Den bästa hårfärgen 2024 – Test av hårfärg

[tabell]

Klicka här för att se hårfärg.

Bästa hårfärgen 2024

Att färga håret är något många någon gång vill testa på eller till och med gör till vardags. För att göra detta till en så bra upplevelse som möjligt och att resultatet ska bli bra krävs det att hårfärgen du använder är gjord för dina behov och är kvalitativ. Vi tycker därför att du som färgar håret bör överväga noggrant vilken typ av hårfärg du köper och om den är rätt för ditt behov samt hur hållbar den är. Genom att göra detta kommer du undvika dåliga köp och få ditt hår att må så bra som möjligt.

Det är förvånansvärt nog ganska svårt att veta vilken hårfärg som faktiskt är bäst. Eftersom det finns så många olika modeller i olika prisklasser blir det ofta krångligt att välja rätt, och för att göra det hela ännu svårare så undanhåller onlineaffärer ofta de negativa aspekterna med deras produkter. För att öka sin försäljning lyfter butikerna endast fram de positiva och innovativa aspekterna, medan de verkliga problemen skuggas över. Detta innebär förstås att du endast får en halvklar bild av hur bra den hårfärg du kollar på faktiskt är.

När du då väl får hem din hårfärg är den kanske inte alls som du tänkt dig, och alla vet hur tråkigt det är att bli missnöjd med en produkt som man spenderat pengar på och ser fram emot att använda. Om man inte är så insatt blir det därför ganska svårt att köpa den bästa hårfärgen. Det är just av den anledningen som vi här på skönhetsmagasinet.se har gjort en köpguide för den bästa hårfärgen. Vi har nämligen utfört djupgående forskning för att hitta den bästa hårfärgen på den svenska marknaden, och eftersom vi själva redan har mycket personlig erfarenhet när det kommer till hårfärger så har vi lyckats sammanställa en tabell med de bästa hårfärgerna inom varje kategori.

För att säkerställa att produkterna vi tagit fram till tabellen är av hög kvalitet har vi dessutom läst otaliga mängder kundrecensioner från ett tjugotal olika sajter som säljer hårfärger, svenska som engelska. Med hjälp av all denna information så har vi satt ihop denna köpguide och tabell. Om du snabbt vill ha den bästa hårfärgen kan du välja i tabellen ovan, men om du vill ha en hårfärg som är mer baserad efter dina egna behov och önskemål kan du läsa vidare nedan!

Köpguide för bäst i test hårfärg 2024

Som sagt så kan det faktiskt vara ganska svårt att veta vilken hårfärg som är den bästa. Det finns så otroligt många olika modeller av hårfärger som dessutom hittas inom ett flertal olika prisklasser. Det är därför vi har skapat vår köpguide som gör hela processen mycket enklare. När du ska köpa en den bästa hårfärgen så finns det några viktiga aspekter som du bör fundera över. Det är förstås även viktigt att du väljer utifrån dina egna personliga behov. Här är vad du ska tänka på när du ska köpa den bästa hårfärgen 2024:

 • Nyanser
 • Styrka
 • Hårtillstånd
 • Solskydd
 • Värmestyling
 • Hy
 • Hårfärgsmål
 • Säkerhet
 • Hårstruktur
 • Hårfärgningsverktyg
 • Hårsektioner
 • Hudton
 • Hårtextur
 • Hårtyp
 • Ingredienser
 • Produktform
 • Lukt

Nyanser

Först och främst, kom ihåg att dramatiska förändringar kan vara bättre att lämna i händerna på en professionell. Om du vill gå från brunett till platina från en låda är mitt bästa råd att inte. Även om du är ett hårfärgsproffs hemma (men speciellt om du är nybörjare), är ett bra tips att tänka på när du väljer en färg. Det betyder att när du väljer en ny hårfärg, kommer du med största sannolikhet att få det bästa resultatet med bara två nyanser mörkare eller ljusare per färgning. Att applicera en för mörk färg kan leda till missfärgning, ojämn färg och viss otäck blekning. Å andra sidan, att försöka ta mörkt hår för ljust med bara en gång bearbetning … ja, vi har alla sett resultaten. Subtila förändringar kan ge dig en levande, fyllig ton som förblir bärbar längre och hjälper dig att uppnå bättre färg över tiden.

Styrka

Alla färgämnen har inte samma styrka, så det är viktigt att veta skillnaden i deras uthållighet. Semi-permanent färg håller i 8-12 schampon. Dessa är de skonsammaste färgämnena, vilket gör dem idealiska för att färga fint hår, mjukt tona grått och ge jämn täckning. Demi-permanent färg håller i 26-28 tvättar. Demi-permanenta färgämnen färgar håret utanför hårstrået och täcker det i färg utan att permanent förändra ditt naturliga hår. Dessa är ett bra sätt att testa en ny färg utan att vara bunden för alltid. Permanent färg kommer att vara där tills håret växer ut. Permanenter innehåller traditionellt ammoniak, som öppnar hårets nagelband och avsätter färg inuti strängen – så det finns ingen återvändo till den färg du väljer. Många permanenta färgämnen har omformulerats utan ammoniak eller andra starka kemikalier, för att vara mer skonsamma samtidigt som de ger bestående resultat.

Hårtillstånd

Tillståndet på ditt hår när du färgar det har mycket att göra med hur färgen kommer att hålla, och att fånga håret i perfekt skick kan vara lite knepigt. Friskt hår håller alltid färgen bäst, så när du närmar dig den stora dagen, applicera en återfuktande mask för att säkerställa att håret är återfuktat, spänstigt och redo för färgapplicering. Detta gör håret 20 gånger starkare efter bara en användning och skyddar håret från framtida skador. Men viktigast av allt, det får mitt hår att se ut som om man precis klev ut ur salongen.  Maskering är inte bara viktigt innan du färgar, det är viktigt att fylla på hårets styrka efter att du färgat det också. Skönhetsskribenter betonar vikten av masker efter att ha ljusnat upp håret.

Solskydd

Vi pratar så mycket om att skydda huden när vi är ute i solen, men vi glömmer att solen skadar håret också. För mycket solexponering kan leda till brassighet hos blondiner, dra röda toner ur mörkare hår och orsaka missfärgning för alla. Det bästa sättet att undvika solskador är bara att täcka upp. Hitta en fantastisk solhatt eller en vintage-scarf för att hålla håret friskt och färgstarkt – som om du behövde ytterligare en anledning att göra accessoarer.

Värmestyling

Halva nöjet med att ha vackert färgat hår är att kunna styla det, men var försiktig: ett av de snabbaste sätten att beröva dig själv färgen som du spenderat så mycket tid och pengar på att uppnå är att slå till det med heta stylingverktyg. Undvik värmestyling för mycket, all typ av värmestyling öppnar ditt nagelband och drar din färg direkt, särskilt strykjärn och locktång. Skydda alltid ditt hår innan du torkar det eller innan du använder det. någon värme

Hy

Vi kommer inte att använda ordet hy eftersom det är lätt att hitta den perfekta nyansen för varje hudfärg i varje hårfärgsträd. Du måste välja en nyans från hårfärgsdiagrammet som neutraliserar din underton. Så, om du är kalltonad, måste du hitta den varmtonade nyansen av din valda hårfärg. Om du är neutral kan du välja vilken hårfärg som helst eftersom både kalltonade och varmtonade nyanser kommer att se bra ut på dig.

Hårfärgsmål

Eller helt enkelt, hur exakt vill du färga ditt hår? Det kan vara någon av dessa anledningar: Du vill ha ljusare hår. Ljusare hår innebär blekning, vilket ytterligare innebär möjliga hårskador. I det här fallet är det avgörande att du känner till processen för blekning och hur du tar hand om ditt hår efter processen. Du vill ha mörkare hår. Med tanke på att de flesta indier har hår inom det vanliga svarta till mörkbrunt hårfärgsintervallet, är det osannolikt att du är, eller kommer att vara, ute efter att mörka ditt hår. Om det inte har färgats en ljus nyans, i så fall måste du veta rätt tidpunkt för att färga om håret.

