tjugotal olika sajter som säljer eyeliner, svenska som engelska. Med hjälp av all denna information så har vi satt ihop denna köpguide och tabell. Om du snabbt vill ha den bästa eyelinern kan du välja i tabellen ovan, men om du vill ha en eyeliner som är mer baserad efter dina egna behov och önskemål kan du läsa vidare nedan!

Köpguide för bäst i test eyeliner 2024

Som sagt så kan det faktiskt vara ganska svårt att veta vilken eyeliner som är den bästa. Det finns så otroligt många olika modeller av eyeliner som dessutom hittas inom ett flertal olika prisklasser. Det är därför vi har skapat min köpguide som gör hela processen mycket enklare. När du ska köpa en den bästa eyelinern så finns det några viktiga aspekter som du bör fundera över. Det är förstås även viktigt att du väljer utifrån dina egna personliga behov. Här är vad du ska tänka på när du ska köpa den bästa eyelinern 2024:

 • Nyans
 • Finish
 • Långvarighet
 • Formula
 • Budget
 • Applikator
 • Känslighet
 • Vattentäthet
 • Torkhastighet
 • Hudkompatibilitet
 • Pigmentering
 • Smetningssäkerhet
 • Enkel borttagning
 • Täckning
 • Design
 • Färgalternativ

Nyans

Har vi nämnt hur mångsidiga eyeliners med pennor är när det kommer till färg? Grejen med penna eyeliners är att de har en mängd olika färger tillgängliga. Du kan ha kul med att experimentera med vilka nyanser som fungerar för dig. De dagar då svart är det enda valet är förbi, även om vi är övertygade om att svart aldrig kommer att förlora den seriöst sexiga dragningskraften den för med sig. För mjukare utseende kan du prova att arbeta med plommon, brunt och grått.

Neutrala färger rekommenderas alltid för dagligt bruk på grund av deras säkra nyanser, som är perfekta för kontorsbruk. Kvällsevenemang skulle kräva mer dramatiska effekter. Det är här violett och blå nyanser kommer in. Har du någonsin sett en vit eyeliner och undrat vad den egentligen är till för? Genom att applicera vita eyeliners längs de nedre ögonlocken ser ögonen öppnare och bredare ut. Här är en guide för komplementära nyanser:

Finish

Letar du efter en vardags eyeliner eller är du ute efter något glittrigt till ett kvällsevenemang? Vilken typ av finish du ska få bör bero på var du tänker använda eyelinern. Eyeliner med matt yta duger för dagligt bruk. De är perfekta när det är subtilt du vill ha. Om du är inställd på att gå ut på något kvällsevenemang där du vill få mycket uppmärksamhet, wow dem med fantastiska ögon färdiga med skimrande effekter. Även om vi alla älskar att experimentera med olika formler – från flytande liners till gelliners – se alltid till att du väljer en som ger dig en naturlig finish. Du vill inte att fodret ska vara ojämnt eller ge en ojämn finish. Kontrollera om linern glider smidigt och erbjuder mjuk och jämn applicering utan att du behöver dra om linjen igen och igen. Du måste kunna fylla i alla franskantsluckor i ett slag. Se till att konsistensen inte är klibbig eller ultrakrämig så att den inte slits av och ger dig pandaögon.

Långvarighet

I allmänhet försvinner eyeliners lätt men det finns produkter där ute som ger lång livslängd. Det finns märken som till och med lovar att hålla i upp till 24 timmar. Men fråga dig själv, behöver du verkligen eyelinern för att sitta på dina ögon så länge? Beroende på dina omständigheter kanske du inte behöver en långvarig effekt till det extrema. Du kan nöja dig med eyeliners med penna som ger mindre livslängd för mindre pengar. Till skillnad från läppstift eller puder, vill du inte ständigt bättra på din eyeliner. Om du svettas lätt eller måste arbeta under värme eller känner behovet av att stänka lite vatten i ansiktet ofta, gå till en eyeliner som kan hålla genom allt detta. Formulan ska vara vattentät, kladdsäker och inte smälta bort med tårar eller talg.

Detta är ett väldigt viktigt kriterium eftersom vi alla köper eyeliners med hopp om att de ska hålla hela dagen. Detta är ett kriterium som alla eyelinermärken hävdar, men ibland är det inte fallet. Som regel är det meningen att alla typer av eyeliner ska sitta kvar på ögonlocket tills de tas bort. Det kan även uppstå problem med eyeliner och flytande eyeliner, som kan tappa pigmenteringen under dagen. Detta problem har även uppstått med eyeliner med filtspets. För att utöka chanserna att köpa en eyeliner med högt slitage bör du köpa vattentäta eyeliners eller sådana som är tillverkade med denna funktion specificerad.

Formula

Ett av de största problemen när du väljer en eyeliner är dess säkerhet för ögonen. Välj en eyeliner utan onödiga ingredienser och doft som kan orsaka irritation i dina ögon. En välformulerad eyeliner kommer inte att dra i huden. Bra eyeliners med blyerts ska glida på smidigt och på så sätt bli skonsamma mot din känsliga hud. Alla formler är inte skapade lika. Vattentäta formler sitter kvar längst men kan vara svåra att ta bort. Men om du bor där det är fuktigt eller regnar ofta kan du behöva vattenfast eyeliner för att förhindra att mörka ränder bildas under dina ögon. Leta efter formler med högt pigmentinnehåll eftersom de täcker det bästa och kräver inte mer än ett lager. Högre pigmenthalt innebär vanligtvis en mjuk applicering som ger dig rena, skarpa resultat samtidigt som den förhindrar skador på den känsliga huden runt ögonen.

Budget

Med penna eyeliners är det verkligen lätt att strunta i att sätta en budget eftersom de är så prisvärda. Men även då, se till att få det värt dina pengar. De kan vara billiga, men kommer de verkligen att kunna uppfylla sitt syfte? Var inte en billig skridsko. Spendera inte för mycket heller. Få valuta för pengarna genom att undersöka och jämföra varumärken.

Applikator

När det kommer till flytande och geleyeliner finns det flera olika applikatorer att välja mellan. Att välja rätt sort för dig kan kräva lite försök och misstag. Vätskor kan komma med en filtspets, borste eller pennliknande applikator. Filtspets och pennapplikatorer är en favorit eftersom de appliceras på liknande sätt som en penna, som de flesta känner till. De låter dig skapa fina eller tjocka linjer beroende på trycket som appliceras och applikatorns vinkel. Båda dessa typer av applikatorer har varit kända för att torka ut snabbt. När de börjar torka ut kan de slita och börja lämna färgfläckar.

Penselapplikatorer fungerar som nagellack. Penseln fästs på locket och målar eyelinern på. De lägger på en bra mängd formula men det kan vara svårt att skapa olika linjetjocklekar. Geler appliceras med separata applikatorborstar. Vinklade borstar gör att du kan variera linjetjockleken ganska enkelt. Vissa geler kommer med en bra borste medan andra kan kräva en separat applikatorborste för att få bästa resultat. Det kan ta lite övning att vänja sig vid att använda en borste. Om du aldrig har använt eyeliner förut är en penna ett bra ställe att börja eftersom rörelserna som behövs för att applicera eyeliner är bekanta. Om du är redo att förgrena dig och prova något nytt, hitta en vätska som har en applikator som liknar en penna för den enklaste övergången.

Känslighet

Om du har känslig hud, ögon eller bärkontakter måste du vara försiktig med allt du applicerar nära ögonen. Vissa formler är skapade speciellt för dem med känslig hud och ögon. Vattenbaserade formler är de skonsammaste och enklaste att rengöra i slutet av dagen. Du kanske vill applicera lite av eyelinern på en annan del av din kropp för att se efter eventuella första reaktioner innan du lägger den på dina ögon.

