Den bästa foundationen 2024 – Test av foundation

[tabell]

Klicka här för att se foundation.

Bästa foundationen 2024

Att ha en foundation är ofta helt avgörande för att kunna komplettera den perfekta looken som man vill att sitt smink ska ha. Genom att använda en bra foundation gör man sig själv en stor tjänst då sminkningen dessutom blir enklare. Om du ofta sminkar dig och inte riktigt har insett vikten av en foundation bör du definitivt testa en.

Mot all förmodan så är det inte så enkelt att köpa en bra foundation på nätet. Eftersom det finns så många olika modeller i olika prisklasser kan det bli svårt att veta vilken foundation som faktiskt är bäst. För att göra saken ännu svårare så tenderar onlineaffärer förstås att undvika att nämna de negativa aspekterna med sina produkter vilket kan leda till att när du väl får hem foundationen så är den kanske inte alls som du förväntat dig.

Något av tråkigaste som finns när man handlar på nätet är när man lägger pengar på någonting för att sedan inse att produkten är långt under ens förväntningar. Om man inte är så insatt kan det därför bli riktigt svårt att köpa den bästa foundationen. Det är just därför som vi här på skönhetsmagasinet.se har skapat en tabell med de bästa foundation som finns att tillgå. För att garantera att vi endast presenterar högkvalitativa produkter som lever upp till våra läsares förväntningar har vi gjort grundlig forskning om alla foundation som du hittar i tabellen.

Genom att noggrant läsa igenom otaliga mängder kundrecensioner hos fler än 20 olika onlineaffärer, svenska som utländska, har vi kunnat ta fram den bästa foundation inom varje ovanstående kategori. Att läsa oberoende kundrecensioner ger oftast den klaraste och mest övergripande bilden över hur bra en produkt faktiskt är, det är trots allt köpare som själva vet bäst om hur bra produkter faktiskt är i verkligheten.

Köpguide för bäst i test foundation 2024

Som vi nämnde ovan så är det trots allt inte så enkelt att köpa den bästa foundationen på nätet. När du letar efter den bästa foundationen finns det en del viktiga faktorer som är värda att se över. Förutom dessa viktiga faktorer bör du förstås även utgå från dina egna personliga preferenser och behov. Ifall du är ute efter den bästa foundationen enligt vår forskning bör du kolla i tabellen ovan, men om du fortfarande är bestämd att hitta en foundation efter just dina behov så har vi skapat en köpguide just för dig. Här är vilka funktioner och faktorer som du bör se över innan du väljer den bästa foundationen för dig:

 • Hudton
 • Ytterligare information om hudton
 • Formula
 • Ytterligare information om formula
 • Underton
 • Ytterligare information om underton
 • Täckning
 • Testning
 • Nyans
 • Hudtyp
 • Ytterligare information om hudtyp
 • Rengöringsarbete
 • Skugga
 • Textur
 • Applicering
 • Ingredienser
 • Finish

Hudton

Det första steget i att välja en foundation är att förstå din hudton. Detta hjälper dig att välja en nyans av foundation som är bäst lämpad för dig. Börja med att ta reda på om du är kall eller varm tonad. För att ta reda på om du är sval eller varm tonad, tänk på vilka neutrala nyanser som smickrar dig bäst. Om din hud, ögon och ansikte ser bäst ut i ljusa vita och skarpa svarta nyanser, är du cool tonad. Om du ser bättre ut i elfenben, benvita, krämer och bruna/bruna nyanser är du varm.

Var uppmärksam på ditt hår och ögonfärg. De kan också hjälpa dig att bestämma vilka dina toner är. Ofta har människor som är coola blå, grå eller grön ögonfärg med blont, brunt eller svart hår. Varma människor har vanligtvis bruna, bärnstensfärgade eller hasselbruna ögon med jordgubbar, rött, brunt eller svart hår. Ett annat sätt att identifiera din färg är om du blir brun eller bränner dig när du är i solen. När du är ute i solen, blir din hud gyllenbrun, eller bränner den och blir rosa först? Om du solar, är du varm tonad. Om du är cool tonad med ljus hy, tenderar du att bränna dig.

Ytterligare information om hudton

Innan vi går in i priser och finish måste vi sätta rekordet rakt på din hud. Det är där allt börjar! Redan innan din hudtyp måste du känna till din hudton och underton. Det kan låta som en komplicerad och lång procedur, men det kommer bokstavligen att ta dig ett par sekunder att lista ut allt. Om din hudton är ganska tydlig kan din underton vara något som inte många ägnar alltför mycket uppmärksamhet åt. Som tur är kan vi dela in alla olika undertoner i tre makrokategorier: varm, sval och neutral. Varma undertoner inkluderar toner som går från persika och gult (för ljusare och medelstora hudtoner) till guld (för djupare). Om detta är din huds underton kan dina ådror se mer grönaktiga ut, eller guldsmycken kan se bättre ut på din hy; vad gäller kläder kan du se bättre ut i benvita färger och bruna nyanser.

Coola undertoner inkluderar rosa och blåaktiga toner. Om detta är din huds underton kan dina vener se mer blå eller till och med lila ut, och silversmycken kan se bättre ut på din hy; När det gäller kläder kan du föredra äkta vita nyanser eftersom de verkar smickra din hudton bättre. Venerna i neutrala undertoner ser färglösa ut eller matchar till och med färgen på din hud, eller så kanske du ser bra ut i antingen guld- eller silversmycken. En liknande tankegång kan tillämpas på kläder, vilket innebär att neutrala undertoner kan smickras av alla färger.

Formula

Detta är ett ganska personligt beslut. Folk-hy-folk tenderar att hålla fast vid en mer matt finish och vänder sig mot en puderfoundation eller pressat puder. De har redan så mycket glans och vill inte “belysa” sin hud. För glanskontroll är puderfoundation eller pressat puder ditt svar. Om du har blandhy älskar Kat att använda en krämfoundation. Grädde är trevligt eftersom du kan bygga täckning eller späda ut krämen med en fuktkräm för att tunna ut den och göra en färgad fuktighetskräm för de tredje dagarna. Min hud tenderar att vara torr på kinderna och lite fet på näsan och kindbenen. Detta gör att jag kan vara flexibel.

Om du har torr hud handlar det om återfuktning. Använd en färgad fuktkräm, kräm eller flytande foundation. Och kom ihåg att återfukta, återfukta, återfukta! Om du har mörka märken på huden från hyperpigmentering, akneärr, etc., leta efter heltäckande foundations för att täcka de oroliga fläckarna. Skir täckning är perfekt för att lägga till nyans, skapa en jämn yta och ge en solid bas för dina andra sminkprodukter. Om du har känslig eller acnebenägen hud, sök efter alternativen för mineralfoundation. Även om full täckning fungerar utmärkt på vintern, är mineralfoundations idealiska för sommaren!

Gå inte bara efter vad det står på flaskan – skönhetsspråket kan vara förvirrande. Välj i stället den formula som fungerar bäst för din hud. Om ditt ansikte vanligtvis är torrt, välj en flytande foundation eller stickfoundation eftersom den blir krämig och ger de mest återfuktande egenskaperna. Om din hud är fet, använd en puderfoundation som hjälper till att absorbera överflödig glans och lämnar en matt finish. Kombinerad hy verkar svår, men det gäller egentligen bara att vara försiktig var man applicerar foundationen. En puderformel är den enklaste eftersom du kan lägga den lätt över torra fläckar och tyngre på oljiga fläckar.