Du vill förbättra din naturliga hårfärg. Naturlig eller färgad, oavsett hur din hårfärg är benägen att blekna och matt. Att bli två nyanser ljusare, eller lägga till babylights (dvs mycket mjuka highlights) är några sätt att förbättra din hårfärg. Du vill täcka grått hår. Grått hår kan antingen täckas helt med en permanent hårfärgning för att matcha resten av ditt huvud, eller så kan det färgas med en tillfällig hårfärgning, vilket får dem att se ut som highlights mot mörkare hår.

Du vill bara ha höjdpunkter. Höjdpunkter är ett bra sätt att lägga till djup och dimension till platt hår. Lowlights i rött, koppar och sköldpadda (en blandning av guld och koppar) fungerar vackert för svarta och mörkbruna hårfärger. Du kan till och med få båda — höjdpunkter och låga ljus. Sök professionell hjälp från en stylist när du väljer nyanser från en hårfärgskarta för lämplig färgpalett.

Säkerhet

Innan du ens tänker på att börja färga håret, läs noggrant alla instruktionerna på kartongen. Det finns viktiga säkerhetssteg som du aldrig bör hoppa över. Den delen om lapptestet? Viktigt, speciellt om du använder ett nytt varumärke. Vissa ingredienser (särskilt i mörka färgämnen) kan orsaka märkliga hudreaktioner, så det är bäst att vara säker på att det inte händer dig. Du bör också alltid bära handskar för att skydda dina naglar och hud. Box dye innehåller vanligtvis ett par, men du bör alltid ha ett andra par till hands när du tvättar färgen ur håret (lita på oss, du vill inte färga din manikyr medan du skrubbar). Slutligen, se till att du färgar håret i ett välventilerat utrymme. Ingen vill bli sur med ett huvud fullt av färg!

Hårstruktur

Hårets struktur spelar lika stor roll när du färgar håret som när du klipper det. Grovt, lockigt eller burrigt hår suger upp färg snabbare och blir svalare när du färgar det, så det kommer att se askare eller lite blåaktigt ut. Fina till medelstora hårstrukturer absorberar inte färg lika lätt och kommer att bli en lite varmare ton när du lägger till färg, vilket betyder att det kommer att ha orange, röda eller kopparundertoner. Så vad betyder det för dig när du står i gången på apoteket? Om ditt hår är krulligt eller lockigt, välj en färg som är varm (guld, koppar, brons), men lite ljusare än din naturliga hårfärg; om ditt hår är fint och rakt, välj kallare nyanser (champagne, beige) som är något mörkare än din naturliga färg.

Hårfärgningsverktyg

Om du är en onaturlig blondin, kommer boxfärger inte att dölja de mörka rötterna av dina highlights, eftersom de är avsedda att justera hårfärgen med bara en nyans eller två.  Om du har utvuxna höjdpunkter ovanpå basfärgen, applicera hårfärg på dina rötter och använd sedan en kam med breda tänder för att fjädra färgen något i början av dina höjdpunkter. Det kommer att mjuka upp de hårda linjerna lite. Vi rekommenderar att du använder en nyans av färgämne som matchar dina rötter eller bara är en smula ljusare.

Hårsektioner

För att undvika fläckar, skapa en mittdel som löper till bakhuvudet och dela upp håret i fyra sektioner – två framför öronen och två bak. Var organiserad om applikationen. Människor kan missa fläckar, eller vet inte hur de ska få tillbaka. För att förhindra detta, använd clips för att skapa fyra sektioner och arbeta igenom dem fram och bak.

Hudton

Även om du letar efter hårfärgen, bör du även överväga hudtonen. Om du väljer en som matchar din hud- och ögonton, kommer du att få en livfull tilltalande. Men med en oöverträffad nyans kan du insupa en sjuk atmosfär. Vi föreslår att du väljer den kricka eller ljusblå nyansen om du har blek eller porslinshud. Medan den exakta blå nyansen blir bra för medelstora hudtoner. Dessutom, om du har en mörk hy, kan du ha en kungsblå, koboltblå, denim nyans eller midnattsblå nyans som ser ljus och attraktiv ut.

Hårtextur

Alla har inte samma hårstruktur. Du kan ha grovt eller fint mönstrat hår. Och det är viktigt att tänka på hårstrukturen när du köper en blå hårfärg. Om du har grovt hår behöver du ett mörkare blått stänk för en bättre visualiserad look. Dessutom verkar det mycket hälsosammare och återfuktat också. Men om det tjocka håret är mer poröst, håll dig borta från pastellblå nyans. Dessutom behöver du mer hårfärg för att färga de tjocka locken på din man. Så ta tag i färgpaketet med mer vikt eller volym. Å andra sidan, om ditt hår är fint och tunt kan du satsa på en ljusare blå nyans för en glänsande look. Och ja, du behöver bara ett lågvolympaket för att lägga till blå färg till ditt hår.

Hårtyp

Även hårtypen avgör vilken blå hårfärg du behöver. Ja, du behöver olika nyanser eller produkter av blå hårfärg baserat på hårets porositet, lockiga, vågiga, lindade eller uträtade egenskaper. Om du har lindat, lockigt eller vågigt hår behöver du mer blå nyans. Dessutom kanske färgen inte stannar längre på dina kinky eller vårliknande lockar. Så för att behålla den snygga hårfärgningen under lång tid måste du använda mörkare blå jazziga färger, även i större mängder. Tvärtom, rakt hår har inte upp- och nedgångar. Och så, reflektionen av ljus på sådant färgat rakt hår, garanterar en fantastisk utsikt. Så även ljusare blåtoner kan fungera bra. Men för ditt raka hår varierar mängden blå nyans du behöver beroende på din hårlängd.

Ingredienser

För alla hårvårdsprodukter måste du kontrollera sammansättningen eller ingredienserna. Speciellt när du köper en blå hårfärg, överväg de kemiska och naturliga ingredienserna som finns i den. Du måste köpa de som har användbara och tilltalande ingredienser men inte skadliga och starka kemiska ämnen. Flera syntetiska och växtbaserade ingredienser ger blå färg till ditt hår. Ta hjälp av dina frisörer för att veta vilka säkra kemikalier du kan använda. Peroxider är de vanligaste kemikalierna som finns i hårfärger – mängden peroxider avgör hur länge färgen sitter kvar på ditt hår.

För mycket peroxider kan också skada håret. Så kontrollera förekomsten av peroxider på produktförpackningen. Dessutom kan du också välja produkter med naturliga färgämnen erhållna från frukt- och nötextrakt, lövblandningar och andra. De ger inte bara ett ljust och attraktivt utseende till håret utan garanterar också säkerhet för hårbotten och håret. Därför är den blå hårfärgen med naturliga komponenter säker för personer som har problem med hårbotten. Vissa färgämnen har också fuktgivande komponenter och näringsingredienser som återfuktar och ger näring till håret. Vissa fungerar till och med som balsam och hårmask för att göra ditt hår glansigt.

Ingredienser att undvika

Det finns vissa ingredienser att undvika i blå hårfärger. Vanligtvis är ammoniak en vanlig förening av vilken hårfärg som helst, och den öppnar nagelbanden så att färgen kan tränga in djupare. Så färgen håller längre. Men för mycket ammoniak kan minska fukten från håret och skada det. Därför kan du använda hårfärger med en annan kemisk etalmoni i stället för ammoniak eftersom det bara orsakar mindre skada men inte mättar hårets nagelband i färg. Förutom ammoniak bör din blå hårfärg också vara fri från sulfater, parabener, gluten och silikon.

Produktform

Blå hårfärg finns i olika former – kräm, spray och vax. Även om denna artikelform inte är betydande för vissa, är den en stor sak för andra som är så känsliga för beröring och applicering. Ja, varje formulär har olika kompatibilitet att tillämpa och använda. Även om alla är lätta att applicera, känner vissa människor obekväma att bära handskar när de applicerar krämen eller vaxformen. Så det är bättre att välja en icke-fet kräm- eller vaxhårfärg. Se också till att det inte är vattnigt att applicera utan krångel. Dessutom föreslår vi också att du hittar den kvarhållande effekten av hårfärgen och den tid det tar att torka upp krämformen. Nu kan de som inte har tid att förbereda färgen gå till sprayformen. Du kan bara ta några sprayer, och det är allt! Du är klar med nyansen!!