Vattentäthet

Detta är en av de första funktionerna som kommer att skilja en eyeliner från en annan. Det är också ett av de mest självklara kriterierna, och förmodligen ett av de första du bör leta efter i en eyeliner, oavsett din hudtyp. Vad som också är fördelaktigt att veta är att nästan alla typer av eyeliner finns i en vattentät formula, såväl som i alla märken. När en eyeliner är gjord i en vattentät formula, är det mer sannolikt att den erbjuder en längre hållbarhet för att motstå svett och vatten och hålla uppe på fet hud.

Torkhastighet

Beroende på typ av liner kommer torkhastigheten att variera, men det beror mest på produktens egenskaper. Längre torktid finns vanligtvis i flytande liners samt filtspets eyeliners, medan tjockare eyeliners som gel och eyeliner har en kortare torktid. Det rekommenderas alltid att prova produkten innan du köper eftersom torktiden beror på formeln som används av tillverkaren.

Hudkompatibilitet

Innan du köper ett eyelinermärke är det bra att bedöma om det kommer att vara hudvänligt för dig. Detta är ett viktigt kriterium eftersom det hjälper dig att bedöma om eyelinern kan orsaka potentiella hudskador när den kommer i kontakt med huden. Du bör också bedöma om eyelinern kommer att orsaka allergiska reaktioner eller utslag. Dessa kriterier är också viktiga om du bär kontaktlinser eller har känslig hud. I andra fall är efterlevnaden av dessa kriterier också viktigt om du är vegan eller letar efter produkter utan oljor, kemikalier etc. Hur det än må vara är det alltid viktigt att bedöma om produkten du applicerar på ögonen är hudvänlig.

Pigmentering

Ett kriterium du bör kontrollera innan du köper en produkt är hög pigmentering. Ju högre pigmentering, desto bättre kommer färgerna att se ut på ögonlocket. För att kontrollera produktens pigmentering bör du alltid testa produktens specificerade testare. Ibland kan eyeliners torkas ut, varför de inte producerar tillräckligt med pigment, så det är lämpligt att kontrollera pigmenteringen innan köp. Som regel ska alla eyeliners erbjuda den bästa pigmenteringen, men flytande eyeliners är de som alltid är högpigmenterade. Anledningen är att du alltid använder den färska produkten (från eyelinerflaskan) på dina ögon. Gel eyeliners kan ibland torka ut eller så kan gelen vara för hård. Det är samma sak med eyelinerpennor. Eyeliner med filtspets kan också torkas ut, men ger oftast bra pigment.

Smetningssäkerhet

Detta kriterium gäller alla personer med oljiga ögonlock som kämpar med utsmetade liners efter några timmar. Vanligtvis, om du letar efter en kladdsäker eyeliner, är det bäst att välja en vattenfast formula, som borde ha den bästa kraften. Men nuförtiden hävdar nästan alla märken att deras ögonprodukter är smutssäkra utan att nödvändigtvis vara vattentäta, så det bästa sättet att vara säker är att titta på några testare.

Gel eyeliners är kända för att vara mycket kladdfria och är kända för att stanna kvar oavsett om de är vattentäta eller inte. Detsamma gäller eyeliners med filtspets, som vanligtvis är kladdsäkra när de väl kommer till användning. Flytande och eyeliners är lite olika. Ibland stannar de helt enkelt inte på plats. Eyeliner eyeliners kan ofta vara för krämiga, även om de är kladdfria. Å andra sidan kan flytande eyeliners få problem att lägga sig ordentligt på huden, vilket gör att de rinner hela dagen.

Enkel borttagning

Detta är ett av problemen du kommer att möta om du köper en eyeliner med ovan nämnda egenskap av hög uthållighet eller vattentät. Vanligtvis när en eyeliner är vattenfast är det svårt att ta bort den med vanlig sminkborttagare. Vissa av dem kan till och med fläcka ögat, till exempel vattentäta eyeliners med filtspets, som är kända för att lämna ett grått märke som kan sitta i några dagar. Det finns egentligen inget sätt att veta om din eyeliner kommer att fläcka och vara svår att ta bort, men det finns sätt på vilka du kan öka dina chanser att ta bort.

Istället för att använda sminkservetter, som kan irritera ögat och orsaka rodnad, kan du använda micellärt vatten eller en oljebaserad sminkborttagare. Oljebaserade sminkborttagare löser upp eyeliner men tar också hand om hud och fransar. För att undvika rodnad eller irritation är det säkrast att använda bomullspinne eller bomullsull för att ta bort smink.

Täckning

Detta kriterium går hand i hand med pigmentering, den enda skillnaden är att detta representerar förmågan hos en eyeliner att skapa en linje utan att behöva applicera produkten igen. Om du kan rita ett mycket pigmenterat kattöga med bara en linje utan att applicera produkten igen, betyder det att din eyeliner erbjuder hög täckning. Som regel har de flesta flytande eyeliners och tuscheyelinerer hög täckning när de är nya, men efter en tid kanske de inte ger lika bra resultat av innehållet.  När det kommer till gel eyeliners är de oftast väldigt pigmenterade också, men det finns fall där de bara torkar väldigt snabbt, ibland även innan de öppnas. Opaciteten hos eyelinerpennor beror å andra sidan på deras konsistens, om de är krämiga eller inte.

Design

Applicering av eyeliner är inte ett lätt jobb. Det krävs inte bara övning utan också en snygg ergonomisk produktdesign så att applikationen löper smidigt och jämnt, det är därför design spelar en mycket viktig roll vid applicering av eyeliner. Designen är särskilt viktig för flytande eyeliners och gel eyeliners eftersom det är de som behöver högsta tekniken och en fast hand, så en bra produktdesign är väldigt viktig. Ibland gör eyelinertillverkare misstag med sin design som leder till att produkten blir svårare att applicera. Men nuförtiden försöker tillverkarna arbeta med produktdesignen så att applikationen blir bättre och enklare. Vanligtvis passar basdesigner den mänskliga handen bäst, liksom ett tunt lock.

Färgalternativ

Du behöver inte nöja dig med den vanliga svarta nyansen. Att ha alternativ i olika färger ger dig utrymme att utforska och experimentera med olika sminklooker. Svart eller brunt anses vara de vanligaste färgerna, eftersom de tenderar att få dina ögon att se skarpare, djärva ut och lägga till en naturlig mjukhet. Prova andra underbara eyelinerfärger som rosa, blått, lila eller grönt som säkert kommer att lägga till en nyans av färg till din personlighet och låta dina ögon tala.

Lista över de bästa eyeliners 2024

 • Bäst i test:
 • Populärast:
 • Premiumval:
 • Billigast:

Typer av eyeliner

Flytande eyeliners

Trots det faktum att det finns penna och kräm eyeliners som är vackra när de används, flytande eyeliners förtjänar ett enda ord eftersom de var den första typen av eyeliner som användes. Dessutom har flytande eyeliners fortfarande ända fram till idag en unik kvalitet och utseende som ger de bästa resultaten för alla former av kattögat eller känslomässigt utseende. Det krävs övning för att exakt fixera dina ögon med flytande eyeliner. Du behöver en konsekvent hand så om du behöver ytterligare hjälp kan du prova att stödja din armbåge på ett bord för att obeveklig själv! Hur som helst är utfallen så berättigade, trots allt besvär!

Det finns ingen annan eyeliner som kan ge dig en cool retrolook som gammaldags filmstjärnor (Marilyn Monroe vem som helst!). Dessa anmärkningsvärda artister från Hollywoods ljusa dagar verkade så provocerande med ögonen kantade i mörk flytande eyeliner! Flytande eyeliner är bara ett bra beslut för varje look som kräver exakthet som är ganska nyligen opraktiskt att åstadkomma med penna eller krämeyeliners. Dessutom finns det naturligtvis flytande eyeliners i så många underbara nyanser att du kan blanda gammaldags stil med nya nyanser!

