Den bästa locktången 2024 – Test av locktång

[tabell]

Klicka här för att se locktänger.

Bästa locktången2024

Att ha fint hår är något många lägger mycket energi vid och såväl mycket tid. Många använder sig utav en locktång för att fixa sitt hår, speciellt kvinnor. Detta är en utmärkt investering om du vill piffa till dig lite extra eller helt enkelt fixa håret på daglig basis. Oavsett vad du har för preferenser brukar det finnas en locktång som passar dig. Se därför till att ta reda på vad du söker och gör därefter en investering i en bra och hållbar locktång.

Mot all förmodan så är det inte så enkelt att köpa en bra locktång på nätet. Eftersom det finns så många olika modeller i olika prisklasser kan det bli svårt att veta vilken locktång som faktiskt är bäst. För att göra saken ännu svårare så tenderar onlineaffärer förstås att undvika att nämna de negativa aspekterna med sina produkter vilket kan leda till att när du väl får hem locktången så är den kanske inte alls som du förväntat dig.

Något av tråkigaste som finns när man handlar på nätet är när man lägger pengar på någonting för att sedan inse att produkten är långt under ens förväntningar. Om man inte är så insatt kan det därför bli riktigt svårt att köpa den bästa locktången. Det är just därför som vi här på skönhetsmagasinet.se har skapat en tabell med de bästa locktängerna som finns att tillgå. För att garantera att vi endast presenterar högkvalitativa produkter som lever upp till våra läsares förväntningar har vi gjort grundlig forskning om alla locktänger som du hittar i tabellen.

Genom att noggrant läsa igenom otaliga mängder kundrecensioner hos fler än 20 olika onlineaffärer, svenska som utländska, har vi kunnat ta fram den bästa locktången inom varje ovanstående kategori. Att läsa oberoende kundrecensioner ger oftast den klaraste och mest övergripande bilden över hur bra en produkt faktiskt är, det är trots allt köpare som själva vet bäst om hur bra produkter faktiskt är i verkligheten.

Köpguide för bäst i test locktång 2024

Som vi nämnde ovan så är det trots allt inte så enkelt att köpa den bästa locktången på nätet. När du letar efter den bästa locktången finns det en del viktiga faktorer som är värda att se över. Förutom dessa viktiga faktorer bör du förstås även utgå från dina egna personliga preferenser och behov. Ifall du är ute efter den bästa locktången enligt vår forskning bör du kolla i tabellen ovan, men om du fortfarande är bestämd att hitta en locktång efter just dina behov så har vi skapat en köpguide just för dig. Här är vilka funktioner och faktorer som du bör se över innan du väljer den bästa locktången för dig:

 • Värmeinställningar
 • Locktång kontra lockstav
 • Form
 • Material
 • Plattor
 • Plattstorlekar
 • Rörstorlek
 • Lockningsform
 • Automatisk avstängning
 • Storlek
 • Säkerhet
 • Pris
 • Garanti
 • Värmekontroll
 • Beläggning och teknik
 • Driftteknik
 • Temperatur

Värmeinställningar

Titta på locktångens värmeinställningar. Olika hårtyper behöver olika värmeinställningar. Tjockt hår tål högre värme medan tunt hår behöver mycket lägre temperaturer för att förhindra skador. Högre temperaturer behövs också om du lockar stora mängder hår på en gång. Många locktänger har justerbara värmeinställningar. Detta är idealiskt eftersom du kan ändra temperaturen beroende på din specifika hårtyp. Du bör aldrig använda temperaturer upp till 400 grader. Det är temperaturer som bättre överlåts till stylister och proffs. Försök att hålla dig mellan 300–340 grader när du stylar håret. Om du har fint, tunt hår, gå så lågt som 175 grader.

Allas hår är olika, vilket gör justerbara värmeinställningar till en viktig funktion att hålla utkik efter när du handlar efter en hårstylingsenhet. Tunt hår kan skadas om temperaturen är för hög, medan tjockare hår kanske inte stylas som önskat utan tillräckligt med värme. Modeller med justerbara värmeinställningar ger större flexibilitet, vilket gör att du kan välja en temperatur som passar ditt hår bäst. Leta efter modeller med digitala displayer för större noggrannhet. I likhet med rörstorleken beror värmeinställningarna på vilken typ av hår du har. Tunt eller kemiskt behandlat hår klarar inte av högre värme, så du behöver inte handla för ett val med hög värme. För tjockt, grovt eller lockigt hår, slå de hårstråna med högre värme och ditt hår ska kunna hantera det.