Ytterligare information om formula

Även om det kan vara frestande att satsa på branschens senaste grund, gör din research innan du köper. Skönhetsspråk kan vara förvirrande så tänk istället på den formel som fungerar bäst för din hud. Torkare eller mer mogna hudtyper bör dras mot foundations som ger lyster och lyster med fuktgivande egenskaper, medan de med fetare hy bör välja mattande eller långvariga formler. Koreanska märken som är bland varumärkena som ger krämig texturerad foundation. Du kan lära dig mer på dess officiella hemsida. Förlita dig dock inte helt på vad flaskan påstår utan fokusera istället på den formula som fungerar bäst för din hudtyp. Om du har torr hud bör du välja flytande eller stickfoundation eftersom de är krämiga och har återfuktande egenskaper. Om du har fet hy, välj då puderfoundation, eftersom den kommer att absorbera glansen och ge en matt finish.

De kommer också i kompaktform, och påminner om en touch-up eller inställningspuder; de ger vanligtvis en lätt till medelhög täckning. Oftare än inte, de passar bäst för fet eller combo-till-feta hudtyper. Mineral. Något som liknar en puderfoundation, denna formula kommer direkt från mineraler utvunna från jorden och är fri från oljor, talk och andra konserveringsmedel som potentiellt kan skada huden. Det är vanligtvis ett löst puder, och det är bättre lämpat för känsligare hudtyper.

Underton

Genom att kolla in venerna på handlederna. Om de är olivfärgade har du förmodligen varma undertoner. Om de är mer blå eller lila är dina undertoner coola. Om de är blågröna har du neutrala undertoner. Välj sedan en nyans av foundation som kompletterar dina undertoner. Varma toner ser fantastiska ut i gul- eller persikabaserade nyanser; coola toner fungerar bra med rosa-baserade färger; och neutrala toner matchar bäst med gula nyanser. Om du inte vill färga korrekt, kämpa inte mot hudens naturliga undertoner. Om du har en varm hy, gå med en nyans som har gula undertoner, och om din hy är på den svala sidan är en foundation med rosa undertoner det bästa alternativet. Men det finns också andra alternativ.

Nyansskillnader kan vara anmärkningsvärt subtila och ofta är den enda variationen mellan två färger att den ena har varma undertoner och den andra svala undertoner. Att veta vad du behöver gör det så mycket lättare att sålla igenom det oändliga utbudet av foundations. Är du osäker på var du ska börja? Prova ventestet – en person med en kall tonad kommer att ha en rosig nyans på huden, med blåaktiga ådror som du kan se genom undersidan av handleden eller halsen; medan en varmtonad person kommer att ha gula eller gyllene toner på huden och grönaktiga ådror. På samma sätt har en neutral-tonad person en blandning mellan de två. Många foundations är märkta som “neutrala”, “varma” eller “svala”, så när du väl har räknat ut din underton blir det mycket lättare att välja rätt färg.

Ytterligare information om underton

Foundation-nyanser med gula undertoner fungerar bäst för en varm hy. Om din hy är cool, kommer foundationnyanser med rosa undertoner att fungera bäst för dig. Om du är osäker på vad din huds underton är, finns det enkla steg för att veta varför. Ta först en vit t-shirt, vävnad eller ett tygstycke och håll den bredvid ditt ansikte. Om din hud ser rosa eller rosa ut i jämförelse är din hy cool. Om det ser gulaktigt ut har du en varm hy. Ett annat test är silver vs guld. Silver är mer smickrande på kalla hudtoner medan gult guld ser bättre ut på kalla hudtoner.

Innan du kan hitta din perfekta foundation-nyans måste du kolla undertonen på din hud. Vad är det? Tja, varje hudfärg har en urskiljbar underton, lättast att se via venfärgen på insidan av handleden. Om det ser blått eller lila ut är du cool. Om dina vener ser gröna ut har du en varmtonad hud. Och om du inte är säker? Du är förmodligen neutral. Du kanske också märker att din hud har en naturlig rosig eller gyllene nyans, rosig vilket betyder att din underton är sval och gyllene betyder att din underton är varm.

En blandning av de två betyder att du har en neutral underton. Med dessa två sätt att bestämma din underton kan du sedan leta efter den foundation som passar dig bäst. Enligt denna tumregel tenderar foundation för coola undertoner att se mer rosa ut i flaskan och varm undertonsfoundation ser gulare ut. Grunden för neutrala undertoner tenderar att falla i mitten av detta spektrum. Och det är allt oavsett den faktiska foundationnyansen, oavsett om den faller inom det ljusa, medium eller djupa hudfärgsintervallet. Hitta den nyans som passar dig bäst i butik.

Täckning

Älskar dina fräknar? Låt dem synas igenom med en lätt täckande foundation eller en färgad fuktkräm. Gå med medium täckning om du vill ha mer av en airbrushed look, och full täckning om du lider av rodnad eller akneärr eller om du vill ha en mer dramatisk look för kvällen. Vissa fundament kan byggas upp, vilket gör dem anpassningsbara för både dag- och nattbruk. Vi är nästan klara, jag lovar! Den här delen är också en annan viktig detalj du vill veta om en foundation: hur tung blir den? Hur mycket täckning ger det? Ren täckning. Som namnet antyder är denna typ av foundation den mest transparenta och den som innehåller minst mängd pigment. Det kommer inte att göra något för dina finnar, men det kan hjälpa till att minimera missfärgning.

lätt täckning. En liten bit starkare än en ren täckande, en lätt täckande foundation hjälper dig att dölja dina fläckar lite bättre, men det skulle vara bäst att behålla en concealer till senare. Tonade fuktkrämer och BB-krämer är till exempel ren till lätt täckande produkter. Medium täckning. Förmodligen ett av de mest populära vardagsvalen i människors liv, denna foundation ger den nödvändiga täckningen för att dölja fräknar, finnar och andra fläckar. Om du vill täcka tidigare misstag och livsbeslut, kommer detta att vara din bästa vän. En heltäckande foundation kan täcka över födelsemärken och hyperpigmentering som ingen har att göra, men kan också kännas väldigt tung mot huden.

Testning

När du provar en foundation i en butik, försök ta dig in i naturligt ljus – även om det är vid fönstret – eftersom gul, hård belysning kan ge en konstgjord effekt och vilseleda dig att köpa en mörkare nyans. Testa alltid på din käklinje, aldrig på din hand. Rätt färg ska försvinna in i din hud och när den appliceras över hela ansiktet ska den efterlikna en frisk, strålande hud samtidigt som den döljer brister. Det kanske låter självklart men din foundation ska uppenbarligen aldrig se ut som smink. Om du är osäker, prova att testa flera färger sida vid sida för att göra det ännu tydligare vilken som är den bästa matchningen för dig.

Nyans

Visst, det finns mycket utrymme för att prova foundations på din underarm, men huden på den här delen av din kropp är mycket mörkare än ditt ansikte. Man ska applicera potentiella nyanser på bröstet för att se om de är rätt. Detta behöver inte vara en exakt matchning, men kanske något ljusare eftersom färgen kommer att skifta under dagen. Foundation oxiderar med slitage och blir naturligt mörkare med blandningen av element och oljorna i ansiktet.

Hitta en plats mot mitten av ditt ansikte och blanda ut mot hårfästet så att du matchar sidorna av dina kinder och ner i mitten av halsen. Om din hals är ljusare än ditt ansikte och du inte vill att ditt ansikte ska vara lika blekt, välj en nyans ljusare än ditt ansikte så att det är jämförbart. Du kan alltid värma upp ansiktet med bronzer om din hy fortfarande ser ut ljus. På så sätt är det inte för lätt eller så mycket varmare än din hals.