Det blir mörkt och lämnar en mycket definierad linje. De är en favorit bland inbitna sminkbärare för de olika utseenden du kan skapa med dem. Beroende på formelns kvalitet kommer vätskor att stanna längst. Problemet med vätskor är att de är oförlåtande. Det kan ta tid att lära sig hur man applicerar dem på rätt sätt och de tar längre tid att sätta på eftersom du måste vara mer försiktig. De har potential att springa dåligt i regn eller om dina ögon tåras, vilket gör vattentäta formler till de mest pålitliga. Vissa formler har varit kända för att blöda eller fjädrar, flagna och spricka. Det är bäst att kontrollera recensioner eller fråga en vän vilken sort hon använder för att undvika formler med detta problem.

Ytterligare information om flytande eyeliner

Allt började med den flytande. Jag minns att jag använde den för första gången och gjorde en röra. Men efter hand blev det en favorit. Den håller länge och kladdar sällan. Om du letar efter den perfekta kvällssminken med skarpa drag och spetsiga fina kanter så passar den här. Applikationen är knepig. Ett slag med en skakig hand och det syns tydligt på dina ögon. Dessutom ser flytande eyeliners bättre ut på personer med en felfri hud eller de som applicerar en snygg bas av foundation eller bas. Inte lämplig för en avslappnad jeans t-shirt look.

Den är lätt att applicera. Du kan smeta ut det något för en naturlig effekt utan smink. Det är relativt billigare än de andra typerna, lätt att bära och kan appliceras på nolltid när du är på språng. Du måste applicera den igen ett par gånger om dagen eftersom den tenderar att bli ljusare. Om du letar efter den perfekta bevingade eller vill sträcka ut linern bortom de naturliga franslinjerna eller skapa en cat eye-look, misslyckas detta med att ge dig exakta resultat.

Hur man använder: Din flytande eyeliner-teknik beror på formen och längden på snärt du vill ha. Liners med pennspetsar är de enklaste att använda och ger mer kontroll för nybörjare. Rita den form eller linje du vill ha med applikatorn och fyll sedan i den. Positiva: Exakta penslar och applikatorer gör det enkelt att skapa en tunn, subtil linje – perfekt för att skapa avskalade looks under dagen. Många flytande eyeliners kommer med en inbyggd borste, vilket gör det ännu enklare att anpassa din stil.

Vattentäta eyeliners

Jag tror att de två viktigaste avslöjandena för oss damer är vattentäta eyeliners och axelbandslösa behåar! På grund av kosmetikabranschen överallt har vi äntligen vattentäta eyeliners som fungerar! Dessa vattentäta eyeliners kommer inte att le, sprida sig eller vinda upp mot sidorna av våra ögon! De är också tillgängliga i de flesta av våra mest älskade nyanser oavsett om du lutar åt vätska, kräm eller eyeliner. Dessutom, eftersom de allra flesta av oss damer är under mycket stress varje dag, oavsett om dess ungdomar, arbete eller båda vi som helhet borde vara förberedda om vi gråter eller mer beklagar! På det här sättet, alla, kommer det inte att vara en hemsk tanke att köpa en anständig, superb vattentät eyeliner som en stapelvara i ditt kosmetikapaket.

På det här sättet, vad du än kommer att välja som den bästa eyelinern för dig, oavsett om den är flytande, kräm, penna, vattentät eller icke-vattentät, se till att köpa den du kan leva utan samt tillfredsställa din vanliga önskemålexistens! Din eyeliner tillsammans med din mascara och andra kosmetika borde på ett tillförlitligt sätt få dig att känna och se fantastisk ut konsekvent, inga enskilda fall!

Eyelinerpenna

Liksom flytande eyeliners erbjuder gel eyeliners skarpa och exakta linjer, förutom att de är tjockare i sin formulering. Denna tjockare formulering gör att de är lätta att applicera, liknande den för eyeliners med blyerts. Även om detta också skulle innebära att det kommer att ta längre tid för dem att torka helt. På den ljusare sidan får du mer tid att rätta till misstag. När de väl torkat är de också fläcksäkra och håller vanligtvis länge. De appliceras också med applikatorborstar. Pudrade eyeliners ger en suddig, mjuk effekt istället för de skarpa, fina linjer som flytande och gel eyeliners erbjuder. De appliceras med en platt, tunn applikatorborste. Till skillnad från de andra typerna av eyeliners håller inte puder eyeliners länge och kommer att behöva fler retuscher. Det är intressant att notera att ögonskuggor också ofta används som eyeliners

Det är den gamla standarden och är vanligtvis den billigaste. De är inte lika intensiva som vätska eller gel och kan lätt blandas. Många börjar med eyeliner med penna innan de går över till andra typer. De finns i många olika färger som ger stor variation. Men pennor går sönder, rycker och går inte alltid smidigt. Leta efter en penna som går smidigt och skonsamt för bästa resultat. Så här använder du: Rita pennan längs dina övre och nedre franslinjer och smeta in försiktigt. För en mer intensiv look, linjera din övre och nedre vattenlinje också. Positiva: Blyertsfoder skapar en naturlig dagtidlook. Det är också den bästa eyelinern för vattenlinjen, eftersom den inte är för hård. Negativt: Att hålla pennan vässad, särskilt när den är en ståndaktig i din skönhetsregim, är obekvämt. Deras vridbara motsvarigheter kan också lätt bli trubbiga.

Ytterligare information om eyelinerpenna

Penneyeliner är generellt sett den billigaste på marknaden och är lätt att applicera, vilket gör den till ett bra val för nybörjare. Men om du letar efter långvarigt slitage, är en penna liner i allmänhet inte din bästa insats, eftersom de tenderar att kladda. De är inte heller lika djärva eller mörka som andra svarta eyeliners. Och du måste köpa en skärpning för att behålla en fin spets (om du inte vill ha en tjock linje). Ett steg upp från pennfoder skulle vara infällbara foder. Ledningen är mjukare, så de glider på smidigare och behöver inte slipas. Men pennfoder kan också mjukas upp genom att rikta en varm hårtork mot spetsen. Penna och infällbara liners är lättast att blanda med resten av din ögonmakeup. Välj en av dessa om du vill uppnå en klassisk smokey eye-look.

Blyerts eyeliner

Blyerts eyeliners ser ungefär ut som dina vanliga pennor, förutom att vanliga pennor innehåller bly i sitt träfodral medan penna eyeliners faktiskt är högpigmenterade vaxartade pinnar inkapslade i trä. En enkel favorit, eyeliners med blyerts är den mest plockade typen av eyeliners. Även av män. Vänta, va? Ja, även män har börjat bära eyeliners ända sedan musikbranschen introducerade oss för sådana.

Det är en favorit bland sminkanvändare som är nya i spelet. Detta beror främst på dess enkla applicering. Att manövrera det kräver inte mycket att vänja sig vid. Vi har trots allt fått lära oss i mycket ung ålder hur man håller och använder pennor. Att manövrera en ögonpenna är inte mycket annorlunda. Det är en favorit även bland lärda makeupanvändare. Deras prisvärdhet och mångsidighet är de två främsta anledningarna. Blyerts eyeliners finns i ett brett utbud av färger att välja mellan. Det är alltid roligt och spännande att experimentera, speciellt när de är så prisvärda

Blyerts eyeliners kan vara mjuka eller fasta. Mjuka eyeliners med blyerts är lätta för ögonen. De glider smidigt på locken. De är vanligtvis tjockare pinnar som lätt kladdar. Denna fläckningsegenskap används för att skapa den rökiga och suddiga effekten. Fasta blyerts eyeliners ger lite ryck när de appliceras på locken, men en bra fast penna eyeliner bör inte vara så svår att applicera. Dessa ögonpennor ger skarpare och väldefinierade linjer Det finns tre vanliga former av eyeliners och dessa inkluderar traditionella penna eyeliners (som kräver vässare), auto-propel och twist-up.