Högre temperaturinställningar innebär vanligtvis att du kan få ditt hår rätat ut eller stryks ut snabbare och med större effekt. Detta betyder dock inte att alla temperaturinställningar är lämpliga för ditt hår, särskilt om du har mycket tunt eller ömtåligt hår. I dessa fall kan du riskera att skada ditt hår om du lägger för mycket tid på de hetaste inställningarna. Ju fler inställningar som är tillgängliga, desto mer flexibilitet har du, och vissa modeller kommer till och med med digitala displayer för noggrannhet.

Locktång kontra lockstav

Välj mellan en locktång och en lockstav. En locktång har en fjäderbelastad klämma som håller ditt hår på plats när du lockar. Dessa är de vanligaste och finns i de flesta större återförsäljare. En locktång är clipless, och du måste manuellt locka håret runt trollstaven. Fördelarna med en locktång är att de har en klämma för att hålla håret på plats. De finns också i en mängd olika rörstorlekar och är lätt att hitta i butiker.

Fördelarna med ett locktrollspö är att du lindar in topparna sist så att det minskar kluvna toppar, det kan komma närmare rötterna för att ge dig mer volym och det lämnar inte ett veck eller veck i håret som klämman på en locktång. Locktänger kan ge bättre strandlockar och ett mer naturligt utseende, men de krullar inte i slutet av håret och gör därför inte de mest enhetliga lockarna. De tar också en del färdigheter för att lära sig att använda. Ett alternativ till båda är ett järn, som är en locktång utan fjäderbelastad klämma. Dessa kräver lite övning att lära sig, men de ger större kontroll och ger en starkare lock.

Form

Välj formen på ditt strykjärn. Locktång finns inte bara i en form – det finns många olika former som ger olika effekter. Om du vill ha ett specifikt utseende, prova något av följande: Konformade trollstavar. Dessa trollstavar har vanligtvis en mindre ände och vidgas till en tjockare bas. De kommer också i det omvända, med en tjockare spets och mindre bas. Dessa ger exakta lockar och gör att du kan göra tjockare och lockar med olika storlekar på ett verktyg. Du kan få strandvågor med dessa typer av verktyg. Dessa kan skapa romantiska lockar som vidgar sig i botten.

Raka rör. Detta är vad som finns på typiska locktång. Detta ger en uniformerad form till dina lockar, vilket gör att du kan ha ringlets och spolar. Spiralrör. Dessa rör har upphöjda spiral- eller bandkanter för att styra håret i form. Dessa producerar en curl med en definierad helix. Pärltunnor. Dessa har små pärlor eller kulor längs med pipan. Detta används för lockar som ser mer ut som naturligt lockigt hår utan en definierad perfekt form. Det är bra för vilda, naturliga lockar oavsett längd.

Dubbla eller magiska rör. Dessa är också kända som vågor. De har två eller tre rör som liknar fingrar. Wavers ger håret S-formade vågor istället för lockar. Dessa är bäst för längre hår. Strykjärn. Ett annat sätt att locka håret är att använda ett strykjärn. Detta fungerar med långt eller kort hår, och kan vara ett sätt att locka håret om du redan äger en plattång. Se bara till att ditt strykjärn är 2,5 cm brett eller mindre och att det har böjda kanter.

Material

Bestäm dig för rätt material. Alla locktänger är inte gjorda på samma sätt. När du väljer en locktång är det viktigt att vara uppmärksam på vilket material den är gjord av. Vissa av dessa material är skonsammare mot ditt hår än andra. Keramik och turmalinlocktång är populära och en av de säkraste. Om du lockar håret ofta är det här materialet du vill ha. De håller en jämn temperatur i hela röret. De släpper ut negativa joner som jämnar ut hårets nagelband, eliminerar frizz och får det att se slätt och glänsande ut.