Oftast brukar kvinnor prova foundationprover på underarmarna, men det är inte rätt kroppsdel ​​för att prova nyanserna eftersom det inte är samma färg som ditt ansikte. För att plocka upp rätt foundationnyans, testa på ditt ansikte och speciellt käklinjen för att kunna upptäcka skillnaden i färg mellan ditt ansikte och hals. Du kommer alltid att behöva ändra nyansen med årstidernas växling. Gå för mörkare och brons foundations på sommaren och ljusare på vintern.

Hudtyp

Matt eller daggigt? Det är frågan att ställa innan du swatchar foundation-nyanser. Och din hudtyp är en viktig faktor när det kommer till val av finish. Daggiga foundations tenderar att fungera bäst på normala till torra hudtyper. För mycket lyster på den här hudtypen ser ännu fetare ut och det är ingen bra känsla i ansiktet. Matta foundations är vanligtvis mer lämpade för kombinerade till feta hudtyper.

Detta är en av de viktigaste sakerna att tänka på. Din hudtyp är en av de viktigaste faktorerna att tänka på när du väljer finish. Eftersom fet och kombinerad hud tenderar att bli glänsande, är det bästa valet en matt finish. Å andra sidan, om din hud är normal till torr, gå till en daggfri finish för att få din hud att se levande och glödande ut. Foundation är i found you i ett gruppprojekt – det gör allt. Oavsett om du har torr hud, fet hud, åldrande hud eller aknebenägen hud, finns det en foundation som kommer att åtgärda dina problem pronto. Acne complaints hud: En heltäckande foundation döljer fläckar matt yta kommer att medan du skyddar någon uppmärksamhet dras till utslagen du vill täcka.

Åldrande hud: Undvik full täckning eftersom de kan byggas upp i fina linjer och rynkor – vilket drar uppmärksamheten till dem. Välj lätta ytbehandlingar för att dölja fläckar utan att framhäva åldersteck. Torr hud: Låt dig inte frestas av kraftig täckning eftersom den bara flagar bort. En fuktgivande, lätt foundation är din bästa insats. Om din hud är supertorr kan en färgad fuktkram, BB eller CC-kram vara bättre för dig. Fet hud: Välj en medium eller full tackning och en mattande finish för att motorka glans. Ännu bättre, du kan välja en oljefri foundation.

Ytterligare information om hudtyp

Nu när du har reda ut din hudton och underton är det dags att ta reda på vad som är din hudtyp. Det kan verka irrelevant, men det är faktiskt ytterligare ett viktigt steg för att välja den perfekta foundationen! Du kan hitta en djupgående guide för att hitta din hudtyp här, men jag ger dig en snabb genomgång av var och en direkt. Oljig. Att ha en fet hudtyp innebär att din hy vanligtvis ser glänsande ut och dina porer kan vara tydligare; det tenderar att vara glatt vid beröring och kan också vara aknebenäget

Torr. Huden uppvisar torra fläckar ovanpå den, och kan sluta bli fläckig; det kan ha ett tråkigt och lyckligt utseende och kan också kännas kliande. Kombination. Denna hudtyp kan luta åt båda hållen, torr eller fet. Kombination till fet hud ger en fet T-zon (panna och näsa) och en torr till normal resten av ansiktet; combo to dry, å andra sidan, ger en normal till fet T-zon och torr resten av ansiktet. Vanligt. Denna hudtyp uppvisar inga tillstånd eller bekymmer och ser behagligt daggiga och glänsande ut utan att vara fet. Känslig/acnebenägen. Denna hudtyp kan, som namnet antyder, sluta med att bryta ut när du introducerar en ny hudvårds-/sminkprodukt, och är vanligtvis utsatt för akne och olika fläckar. Det är vanligtvis en combo-till-fet hudtyp.

Rengöringsborste

Innan du applicerar Foundation på ditt oljiga ansikte bör du först rengöra ansiktet ordentligt. Ansiktet bör rengöras ordentligt innan foundation appliceras för att få önskad vila. Du kan använda en rengöringsborste för att rengöra ditt oljiga ansikte och tvätta ansiktet ordentligt först innan du applicerar foundationen. Du kan köpa rengöringsborsten på ett närliggande apotek eller online. En rengöringsborste är också en bra borste för att rengöra ditt oljiga ansikte.

Skugga

Så du har funderat på hur kan jag hitta min foundation-nyans? Det finns inget bättre sätt att upptäcka om du har hittat foundationnyansen för dig än att bara prova den. Men visste du att det finns ett rätt sätt att testa foundationfärger? Ta våra tips i butik nästa gång du är på jakt efter din perfekta nyans. Numero uno är att prova din kortlista med nyanser endast när ljuset är rätt. Leta efter solen på topp, eftersom middagsljuset hjälper dig att se din sminkade hud till fullo.

Du kanske till och med vill kolla den i olika ljus, kolla den i olika speglar, från din fickspegel till de i butiken, och ta en selfie – alla dessa olika sätt att kontrollera din hud hjälper till att se till att du har hittat rätt. . Och glöm att testa på armen, handen eller någon annanstans – ta prov på din käklinje, eftersom det här är det knepiga området där du kommer att se hur bra en matchning du har hittat. Låt den sitta på huden en sekund innan du smyger en titt för att se hur den anpassar sig till din hud.

Den första steget för att hitta din perfecta foundation är att hitta rätt nyans. Annars kommer du att vara farligt nära att se ut som en wotsit. För att hitta rätt nyans måste du titta på din huds underton. Din underton låser upp hemligheten till varför vissa foundations can se ut som din typ på papper, men factually ser löjliga ut i verkligheten. Observera att detta är superenkelt satt att ta reda på dina undertoner med hjälp v venerna på armarna: Coola undertoner: Om de ser blåa eller lila ut har du formmodligen coola undertoner. Välj foundation med rosa undertoner för att complimentera dig.

Varma undertoner: Om de verkar gröna har du formmodligen varma undertoner. Satsa på foundation med gula undertoner. Neutrala undertoner: Om de är blågröna har du formmodligen neutrala undertoner. Satsa på foundations med lätt gyllene eller persika undertoner.

Textur

Ibland är vad din hud behöver eller vad din hud tycker om att känna på den beror på personliga preferenser så mycket som hudtyp eller oro. Du kanske tycker att du lutar mer åt puder eftersom ditt ansikte är benäget att glänsa, eller så kanske du gillar hur flytande foundation känns på huden. På samma sätt kommer vad du gör en viss dag att påverka vilken produkt du plockar upp vid sminkbordet eller badrumsspegeln. Du kanske är på väg att ge dig ut på ett stort äventyr och behöver mer långvarig, fylligare täckning. Eller så kanske du bara är på väg att dyka upp och vill ha lite touch-up innan du går. För alla tillfällen och behov, oavsett dina planer, oavsett om du tar över världen eller tar hand om ett konferenssamtal, utforska fördelarna med våra olika foundationtexturer.

Applicering

Nu vet du allt om foundation, du måste veta hur du applicator den. De mest populära metoderna är. Använda en svamp: En blandningsvamp ger dig och airbrushed finish. Blöt svampen, krama ur överflöglich vatten och dutta i foundation. Knacka sedan släpper över hela huden, vrid låter för att blanda. Att använda en borst: OG-sättet att applicera felfri foundation. Svep från mitten av ansiktet utåt för att undvika rands. Se till att hålla dina borstar rena! Använda handserna: Om du är på språng kan du applicera din foundation med fingrarna. Arbeta från mitten och blanda ut för att undvika rands. Om du har fet eller acne hud är det bäst att undvika denna metod.