Gelpennor

De ser ut som filtpennor och luktar ibland också. Dessa är skarpa och mörkare än de flesta andra typer av eyeliners. Fördelar: Gelen torkar väldigt snabbt så den är din bästa vän när du har bråttom. En enkel applicering som pennfoder och kan också ge dig skarpa drag för att experimentera med olika appliceringsstilar. Nackdelar: Dyr än de flesta eyeliners, filtpennan torkar upp om den inte täcks ordentligt och förlorar sin effekt. Så nästa gång du väljer eyeliner, kanske du vill överväga dessa faktorer. Precis som din favoriteyeliner kan du lära dig att applicera någon av dessa. Ditt mål är att skapa den perfekta looken.

Gel eyeliners

De är relativt nya i sminkvärlden. De kommer i en kruka med en separat applikatorborste. De fortsätter att likna flytande eyeliner men erbjuder vanligtvis lite mer flexibilitet eftersom de kan blandas lättare än flytande. Beroende på vilken typ av borste som används kan du skapa en mängd olika utseenden från de med tunna ömtåliga linjer till de med djärva, tjocka, utsvängda linjer. Geler håller sig bra och tenderar inte att flagna eller spricka. Applikatorborsten behöver rengöras efter varje användning och det kan ta lite tid att utveckla en bra teknik.

Denna introducerades nyligen, men har redan blivit en favorit bland de flesta makeupartister. Fördelar: Gelliners ger dig fördelen av både penna och flytande eyeliners. Du kan skapa de perfekta kattögonen eller skarpa drag när det behövs och smeta dem lite för den naturliga eller avslappnade looken. Det är långvarigt också. Nackdelar: Lite dyrt och svårt att underhålla. Du måste bära den tunna borsten (för att inte skada borsten) och krukan överallt. Du kommer också att behöva lite övning för att bemästra konsten, men det är värt det, särskilt om du gillar att dina ögon görs väl.

Hur man använder: Gelliners kommer vanligtvis i en liten kruka komplett med en egen borste. Svep den över din övre franslinje för en jämn och exakt look. Positivt: Den krämiga konsistensen gör det lätt att snabbt få en exakt linje. Du kan ändra utseendet du vill ha på ett ögonblick genom att använda en annan vinklad borste. Negativt: Gelformuleringar tenderar att torka ut snabbt, så de är bättre om du kommer att använda dem varje dag – inte bara vid speciella tillfällen.

Ytterligare information om gel eyeliners

Gel eyeliners kommer i en liten pott, som mycket väl kan vara längre än flytande eyeliners om du tar hand om det. Du kan uppnå vilken eyeliner-look du vill genom att välja en lämplig vinkelborste för applicering. Denna typ av eyeliner är i allmänhet ganska krämig, lätt att applicera, kraftigt pigmenterad och finns i en mängd olika färger. Deras enda nackdel är det faktum att de har en tendens att torka ut om du inte skruvar på locket tillräckligt hårt (men det kan vanligtvis fixas med några ögondroppar). Oavsett om du väljer penna, vätska eller gel eyeliner, vet att alla tre är bra val. Tänk på resultatet du letar efter och matcha sedan dina behov med produkten. Vill du göra tunna linjer? En flytande fjäderfoder är din bästa insats.

Krämfärgade eyeliners

De är bra för dem som först lär sig använda eyeliner eftersom de är lätta att applicera och lätt att blanda. De är förlåtande för misstag eftersom de lätt kan tas bort. Tyvärr kladdar de också av och skaver lättast.

Puder eyeliner

Din ögonskuggspuder kan förvandlas till en eyeliner med denna metod. Använd bara en vinklad tunn borste, fukta den med vatten och doppa den sedan i din ögonskugga. Med den här borsten lindrar du dina ögon. Fördelar: Du kan experimentera med många färger. Du behöver inte plocka upp en annan nyans eller eyeliner och ögonskugga så det sparar pengar. Nackdelar: Svår att använda när du är på språng och precis, ger den dig inte den bevingade eller kattögat-looken.

Eyeliner för olika ögonformer

Att ta reda på vilken eyeliner-look som passar dig är en tidskrävande process. Att ta hänsyn till din ögonform hjälper dig att hitta den mest smickrande stilen pronto.

Monolida ögon

Monolformade ögon är små, så det är bäst att hålla det enkelt för att undvika överväldigande av den lilla storleken. Rita en jämn rak linje över locket och sträck ut det mot slutet av ditt bryn för att skapa en subtil snärt. Topptips: Var inte rädd för att använda eyeliners i alternativa färger för att verkligen accentuera ögats form.

Ögon med huva

Ögon med huva har en tendens att se mörka ut, så det är viktigt att inte överväldiga området med för mycket smink. Rita en tunn linje under de nedre fransarna och håll din vattenlinje fri för att förhindra att botten ser för tung ut. Bläddra i vårt utbud av pennfoder för att hålla ögonen ljusa och öppna. Bästa tips: Använd en brun penna liner för att mjuka upp linjerna för en dagtid-lämplig look.

Runda ögon

Runda ögon kan hantera en dramatisk look. Rita en tjock linje och se till att du ansluter den för att möta den yttre ögonvrån. Nyckeln till att lyckas uppnå denna iögonfallande stil är att se till att du förlänger linern utåt, mot slutet av brynet, i motsats till att skapa en linje som snärtar uppåt. Bästa tips: Smeta över linjen för att skapa ett kvavt smokey eye för natten, eller lägg till en överdriven snärt med flytande liner.

Mandelögon

Den kanske mest typiska ögonformen, bredden och mångsidigheten hos ett mandelöga, kan lätt hantera ett klassiskt kattöga. Börja från de inre hörnen och måla på en tjock, svart linje för att skapa definition och dramatik. Följ ögats naturliga form och förläng linjen för en lång, uttalad snärt. Topptips: Välj en gel eyeliner för att förbättra kontrollen.

Nedåtvända ögon

För att se till att du inte överdriver den nedåtgående formen är en omvänd kattöga ett perfekt val för att verkligen dra ögatlinjen uppåt. Applicera ett tunt drag längs den nedre fransraden och dra en liten snärt rakt ut innan du smetar ut det något med en polerborste. Topptips: Belägg dina fransar med generösa portioner mascara för att öppna och lysa upp ögonen.

Eyelinervarianter

Den klassiska linjen

Helt klart, innan du försöker ta itu med mer eleganta eyelinertekniker, måste du behärska den klassiska linjen. Detta är helt enkelt att följa din fransrad från dina inre till yttre hörn, oavsett om det är på det övre eller nedre ögonlocket. Klassiska linjer passar bra med vätske-, penn- och gelliners. Men det verkliga tricket är att bemästra konsten att fodra dina lock utan att dra i dem. Om du fortfarande behärskar den klassiska linjen, använd en penna, flytande liner eller gel, börja med att göra små streck längs din ögonlockslinje så nära basen av dina fransar som möjligt. Gå sedan tillbaka och fyll långsamt i utrymmena, var noga med att behålla samma bredd som dina första streck.

Medan du sträcker ut dina lock kan du skapa en slätare, spänd appliceringsyta – speciellt när du använder pennor – i det långa loppet kan du skapa för tidig hängning. Gör ditt bästa för att sluta med denna dåliga vana. Välj eyeliners som inte drar över huden – vi gillar geler, flytande liners med vinklade spetsar eller flytande liners med filtspets. Jamie Greenberg, grundaren av Jamie Makeup, rekommenderar att du tar sidan av den flytande eyelinerapplikatorn och stämplar den ena änden i taget tills den är ansluten.