Lukt

Även om det verkar trivialt är det bra att tänka på lukten av hårfärgsprodukten. De blå nyanserna finns i olika dofter – fin havsdoft, blomdofter, uppfriskande dofter och så vidare. Så kontrollera och överväg en hårfärg med kall lukt för att applicera bekvämt. Om du är luktkänslig, håll dig borta från de med stickande lukter.

Lista över de bästa hårfärgerna 2024

 • Bäst i test:
 • Populärast:
 • Premiumval:
 • Billigast:

Ta reda på din huds underton

De flesta människor beskriver bara sin hy i termer av dess nyans, dvs ljus, medium eller mörk. Men hudlager gömda under epidermis ger din hy en “varm” eller “sval” nyans. Det finns en vanlig missuppfattning att ljusa hudfärger har svala undertoner och personer med mörk hy har varma undertoner. Sanningen är att alla hudfärger kan ha antingen en varm, sval eller neutral ton.  Här är några sätt att identifiera din huds undertoner. Du kanske behöver en second opinion för att hjälpa dig att bedöma.

Titta på din hud

Undersök din hud noggrant i en spegel, i ett väl upplyst rum. Det skulle vara bättre att göra detta i naturligt ljus. Försök leta efter guld/gula eller rosa/blå toner. Om din hud har gula nyanser har du en varm underton. En rosa nyans skulle innebära en cool underton. Om du inte riktigt kan säga så kanske du har en neutral underton.

Kontrollera dina handleder

Ta en närmare titt på färgen på dina ådror. om dina ådror ser ut att vara blå eller lila, då har du en cool underton. Om dina ådror ser gröna ut är du varmtonad. Om du inte kan bestämma vilken färg som är dominant kan du vara neutral.

Bär några smycken

Ta ditt favoritsmycke av silver och guld och lägg det mot huden. Om du ser bättre ut i silver är din hudfärg cool, och om du ser bättre ut i guldsmycken är din hudfärg varm. Om du ser lika bra ut i båda kan du ha neutrala undertoner.

Undersök dina ögon

Om din iris har fler blå och gröna detaljer i dina ögon är din underton cool, medan fler bruna eller guldprickar betyder att din underton är varm. Vi kommer inte att använda ordet hy eftersom det är lätt att hitta den perfekta nyansen för varje hudfärg i varje hårfärgsträd. Du måste välja en nyans från hårfärgsdiagrammet som neutraliserar din underton. Så om du är kalltonad måste du hitta den varmtonade nyansen av din valda hårfärg. Om du är neutral kan du välja vilken hårfärg som helst eftersom både kalltonade och varmtonade nyanser kommer att se bra ut på dig.

Hårtoner

Ja, hårtoner skiljer sig från hudundertoner, och de spelar en mindre roll för att avgöra om din valda nyans kommer att se bra ut eller inte. Hårtoner är de inslag av färg som syns i ditt hår när det fångar ljuset. Nyanser, nämligen gyllene, kastanjebruna, röda och rökiga, ger djup och dimension till din hårfärg, förutom att ge färgen dess varma och svala nyanser.

Välj rätt färg från hårfärgskartan

När du letar efter rätt hårfärg måste du hitta en nyans som passar din naturliga hudton, tar fram din bästa egenskap och passar din personlighet. Den avgörande faktorn för att välja en hårfärg är din huds underton, som vi har pratat om i detalj ovan. Ändå finns det inget som heter tillräckligt med goda råd, speciellt när det kommer till att begränsa en nyans i hårfärgskartan! Här är några fler tips som hjälper dig att välja bra:

Kontrollera hela färgomfånget

Val av hårfärg är inte så enkelt som svart, brunt eller rött som många skulle vilja tro. Bara inom det blonda hårfärgsträdet kan du välja mellan platinablond, ljus askblond, jordgubbsblond, beigeblond, silverblond, honungsblond, smutsig blond och många fler. Om du är förvirrad kan du rådfråga en professionell frisör för att veta vilken nyans som passar dig.

Välj din stil

Ditt val mellan full-head färg eller ränder, highlights eller lowlights, ombre eller balayage kommer också att avgöra din slutgiltiga hårfärg. Vi rekommenderar att du ber en professionell frisör att välja en färgpalett som passar dig. Det finns olika typer av hårfärgsbehandlingar tillgängliga på marknaden. Om du bara vill experimentera med en färg i några veckor, välj semi-permanenta hårfärger. Men om du vill täcka grått eller behålla en hårfärg under en längre tid måste du satsa på en permanent hårfärg. Du behöver bara få rötter med några veckors mellanrum för att matcha dina rötter med resten av ditt hår.

Typer av hårfärger

Tillfällig hårfärg

Strängar i nyanser av grått och lila har lyst upp flöden i sociala medier den senaste tiden. Även om dessa trendiga hårfärger verkligen ger vackra bilder, är inte alla redo att behålla en sådan djärv look på lång sikt. Det är här tillfällig hårfärg kommer in i bilden. Tillfällig hårfärgning, även känd som wash out hårfärg, täcker endast utsidan av hårstrået, så att resultatet inte håller. Det betyder att när du schamponerar håret kommer den nya färgen att tvättas ut och ditt hår kommer att återgå till sin naturliga nyans, vilket ger dig utrymme att uppleva en ny hårfärg utan större engagemang.

Halvpermanent hårfärg

Om du vill stretcha den tillfälliga looken lite längre, kommer semipermanent hårfärg att göra susen. Dessa färgämnen är vanligtvis inte formulerade med ammoniak och behöver inte utvecklas. Vad som är bättre, semipermanent färg håller i allmänhet i cirka åtta tvättar. Av dessa skäl kan ett semipermanent färgämne hemma vara ett bra alternativ för grått hår när du vet att du inte kan komma till salongen direkt. Det finns otaliga fördelar med att använda semi-permanent hårfärg: det kan hjälpa till att ge glans och glans till ett tråkigt hår, det är bra att använda när man växer ut permanent färg och det kan användas för att ge tillfälliga rot-touch-ups.

Demipermanent hårfärg

Vill du ha något mellan semipermanent och permanent? Se inte längre än demi-permanent hårfärgningsmedel. Den här typen av hårfärgningsmedel, som semi-permanent hårfärgningsmedel, är inte permanent och det är ammoniakfritt, även om det finns några viktiga skillnader mellan de två. Till skillnad från semipermanent färg blandas demi-permanent hårfärgning med en framkallare, vilket gör att den kan penetrera hårstrået istället för att bara belägga det. Detta innebär att demi-permanent färg i allmänhet håller längre, till och med upp till 24 schampon.

Permanent hårfärg

Om du vill hålla dig till en hårfärg ett tag, är permanent hårfärgning det rätta alternativet för dig. Detta färgämne kräver mer komplex kemisk bearbetning och kommer att penetrera ditt hår djupare. Det betyder att din färg kan hålla i veckor eller månader utan synliga tecken på blekning. Permanent hårfärg kan användas för att göra håret ljusare, mörkare eller tona ditt hår och kan hjälpa till att ge hög täckning för grått hår. Trots dess långvariga fördelar kommer permanent hårfärg så småningom att behöva appliceras på nytt på grund av ny hårväxt. Beroende på din basfärg och vad du vill uppnå kan du också behöva färga håret gradvis för att uppnå önskat utseende. Även om det skulle vara bra att gå från mörkt till platinablond i en sittning, vinner långsamt och stadigt det permanenta hårfärgsloppet.

Highlight hårfärg

Inte varje look kräver färg överallt, det är där hårhöjdpunkterna kommer in i bilden. Dessa uppnås genom att placera färgen på olika segment av håret för att främja djup, ton och nyans. Höjdpunkter är ett bra sätt att spela upp din look utan att välja något för drastiskt. Det finns flera olika tekniker när det kommer till highlights, så vilken du väljer kommer att bero på det utseende du önskar.

Höjdpunktshårfärg lämnar din naturliga färg vid rötterna och bleknar gradvis till en ljusare markerad ton längst ner i håret. Balayage-markeringstekniken går ut på att måla på highlights där ditt hår naturligt träffar ljuset, vilket hjälper till att ge ditt hår en mer lekfull, naturlig solkysst lyster. Eftersom balayage innebär strategisk placering är denna framhävningsteknik bäst att lämna till proffsen. Istället för att plocka hårstrån för att bli ljusare, innebär lowlights-tekniken att man introducerar mörkare toner i håret för en extra dimension som är perfekt för en säsongsbetonad håruppdatering.