Även om det finns tusentals videor om hur man lägger på foundation på rätt sätt, är tumregeln att bara applicera där det verkligen är nödvändigt och att applicera det bit för bit eftersom att du slår på allt omedelbart kommer att resultera i en kakad look. Men om du applicerar ett helt ansikte av foundation är det bäst att blanda hela vägen ner till halsen, så börja applicera din foundation från mitten av ansiktet och arbeta dig sakta utåt, blanda ut den allt eftersom med fingrarna. Om du använder en skönhetsmixer eller en våt/torr svamp, pricka flytande foundation över hela ansiktet och gå över den med svampen, blanda dig långsamt utåt. Förhasta inte processen eftersom du måste se till att produkten är jämnt fördelad för att undvika en kakig look.

Om du undrar hur man applicerar flytande foundation med en foundationborste, liknar processen faktiskt att applicera din foundation med en svamp. Ta bara lite av din produkt på din borstspets och blanda bort i polerande rörelser. Foundationborstar är mycket mångsidiga verktyg, som enkelt hanterar puder, flytande och krämfoundations. För att applicera puderfoundation med en foundationborste, svep helt enkelt din borste mot pudret tills du får tillräckligt med produkt, knacka försiktigt på den för att få bort överflödigt pudret och borsta bort lätt i ansiktet. Om ditt kompakta puder kommer med en svamp eller puffapplikator, knacka försiktigt på ansiktet för en lätt applicering.

Ingredienser

När det gäller att välja rätt kosmetiska produkter måste du läsa ingredienserna som nämns på produkten. Om du har aknebenägen hy bör du köpa en foundation som innehåller salicylsyra. Dessutom, om du lider av torr hud, bör du leta efter en foundation som kommer med serum. Att förstå ingredienserna i foundationen hjälper dig att välja den produkt som är rätt för din hud.

Finish

Nu när du har fått reda på din hud är det äntligen dags att välja en foundation. Du har tonen redo, men hur är det med finishen? Daggig finish. Om du köper en daggfri foundation måste du få en fin glöd ur den. Denna typ av produkt ger vanligtvis en hel del fukt till hyn, vilket gör den bättre lämpad för torra och tråkiga skyntyper.

Om du väljer en satinfoundation kommer du att få en produkt som ligger mitt emellan en daggig och matt finish. Den är inte platt eller för glänsande, och den passar bra med i stort sett alla hudtyper. Matt yta. Att välja en matt foundation innebär att välja en produkt som torkar helt ogenomskinlig och som inte ger någon glans eller lyster till hyn. Denna typ av foundation är bättre lämpad för fet eller combo-till-feta hudtyper. Det finns faktiskt några “mellan” alternativ, som “demi-matt” och sådant, varför jag föreslår att du alltid kollar in all information innan du väljer en produkt!

Lista över de bästa foundation 2024

 • Bäst i test:
 • Populärast:
 • Premiumval:
 • Billigast:

Typer av foundation

Flytande foundation

Flytande foundation är perfekt för att erbjuda en lättblandad konsistens och smidigt utseende – vilket gör flytande foundation till ett av våra mest populära alternativ. Det finns formler som passar alla behov och hudtyper, som oljefri, vattentät och 24-timmars. Du kan bygga upp en bättre täckning genom att applicera flera lager flytande foundation. En himmelskt återfuktande formula som hjälper ditt ansikte att kännas omedelbart fräscht med upp till 24-timmars återfuktning. Denna kommer du att kunna hitta en som passar dig. Dess lätta till medelhög täckning har en halvmatt finish som är lånad från naturen, vilket hjälper huden att få en naken lyster. Applicera med fingrarna eller, ännu hellre, applicera den med ett måste-ha makeup-kit och bästa vän till foundation som har två olika borstlängder för att bättre applicera och blanda formulan.

Kräm foundation

Cream foundation är ett bra alternativ när du är på språng och är idealisk för touch-ups under dagen. Med antingen kompakt eller i stickform kan krämfoundation hjälpa till att uppnå en matt finish, som fungerar perfekt för fet hud.

Puder foundation

I jämförelse med andra typer av foundation makeup har pressad puderfoundation utmärkta oljeabsorberande egenskaper. När puderfoundation appliceras på rätt sätt hjälper den till att minska glansen under dagen och jämnar ut hudtonen smidigt, kreativt effektiv men ändå täcker den knappt.

Foundation för fet hud

Denna veganska formulering känns lätt och bekväm på huden, låter den andas när du bär den, för att inte tala om att den hjälper till att minimera överflödig olja och kontrollera glansen hela dagen för att starta upp. Det är lite av en räddare för glänsbenägen hud. Den är både vatten- och svettavvisande och hjälper till att ge bra täckning utan en överdriven maskeffekt. Istället ser det naturligt ut och hjälper till att förbättra utseendet och strukturen på huden, samtidigt som det förringar utseendet på både porer och fläckar. Din hy kommer att se slät och mer matt ut.

Foundation för känslig hud

Även om det inte är tekniskt en hudtyp, utan ett hudproblem, kunde vi inte låta bli att berätta idealiska foundation för känslig hud. Ganska viktigt när du tänker på att den myser upp till hela din mugg hela dagen. Det hjälper dig att uppnå en jämn, satinfinish och en hälsosam lyster med medium, jämn täckning som ser helt naturlig ut. Faktum är att denna favoritfoundation hjälper dig att se fräsch ut – den smälter lätt och låter huden andas, dess färg förblir sann när du bär den på vad som snart kommer att kallas din bra huddag. Det är varje dag som du tillämpar detta alltså.

Foundation för kombinationshud

Om vi ​​ska vara exakta, tekniskt sett är detta en skönhetsbalsam , vilket betyder att det är den lättare kusinen till foundation, men det är ibland precis vad du behöver för blandhy. Detta tonade skönhetsbalsam är superlätt att blanda och kan bäras under en mer täckande foundation om du vill. Den känns icke-oljig och lätt på huden och sitter inte i vecken i ditt fina ansikte när du applicerar den, utan hjälper dig istället att ge dig en slät, felfri finish med byggbar täckning. Åh, och nämnde vi att det inte blockerar porerna? Faktum är att porerna ser suddiga ut och huden känns återfuktad och fyllig hela dagen med en lysande look.

Pulver foundation

En speciell favorit bland feta hudtyper och de i varmare klimat som kan vara mer benägna att bli glansiga, puder är en fantastisk foundation som stand-in eller tillägg för att perfekta en matt finish. Denna kan vara en mångsysslare som hjälper dig att skapa en jämn look när den används antingen torr, på bar hud eller ovanpå flytande foundation, eller våt – gör helt enkelt blöt och applicera på huden för mer täckning. Formulering kan ge lätt till hög täckning, beroende på hur du använder den, men oavsett så blir den inte kakig. Ditt ansikte kommer att kännas bekvämt tack vare detta andningsbara puder, vilket hjälper din hy att se mer slät och frisk ut.

Undertonstyper

Cool underton

Som en “äkta kunglig” är dina ådror lila eller blå. Du äter solkräm på sommaren – eftersom din hud lätt bränner sig. Din hud blir inte riktigt brun – det är därför du älskar en klick bronzer på dina kinder. Dina ögon är blå, grå eller gröna ögon. Ditt hår är blont, brunt eller svart hår. Om de ger resonans, är det troligt att du har en cool underton, vilket är avgörande för att veta hur man hittar rätt grundnyans. Med mindre melanin i huden har din hud ett mjukt, ibland persika- eller porslinsutseende. Som en cool underton kommer neutrala, ljusa toner att framhäva den strålande, naturliga skönheten. Undvik alltför gula eller mörka nyanser som ger en udda, orange nyans till din vackra hy.