Kattöga

Den enda (och vi menar endast) guiden för att applicera eyeliner som du någonsin kommer att behöva Cat-eye är en klassisk linerteknik som kan få dina ögon att se lyfta ut. Den bygger vidare på den klassiska eyelinern genom att lägga till en liten rörelse uppåt precis förbi det yttre ögonvrån. I en perfekt värld kan du skapa den här looken med ett rent glid över ögat. Men om din snärt inte stämmer in ordentligt eller saknar den signaturen tjock till tunn vinkel, försök att applicera din linje i två steg.

Börja med kärnlinjen från det inre till det yttre hörnet – var noga med att stanna vid ditt yttre hörn. Nästa arbete från ut till in. Var avsiktlig och bestäm var du vill att din film ska sluta. Dra nedåt tills du ansluter till slutet av linjen du ritade i ditt yttre hörn. Sedan med små drag, fyll i där det behövs på ögat, lägg till mer djup och tjocklek där du vill. I likhet med vårt tips ovan, dra inte i locket, särskilt om du har ögon med huva: Vingen eller snärt du försöker för att få en kattöga, vinge eller till och med en geometrisk linje kommer inte att se rätt ut och kan gå vilse i vecket.

Ett traditionellt kattöga är inte lika dramatisk som en vinge. Så du kan stanna närmare ditt yttre hörn så länge som snärtningen pekar uppåt. Filt-tip liners är det enklaste alternativet för att applicera ett kattöga eftersom du helt enkelt kan lägga spetsen mot ögat. Spetsarna är vanligtvis avsmalnande med en penntunn ritände, vilket gör att du kan uppnå den perfekta vinklade snärtningen med ett enkelt tryck mot locket. Om du smetar ut flicken kan du enkelt rengöra eventuella misstag med concealer och en linerborste. Men se alltid till att börja smått och bygga: Det är så mycket lättare att applicera mer liner än att ta bort det. Omvänd cat-eye kan vara lättare att uppnå eftersom du helt enkelt följer din nedre fransrad och fortsätter linjen förbi dina yttre hörn.

>>> Är du intresserad av löshår? Klicka här.

Bevingad

Winged liner appliceras precis som en cat eyeliner och fungerar bra med alla eyelinerprodukter. Den största skillnaden är att vingar tenderar att vara mer dramatiska och kan överdrivas i längd och höjd beroende på din smak. Så följ stegen ovan – med bara lite mer produkt och känsla. Men personer med huva eller monolid kommer att ha den skarpaste inlärningskurvan med vingar och kattögon. Den naturliga formen på ditt öga kan få snärtningen eller vingen att gå vilse i ögonlocksvecket. Din naturliga benägenhet är att vända huvudet åt sidan med ögat stängt medan du är vänd mot spegeln för att dra vingen.

Och för de flesta ögonformer borde detta fungera bra. Men personer med huva eller monolida ögon bör undvika detta och istället vända sig framåt. För ögon med huva vill du se till att du har ögonen öppna när du gör eyelinern. Du kan pricka konturerna för linjen du ska skapa och sedan fylla i linje.” Medan den övre linjen på vingen kan se “ofullständig” ut med ett litet dopp när dina ögon är stängda, kommer den att se perfekt ut när dina ögon är öppna eftersom “doppningen” döljs av huvan på ditt ögonlock.

En vinge kan uppnås med vilken typ av eyeliner som helst, men flytande och tuschpennor med avsmalnande borsthuvuden ger ofta den bästa precisionen. Om du är orolig för kladd – ett vanligt problem för att applicera eyeliner på monolider – välj en vattentät liner. Första hjälpen-tejp är en utmärkt stencil för vingar. Klipp av 5 cm bitar av tejp. Placera dem under den nedre fransraden i det yttre hörnet av varje öga, peka dem diagonalt uppåt mot tinningarna i ansiktet.

Rökig eyeliner

Smoky eyeliner betyder helt enkelt att du smetar ut linern – främst i under ögonen och i de yttre hörnen. För detta eyeliner-trick kanske du kommer att behöva använda flera eyelinerprodukter eller till och med ögonskugga beroende på vad du föredrar. Ansökningsprocessen kommer faktiskt att likna ett kattöga, men du kommer också att lina din under-öga. Du kan till exempel använda en flytande liner för att skapa det övre ögonlocket, men använd sedan en penna, skugga eller gelliner för att skapa linjen under ögonen och cat-eye-snärt. När du väl har applicerat, smetar du ut den nedre linjen och snärtningen, vilket skapar den rökiga looken.

No-fail proffstips: Välj en smutsborste för att skapa den perfekta avsiktliga smutseffekten på under ögonen. Gel-, penna- och kohlliners är idealiska för rökiga linjer eftersom dessa produkter lätt smutsas ut. Om du vill ta en rökig liner till ett rökigt öga, lägg bara till en fin skugggradient på locket, med särskild uppmärksamhet på vecket. Under ögonen. Den enda (och vi menar endast) guiden för att applicera eyeliner som du någonsin kommer att behöva

Beroende på dina preferenser och övergripande sminkmål, kan du känna att en linje under ögonen är onödig. (Självklart, för ett rökigt öga är linjen under ögonen viktig.) Men i många fall kan du hoppa över det. Som en allmän regel är flytande liner – inklusive en filtspets – inte ett bra val för denna linje eftersom vätskan lätt kan komma in i dina ögon innan den torkar och stelnar. Vanligtvis är pennor, geler och till och med ögonskuggor bättre val för denna look. I likhet med den klassiska eyelinern kommer du att följa formen på dina under ögonen så nära fransraden som möjligt.

Vattenlinje

När du har bemästrat grunderna för att fodra dina under ögonen, är nästa naturliga utveckling att linjera din vattenlinje – även känd som “tightlining”. Den kan användas på både övre och nedre. I likhet med vanligt foder under ögonen, är tightlining eller vattenfoder bäst att para ihop med pennor, antingen traditionella eller gel. Eftersom du applicerar produkten direkt bredvid ögat är flytande liners ett dåligt val.

Med vattenlining eller tightlining applicerar du eyeliner innanför fransraden. Denna teknik används oftast på två sätt: i kombination med rökiga ögon för en mer dramatisk effekt eller med en ljusare, pärlemorfärg för att få ögonen att springa. Och det är en av få gånger då du bör dra på locket (oavsett om det är övre eller nedre) under appliceringsprocessen eftersom du behöver exponera den lilla biten av huden mellan dina fransar och ögat.  Var alltid särskilt uppmärksam på ingredienser här – och undvik saker som PFAS – eftersom produkten kommer att sitta direkt bredvid ditt öga, vilket anses vara ett av de mest absorberbara områdena i kroppen. Det är inget fel med att hitta ett hack som gör livet lite enklare. Och dessa hack för eyelinerapplikationer är perfekta för alla skönheter – oavsett om de är nybörjare eller proffs – att använda.

Vanliga frågor om eyeliner

Hur hittar jag den bästa eyelinern?

I den mån du väljer rätt eyeliner för dig kommer den återigen att förlita sig på utseendet; du går för! Det finns eyeliners med blyerts, flytande eyeliners, grädde eyeliners. Några av de utseenden som används med eyeliners är kattögat, smokey eye, casual look. Min erfarenhet har varit att flytande eyeliners är det bästa för att uppnå kattögonlooken. Du börjar med en tunn linje nära ögonkanten som slingrar sig märkbart tjockare i de yttre hörnen som går förbi fransraden och böjer sig uppåt. (tänk Taylor Swift!) För det rökiga ögat upptäcker jag att pennfodrar är mest lätta att använda.

utnyttja. En snabb guide för det rökiga ögat är att först använda ett ögonlocksunderlag för att kontrollera glatthet, använd en ljusare basögonskugga upp till tinningarna vid den punkten linje dina ögon med din mest älskade eyeliner med den tjockare delen av linjen i brännpunkten av ditt öga. Lägg sedan en mörkare skuggande ögonskugga på dina täcken upp till rynkan vid den punkten SMUDGE (med hjälp av en Q-Tip av ditt finger) tills eyelinern blandas med ögonskuggan. För vilken look som helst behöver du att det finns ett så stort antal otroliga eyeliner-nyanser att bläddra i! Jag gillar särskilt de som är gjorda speciellt för just din ögonskuggning. Det skulle vara perfekt om du låter oss veta dina böjelser!