>>> Är du intresserad av blodtrycksmätare? Klicka här.

Rothårfärg

Om du är ute efter att helt enkelt täcka dina grå rötter, kanske du inte behöver eller vill ha ett fullfärgsjobb, så en rottouchering kan vara det bästa sättet att hjälpa till att behålla din naturliga färg. Den fantastiska nyheten är att rotconcealerprodukter kan variera från tillfälliga till permanenta, och det finns många alternativ för att täcka grått hår snabbt och enkelt. Tillfällig rottäckningsspray är ett bra sätt att dölja utseendet på grå rötter om du behöver en snabb lösning. Dessa sprayer fördelar en fin färgdimma som sköljs ut med ditt nästa schampo. Tillfälliga root concealers är inte en bra permanent lösning – därav namnet – men de är fantastiska för sista minuten-evenemang och touch-ups.

Hårblekmedel

Om du har naturligt mörkt brunett hår, finns det en god chans att du behöver en hårfärgsblekning för att ljusa upp ditt hår innan du färgar det till en ljusare nyans eller blir helt blond. Här är några blekningssatser hemma att överväga.

Henna hårfärg

Du är förmodligen bekant med hennatatueringar – du vet, de du brukade tigga dina föräldrar om på strandpromenaden under sommarlovet. Men henna används inte bara för att pryda huden med virvlande design, den används också för att färga håret. Hennas hårfärg kommer från hennaväxten och ger håret en rödaktig nyans, vilket ger glans och livfullhet i processen. Henna kan vara ett passande alternativ om du tidigare har upplevt en allergisk reaktion när du färgar håret (glöm inte att pricktesta!), eftersom naturlig henna vanligtvis är allergivänligt. Henna kan också vara fördelaktigt för dem med mjäll, så det kan vara värt ett försök om du är trött på din kliande, flagnande hårbotten.

Blå hårfärgsnyans

En blå färg i sig är ett nytt sätt att förändra ditt hår. Dessutom finns många hårfärgsnyanser tillgängliga på marknaden nuförtiden för att uppfylla dessa härliga unika hårfärgningsönskningar. Du hittar – blå, Poseidon, Atlantisk blå, Rockabillyblå, violett, Mood of blue, lila, silverblå, pastellblå, turkos och många fler. Bli inte irriterad eftersom du har ett brett utbud. Titta bara noggrant på färgen över produkten och se eventuella onlinerecensionsvideor för att observera den specifika blå nyansen. Gör sedan ett favoritval.

Färga hårförlängningar

Det beror mest på om det är syntetiska hårförlängningar eller mänskliga hårförlängningar. Att färga syntetiska är bäst att undvika, men du kan göra vad som helst med mänskliga hårförlängningar som du skulle göra med ditt riktiga hår, och det inkluderar att färga det. Det är värt att göra ett strängtest på dina hårförlängningar för att testa hur de reagerar på de olika färgerna och nyanserna. Att färga håret i en mörkare färg är ganska enkelt och okomplicerat, det krävs bara några hårtester för att hitta den perfekta nyansen innan du bestämmer dig helt.

Om du planerar att färga håret en ljusare färg är det en lite längre och mer komplex process. Först måste du ta bort håret från dess naturliga färg, sedan måste du bleka håret till önskad färg. Detta kan ta några försök innan du bestämmer dig för rätt färg, som återigen bäst testas med ett strängtest.

Hur länge färgförlängningar håller

Människohårförlängningar håller i någonstans mellan 3-6 månader, medan syntetiska inte varar lika länge, vanligtvis med en livslängd på bara 1-2 månader. Detta är en grov uppskattning och den faktiska tiden beror på hur väl du tar hand om dina extensions; underlåtenhet att ta hand om dem minskar deras livslängd avsevärt. Se till att du tvättar och borstar dina extensions regelbundet för att hålla dem i orörd form. Om du misslyckas med att underhålla dem, förlorar de sin kvalitet och hållbarhet, så du kommer att sluta med ett annat par snabbare än du tänkt dig. Vi föreslår att du investerar i en förstklassig hårolja för att dina extensions ska se glansiga ut och kännas kashmirmjuka. Om du lägger ner tid och ansträngning på att underhålla dem kan du njuta av vackert hår längre.

Hur du sätter in hårförlängningar

Om du precis har köpt hårförlängningar och aldrig har lagt in dem förut, uppskattar vi att uppgiften kan verka lite skrämmande. Du är inte den första som blir skrämd av utsikterna och du kommer inte att bli den sista. Men misströsta inte, det är mycket enklare än du inser. Det första steget är att välja rätt mängd hår. Om du har tunt hår bör du välja fler gram, medan tjockare hår kräver mindre gram. När du väl har fått rätt mängd, skapa en bas för ditt hår med en texturspray för maximal hållfasthet. Nästa steg är att skapa zoner som döljer klippen från att ses; ett bra tips är att föreställa dig en cirkel runt ditt huvud och placera klämmorna där dina ögonbryn skulle vara.

Lek med placeringen av klämmorna för att fylla eventuella luckor och hjälpa förlängningarna att smälta in i ditt hår. Vi föreslår att du använder mindre inslag på sidan av håret och större inslag i mitten. När dina klämmor väl är på plats blir ditt jobb omedelbart enklare och smidigare. Nu är det bara att placera och reta håret på plats för en naturlig finish.

Typer av hårförlängningar

Hårförlängningar finns i två typer: mänskliga och syntetiska. Syntetiska förlängningar är billigare, även om de inte smälter in i ditt naturliga hår lika bra och håller bara i 1-2 månader i motsats till sex månader för mänskliga hårförlängningar. Syntetiska förlängningar är idealiska för någon som är trevande med att göra övergången till förlängningar och vill ha något av en provperiod. Mänskliga förlängningar håller i upp till sex månader och kräver en hel del kärlek och omsorg. På samma sätt som ditt naturliga hår kräver de hårvårdsprodukter för att hålla dem i perfekt skick. När hårförlängningarna väl har applicerats kan du styla dem hur du vill: oavsett om du vill färga dem, locka dem eller räta ut dem är de lätta att anpassa.

Kostnad

Hårförlängningar kostar vanligtvis mellan 1 200 och 2 200 kr, beroende på märke och stil. Det kan tyckas vara mycket pengar men de ger utmärkt värde; en kvalitetsuppsättning av hårförlängningar håller i upp till sex månader, vilket innebär att du bara behöver investera i två par om året. Att få ett vackert hår för cirka 3 000 kr per år ger mycket för pengarna. Du kan behöva investera i några vård- och stylingprodukter för att dina extensions ska se ut och kännas som bäst. Dessa produkter är rimligt prissatta och håller i några månader, så de lägger inte för mycket på den totala kostnaden. Om du inte är säker på om du vill satsa fullt ut på att bära hårförlängning rekommenderar vi att du köper ett par mer prisvärda syntetiska förlängningar som bara håller i 1-2 månader. Om du gillar utseendet kan du köpa några av högre kvalitet.

Använd hårfärg rätt

Din hårfärg säger mer om dig än du tror. Oavsett om du vill ha något nytt och äventyrligt eller helt enkelt fräscha upp din nuvarande färg, har vi ett fantastiskt utbud av permanenta, semipermanenta och tillfälliga färgämnen som ger både ditt hår och din look ett nytt liv.

Det finns många sätt du kan färga ditt hår hemma, oavsett om det är med en permanent, semipermanent eller tillfällig färg. Formlerna är lätta att använda så att även nybörjare kan uppnå proffsiga resultat. Permanenta och semipermanenta färgämnen tillhandahåller vanligtvis en framkallare, krämfärg, balsam eller behandling och handskar för applicering. Blanda framkallaren och nyansen i en skål med en borste innan du applicerar på håret. Tillfälliga färgämnen och sprayer kan appliceras direkt på håret.

Börja med att applicera färgen på ditt hårfäste för att täcka eventuell återväxt. Om du färgar allt ditt hår, slutför det här steget och skär sedan upp håret och sänk ner färgen till mitten av längderna och topparna. Låt färgen utvecklas under den rekommenderade tiden, vanligtvis är det 20 minuter. Om du är ny på att färga ditt hår hemma, se till att hänvisa till instruktionerna som medföljer.