Varm underton

Låter detta som du: Dina ådror är gröna eller till och med lite gula. Din hud bränns inte lätt. Även om du är i solen en kort stund blir du snabbt brun. Du har bärnstensfärgade, bruna eller nötbruna ögon. Ditt hår är jordgubbsblont, kastanjebrunt eller svart hår. Om de ger resonans, är det troligt att du har en varm underton. Det betyder att när du tar reda på hur du väljer rätt foundationnyans har du högre nivåer av melanin i din hud som ger den den där benägna att bli brun. Som en varm underton kommer du att se fantastisk ut i espressoliknande nyanser (tänk ljuvlig caffe latte eller cappuccino) och nyanser med gul eller guld botten, som ger dig en solig bas. Undvik mörka kopparnyanser, som kommer att se ganska orange ut.

Neutral underton

Kanske ingen av beskrivningarna ovan stämmer in på dig. Du brunnar inte särskilt snabbt – men din hud bränner inte nästan heller. Dessutom gjorde du ventestet och fann att dina vener var en mellanton. Det betyder helt enkelt att du är neutral. Faktum är att med färre underliggande färger att matcha, har neutrala undertoner lättast att hitta den perfekta grunden.

Vanliga frågor om foundation

Vilken formel är rätt för mig?

Om du är torr, välj en flytande, stift eller återfuktande puderfoundation. Vätskor och stickor har båda en krämig (fuktgivande) konsistens, och återfuktande puder blandas med ingredienser som tillför fukt till huden och erbjuder mer täckning än vanliga pressade puder; Leta efter ledtrådar som “kompakt makeup” eller “foundation” på produktförpackningen. Om din hud är fet, använd oljefri flytande eller puderfoundation. De innehåller pulver som absorberar olja, vilket ger dig en matt, slät finish. Mineralmakeup fungerar ofta bra på fet hud eftersom de torra partiklarna absorberar fukt.

Om du har blandhy, applicera strategiskt en puderfoundation, vilket gör att du kan fördela mer av den oljeabsorberande makeupen där du behöver den och mindre där du inte har det, utan att lämna synliga linjer (som en flytande eller stickfoundation skulle göra). Om du är nybörjare, prova en puderfoundation som är rätt för din hudtyp. Det är lättast att applicera, och det försvinner lättare in i huden än flytande formler. Näst enklast är en krämfoundation i en kompakt (som är bra för torr hy). Den smälter in i huden som en vätska, men eftersom den är fast och appliceras med en svamp är den lätt att kontrollera.

Hur ska jag göra om jag är förvirrad av smink?

Vad är aktern för “finish”, och hur kommer jag på vilken jag vill ha? Lösning: En finish är den typ av glans (eller brist på det) en foundation lämnar på din hud. Det finns tre typer: halvmatt, matt och luminiserande. De flesta foundations är halvmatta, och de fungerar på nästan alla. Det ser mest naturligt ut. Om det inte står på förpackningen att det är matt eller lysande, anta att det är halvmatt. Matta foundations absorberar olja och lämnar din hud med en jämn, pudrig finish. Leta efter “porlös” och “glansfri” på etiketten. Om du har torr eller mogen hud, välj en matt formula berikad med fuktkrämer. Om din hud saknar lyster (oavsett om den är torr, mogen eller gul), överväg en foundation med en lysande finish. Infunderad med finmalda ljusreflekterande partiklar (som glimmer och krossade pärlor), sprider den utseendet av fina linjer och rynkor.

>>> Är du intresserad av eyeliners? Klicka här.

Vad ska jag göra åt att min foundation ser falsk ut?

Stiftelsen kommer att kosta mer än på ett apotek, men den initiala investeringen är värt det. Du kan använda ditt köp som en guide för att köpa en billigare foundation i framtiden. En professionell mixer handblandar flera pigment för att skapa din skräddarsydda foundation på 20 minuter. Formeln sparas i företagets databas. För färgade kvinnor är många foundations olämpliga och lämnar ofta en askig finish.

Hur ska jag göra med min foundation som fortfarande ser fläckig ut?

Ta först bort döda hudceller en eller två gånger i veckan så att sminket går jämnt. För det andra, använd en fuktkräm med SPF – även om din foundation har en. För att få tillräckligt solskydd måste du använda för mycket av sminket. För det tredje, sätt på en primer. En lätt gel eller lotion, primer gör att foundationen sitter jämnare och håller längre genom att skapa en slät bas för pigmentet att fästa på. Massera in en mängd i ärtstorlek på ditt ansikte. Låt det absorberas innan du applicerar foundation.

Om du använder concealer, applicera den efter primern men innan foundation. För att dölja mörka ringar eller hyperpigmentering, pricka lite concealer på dessa områden och blanda sedan. Ta ett steg tillbaka och titta: Hur mycket foundation behöver du egentligen nu? Du kommer förmodligen att upptäcka att du behöver mindre än du trodde att du gjorde.

Hur applicerar jag foundation?

Använd fingrarna för att applicera flytande och krämfoundations, eftersom värmen som genereras hjälper till att värma upp pigmentet, vilket gör det lätt att blanda. Använd en svamp om du vill ha en ren look; det absorberar mycket av grunden och tar ner dess intensitet. Men eftersom du kommer att gå igenom din foundation mycket snabbare, applicera med en svamp endast på dagar du vill ha minimal täckning. Tryck lätt in den i huden i en blottande rörelse. Om du sveper svampen över ansiktet kommer det att skapa ränder. Om du vill ha en dewier look, fukta svampen med vatten innan du doppar den i foundationen.

Använd en borste för att avsätta pigmentet så jämnt som möjligt. För flytande foundation, välj en avsmalnande syntetisk borste med en spets som är ungefär en och en cm lång. Den avsmalnande spetsen låter dig komma in i områdena runt näsan och under ögonen, och de syntetiska borsten absorberar inte för mycket produkt. Knacka in änden av borsten i foundationen och “måla” den över pannan, ner för näsan, över kindbenen och på hakan. Blanda in pigmentet i huden i svepande rörelser tills det är osynligt. För puderfoundations, använd en tjock, fluffig borste – den ger en mjuk, sömlös finish. Välj en gjord av naturliga borst; de är porösa, så de greppar pulvret och förhindrar att du lägger för mycket. I en cirkulär, polerande rörelse, virvla borsten mot ditt ansikte, med början från mitten.

Ta först bort de oljiga fläckarna innan du applicerar foundation eftersom det hjälper till att använda den smidigare. Du kan använda detta genom att svälla de oljiga fläckarna i ansiktet. Välj den primer som är lämplig för fet hud. Du kan använda fingrarna eller sminkborsten innan du applicerar foundationen. Du kan använda dina rena fingrar eller dutta den med en borste medan du applicerar foundationen.

Hur hittar jag den bästa foundation online?

Är din T-zon ett oljeutsläpp vid middagstid? Ja, då vill du välja en mattande foundation som håller länge och undvika oljebaserade (leta efter “Aqua” i de första ingredienserna för att se till att den är vattenbaserad). Hud benägen att få torra, flagnande fläckar? Sträv efter en återfuktande och självlysande formel – många kommer också att innehålla tillsatta antioxidanter och näringsämnen för att förbättra fuktnivåerna. Och om din hud är fläckbenägen? Välj lätta, mineralbaserade formler som är snälla mot huden.