Titaniumrör är bra för hår som är grovt, svårt att värma, inte håller värmen eller ohanterligt. De innehåller också samma negativa joner som hjälper till att minska friss och skydda hår som keramik eller turmalin. Krom och guldrör värmer bra, men de kommer inte att bekämpa frizz. Även om de är billigare, kan kromlocktången ha platser där järnet blir för varmt som kan skada ditt hår. Metallångrör kan vara bra för tunt hår som inte håller lockar. De släpper ut ånga, vilket hjälper till att ersätta fukten som metallen tar bort. Ångan hjälper håret att hålla locket.

Det sista att ta hänsyn till i ditt beslut när du köper ett lockverktyg är materialet det är gjort av. Ett av de mest använda materialen i dagens hårstylingverktyg är keramik. Keramiska ytor är kända för sina utjämnande egenskaper och är reptåliga och låter därför håret glida försiktigt över det utan att haka. Den leder också värme extremt bra och fördelar den jämnt längs hela rör. Dagens locktång finns i tre huvudmaterial, och alla har sina fördelar. Keramik fördelar värmen bra och ingjuter fukt i håret genom negativa joner. Turmalin är ett steg över keramik. Den avger sex gånger fler negativa joner, vilket leder till slätare, silkeslenare hår. Titan är hållbart och fördelar värmen bra. Den har en slät, slät yta som gör det enkelt att slå in och locka håret.

Plattor

När du börjar leta efter plattång och locktång, kommer du att upptäcka att materialen som används för att skapa tallrikarna och rören varierar. Några av de vanligaste typerna av tallrikar och rör inkluderar: Keramisk. En av de vanligaste platt typerna på marknaden, keramiska plattor är inte bara mycket effektiva på de flesta hårtexturer, utan erbjuder vanligtvis också bra valuta för pengarna. Det är viktigt att notera att vissa modeller har keramiskt belagda plåtar, vilket innebär att vid regelbunden användning kan den keramiska beläggningen börja slitas bort. Tänk på detta om du växlar mellan en solid keramisk modell eller en med belagda plattor. Turmalin. Även känd som joniska plattor, turmalinplattor är väl lämpade för skadat hår, och producerar negativa joner som hjälper till att minska den totala frizzan. Tillverkade av en typ av halvädelsten, kan dessa tallrikar också skapa en hälsosam glans.

Titan. Generellt dyrare än andra platt typer, titanplattor erbjuder inte bara snabbare uppvärmningstider, utan också en jämnare fördelning av värme över håret. Denna tallrikstil är bäst lämpad för mycket tjockt och mycket lockigt hår, och föredras av professionella frisörer på grund av dess hållbarhet. Guldpläterad. Oftast används på locktång och stavar, guldpläterade strykjärn är bra för tjockt hår. Denna typ av tallrik är ofta snabb att värma upp och kan tolerera en hög mängd värme under en lång tid.

Plattstorlekar

Plattång finns i en mängd olika plattstorlekar. När du väljer en plattång bör du leta efter en tallrikstorlek som passar din hårlängd bäst. Om du har kort hår, leta efter tallrikar som är mellan 2,5 cm och 3 cm breda. För medellångt hår rekommenderas tallrikar mellan 3 cm och 4 cm. Bredare plattor som mäter ca 6 cm är bättre lämpade för längre och tjockare hår. Om du reser ofta eller föredrar slimline stylingverktyg, leta efter modeller med mindre tallrikar.

Rörstorlek

Om du handlar efter en locktång eller en trollstav, kommer du att upptäcka att det finns en mängd olika rörstorlekar tillgängliga. Med varje storlek som erbjuder olika stylingalternativ är det viktigt att välja en som passar bäst för det utseende du vill uppnå. Några av de vanligaste rörstorlekarna inkluderar: Om det visar sig vara svårt att välja en rörstorlek eller om du vill ha friheten att ändra dina frisyrer, håll utkik efter en modell med utbytbara lockrör. De flesta kommer med några alternativ som är lätta att byta ut efter behov.

Använd typen av ditt hår såväl som den typ av lock du vill ha för att bestämma den bästa rörstorleken på din locktång. Lyckligtvis är rörstorleken ganska intuitiv: Ju mindre ringlets du vill ha, desto mindre rörstorlek. Större rörstorlekar är bättre för längre hår, medan mindre rörstorlekar fungerar bäst för kortare hår. När det gäller hårtyper fungerar mindre rörstorlekar bättre för fint hår, medan tjockare hår fungerar bäst med större rörstorlekar. Vill du ha ett stylingjärn som inte är så speciellt med hårtyp eller längd? En 2,5 cm rörstorlek är det mest universella valet och ger dig de vågor eller lockar du vill ha på vilken typ av hår du än har.