Hårfärgssiffror

De flesta hårfärgssatser är numrerade med ett nivåsystem som sträcker sig från ett till 10. Siffrorna hjälper till att bestämma djupet på ditt naturliga hår – ju högre siffra, desto ljusare färg. Så, till exempel, 1 är lika med svart, 5 är ljus eller mellanbrunt, 6 är mörkblond, 7 är blond och 10 är den ljusaste blondinen. Alla andra siffror representerar nyanserna som hamnar däremellan.

Du kanske också ser att vissa hårfärger använder bokstäver i deras nyansnamn, till exempel 6N. Bokstäverna används för att identifiera grundtonen för färgämnet. A är ask, B är blå, BV är blåviolett, C är cool, G är guld, M är mahogny, N är neutral, NA är neutral-aska, NB är neutral-brun, NN är naturlig-neutral, O är orange, OR är orangeröd, P är platina eller lila, R är röd, RR är riktigt röd, RB är rödbrun, RC är röd koppar, RO är röd-orange, RV är rödviolett, V är violett, VR är violettröd och W är varmt. Om du funderar på att färga ditt hår hemma är det bra att lära dig detta system så att du kan uppnå exakt den nyans du önskar.

Förbered håret för färg

Att förbereda ditt hår för en färgbehandling är superenkelt. För bästa resultat, applicera ditt valda färgämne i håret en eller två dagar efter en schampotvätt. Detta gör det lättare för färgpigmentet att fästa vid hårstrån, medan den naturliga oljan som ditt hår producerar skyddar hårbotten och låter färgen sippra in mer jämnt. Om du gör håret ljusare, se till att du inte använder kemiska behandlingar som permanent eller avslappning i två veckor före blekning. Om du färgar håret medan det är vått eller torrt är helt upp till dig.

Många instruktionsbroschyrer rekommenderar att du applicerar färg på håret när det är torrt, eftersom detta tillåter en drastisk färgförändring. Vått hår är bra för dem som använder en semipermanent färg och för subtil dimension. Dela upp håret i lika delar för att få en jämn färg och så att du inte får slut på färg! Om du har långt hår, föreslås det att du använder två lådor med färg.

Att färga håret gör i allmänhet inte håret tunnare eftersom färgbehandlingen inte kan påverka håret under hårbotten som ännu inte växer ut. Men överbearbetning av naturligt hår med blekmedel och höga mängder peroxid kan orsaka tillfälliga brott och skador. Detta beror på att hårets hårstrå och elasticitet försvagas. Om en individ kontinuerligt ljusar upp locken från mörka till blonda, kan de uppleva mer brott i ändarna av håret, eftersom denna sektion skulle ha fått den mest färgbehandling.

Användningsfrekvens

Hur ofta du färgar håret beror på din situation, men experter rekommenderar att du lämnar fyra till sex veckor mellan varje hårfärgningssession. Att applicera färgbehandlingar på ditt hår regelbundet kan vara dåligt för ditt hår, så att lägga mellanrum mellan varje färgningsjobb förhindrar att hårlocken blir torra, svaga och spröda. I genomsnitt växer håret ungefär 1 cm varje månad, så du kan till och med sträcka ut din färg till sex till åtta veckor för minimal risk för skada.

Den bestående effekten

Bestäm först om du vill ha den blå hårfärgen i några veckor eller långt. Utifrån detta kan du välja det färgämne som ger dig en tillfällig eller permanent bestående effekt. Till exempel, en semipermanent eller en tillfällig förblir den blå flamboyancen under en kortare tid, säg 3-4 veckor. Och det försvinner när du tvättar håret med schampo. Vissa blå hårfärger rinner av för 4-5 schampon och andra går vilse inom en enda tvätt. Så välj en förpackning som inte spolas av i en tvätt för att spara din färg och investering! När det gäller de andra, de permanenta blå färgnyanserna som nämns här, är inte avsedda att ha en permanent vistelse. Men ja, de sitter kvar längre och går vilse efter 30 – 40 tvättar. Så missa inte att titta på etiketten för “semi-permanent”, “tillfällig” eller “permanent” etikett på flaskan med produkten.

Vanliga frågor om hårfärg

Är det värt att köpa lite extra färg?

När du väl har bestämt dig för en färg, spela det säkert genom att köpa två lådor – en kanske inte räcker. Medan de flesta hemmakit innehåller en riklig mängd hårfärg, köper du två säkerställer du att du har tillräckligt med produkt för att täcka varje hårstrå, oavsett ditt hårs längd, tjocklek och struktur. Du vill inte upptäcka att du är färglös mitt i ansökningsprocessen!

Är det viktigt att rengöra min hårfärg?

Den tråkiga sanningen är att varje gång du tvättar färgat hår så tar du av det dess färg. Efter färgning, försök att ta bort schampon med ett par dagar – åtminstone två eller tre. Jag tänker inte slösa bort din tid genom att säga åt dig att använda schampon och balsam speciellt utformade för färgbehandlat hår, för så mycket är uppenbart. Vad jag kommer att berätta är att spelet har förändrats: även om det finns många bra produkter där ute för att skydda din färg.

Denna nya produkt är idealisk för alla hårtyper. Den kombinerar aloe vera och eteriska oljor som pepparmynta, solros och primula, utan att använda några rengöringsmedel, sulfater eller parabener. Det är det säkraste rengöringsmedlet att använda på ditt färgbehandlade hår eftersom dess milda formel inte tar färg på håret och det orsakar praktiskt taget ingen blekning, vilket gör att ditt hår ser och känns bättre än någonsin. Det ersätter till och med ditt balsam.

Är det viktigt att först sätta ett mål?

Så du bestämde dig för att färga ditt hår. Bra! Nästa sak du behöver göra är att sätta ett hårfärgsmål. Fråga dig själv varför du vill färga ditt hår, och hur vill du gå tillväga. Det kan vara av någon av dessa anledningar: Du vill ha ljusare hår. Ljusare hår innebär blekning, vilket ytterligare innebär möjlig skada. I det här fallet är det avgörande att du känner till processen för blekning och hur du tar hand om ditt hår efter processen.

Du vill ha mörkare hår. Eftersom de flesta indianer har hår inom standardsvart till mörkbrunt hårfärgsintervall, är det osannolikt att du vill mörka håret, om det inte har färgats en ljus nyans. I det här fallet, kolla med en stylist för att veta rätt tid att färga om håret. Du vill förbättra din naturliga hårfärg. Medan en global hårfärg kommer att blekna, behöver din naturliga hårfärg också en och annan förstärkning för att bekämpa matthet. Att gå två nyanser ljusare, eller babylights (dvs mycket mjuka highlights) är några sätt att förbättra din nuvarande hårfärg.

Du vill täcka grått hår. Grått hår kan antingen täckas helt med en permanent hårfärgning för att matcha resten av ditt huvud, eller så kan det färgas med en tillfällig hårfärgning, vilket får dem att se ut som highlights mot mörkare hår. Du vill experimentera med highlight-hårfärger. Höjdpunkter är ett bra sätt att lägga till djup och dimension till platt hår. Highlight-hårfärgstilar sträcker sig från djärva röda och blå streck till en naturlig balayage av karamellblonda höjdpunkter, honungsblonda lowlights och gyllene babylights (mycket tunna hårstrån). Hudlager gömda under epidermis ger din hy en “varm” eller “sval” nyans. Det finns en vanlig missuppfattning att ljusa hudfärger har svala undertoner och personer med mörk hy har varma undertoner. Tja, sanningen är att alla hudfärger kan ha antingen en varm, sval eller neutral ton. Om din hud ser rosa ut är din huds underton cool. Om du ser lika bra ut i guld- och silversmycken kan du ha en neutral underton.

Hur väljer man hårfärg från hårfärgskarta?