Att identifiera om din hud är kall, neutral eller varmtonad är nyckeln till att göra den perfekta färgmatchningen. Hud med blå ådror och en rosa-rosa nyans sitter på den svala sidan av spektrat, medan hud med en gul/gyllene ton och grönaktiga ådror är varm, och de som anser sig sitta mellan de två skulle ha en neutral ton. Vissa föredrar en lätt, knappt täckande täckning som subtilt förstärker och låter naturlig hud synas igenom. Men om du lider av rodnad, fläckar, ärr eller pigmentering, kommer du att vilja välja en heltäckande foundation som kommer att maskera brister och skapa en helt jämn hy. Alternativt kan du välja medium täckning, som du kan välja att ta bort eller bygga upp för en mängd olika ytbehandlingar.

Uteslut inte att blanda ihop det – bokstavligen. Speciellt som (om du garvar) kommer en nyans inte att passa dig hela året. Oavsett om du blandar två foundationnyanser, späder pigmentet med en fuktkräm, förstärker det med concealer eller använder en primer för att lägga till lyster, kom ihåg att du inte är begränsad till ett alternativ. Fastnat mellan två nyanser? Gå alltid för den lättare – vid behov kan du fördjupa finishen med en dammning av bronzer. Det är mycket lättare att göra detta än att ljusa upp en nyans som är för mörk, eftersom det vanligtvis innebär att den tappar pigment och täckning.

Hur tar jag reda på min hudton?

Hur skulle du beskriva dig själv för någon annan? Eller hur skulle någon annan beskriva dig? Det är i huvudsak hur du identifierar din hudton, d.v.s. ljushy, brun- eller mediumhy, eller mörkhy. Fair: Detta täcker det lättaste intervallet av hudtoner. Ljusfärgade individer skulle beskrivas som att de har ljus, porslin eller blek hud. Medium: Individer med en medium hudton fångas i mitten av ljus och djup ton, lutande mot beige, solbränna, honung och andra däremellan nyanser. Djup: Detta är det djupaste färgintervallet i huden, vilket ger dig en mörk hy. De flesta morena faller under medium och djupa hudtoner. Du kan ta reda på vilken typ av hudton du har på följande sätt:

Kontrollera din käklinje

Din käklinje är den del av ditt ansikte som påverkas minst av hudfärgsförändringar. För att exakt se vilken hudton du använder med det här testet, tvätta ansiktet först och se hur din hud med bar ansikte mår i naturligt ljus. På så sätt kan du se om din hud är ljus, medium eller djup.

Be andra personer att beskriva dig utifrån utseende

Kommer du ihåg hur Bella Swan beskrev Edward Cullen i Twilight? “Din hud är blekvit och iskall.” Man kan säga att denna ikoniska linje är en snabb lektion om att identifiera hudton Folk brukar referera till ens hudfärg när de beskriver hur de ser ut. Man kan säga att han/hon är ljushy, är brunfärgad eller har chokladliknande hud. Se detta som att få en andra åsikt för att bekräfta färgen på din hud.

Hur tar jag reda på min underton?

Ventestet

Ett enkelt och talande sätt att kontrollera din underton är genom att bara titta på dina ådror. Om de är lila eller blåaktiga har du en cool underton. För dem med grön eller olivfärg anses du vara varm. För blågröna ådror eller en blandning av båda är du neutral. Du kan också göra detta test genom att kontrollera venerna runt ansiktet och halsen.

Soltestet

Soltestet är ett snabbt och enkelt sätt att se vad din underton är. När du är ute och går, och du märker att du lätt bränner dig, har du en cool underton. Får du en snabb solbränna har du en varm underton. Men om du blir brun utan att bli solbränd, är chansen stor att du har en neutral underton. Om du inte ser så stor skillnad eller om du verkar luta dig mot den gråaktiga sidan är du neutral.

Smycketestet

En annan bra indikator på din underton är smycken. Ta ett silver- och guldsmycke, bär det ena och det andra och observera. Vilken passar dig bäst? Om guldsmycken får dig att se glödande ut är du varmtonad. Å andra sidan är du cool-tonad om silver passar dig bäst. Om båda ser fladdrande på dig är du neutralt tonad.

Den vita skjortan eller papperstestet

Byt till vita kläder eller ta en bit tomt vitt papper. I starkt, naturligt ljus, observera hur din hud ser ut med en vit skjorta eller håll det vita papperet uppe i ansiktet och se hur din hud mår. Om du ser att din hud ser mer ut på den rosa eller rosa sidan är du cool. Om ditt ansikte är mer åt den gula sidan är du varmtonad.

Hur väljer jag en foundation för min hudtyp?

Använd oljefria foundations för hud som är benägen att få finnar. En foundation som är tjock eller har mycket fuktighetskräm kan göra din feta hud fetare. Håll dig borta från tunga pannkaksfoundations som kan täppa till porerna. Välj istället en foundation som är lätt och som inte orsakar finnar. Leta efter en foundation med salicylsyra som linje av foundations för aknebenägen hud; dessa formler kan faktiskt minska eller till och med förhindra utbrott.

Undvik foundations som kan irritera känslig hud. Om din hud reagerar på vissa rengöringsmedel eller fuktkrämer kan du hitta samma problem med vissa foundations. Många kosmetikaföretag har en rad hypoallergena eller icke-komedogena och doftfria foundations designade för känslig hud. Förhindra och minska tecken på åldrande för mogen hud. Du vill förmodligen hålla dig borta från puderbaserade foundations och tunga matta foundations. Dessa kan lägga sig i linjer i ditt ansikte och få dig att se äldre ut. Prova lätta flytande foundations med måttlig täckning. Leta också efter foundations som kan skydda din hud från ytterligare åldrande samt förbättra din huds utseende nu.

Välj en foundation med SPF. Medan foundations som har en SPF-klassning är allt vanligare, har många foundations inget solskydd alls, så se till att kolla. Sminklinjer för känslig hud har ofta bra solskydd, så de kan vara ett bra ställe att hitta den foundation du behöver. Leta efter en foundation med en SPF på minst 15. Använd också ett bra solskyddsmedel för att få det fulla skydd som din hud behöver. Använd en fuktgivande foundation för torr hud. Flytande foundations är förmodligen det bästa valet för dig. Vissa mineralbaserade puderfoundations kan också ge din hud näring, men vanligtvis är puderfoundations inte det bästa valet för torr hud.

Hur kompletterar jag min hy och färg?

Ta reda på din huds underton. Underton är inte detsamma som hudfärg eller ton; din hudton kan ändras, men din underton gör det inte. Undertoner kan vara svala, varma eller neutrala. Förutom pigment eller färg har foundations en sval, varm eller neutral ton också. För att din makeup ska smälta sömlöst med din färg, måste den fungera med din specifika underton. Om du har en rosa eller rosa hy, eller en gul eller gyllene nyans, är din underton varm. Blå eller lila nyanser, såväl som oliv eller grönaktiga nyanser, betyder att du har en sval underton. Om du inte ser en bestämd nyans åt det ena eller andra hållet, så har du förmodligen en neutral underton.

Kontrollera venerna i handleden eller fotleden för ledtrådar om din underton. Vener som ser lila blåaktiga ut indikerar en sval underton. Vener med en svag grön färg antyder en varm underton. Titta på din garderob och tillbehör. Du gör förmodligen redan val i kläder eller smycken som passar din underton, så tänk på de färger som passar dig bäst för att ta reda på om du har en varm, sval eller neutral underton.

Om du vanligtvis föredrar silvertonade smycken, är din underton troligen varm. Guldfärgade smycken fungerar bäst med coola undertoner, så om du drar dig mot guld har du förmodligen en cool underton. Om du kan bära antingen guld- eller silvertonade smycken har du en neutral underton. Ser du bäst ut i varma färger som rött, gult eller orange? Då är din underton förmodligen cool. Varma undertoner ser bäst ut i svala färger som blått, grönt och lila. Matcha nyansen av foundation till din underton. Foundations finns huvudsakligen i tre olika nyanser: ljus, medium och mörk. För varje nyansintervall finns det också en rad undertoner: sval, varm och neutral.