Diametern på den uppvärmda metallspolen som används för att styla håret är rörstorleken. Locktång skapar större lockar, medan de mindre rören ger mindre. Mindre rör ger mer kontroll och är bättre för den som vill ha olika frisyrer i håret. Å andra sidan kan större rör vara idealiskt om du gillar studsiga vågor eller snäva lockar eftersom de generellt ger större lockar än mindre.

Lockningsform

Även om de flesta plattång är väldigt lika i form, varierar locktångsrör. Några av de vanligaste locktångsformerna inkluderar: Rör. Den vanligaste locktångsformen på marknaden, locktången har en konsekvent bredd längs verktygets längd. De finns i en mängd olika storlekar, vilket gör det enkelt att hitta en som matchar din favoritstil. Konformad. Konformade locktång är tjockare vid basen, avsmalnande till en smalare spets. Tack vare sin unika form kan de användas för att skapa naturliga lockar och struktur. Oval-formad. Ovalformade locktänger är perfekta för att lägga naturliga vågor till tunt eller fint hår. De kan vara mindre vanliga än andra typer på marknaden, men ger fantastiska resultat.

Automatisk avstängning

Eftersom de flesta plattång och locktång inte låter när de används, kan det vara lätt att glömma att stänga av dem om du har bråttom att gå ut genom dörren. Automatiska avstängningsfunktioner hjälper till att ta bort gissningarna när du undrar om du har lämnat din apparat påslagen, och stänger automatiskt av enheten efter en viss period av inaktivitet. Vissa modeller erbjuder den bekväma möjligheten att stänga av sig själva när de lämnas oanvända, efter ett tidsintervall som sträcker sig från 30 till cirka 60 minuters inaktivitet. Det är inte bara en användbar funktion för att undvika slöseri med el, utan också för att undvika alla typer av olyckor

Strykjärn med automatisk avstängningsfunktion är bra val om du har en tendens att glömma att koppla ur dina stylingverktyg efter användning. Vissa människor kan vara ganska glömska, så om du är en av dessa människor som aldrig kommer ihåg att koppla ur de apparater de använder, bör du leta efter en locktång med en automatisk avstängningsfunktion. Dessa produkter stänger automatiskt av sig själva efter en timme eller så utan användning, vilket gör dem lite säkrare för ditt hem.

Locktång är fantastiska stylingverktyg som är perfekta för dagligt bruk. Bli inte överväldigad av alla alternativ som finns tillgängliga online och i fysiska butiker, för du kan alltid begränsa dina val genom att ta reda på vilken typ av verktyg du verkligen behöver, vad din hårtyp är och vilken typ av lockar du vill ha. Du kan också spendera lite tid på att läsa olika handledningar och produktrecensioner online så att du vet vilka produkter som är bäst för dina specifika behov. Det kan kräva lite ansträngning från din sida att hitta det bästa lockverktyget för dig, men vi är säkra på att du kommer att hitta den där locktången som har alla funktioner du kan tänkas behöva.

Storlek

Ungefär som locktänger, är den grundläggande tumregeln här ju större pipomkrets, desto större och lösare vågor; och ju mindre pipan är, desto stramare och rullare är lockarna. Till exempel kommer en 13 eller 19 mm pipa att skapa mindre precisionsspiraler, medan en 32 mm version kommer att uppnå mer naturligt utseende, lösa strandiga vågor (med rätt teknik kan det hjälpa till att främja lite lyftande åtgärder för att skapa volym och höjd också). För den som letar efter något mer mångsidigt är ett 25 mm rör – som kommer att producera halvlösa lockar som du manuellt kan reta ut för en mer naturlig effekt – en bra kompromiss.

Säkerhet

Innan du handlar en locktång bör du också lära dig mer om hur du säkert kan använda detta verktyg. När du använder en locktång, kom ihåg följande: Om din locktång inte kommer med en kylspets, skaffa en värmebeständig handske. Även om du redan är ganska skicklig på att hantera ett lockverktyg med en hand, kan det finnas tillfällen då du behöver få ett bättre grepp om det för snävare lockar. En värmetålig handske ger bättre grepp till järnet och hindrar dig från att bränna händer och fingrar.