När du letar efter rätt hårfärg, välj en nyans som passar din naturliga hudton, framhäver din bästa egenskap och passar din personlighet. Den avgörande faktorn för att välja en hårfärg är din huds underton. Ändå finns det inget som heter tillräckligt med goda råd, speciellt när det kommer till att begränsa en nyans i hårfärgskartan! Här är några fler tips som hjälper dig att välja bra:

Kontrollera hela färgomfånget. Val av hårfärg är inte så enkelt som svart, brunt eller rött. Till exempel, enbart inom det blonda hårfärgsområdet kan du välja mellan platinablond, ljus askblond, jordgubbsblond, beigeblond, silverblond, honungsblond, smutsblond och många fler. Rådfråga en professionell frisör för att veta vilken nyans som passar dig. Ditt val mellan full-head färg eller ränder, highlights eller lowlights, ombre eller balayage kommer också att avgöra din slutgiltiga hårfärg. Vi rekommenderar att du ber en professionell frisör att välja en färgpalett som passar dig. Det finns olika typer av hårfärgsbehandlingar tillgängliga på marknaden. Om du bara vill experimentera med en färg i några veckor, välj semi-permanenta hårfärger. Om du vill täcka grått, välj permanenta hårfärger. Kom ihåg att göra touch-ups varje månad för att matcha dina rötter med resten av ditt hår.

Hur bestämmer jag mig för en hårfärg?

Självklart är det första steget för att färga håret hemma att välja rätt låda med hårfärgning. Försök att välja en som har minst mängd skadliga ingredienser som ammoniak, peroxid och alkohol för att undvika överdriven torrhet och brott. Halv- och halvpermanenta hårfärger avsätter färg men lyfter inte, vilket gör dem mycket mindre hårda för ditt hår än permanenta färger. En annan sak att titta efter när du väljer en låda med hårfärgningsmedel är, naturligtvis, rätt nyans för dig. Lita inte bara på bilden av modellen på kartongen; det kan vara missvisande. Fokusera istället på orden som används för att beskriva nyansen och siffrorna som anger det relativa mörkret.

Färger som beskrivs som Ash kommer att ha mer gröna toner i sig och är bra för personer som vill bekämpa brassighet. Golden kommer att innehålla fler gula toner och är bra för personer som vill dölja grått hår. Allt med ordet Violet kommer att ha lila toner. Neutral kan betyda flera olika saker, men innebär vanligtvis en blå bas till nyansen. Siffran talar om hur mörk färgen kommer att vara. Hårfärgning beskrivs på en skala från 1 (svart) till 12 (platinablond), så ju lägre siffra desto djupare nyans. Så om du ser en modell med ljust blont hår på en låda märkt 4A (Ash Blonde), vet du bättre än att tro det; på en skala från ett till tolv är en 4 ganska mörk! Använd nyansguiden på sidan av lådan som en guide till hur färgen kommer att fungera på ditt hår; den är mycket mer tillförlitlig än illustrationen på framsidan.

Varför är smutsigt hår bäst?

Det är alltid bäst att färga hår som inte har tvättats nyligen; hårets naturliga oljor hjälper till att skydda hårstrån när de bearbetas. Det här är bara ytterligare en anledning till varför det kan vara bra att göra ditt hår hemma: ingen gillar verkligen att dyka upp på salongen med smutsigt hår, även om det rekommenderas.

Är vaselin och olivolja bra?

Ha alltid en balja vaselin till hands när du ska färga håret, speciellt om du ska ha en mörk färg. En generös klick vaselin (eller egentligen vilken tjock, petroleumbaserad fuktkräm som helst) längs dina tinningar, hårfäste, nacke och öron kommer att förhindra att hårfärgen färgar din hud. Det är en billig och effektiv lösning, och du kommer att önska att du tog dig tid att göra det när du slutar med fläckiga färgfläckar på din hud. Men om du gör det kan du ta bort dem genom att blötlägga en bomullstuss i olivolja och gnugga över de drabbade områdena. Det är verkligen ett mirakel.

Är det bra att ha rimliga förväntningar?

Lite vetenskap att lägga på dig: framkallaren i box-färgämnet (som gör att färgen ändras) är vanligtvis 20 volymer. Ju högre volym, desto mer färg kan den lyfta. 20 volym kommer att flytta ditt hår upp till två nyanser (beroende på hårets naturliga färg), men inte längre. Större förändringar kräver flera bearbetningar eller en utvecklare med högre volym – som du INTE bör använda själv!

Det är därför du alltid får höra att det är en dålig idé att försöka bli mer än två nyanser ljusare (eller mörkare) än din naturliga hårfärg med en boxfärg. Den där utvecklaren med 20 volymer kan bara göra så mycket! Betrakta box dye som ett verktyg för att underhålla eller göra subtila ändringar av din färg, inte något som förvandlar hela ditt huvud. Om du absolut måste ändra din hårfärg så drastiskt som möjligt, är det bäst att låta en professionell göra det på en salong.

Bör jag akta mig för att färga redan färgat hår?

Om ditt hår redan har en (eller flera) nyanser av hårfärgningsmedel, fortsätt med försiktighet. Det är en mycket mer komplicerad process att få ett jämnt, oskadat resultat med förfärgat hår, och det är bättre att låta en professionell göra det: riskerna för fläckig eller randig färg, varma rötter och överbearbetningsrelaterade kemiska hårklippningar är alldeles för stora! Så om du har färgat håret nyligen, tänk två gånger på att försöka färga över det (även med samma färg).

Är underhållet viktigt?

Så nu har du lyckats färga håret i den färg du vill ha utan några större missöden. grattis! Du ser fantastisk ut! Men sluta inte där, om du inte vill förstöra allt ditt hårda arbete. Lika viktigt som själva färgningsprocessen är det nödvändiga underhållet som följer. Du vill att din nya färg ska hålla, och det bästa sättet att göra det är att se till att inte tvätta den för ofta (torrschampo kommer att vara din livräddare), använda färgskyddande produkter, skydda håret från solen med hattar och spray – på solskyddsmedel, begränsa värmestyling och konditionera det väl (särskilt om någon form av blekmedel var inblandad!).

>>> Är du intresserad av brun utan sol? Klicka här.

Vad finns det för hårfärgstips att följa?

Coola färger för coola hudtoner

Sedan finns det de med kallare eller mer “citrusaktiga” hudtoner med inslag av blått, som borde välja kallare hårfärger. Det betyder att du verkligen kan gå vild med de mest fräcka färgerna, som en blåbaserad askblond hårfärg eller en lila röd hårfärgning.

Gå inte för långt bort från det naturliga

När något ser naturligt ut ser det bättre ut, det finns inga två sätt att göra det! En bra regel är att hålla sig till inom två nyanser av ditt naturliga hår, när det gäller ljust eller mörkt, eftersom din hårnyans vanligtvis matchar din hy. Bli för mörk och din naturliga hudfärg kommer förmodligen att tvättas ur, och vice versa. Om du är osäker kan rötter eller en dip dye-look skapa en mer gradvis effekt, och de är trendiga!

Små steg

För dramatisk färgförändring måste du verkligen ta dig tid. Om du siktar på att gå från mörk till blond, prova en mer neutral färg först och bygg sedan upp till den äkta varan. Ta särskilt hand om ditt hår med hjälp av Garniers färgade hårvårdssortiment, ge det näring och kärlek!

Mixa och matcha

Nuförtiden finns det ett ymnighetshorn av olika snygga färgningsknep du kan använda som blandar olika färger för en naturlig eller edgy trendig look. Prova långa mörka rötter med ljusare spetsar för en snygg ombre-look.

Hur applicerar man hårfärgning perfekt?

Tvätta håret med ett milt schampo 24-48 timmar innan du dör. Detta gör att din hårbotten kan utveckla naturliga oljor så att färgen blandas naturligt med ditt hår. För att förhindra färgfläckar, lägg en handduk eller en färgad cape runt dina axlar. Borsta håret väl och se till att det inte finns några trassel. Använd vaselin för att täcka ditt hårfäste och öron innan du börjar med processen. Ta på dig handskarna som vanligtvis kommer i ditt färgämne. Ta en skål (helst en glas) för att blanda färgen.

Blanda färgen tillsammans med framkallaren. Läs instruktionerna i förpackningen noggrant innan du börjar blanda. Använd en svanskam för att dela upp håret i hanterbara sektioner. Du kan använda stora plastklämmor som finns tillgängliga på din lokala apotek för att avbryta varje sektion. Dela varje sektion i ¼” eller ½” undersektioner och applicera sedan hårfärgen med en borste. Följ instruktionerna i förpackningen och ställ in en timer för hur länge du behöver lämna färgen på håret.