Vad är en eyeliner?

En eyeliner är en högpigmenterad kosmetisk produkt. Det används för att uppmärksamma ögonen. Eyeliner appliceras runt ögonens kontur för att ge dem definition. De får ögonen att se större eller mindre ut, beroende på var och hur du applicerar dem. De lägger till djup och drama till din look. Genom att rama in dina ögon, som är fönstren till din själ, hjälper eyeliners dig att uttrycka ditt humör och din stil. Eyeliner kan bäras på ett antal olika sätt. Effekterna varierar och beror på vilken typ av eyeliners som används och hur slagen gjordes

Flytande eyeliner ser “hårdare” ut och framhäver ögonen tydligare än eyeliner, men det är bara för den erfarna: du behöver en stadig hand när du applicerar, eftersom du inte enkelt kan rätta till misstag. Det finns till och med en eyelinerstencil som gör det lättare att börja med. Eyeliner appliceras på ögonlocket med en speciell eyelinerborste eller en skumspets (eyelinerpenna).

Vilka typer av eyeliner finns det?

Eyeliner finns faktiskt i olika former, var och en med sina egna nackdelar och egenskaper. De skiljer sig åt i sina appliceringssätt, såväl som vilken typ av effekter och finish som de ger. Vi kommer att prata mer om eyeliners med blyerts om lite, men låt oss först ge dig lite bakgrund med de andra typerna av eyeliners inklusive flytande, gel och puder eyeliners.

Flytande eyeliners är sammansatta av högpigmenterade formuleringar, som vanligtvis är långvariga. De kommer vanligtvis i en tub med filtspets eller borstapplikatorer. Eftersom flytande eyeliners är tunna i konsistensen är de faktiskt svårast att applicera. Men de är också de mest givande. Flytande eyeliners används för att applicera mycket exakta och intrikata linjer. Om du vill ha det perfekta vingade ögat är flytande eyeliner rätt väg att gå. Flytande typer undviker de mycket fruktade tvättbjörnsögonen eftersom de flesta flytande eyeliners är kladdfria och vattentäta när de väl torkat.

Gel eyeliner

Gel eyelinern kommer med den tjocka formulan samt med en fin borste som ger dina ögon en tydlig och definierad kontur. Det torkar lätt på några sekunder. Du kan experimentera med olika stilar för att konturera ditt öga med gel eyeliner. En sak som du inte kommer att gilla med produkten är att du måste rengöra eyelinerborsten ofta för att undvika infektion i dina ögon.

Flytande eyeliner

Det är en bra vattenlinje eyeliner som ger dig eleganta resultat i slutändan. Den kommer med de olika formerna av borstar på marknaden som markör-typ och nagellackborstar. Det är en fördelaktig produkt för människor som vill ha den tunna och mörka linjen runt ögonen. Flytande eyeliner kräver en stadig hand och massor av tålamod för att få det gjort rätt – så se till att du har sminkservetter till hands. Flytande eyeliner är vanligtvis förpackad som en fristående penna eller en applikator fäst på en liten, nagellackliknande kruka.

Det finns också två sorters tips som följer med denna eyeliner, filt och fjäder. Det senare som jag gärna kammar en hel galleria (eller två) för att skaffa. Fjäderspetsar är mycket mer flexibla än eyeliners med filtspets, men liners med filtspets målar tjocka linjer desto lättare. Den största nackdelen när det kommer till flytande liner är att det kan bli väldigt rörigt, väldigt snabbt. Oavsett om du använder en version av flytande eyeliner med filtspets finns det alltid en inlärningskurva. Men det är det bästa sättet att få en bildperfekt bevingad eyeliner-look.

Penneyeliner

Det är ganska lätt att använda penna eyeliner för dagliga behov. Du kan få det önskade utseendet på dina ögon med några enkla steg. Du kan applicera den på den nedre och övre kanten av ditt öga och sedan smutsa ut dem senare.

När är en eyeliner lämplig?

Varför välja en eyeliner med penna framför andra typer av eyeliners? Det är lätt att använda. Den är inte lika dyr som de andra typerna av eyeliners. Den är väldigt bärbar. Det fungerar. Penneyeliners är för personer som gillar touch-ups även när de är på språng. De är också perfekta för nybörjare. Eyeliner bör vara ditt val om du känner dig äventyrlig och dramatisk. De är bra för ditt dagliga kontorsbruk och lika pålitliga under fantastiska kvällsevenemang. I grund och botten känner penna eyeliners inga gränser. Vem som helst kan bära eyeliners med blyerts.

Vill jag ha en eyeliner som är vattentät och fläckfri?

Om du vill ha skarpa, väldefinierade linjer, ja, en kladdfri ögonpenna för denna underbara dam här. Fasta eyeliners med blyerts är vägen att gå. Det finns några effekter som bäst kan tas bort med en suddig eyeliners. En sådan effekt skulle vara den rökiga ögoneffekten. I dessa fall skulle du vilja ha en eyeliner som lätt kan kladdas ut. Mjuka eyeliners är dina perfekta verktyg. Om du planerar att bli blöt eller om du är planerad att gråta tungt men du fortfarande inte vill ha de där tvättbjörnsögonen, så ja, du skulle definitivt vilja lägga vantarna på några pennor eyeliners med seriösa vattentätande egenskaper. Vad mer är att vattentäta eyeliners vanligtvis är långvariga på grund av deras formuleringar. Du väljer i princip livslängd när du väljer vattentäta eyeliners.

Är det viktigt att läsa på om eyeliner?

Gör din forskning. Det är trots allt dina ögon vi pratar om. Recensioner av flera olika märken av penna eyeliners är lätt tillgängliga online. Läs konsumentrecensioner, som ger detaljerade redogörelser för varför de älskar eller hatar ett visst varumärke. Ta reda på vilka märken som rekommenderas starkt så att du kan begränsa dina val till det bästa av det bästa.

Vilken eyelinerfärg passar mina ögon?

Kosmetikvärlden ger oss nästan oändliga färgmöjligheter. Om du vill prova en annan färg än klassisk svart kan du använda vårt bord som vägledning. Den kommer att berätta vilken färg som passar bäst med din ögonfärg. Bruna ögon För bruna ögon är marin- eller koboltblå, grå, violetta, gröna och gula toner, guld och koppar utmärkta. Dina ögon kommer att lysa. Blå ögon Koppar- och guldtoner harmoniserar väl med blå ögon. Marinblå toner smickrar också din ögonfärg. Gröna ögon Dina ögon blir ännu mer spännande med rödfärgade eyelinerfärger som bordeaux, violett eller koppar.

Vilka eyeliners får ögat att se större ut?

Det är allmänt känt att eyeliner används för att förbättra ögats form och utseende. För att svara på denna fråga används nästan alla typer av eyeliner för att få ögonen att se större ut, men skillnaden ligger i linjens färg och form. Kännetecknande för den perfekta eyelinern är perfekt krökning och tjocklek. Här kan till exempel en sked vara till hjälp då du kan applicera den på ditt öga och på så sätt få en supermall för det perfekta resultatet.  Naturligtvis är naturliga färger som brunt och svart kända för att öppna upp ögat. Tunnare linjer på den centrala delen av ögonlocket är också kända för att öppna upp ögat. Andra former som cat-eye är kända för att förlänga ögat. Eyeliner stenciler fungerar som ett användbart verktyg för detta, särskilt för nybörjare.