Skaffa ett locktångsstativ. Detta kommer att förhindra att din locktång bränner dina ytor och andra föremål i ditt förberedelseområde. Det kan också hjälpa till att förhindra brännskador från den varma pipan när du plockar upp verktyget eftersom du kan vara säker på att bara röra handtaget. Vissa produkter kommer med ett stöd, medan andra har ett inbyggt stöd, så du kanske inte behöver köpa ett separat stativ för sådana föremål. Om du börjar med hög värme riskerar ditt hår att brännas, så börja med tålamod tills du har hittat rätt värmeinställning för ditt hår.

Pris

Oavsett vad du köper så är priset på produkten en av de viktigaste sakerna och detsamma gäller Lock Tång. De flesta Lock Tångs ligger i prisklassen hög till låg. Den bästa Lock Tång är listad överst på listan. Om budgeten inte spelar någon roll rekommenderar jag att du väljer den första produkten. Du kan välja andraplatsen. Den är lika bra som den första, men kostar mycket mindre. Men om budgeten är ett stort problem och du letar efter den billigaste Lock Tång, bör du välja en som kostar runt.

Priset på en locktång varierar. Om du undrar hur du ska förstå vilken kostnad det är rimligt att betala för produkten du bestämmer dig för att köpa är svaret enkelt. Det slutliga priset är indikativt för vissa strukturella och funktionella delar av locktången, såsom materialen som används för den yttre beläggningen och typen av drift av själva apparaten (dvs. om den är automatisk eller manuell).

Genom att spendera minimibeloppet kan du utrusta dig själv med en anordning som kan locka håret, men utan att ägna särskild uppmärksamhet åt dess hälsa och återfuktning. Det här alternativet är tillrådligt för dem som vill styla sitt hår då och då, men rekommenderas inte för dem som vill använda locktången ofta eller har en särskild oro för hårets välbefinnande. För sådana användare är det värt att köpa en modell som åtminstone är belagd med keramik. För den som vill ha maximalt möjliga både när det gäller resultat och delikatess på håret, är det lämpligt att välja toppprodukter och köpa en automatisk locktång (rekommenderas också starkt till alla som inte har det. många manuella färdigheter), som kanske använder ånga istället för värme.

Garanti

Lock Tångs från välkända märken skadas inte lätt, och även om de gör det finns det en garanti att du kan reparera gratis om det är problem med tillverkaren eller fel utan anledning. Men om du köper Lock Tångs från okända märken som inte är garanterade, finns det en god chans att du kommer att lägga en stor summa på reparationer och underhåll.

Värmekontroll

Vissa 3 cm locktång har bättre värmekontroll eftersom de kan användas på alla hårtyper, inklusive tjockt eller tunt, lockigt eller rakt. Beroende på dina krav kan du välja mellan höga inställningar (för snabb uppvärmning) och låga inställningar (för långsam uppvärmning). Om du har olika hårstrukturer är den bästa locktången ditt bästa stylingverktyg. Om du har ett brett utbud av temperaturinställningar på din papiljol, rekommenderas det starkt eftersom det låter dig välja lämplig värmenivå för ditt hår baserat på deras krav.

Beläggning och teknik

Denna faktor är mycket viktig när du väljer din locktång eftersom den beskriver apparatens funktionsprincip och avsevärt påverkar känsligheten i dess verkan på håret, de resultat som kan erhållas och även priset på själva produkten. I de följande styckena kommer vi att illustrera de tre elementen, nämligen typen av yttre beläggning av locktången, dess driftsteknik och eventuell närvaro av en jonisator.

Materialen som täcker den yttersta delen av det uppvärmda järnet är väldigt viktiga eftersom det är de som kommer i kontakt med håret. Tidigare var trenden att inte belägga locktången med speciella material. Men på senare år är det föredraget att använda material som är lämpliga för att förhindra att håret utsätts för termisk stress, för att utöva en mer känslig verkan. Här är en lista över de viktigaste materialen som används för den yttre beklädnaden:

Keramik

Det är definitivt det mest utbredda och använda materialet på grund av dess utmärkta egenskap av jämn värmefördelning på håret, vilket gör att det kan undvika termisk stress orsakad av höga temperaturer. Det gör även järnet mjukare på håret. Det är uppenbart att både kvaliteten och kvantiteten av den keramik som används kan variera. Det finns faktiskt enklare modeller på marknaden och andra som har ett högt innehåll av ultrabeständig keramik.