Om det finns överflödigt färgämne på din panna, använd en handduk för att torka bort det. Vänta tills timern går av. Gå till duschen och använd varmt vatten för att skölja bort färgen. Schamponera håret. När du är klar med att skölja håret, använd ett balsam som följer med färgsatsen. Om ditt kit inte har ett balsam, använd det du har hemma, helst ett som förstärker eller skyddar färgen. Föna håret eller låt det lufttorka och styla efter dina önskemål.

Hur man väljer den bästa svarta hårfärgen?

Som du redan har sett finns svart i många nyanser och du måste hitta den som passar din hudton. Om du har en ljus hudton, gå för skarp svart färg; om din hudton faller i mitten av spektrat, välj en svart ton som innehåller mer brunt pigment för att skapa en lätt, subtil look. Om du har en varmare hy, leta efter svarta nyanser med blå undertoner för att få fram den strålande glöden från dina kindben. Slutligen, var inte rädd för att prova den djupaste midnatt som finns på färgpanelen! Dessa dramatiska färger är fantastiska på mörka och varma hudtoner. Bestäm om du vill ha en permanent, semipermanent eller demipermanent hårfärg. Välj sedan en produkt beroende på hur länge du vill att hårfärgen ska sitta kvar.

Du kan välja mellan kräm, pulver eller flytande konsistens. Pulverkonsistensen kan vara lite rörig, och flytande konsistensen kan vara vattnig eller droppig. Den krämiga konsistensen är idealisk och den mest använda. Ingredienser som ammoniak, peroxid och parabener kan skada håret och hårbotten. Leta efter naturliga ingredienser i hårfärgerna så att håret förblir skyddat och fritt från skador. Välj ett färgämne som har testats dermatologiskt. Kolla också in recensionerna för att veta om de orsakar hudirritation eller allergier. Om du har känslig hud, utför ett lapptest innan du använder en produkt.

Kontrollera recensionerna för att förstå hur länge färgämnena håller och om de lätt tvättas ut under huvudduschar. Du kan hitta många blekningsbeständiga färgämnen och tvättsäkra, och de håller länge. Välj en hårfärgning som har stark färgpigmentering och ger bra täckning för grått hår. Det bästa sättet att göra ditt val är att kontrollera recensionerna noggrant. Dessa olika fantastiska toner av svarta hårfärger kommer att få ditt hår att se levande och vackert ut. Oavsett vilken nyans och formel du väljer kommer den att lägga till en synlig färg samtidigt som den behåller din övergripande hårhälsa intakt.

Kan jag lita på modellen på lådan med hårfärg?

Visst, kvinnan som ler på framsidan av lådan ser vacker ut, men färgen på hennes hår är en fantasi. Färgen blir alltid ljusare än modellens hår på förpackningen. Utvecklaren av permanenta färgämnen hemma är mycket stark – starkare än de som de använder i salongen – så det lyfter färgen och gör den ljusare än vad du ser på lådan.Titta istället på den lilla provbiten längst upp i rutan – det är en bättre representation av hur färgen faktiskt kommer att se ut på ditt hår.

Är det viktigt att veta när du ska gå ljusare eller mörkare?

Regeln är följande: För permanent färg, välj en färg som är lite mörkare än vad du vill ha på grund av den starka framkallaren. Men med semipermanent färg, ta den ljusare sidan av färgen du vill uppnå. Semipermanenta formler har ingen utvecklare, vilket betyder att de blir mörkare och mörkare ju längre du lämnar dem i håret. Det är säkrare att välja en färg som är lite ljusare från början.

Kan jag rätta till mina rötter utan att färga hårbotten?

Om du bara gör dina rötter, skulle jag rekommendera att du lägger kokosnötsolja eller en djupvårdande mask på mitten av skaftet och topparna för att hjälpa till att bevara all ljushet eller dimension som du har på håret. Avrinning från att skölja ut dina rötter kan fläcka resten av ditt hår, vi föreslår att du skapar en kokosnötsoljebarriär för att förhindra att färgen droppar ner genom resten av ditt hår. Vi föreslår också att du lägger till vaselin runt hårfästet för att förhindra att färgen färgar din hårbotten.

Bör jag överväga att punktbehandla grått hår?

Om du siktar på gråa, behöver du inte färga hela huvudet. Om du har ett grått pannband längs med hårfästet, skaffa ett semipermanent färgämne och färga bara det området. Det kan innebära att man arbetar sträng för sträng, vi föreslår att man använder en ögonskuggsborste för extra precision.

Bör jag tillsätta schampo till min hårfärgning?

Om dina toppar är väldigt torra och du färgar hela huvudet, lägg inte färg på ändarna. Istället, tre minuter innan du ska skölja, tillsätt två skvättar schampo i färgen som finns kvar i flaskan. Skaka upp det och applicera blandningen på dina ändar. Det späder ut färgen men ger dig fortfarande en nypa färg och glans.

Du vet hur modellerna i reklamfilmen alltid har sitt färgbelagda hår konstfullt vridet upp till en bulle? Gör inte det. Färgen blir inte ens när du sköljer ur den. Lämna den tills timern ringer. Skaffa dig en hårfärgad klänning så att du har något du inte har något emot att få lite färg på – du vill definitivt inte förstöra några kläder du faktiskt bryr dig om i att bearbeta. Innan du sköljer ur färgen, strö lite vatten på huvudet och mosa runt håret med händerna i några sekunder. Den emulgerar färgen och flyttar den runt så att du inte får några linjer eller ränder.

Hur färgar jag håret rätt?

All hårfärgning har designats för att fungera bäst på torrt, otvättat hår. Oljan från din klients hår kommer att skydda hårbotten medan det färgas. Allt du behöver göra för att förbereda håret för färgning är att kamma det fint så att du är redo att börja skära. Gör en mycket noggrann bedömning av varje del av din klients hår. De viktigaste frågorna du måste ställa dig själv är (a) “Vilken nivå är håret nu?” och (b) “Vilken nivå behöver du lätta in på?” Skillnaden mellan de två hjälper dig att avgöra styrkan på utvecklaren du kommer att använda och om du kommer att behöva använda lightener eller inte. Ditt utvecklarval kommer att vara ett resultat av antalet nivåer som du lyfter förbi.

När du gör en återväxtapplicering, färga vid rotområdet och dra sedan igenom blandningen till ändarna i slutet för att fräscha upp vid behov. Men när du färgar hela huvudet är det bättre att göra längderna först. Gör rotområdet i slutet. Håret bearbetas alltid snabbare där, så du måste ge det området mindre bearbetningstid. Rätt blandning mellan hårfärgning och framkallare kommer att ha en enorm inverkan på hårfärgsresultatet. Om du sätter i för lite framkallare kommer du inte att öppna nagelbandet tillräckligt. Om du lägger i för mycket framkallare kommer du att göra håret ljusare men inte avsätta tillräckligt med hårfärg och färgen kommer inte att hålla. Så mät alltid din hårfärgning och framkallare ordentligt. Hur mäter du hårfärg och framkallare? Använd antingen köksvåg eller en måttskål med markörer.

Få blekmedel och mixen rätt

Om du använder blekmedel är blandningen 1 del blekmedel till 2 delar framkallare. Använd skopan i ditt blekmedelsbadkar för att mäta ut ditt blekmedel, använd sedan samma skopa för att mäta fram framkallare. Med erfarenhet lär du dig att “syninspektera” din mix och få den rätt utan att mäta.

Dela håret innan du applicerar hårfärg

Hela håret är snyggt bundet. Dela upp håret i stora delar och nåla upp. Dela upp håret i stora sektioner. Bind fast sektioner med en klämma. Lämna en sektion (vanligtvis den nedre delen av ryggen) nere. På den oklippta delen börjar du ta 0,5 cm minisektioner för att applicera färgen med din färgpensel. Lyft upp varje sträng och applicera färg från precis från hårbotten till ändarna. Snyggt, till och med. finsnittning är verkligen väldigt viktigt. Annars kommer det hela att bli en enda röra! När du har slutfört 1 stor sektion på detta sätt, stift upp igen. Börja sedan på ett annat avsnitt och gör miniavsnitt på denna på samma sätt. Upprepa på alla sektioner tills du har färgat klart håret. För att få en så levande färg som möjligt måste du använda tillräckligt med produktmix och du måste mätta håret ordentligt.