Vilken eyeliner passar för vilken ögonform?

Denna fråga kräver mer uppmärksamhet, eftersom det såklart finns olika eyelinerformer för olika ögonformer. Många makeupartister har gett sina åsikter om detta ämne, och de är alla överens: För personer med monolida ögon är den bästa eyelinern en vattenfast formula, helst i brunt på grund av deras hudton. De flesta makeupartister är överens om att den bästa eyelinerstilen bara är en eyeliner-snärta på den yttre ögonvrån. För skolplugg är det bäst att måla en stark cat-eye-look, därför är gel eyeliners och vätska ett bra val för dessa ögon. Dessa typer fungerar bäst eftersom de är väldigt krämiga men har en bra varaktighet. För denna form är det viktigt att hålla sig borta från att applicera eyeliner i vattenlinjen eftersom det visuellt krymper ögat.

Människor med mandelögon har tur, den här ögonskuggan ser bra ut med vilken eyelinerform och typ som helst. Äntligen runt runda ögon. Dessa ögon, liksom mandelögon, kan bära alla typer av utseende, men eftersom runda ögon kan se stora ut, rekommenderas det vanligtvis att undvika starka kattögon. För att uppnå en ren tunn eyeliner är vätska eller penna perfekt eftersom de har en vass spets. Att applicera eyeliner på mindre ögon kan vara knepigt, men när det appliceras på rätt sätt kan det se bra ut. Det som är viktigt att komma ihåg är att aldrig applicera din eyeliner i vattenlinjen eftersom det visuellt gör ögat mindre. Ett bra sätt att applicera eyeliner för mindre ögon är att se till att linjen ligger vid fransraden och att den inte är för tjock utan snarare tunn och långsträckt i hörnen.

Finns det eyeliner för allergiker?

Smink har utvecklats på många sätt nu för tiden. Nästan alla är dermatologiskt, ofta amologiskt testade och testade för olika alergener. För personer med allergier är det lämpligt att köpa eyeliners utan alkohol, kemikalier, parabener etc. Det finns ett antal naturliga märken som erbjuder många högkvalitativa eyeliners till låga priser. Människor som lider av säsongsbetonade allergier som Polenallergier bör välja vattentäta, naturliga formler som finns tillgängliga för alla eyelinertyper på marknaden.

Hur använder man en flytande eyeliner och vilka är dess nackdelar och fördelar?

Denna form av eyeliner kan ses som den första formen av eyeliner att uppnå när man börjar smink. Till en början kräver det övning för att uppnå rätt teknik för din ögonform, men senare är det en dröm att jobba med. Eyelinern kommer vanligtvis med en silikonborste eller hårborste som redan är doppad i produkten, så inget ytterligare köp behövs. Flytande eyeliner är en av de lättaste eyelinertyperna att hitta. Den erbjuds av alla märken på marknaden och i nästan alla färger.

Den här typen av eyeliner är också perfekt för alla som letar efter en mycket exakt applicering, med en mängd olika märken och texturer att välja mellan. Naturligtvis kan flytande eyeliner vara svår att använda eftersom den är för ogenomskinlig och kräver övning. Men när du väl behärskar tekniken ger den den vackraste effekten för dina ögon. Om formulan är vattenfast kan själva eyelinern sitta kvar även efter att du har använt en sminkborttagare. Detta kan vara anledningen, om du gör ett misstag med den här typen av eyeliner kan det förstöra hela din sminklook.

Hur arbetar man med en eyeliner med filtspets, och vilka är dess nackdelar och fördelar?

Vi kommer till nästa eyelinertyp och det är eyelinern med filtspets, som kan räknas som en ny typ av flytande eyeliner. Den är som en flytande eyeliner när det kommer till applicering och den fungerar som en vanlig penna men för ögonskuggorna. Till skillnad från den flytande eyelinern är eyelinern med filtspets lättare att använda och bättre för nybörjare men med samma färgutdelning.

Så fördelarna är: appliceringen går snabbt eftersom spetsen är skarp och inte rymmer någon extra produkt eller eyelinerbläck. Det är bra för exakt applicering eftersom du inte behöver oroa dig för spill eller för mycket produkt, och i många fall är färgutbytet bra. Så den allmänna slutsatsen är att den här typen av eyeliner kan ge dig resultaten av en flytande liner, men bara halva arbetet.

Vad du behöver veta är att till skillnad från flytande eyeliner, har denna eyeliner inte mindre mängder produkt. På grund av detta torkar dessa eyeliners ut efter några veckor.  Bortsett från det, se till att efter att ha använt den alltid ha locket på då eyelinern alltid torkar ut snabbt. Slutligen, efter några användningar, beroende på märke, kan spetsen bli överanvänd och inte lika styv, vilket i sin tur inte ger de mest exakta resultaten.

Vad är eyeliners nackdelar och fördelar?

Eyeliner eyeliner, är en av de eyeliners som de flesta användare använder även i det inre ögonlocket, och vanligtvis när de börjar sminka sig. Det är en av de mest tillgängliga och billigaste typerna av eyeliner, med ett brett utbud av färger och texturer. Den erbjuds av nästan alla märken, och beroende på strukturen kan den användas som ögonskugga eller eyeliner. Eftersom det är så lätt att hitta och billigt att köpa är det perfekt för nybörjare. Andra skäl är att den är lätt att applicera och ta bort på grund av dess krämighet. Och slutligen, eyeliner eyeliners är en av de sällsynta typerna av eyeliner som kan bäras i den inre ögonvrån.

Det negativa med en eyelinerpenna är att den behöver vässas, därav den snabba användningen av denna produkt. Slipning kan vara bra av hygieniska skäl, men det förkortar produktens användningstid. Ibland kan eyeliner eyeliners ge en riktigt dålig färg om de inte är krämiga, vilket också kan orsaka hudirritation på ögonlocken. Slutligen, eftersom de vanligtvis är krämiga i konsistensen, stelnar de inte och håller lika länge som flytande eyeliner.

Hur fungerar gel eyeliners, och vilka är deras nackdelar och fördelar?

Gel eyeliner – en makeupartists favoriteyeliner att arbeta med. Det som är bra med den här typen av eyeliner är att den är enkel att använda för nybörjare och erfarna användare. Den är också fantastisk för olika typer av eyelinerdesigner: cat eye, smokey eye, som ögonskugga och som en krämögonskugga. Du väljer! Den finns också i många texturer och färger, varför den är en av de mest populära typerna av eyeliner i branschen. Naturligtvis som med de andra typerna av eyeliner har denna för- och nackdelar

Den här typen är superkrämig men stelnar också riktigt bra och snabbt vilket gör den lämplig för nybörjare. För personer med oljiga ögonlock kommer den här sorten att rädda ditt liv, för oavsett om den är vattentät eller inte håller den sig väldigt bra. En borste är nödvändig för denna typ av eyeliner, och beroende på dina preferenser och förmågor finns det många typer av borstar tillgängliga. Den kommer också i en kruka, vanligtvis gjord av glas. När du använder denna typ av eyeliner, se till att du stänger krukan eftersom den är benägen att torka ut. Hur vet du att det har torkat ut? Nåväl, det kommer att spricka.

Hur applicerar man en casual eyeliner?

För den enkla, naturliga looken är en ögonpenna det bästa alternativet. Än så länge är de de enklaste eyeliners att använda eftersom vi alla har använt pennor sedan barnsben. Du behöver inte en heltäckande handledning för att komma igång. Ögonpennor är mycket mångsidiga, du behöver bara justera spetsens skärpa för att uppnå vilken nivå som helst av linjedefinition. Tips: när du applicerar eyeliner, börja från den yttre ögonvrån, och arbeta inåt. Det kan kännas besvärligt, men det är det bästa sättet eftersom du är i en utmärkt position för att kontrollera fodret. Du kommer också att avsluta raden där du vill utan att krångla.