Titan

Den kan ofta kombineras med keramik för en ännu mer ömtålig beläggning. Det kännetecknas av en speciell lätthet jämfört med de andra använda materialen. Titan är också mycket motståndskraftigt och allergivänligt,

Turmalin

Turmalin kombineras ofta med den keramiska beläggningen eftersom den förstärker dess jämnhet. Detta material är också mycket robust och har en naturlig joniserande effekt som gör håret mindre frissigt och glansigare. Vissa locktång kombinerar dessa material som används för den yttre beläggningen med andra ämnen som har speciella gynnsamma effekter på håret som keratin eller arganolja.

Driftteknik

Det finns två driftstekniker för locktång. Den första är vad vi skulle kunna definiera som “klassisk”, som bygger på användningen av värme för att forma håret. Det andra består av ett mer innovativt system som använder ånga. Låt oss se i detalj vad som är egenskaperna och skillnaderna mellan dessa två system:

“Klassisk” locktång: Den använder den vanligaste drifttekniken, som består av att värma järnet vid mycket höga temperaturer. Denna värme används sedan för att ge håret den önskade stylingen. Ånglocktång: Denna teknik finns endast i automatiska locktång. En “mini-panna” ingår i locktångsstrukturen som tack vare speciella hål levererar ånga till håret och ger det ett veck. Locktång av denna typ erbjuder fördelen att återfukta och mjukgöra håret på ett mer intensivt och effektivt sätt än de med värme, men de är ännu inte särskilt populära i hemmet på grund av det höga priset de säljs till. Locktång kan utrustas med en jonisator, vilket är en anordning som genererar negativa joner. Dessa joner verkar på håret, vilket gör det mindre elektriskt laddat och är till hjälp för att undvika uppkomsten av frizz. Användningen av denna teknik är vanligtvis närvarande i modeller från en medelhög prisklass och finns vanligtvis i “traditionella” modeller, det vill säga de med värme och inte ånga.

Temperatur

Möjligheten att välja temperatur är verkligen en viktig parameter att utvärdera när du väljer en locktång, eftersom värme är ett aggressivt element för hårets hälsa. Om du inte ställer in lämpliga bearbetningstemperaturer riskerar du inte bara att förstöra håret utan också att inte få önskad typ av lock. De med särskilt rakt eller svårbehandlat hår måste nödvändigtvis använda locktången vid hög temperatur för att få definierade och hårda lockar. Tvärtom, de som redan har lockigt hår behöver inte arbeta i särskilt höga temperaturer för att skapa en stil.

Dessutom är det viktigt att kunna variera de grader av värme som locktången arbetar vid. De mest kompletta och dyra locktängerna på marknaden har ett brett utbud som kan variera mellan 120- och 230 grader Celsius. Detta ger maximal mångsidighet när det gäller värmeval. Mellanklassmodellerna har en variabel räckvidd men är vanligtvis mer reducerad än högklassiga modeller. Medan basmodellerna som bland annat ofta också är billigast och har en fast och oföränderlig temperatur.

Basmodellerna kan fortfarande erbjuda bra resultat vad gäller frisyr, men lämpar sig främst för de med normalt hår (både vad gäller kvalitet och tjocklek). De rekommenderas särskilt för dem som letar efter ett strykjärn att använda då och då (för frekvent användning är det lämpligt att välja modeller med varierande temperaturer, för att inte utsätta håret för överdriven värme som kan undergräva dess hälsa).

Lista över de bästa locktängerna 2024

 • Bäst i test:
 • Populärast:
 • Premiumval:
 • Billigast:

Typer av locktänger

Den första faktorn som vi anser vara avgörande för att välja en locktång är den som tar hänsyn till dess struktur och storlek. Under denna kategori samlar vi alla överväganden som rör locktångens form, vilket påverkar vilken typ av lock som kan erhållas (vågigt hår, snäva lockar, spirallockar eller bredare och mjukare vågor) samt användarvänligheten för en modell och dess slutpris. Vi har i princip identifierat locktänger med fyra olika typer av struktur. I de följande styckena hittar du en detaljerad beskrivning av dessa tre typer, var och en med sina egna speciella egenskaper, fördelar och nackdelar.