Bör jag testa olika grunder?

Testa flera foundationnyanser innan du köper. Foundations kan se väldigt olika ut i flaskan till skillnad från på din hud. Sminkdiskar på de flesta varuhus låter dig prova olika foundations, så en resa till en kosmetikadisk är värt din tid och ansträngning om du vill undvika att göra ett misstag om den bästa nyansen för din hud. Ett varuhus kommer att ha flera linjer av kosmetika, vilket gör det lättare för dig att välja rätt foundation för din hudtyp och dina makeupbehov. Vanligtvis är de som arbetar vid sminkdiskar mycket kunniga om en mängd olika kosmetiska linjer, och de kan hjälpa dig att begränsa dina bästa alternativ. Även om du inte vill betala varuhuspriser kan du hitta en bra matchning för din hud där och sedan hitta ett billigare märke som är nära eller till och med identiskt.

Boka tid med en makeupartist

Vissa typer av foundation behöver speciella appliceringsverktyg eller tekniker för optimal täckning och slitage, eller kan ta mer tid och underhåll än du skulle vilja. En makeupartist kan ge dig råd och tips om den bästa grunden för dina behov. Berätta för makeupartisten om eventuella hudallergier eller känsligheter. Ta med dig några tidningsannonser eller bilder för att visa dem vilken typ av utseende du vill uppnå. Fråga makeupartisten om några speciella penslar eller applikatorer som du behöver använda med en foundation. Be om några tips eller tricks för att applicera foundation. Diskutera din morgon- och kvällsrutin och hur mycket tid du vanligtvis lägger på att applicera och ta bort smink.

Prova olika nyanser på egen hand

Har du bara tid för en snabb shoppingrunda kan du själv prova foundations från olika kosmetikadiskar. Det finns olika alternativ, och olika åsikter, om var du ska prova foundationnyanser. Medan det mest uppenbara valet är din kind eller käklinje, om du redan använder smink kan du behöva testa foundationen någon annanstans på din kropp. Om du har undvikit överexponering för sol är din bröstkorg ett bra alternativ för att välja den bästa nyansen av foundation. Käklinjen är förmodligen ett av de vanligaste områdena för att testa foundationfärger.

Detta är ett särskilt bra sätt att se till att din foundation matchar huden på halsen. Huden på armen eller händerna är inte ett bra ställe för att testa foundationfärger. Huden i ditt ansikte är mycket annorlunda i struktur än den på din arm eller hand, och förmodligen mycket annorlunda i färg också. Prova några färger på en gång. Applicera ett par färger på käklinjen på din vänstra ruta och ett par till på den högra sidan av kinden. Att titta på flera nyanser samtidigt hjälper dig att jämföra olika produkters utseende och känsla.

Se hur du ser ut i naturligt ljus

Lysrören i de flesta varuhus kan förändra hur foundationfärgerna ser ut på din hud. När du har hittat en färg som verkar matcha din hud, applicera en större mängd i ansiktet. Gå ut med en spegel och kontrollera din reflektion i naturligt ljus för att se till att det fortfarande ser rätt ut för dig. Om du kommer hem och din foundation inte matchar din hud, ta tillbaka den för återbetalning. Om du köper en foundation som har fel färg kan du ta tillbaka den till butiken och lämna tillbaka den så länge du har ett kvitto.

Hur får jag det utseende jag vill ha?

Ha en tydlig uppfattning om utseendet du vill ha. Foundation kan göra eller bryta en look, så du vill välja en som passar din stil och dina behov. Du kan använda foundation för att få allt från en nästan naken hudlook till en perfekt slät matt finish. För en självlysande glöd, välj en lätt vattenbaserad flytande foundation. Applicera sparsamt på huden. Avsluta looken med ett pressat puder som har lite gnistra. Du kan också skippa pudret och istället prova att spritsa ditt färdiga ansikte med mineralvatten för en extra lyster.

Ett daggvått ansikte ser friskt och fräscht ut. Se till att du väljer en foundation som har en fuktighetskräm i sig och som är oljebaserad snarare än vattenbaserad. Du kan få en matt finish från flera olika former av foundation: en matt vätska, en mousse, eller ett matt puder. Du vill se till att din hud är oljefri före och under applicering av foundationen, så börja med ett mycket rent ansikte och försök använda en primerbas. Använd en borste eller svamp för att applicera sminket så att du inte får olja från fingrarna i ansiktet.

Tänk på din miljö och dina planer

Till exempel, om dina planer inkluderar fysisk ansträngning eller fuktiga förhållanden, skulle en foundation som är vatten- eller svettbeständig men fortfarande andas vara lämplig. Om du deltar i ett formellt evenemang, kommer en stiftelse som har uthållighet men har glanskontroll att hjälpa dig att se bäst ut på fotografier. Om du ska till gymmet eller tennisbanan är en svettsäker foundation som inte är för tung och inte täpper till porerna, med en SPF på minst 20, ett bra val.

Om du väljer en grund för arbete eller skola, undvik att bli för kall i tonen. Lysrörsbelysningen i de flesta byggnader kan få dig att se blek ut, så att lägga till lite värme kan kompensera. För bal, formella evenemang eller bröllop, välj en foundation som inte bleknar och som håller din hud perfekt. En semi-matt till matt foundation är ett bra alternativ eftersom dessa foundations vanligtvis är långvariga och skär ner på glansen. Om du vanligtvis är inne och ute hela dagen, eller i naturligt ljus för det mesta, leta efter en ren foundation som inte får dig att se för “sminkad ut”. Vattenbaserade flytande foundations eller en färgad fuktkräm är bra val för dig.

Bär inte samma foundationfärg året runt

Du bör byta din foundation flera gånger om året för att matcha din färg och anpassa din look efter säsongen. Om du till exempel solar under sommaren bör du anpassa din foundation för att passa din nya hudton. Blanda färger för en perfekt matchning. Din hud är unik och du kanske inte hittar en nyans som fungerar. Försök att blanda färger eller toner för att skapa den perfekta nyansen för dig.

Späd en tung foundation med fuktkräm

Om du hittar en bra matchning men inte gillar hur den känns på din hud kan du förmodligen få den att kännas lättare bara genom att tillsätta några droppar fuktkräm. Experimentera med förhållandet mellan fuktighetskräm och foundation tills du får en bra balans mellan textur och täckning.

Välj en foundation gjord för din ålder

Din huds textur och hy förändras när du blir äldre, liksom de hudproblem du kanske vill ta itu med. Olika formuleringar och typer av foundation kan få dig att se bäst ut och ta hand om din hud när den åldras. För tonåringar och början av tjugotalet kan fet hud och finnar vara ett problem. Välj en vattenbaserad foundation eller en lätt mineralpuderfoundation. Använd rena penslar eller sminksvampar och tvätta händerna innan du applicerar foundationen.

Din hud kan börja visa tecken på åldrande i trettio- och fyrtioårsåldern, så välj en foundation som ger din hud näring och gör att den ser och känns ungdomlig också. En krämfoundation med en oljebaserad fuktkräm är ett bra val. är huden åldras, leta efter en foundation som inte bara döljer tecken på åldrande, utan också kan hjälpa till att reparera och återuppliva din hud Foundation för äldre hud ska vara lätt och återfuktande. Håll dig borta från puder som kan lägga sig i hudveck och få dig att se äldre ut.

Hur väljer jag en foundation som passar min hudton?