Hur applicerar man en sexig eyelinerlook?

Alla kvinnor älskar att känna sig sexiga! Bevingade liners ger en oemotståndligt sexig look. Även om många människor tycker att det är svårt att uppnå bevingade liners, kan du nu rocka dem lätt. Du har förmodligen upplevt ojämna vingar tidigare, och det är en desperat situation. Kom ihåg att dina ögon är systrar, så de måste få lika uppmärksamhet. Oavsett om du vill ha en helvinge eller ett subtilt kattöga, kommer en flytande eyeliner inte att göra dig besviken. Använd en fin borste för att applicera eyelinern för en långvarig look.

Vilken är den bästa eyelinern för olika hudtoner?

Rätt nyans av eyeliner kan få fram det bästa i din hudton. Därför måste du veta vad som fungerar bäst med andra hudvårdsprodukter. För ljus hy, ta bort den svarta eyelinern, särskilt om den är i flytande form. Det kan få huden att se hård ut, vilket leder till för tidigt åldrande av huden. Gå istället för puder eller brun gel eyeliner för att få en mjukare look. Vem vill se äldre ut än de är? För en mörktonad hud kommer en svart eyeliner att göra underverk. Det kan göra dina ögon mer iögonfallande och tilltalande. Undvik ljusa färger för mellantonad hy om du vill behålla lugnet.

Hur förstärker man den naturliga ögonfärgen med eyeliner?

Användning av kontrasterande nyanser är nyckeln när det kommer till ögonfärg och eyeliner. Färgen på dina ögon bör vara en faktor som du måste tänka på när du köper eyeliners. För blå ögon är en koppartonad liner det bästa alternativet för att kontrastera din ögonfärg. Eyelinern, i det här fallet, förstorar dina blå ögon. Ibland kan det vara ganska utmanande att välja kontrasterande färger. Använd ett färghjul om möjligt för att göra ditt arbete enklare och mer exakt. Leta reda på ögonfärgen på hjulet och kolla in färgen som visas på motsatt sida. På så sätt hittar du en eyeliner-nyans som förstärker dina ögons skönhet.

Hur går man från casual till glamorös eyeliner?

Ibland finns det mycket att göra på en dag, så du vet bättre hur du förvandlar ditt utseende på några sekunder. Ditt humör förändras beroende på miljön. På jobbet vill du behålla den avslappnade looken. Men du vill ha något intensivt när du går och äter middag. Rita en ljus linje längs det nedre ögonlocket och en kraftig pennlinje längs det övre ögonlocket. Använd sedan din flytande liner över den övre linjen. Dessa enkla steg kommer att få dina ögon att sticka ut, och du kommer att vara redo att ha en trevlig tid med din älskare eller vänner. Kom ihåg att övning ger färdighet och att det aldrig är för sent. Tänk på ovanstående faktorer nästa gång, och det råder ingen tvekan om att du kommer att fatta ett utmärkt beslut. Lär dig också att applicera din favoriteyeliner för att få den perfekta looken på nolltid.

Vilket är det bästa sättet att applicera eyeliner?

Dra eyeliner några millimeter, ta bort, plocka upp lite ny färg och ta itu med nästa bit. Om du ändå gör fel kan du ta bort eyelinern genom att dutta den (innan den torkar!) med en fuktig bomullstuss. Du kan också rita en eyeliner med ögonskugga – det finns till och med speciella 2-i-1-produkter. För att göra detta, fukta med en smal borste och blanda lite färg i ögonskuggan. Torka av borsten och applicera jämnt. Ger en matt och naturlig look.

Vilken borste är till för vad?

Eyeliner ser ut som en ögonskugga och hanteras på samma sätt som en färglåda. Med en lätt fuktad borste appliceras färgen längs ögonlocket. På så sätt kan du få den perfekta eyelinern på nolltid. Utöver tårteyelineren finns såklart även den klassiska vätskan, cream & gel, tusch eller eyeliner. Dra åt det övre ögonlocket försiktigt med handen när du applicerar och kisa inte med ögonen. Ett litet tips: Stötta armbågarna i bordet, det underlättar!

Vältolererade eyeliners för känsliga ögon innehåller varken alkohol eller parfym och smulas inte sönder efter torkning. Detta är särskilt viktigt om du applicerar eyeliner på vattenlinjen, det vill säga det inre locket eller den inre fransraden. Under dagen, för en subtil make-up, är det bättre att bara använda eyeliner eller eyeliner för det övre ögonlocket. På kvällen och på festen kan du äta kraftigare.

Färgad eyeliner kan också se riktigt cool ut. Det är bäst att välja en färg som framhäver din ögonfärg. Lila ser bra ut på gröna ögon, gul ser bäst ut på blå ögon och rosa ser bra ut på bruna ögon. En något utsmetad eyeliner på överdelen kan snabbt förvandlas till en cool smokey eye-look. Smula helt enkelt ännu hårdare och skapa en rökig grå ton på locket. Mindre är mer! Betona antingen ögon ELLER läppar, vilket betyder: Om du bestämmer dig för att använda eyeliner eller eyeliner, använd endast läppglans i pastellfärger för läpparna. Om eyelineren är för mjuk – till exempel när det är varmt på sommaren – ställ in den i kylen minst en kvart innan, då är den lättare att applicera.

>>> Är du intresserad av dildos? Klicka här.

Är eyeliner skadligt för ögonen?

Huruvida en eyelinerpenna är skadlig för ögonen beror ofta på applikationen. Det är alltid möjligt att små partiklar kan komma in i ögonen och detta kan naturligtvis leda till ögonirritation. För att undvika irritation i ögonen bör du se till att eyelinerpennan är vässad före användning. Vi rekommenderar denna enkla pennvässare. När du applicerar eyelineren, fokusera på det övre locket och den yttre kanten av locket. På så sätt är det mindre sannolikt att smulorna kommer i dina ögon och du skyddar dig mot ögonirritation. När du köper eyeliner, se bara till att det är en ekologiskt producerad eyeliner som är vegansk och vattenbaserad. Då kan inget ont hända dina ögon. Vår favorit är den här eyelinerpennan.

Kan eyeliner på de nedre ögonlocken orsaka problem för kontaktlinsbärare?

Om du använder kontaktlinser bör du definitivt sätta in dem innan du sminkar dig. På så sätt kan inga sminkpartiklar komma in i ögat och komma under linsen, där de skulle orsaka klåda och rodnad. Det brukar inte vara några problem att lägga eyeliner om du använder kontaktlinser. Däremot kan det bli ökat tårflöde när man applicerar eyelinern. Se till att lämna lockets kant fri. Observera: Innan du tar bort sminket på kvällen bör du ta bort kontaktlinserna från ögonen.

Kan eyelinern även användas som läppstift?

Ja, du kan använda den som läpppenna eller läppfärg. Det primära syftet med eyelinern är dock att ge en utmärkt kontur till ditt öga. Men i nödfall kan du också använda det som läppstift. Det är inte en farlig skönhetsprodukt, så det finns inga problem att applicera det på dina läppar också. Men kom ihåg att du inte ska svälja eyeliner av misstag eftersom den kan ha några skadliga kemikalier som kan skada dig senare.

Hur får man eyeliners att hålla?

Om du vill få din eyeliner för vattenlinje att hålla längst så applicera flera lager av produkten. Det finns få eyeliners också som kommer med funktionen för längre hållbarhet. Så du kan köpa dem också, men de är tillgängliga till det dyra priset på marknaden.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top