Använd fingrarna för att färga en andra gång

Kör genom håret en andra gång efter applicering av färgen, med fingrarna (bär handskar). Tveka inte att göra en fräsch mix om du har slut på produkten. Genom att använda fingrarna kan du sprida ut färgen (undvik fläckar) och även avsätta mer färg i cortex precis när nagelbandet öppnar sig. Det är detta som gör färgen riktigt intensiv och levande när du färgar håret. Om du har vitt hår bör du också krysskolla hur väl du har täckt det vita håret genom att skära om håret och kontrollera att allt vitt hår har täckts ordentligt. Vissa områden som nackområdet är särskilt motståndskraftiga och du måste vara särskilt uppmärksam här. Undvik att använda kammar för att färga eller färga om, eftersom du kan förstöra nagelbanden som har öppnats under färgningsprocessen.

Respektera behandlingstiden

För de flesta färger är bearbetningstiden 30 minuter. För toner, skölj av när rätt färg visas (cirka 10-15 minuter är normalt). För höglyftande färger: upp till 40 minuter. Var medveten om att hår i hårbotten bearbetas snabbare än någon annanstans på grund av värmen i hårbotten. Du måste titta på det här området när du blir lättare och vara beredd att skölja så snart det här området ser färdigt ut, även om det är innan de 30 minuterna är slut.

Emulera

Håret emulgeras försiktigt före sköljning. Innan du sköljer, tillsätt lite vatten till färgen och gnugga på hårbotten. Gnugga sedan ordentligt runt hårfästet först, sedan mitten och nacken. Denna process är känd som emulgering. Det hjälper till att låsa in färgen i håret och ger dig riktigt levande, långvariga färgresultat plus hår som känns fylligt och mycket välkonditionerat.

Använd ett surt schampo

Använd ett surt schampo. Detta kommer att hjälpa till att stänga nagelbandet, låsa in färgen och återställa håret till sin naturliga pH-nivå. Anta inte att alla professionella schampon och masker är sura och sulfatfria. Du måste kontrollera på etiketten. Mörkt hår bundet och redo för färgning. Lägg märke till hur ryggen sänks…det är där färgläggaren ska börja. När du färgar mörkare kan du färga rötterna samtidigt som längderna. Detsamma gäller under nivå på nivåfärgning.

Lyft först det mörka återväxtområdet med ljusare. Få den mörka delen upp till en mycket blekgul. Tona sedan hela huvudet, börja med den del som behöver mest toning. Gör återväxten och ändarna samtidigt. Överbearbeta inte återväxtområdet eftersom du annars kan få “heta rötter” Skölj så snart rötterna har uppnått önskat resultat.

Med mycket långt hår är det bäst att göra lyftet i 2 steg – först längder, sedan rötterna. När hårlängden är väldigt lång kan själva appliceringstiden ta 15-20 minuter – det går snabbt. I det här fallet vill du inte låta färgen sitta på rotområdet för länge – du kommer att få “heta rötter”. Ändå, om täckning av grått hår är ett problem, kan det vara tillrådligt att “lägga till någon bas”. För att göra detta, blanda lite av motsvarande basfärg (som slutar på “N”) eller extra täckningsfärg (slutar på “NN) till ditt önskade färgval.

Är min naturliga hårfärg viktig?

En blå hårfärg ser annorlunda ut på ditt svarta, blonda eller bruna naturliga hår. Den ska dock visa en vacker nyans. Så du måste ta en blå nyans som synkroniserar din naturliga hårfärg. Ett fel val kan göra det konstigt och göra dig irriterad när du går ut. Vi rekommenderar att du träffar dina professionella frisörer för att veta vilken som passar din naturliga hårfärg. Generellt har du två val inom den nuvarande hårfärgsnyansen – ljusare och mörkare. Dessutom, om du är nybörjare, kan du prova en ljusare nyans först. Men om du redan har färgat hår tidigare kan du hålla dig till en annan mörkare blå ton.

Är hårfärg vegansk?

För att förhindra onödiga hår- och hårbottenskador med kemiska grejer är blå hårfärger numera veganska. Och så, de är grymhetsfria och undviker helt djurbaserade ingredienser och testning på djur. Så om du har problem med känsligt hår och hårbotten bör du föredra en vegansk blå hårfärg för nästa nivås säkerhet. Blå hårfärger som är certifierade säkra, ekologiska och veganska av organisationer som PETA är pålitliga. Så kontrollera efter detta certifierade godkännandemärke på produkten. På så sätt kan du sortera ut de riktiga från de falska flaskorna på marknaden.

Hur färgar man håret med blå färg?

Inte bara rätt blå färg gör ditt jobb. Du bör också veta hur du färgar ditt hår med en specifik blå nyans. Men, utför ett lapptest innan du färgar håret och se om det irriterar dig. Om du inte möter någon irritation, rodnad eller inflammation kan du följa dessa enkla steg för att färga håret. Tvätta håret väl med det bästa närande schampot. Men, hoppa över att använda balsam nu. Torka sedan håret med handduk, reda ut det och sektionera håret på lämpligt sätt. Men vissa blå hårfärger ska appliceras på torrt hår och inte vått hår. Så du kan missa de två ovanstående stegen. Blanda färgämnet ordentligt enligt anvisningarna på förpackningen.

Använd handskar om det behövs, och börja applicera färgen över hela håret utan att missa någon del. Vi föreslår att du börjar vid hårtopparna och sedan går till viloplatsen. Täck varje sektion långsamt och kontrollera att hela området är färgat. Lämna sedan färgen över håret enligt instruktionerna på produktförpackningen. Behåll ett plastskydd eller en duschmössa för att vila det. Skölj sedan håret med kallt vatten. Om din produkt kommer med ett schampo och balsam kan du använda det för att rengöra håret. Låt sedan håret torka naturligt för bästa resultat. Använd inte en hårtork.

Hur behåller man en blå hårfärg?

När du väl har blå hårfärg bör du behålla den perfekt. Undvik att schamponera det färgade håret i 72 timmar. När du tvättar håret, använd ett sulfatfritt schampo och balsam. Annars kan för mycket sulfater i ett schampo eller balsam rinna av hårfärgen. Om tillgängligt kan du också använda färgskyddande schampon. Tvätta inte håret med för varmt vatten. Använd ljummet eller kallt vatten istället. Du måste begränsa dina hårtvättar för att behålla färgen längre tid. Om möjligt kan du använda torrschampon istället för de vanliga. På så sätt kan du spara färgdräneringen genom sköljvattnet.

Vad finns det för tips när det gäller blå hårfärg?

Blå hårfärger är designade på olika sätt – vissa appliceras på torrt hår medan andra på fuktigt hår. Så titta på produkten och följ anvisningarna på baksidan. Du kan till och med färga dina vävar, peruker och andra hårförlängningar med blå hårfärg. Men kom ihåg att bara färga den enligt instruktionerna på produkten. Killar som har flera rosa undertoner ska inte satsa på den blå hårfärgen då den ser besvärlig ut och har mindre vibe. För att behålla blå hårfärg måste du följa stegen nedan:

Efter färgning och före schamponering, vänta i minst 72 timmar. Prova att använda ett sulfatfritt balsam samt schampo. Minska vattnets temperatur under schamponering. Försök att tvätta håret mindre. Använd torrschampon när du har en ledig dag. Personer som har en hy som har flera rosa undertoner bör hålla sig borta från produkten. Denna färg bör undvikas av dessa människor eftersom deras hy är ganska nära nyanserna och inte kommer att få fram färgens livfullhet.

Blå hårfärg kan blekna snabbare när den tvättas ofta. Och du måste underhålla den med färg-touch-upen var 6-8:e vecka. Så du måste använda ett färgsäkert schampo, färgavsättningsbalsam och toner för att hålla färgen under lång tid. Det är bra att tvätta håret väldigt lite om du har blå hårfärg. Se till att du inte tvättar den mer än 3 gånger i veckan för att bevara färgen. Om du har en mörkare hårnyans kan du prova att färga håret mörkblått utan att bleka. Detta gör inte din naturliga hårfärg ljusare och kommer att skada ditt hår mindre. Men du kommer inte att få en kvalitetsfinish om du inte bleker håret.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top