När du väljer foundation är det viktigaste att foundationen matchar din hudton. Du bör kontrollera tonen i den vid fullt dagsljus och inte i lagrat utrymme. Kom alltid ihåg en sak som inte testar foundationen på dina händer och armar eftersom hudtonen i ditt ansikte är helt annorlunda än de andra områdena på din kropp. För det andra måste du välja tre prover av foundation genom att välja den från de ljusare nyanserna till de mörka och kontrollera om den har försvunnit eller inte.

Du måste välja foundation som är matt eftersom den anses vara den perfekta för fet hud. Det är tillrådligt att inte använda den halvstrålande eller strålande matta eftersom ditt ansikte kommer att se för fett ut. Om du är på fest eller har en utekväll kan du välja pudermatt foundation eftersom den ger dig en vacker look och täcker ditt ansikte helt också. Du måste välja en idealisk foundation som inte har några oljebaserade produkter i sig annars; foundationen kommer inte att fungera ordentligt i din hud. Du kommer att se bäst ut med en icke-oljig matt foundation eftersom du kommer att se snyggare ut. Den matta foundationen ska hålla under en längre tid.

Vad gör foundation?

Foundation är ditt makeups stödsystem – en högre hand om du så vill. För de flesta manniskor är det första steget i deras dagliga rutin (efter återfuktning och priming, ofc). Det hjälper till att täcka brister, minimera porer och neutralisera hudtoner – lämnar dig med felfri hud. Vissa kommer till med extra egenskaper som SPF, för att hålla din hud frisk och glödande. Vad mer kan man önska sig?! Med oändliga nyanser, täckning och finish (vi skulle kunna fortsätta) finns the en reason for alla. Oavsett om du kampar mot finnar eller efter en perfekt hy, är det en sminkväska som är nödvändig.

Hur väljer jag smink för min färg?

Nu när du har en bättre uppfattning om vilken smink som kommer att se fantastisk ut i ditt ansikte, prova färger baserat på testet. Välj några prover att beställa (helst 2 – 3) från de smink som matchar din hudton, bestämt ovan. När provet av smink kommer, så här provar du det och ser till att det är rätt nyans. Strö lite pulver i locket på burken (ta bort etiketten på silen i förväg). Doppa håren på Kabuki-borsten i pudret med roterande rörelser och applicera det på käklinjen. Om färgen smälter in med din hudfärg har du en matchning.

Foundation ska vara så naturligt att det inte märks. (Det är därför det är så viktigt att hitta din underton.) Även om du vill bli mer solbränd eller “mer” av en viss nyans, kommer inte att placera den “drömfärgen” på att ge det önskade utseendet. Den grunden kommer dock att se falsk och för uppenbar ut. Istället inbjuder vi dig att omfamna den underbara nyans du är. Färgen på din hud är helt perfekt. Hur hittar man rätt foundationnyans? Se bara till smink som kommer att förbättra dess skönhet.

Behöver jag olika sminkningar för olika årstider?

Om du garvar särskilt lätt kan din hud ha en helt annan nyans från sommar till vinter. En metod är att prova några färger. En kanske passar bra på vintern – och en annan när solen kommer fram. Om du hamnar emellan kommer några sminkkunniga att blanda färgerna – dutta från båda krukorna för att få den “lagom” mellanfärgsnyansen. Tack och lov är mineralsminkfärger väldigt förlåtande eftersom pudret anpassar sig till din hud. Du kan antagligen använda en färg idag och en annan imorgon – båda kommer att anpassa sig till din hud så länge sminket har rätt underton!

Bör jag testa skuggan mot käklinjen?

Om du kan ta ett prov vid disken, kontrollera det inte bara på handleden. Hitta en plats med naturligt ljus och applicera foundation på käklinjen. Detta hjälper dig att upptäcka hur foundationen smälter mellan nacken och ansiktet. Foundationen ska smälta in sömlöst i din hud. Om du kan kontrollera flera nyanser sida vid sida för att ta reda på den bästa nyansen för dig. Att välja rätt nyans av foundation blir lättare när du har rätt kunskap. Ovan är några av de effektiva tipsen som hjälper dig att välja den perfekta nyansen av foundation för dig. Försök dessutom att köpa din foundation från butiker som har en liberal returpolicy. På så sätt, om du har fattat fel beslut när det gäller foundationen, kan du enkelt få den tillbaka och välja den som bäst passar din hudtyp.

Vilken foundation ska jag använda?

Foundations är inte enstaka produkter. Det som fungerar för din vän eller favoritkändis kanske inte fungerar för dig, så det är bäst att lära dig vad din hudtyp behöver och vad dina hudproblem är innan du gör ett köp. Flytande foundations är i allmänhet lättast att blanda och det är ett bra alternativ för dem med torr eller kombinerad hy eftersom den ger hög täckning utan att torka ut huden. Att applicera den med en våt eller torr svamp ger en mer naturlig finish medan applicering med en foundationborste ger fylligare och jämnare täckning. För en ungdomlig lyster och medium täckning, optimera hudens lyster och lyster. Den finns också i 6 nyanser så du är säker på att hitta den perfekta för din hudton.

Om du istället föredrar en lätt men byggbar täckning som finns i 20 olika nyanser att vara din huds idealiska lösning. En kombination av flytbarheten hos ett serum och den optimala mängden pigment, ger en fräsch och silkeslen effekt samtidigt som den återfuktar den, precis som en andra hud.

>>> Är du intresserad av löshår? Klicka här.

Puderfoundations

Dessa är bekväma och lättare att applicera. Vanligtvis tillgängligt i ett kompakt fodral, det är en snabb lösning när du är på språng. Men på grund av sin torra formulering rekommenderas den för fet hud som inte har för många fina linjer. Det ger en lätt, naturlig och matt finish. För ett ultrafint puder som effektivt kontrollerar glansen i timmar och ger en bekväm, matt finish. Denna puderfoundation finns i 5 nyanser och hjälper till att matta och ljusa upp din hud samtidigt som den ser naturlig ut hela dagen.

Foundations kombinerar bekvämligheten med puderfoundations och finishen och täckningen av flytande foundations. En kompakt som består av en foundation-indränkt svampdyna och svampapplikator, den är en av de enklaste att använda eftersom den ger byggbar täckning och packar alla nödvändiga verktyg i ett bekvämt och lätt paket. Den är också perfekt för foundation-nybörjare som fortfarande är osäker på hur man applicerar foundation felfritt. Du behöver inte ens kunna några specifika tips eller knep om hur du lägger på foundation, ta helt enkelt ut svampapplikatorn, klappa den försiktigt mot den foundationindränkta svampen och knacka bort!

Är nyansen viktig?

Som att hitta “den ena”, för att hitta en grundnyans för dig, vill du leta efter den nyans som inte försöker förändra dig. Det vill säga, rätt foundationnyans ska se ut, för att inte tala, kännas som en andra hud – som dig när du är allra bäst. Som vi har sagt tidigare och kommer att säga gång på gång handlar det här om att se ut som den ultimata versionen av dig. Om en foundationnyans sticker ut beror det på att den är för ljus eller mörk. Om sminket är för ljust är chansen stor att din hud kommer att se mer asky ut. Om nyansen är för mörk kommer det att få dig att se alltför solbränd ut.

När det gäller solbränna – kom ihåg att din hudton sannolikt kommer att förändras inom ett subtilt spektrum med årstiderna, dess ton värms upp med vädret. Det betyder att, beroende på när du letar efter din bästa foundationnyans, kanske din hud inte är dess sannaste ton. Helst vill du satsa på en nyans som är närmast hudens nyans större delen av året. När du provar det, om testnyansen verkar försvinna in i din hud, är det en matchning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top