>>> Är du intresserad av doftljus? Klicka här.

Cylindrisk locktång

Den cylindriska locktången är vad vi skulle kunna definiera som “traditionell”, eftersom den alltid har varit den mest kända, utbredda och efterfrågade modellen på marknaden. Dess struktur inkluderar ett handtag och ett cylinderformat järn. Järnet är den del som blir varm, och har en variabel diameter, som ska väljas efter vilken typ av ögla du vill göra, och mer specifikt:

Diameter från 13 till 19 mm: Denna storlek är idealisk för att få den “klassiska” locken, det vill säga den snäva i en “permanent” stil som kommer att vara särskilt definierad om du virar små hårlock runt järnet utan att lämna utrymme mellan de hår och den uppvärmda baren. Denna diameter är lämplig för alla hårlängder, men i synnerhet rekommenderas den för de med kort hår och annars skulle den inte kunna skapa definierade vågor med locktång med större diameter.

Diameter från 20 till 25 mm: Denna diameter är lämplig för både de med långt hår och de med medellångt hår (runt axlarna). Den är idealisk för att skapa en mjuk och naturlig ringeffekt och inte en stram lock. Även med denna typ av locktång får du en mer eller mindre bred effekt genom att lämna mer eller mindre utrymme runt den uppvärmda stången när du slår in låset.

Diameter från 30 mm och framåt: Denna typ av locktång är inte lämplig för de med kort hår eftersom dessa diametrar kan ge effektiva resultat endast på hår från axlarna och nedåt (om den används på kortare hår ger det faktiskt bara en voluminös effekt mer än en definierad våg). På längre hår kommer det å andra sidan att vara möjligt att skapa väldigt mjuka och breda vågor, perfekt för att ge en slingrande rörelse i håret, men inte för att skapa definierade lockar. Det finns även locktång med en diameter på mindre än 13 mm som används för att få väldigt täta lockar, men de är i själva verket inte särskilt vanliga och efterfrågade eftersom man redan med diametern 13 mm får riktigt definierade och snäva lockar.

Konisk locktång

Denna typ av locktång ger ett konformat järn, som är bredare vid basen och sedan gradvis blir röret mot spetsen. Den är idealisk för dem som vill skapa snäva lockar men med en “spiralform” som sträcker sig från en diameter på cirka 25 mm upp till de sista 13 mm i spetsen. För att uppnå denna effekt är det nödvändigt att använda järnet som håller det med den smalare spetsen nedåt för att skapa en våg som är bredare vid hårfästet och sedan blir stramare när den når hårändarna.

Multistyler locktång

Locktången som faller inom denna kategori är “hybrider” av de typer av strukturer som anges ovan. De kännetecknas av närvaron av ett handtag på vilket det är möjligt att montera olika delar, allt från cylindriska, koniska eller båda. Dessa bitar kännetecknas av olika diametrar för att kunna skapa mer eller mindre snäva lockar. Andra tillbehör kan också monteras på handtaget för att skapa alla typer av frisyrer.

Automatisk locktång

Den sista typen av locktång som finns på marknaden skiljer sig från de tidigare både ur strukturell och operativ synvinkel. Formen på en automatisk locktång liknar den hos ett handtag i slutet av vilket det finns en “låda” med en rundad form som “sug” håret inuti, vilket gör att locktången gör allt själv. Det finns ingen anledning att rulla håret runt järnet och släppa det efter en varierande tid, utan bara för in det i en speciell öppning. Den automatiska locktången låter dig skapa tre olika typer av vågor baserat på hårets beständighetstid runt det uppvärmda järnet. Diametern på de gjorda lockarna kan vara mellan 13 och 25 mm.

Denna typ av locktång är bland de nyaste på marknaden och även bland de dyraste. Men det är verkligen en bra investering för alla som inte har så mycket manuella färdigheter (automatiska locktång är väldigt lätta att använda). Det är också användbart för dig som vill ha fördelen av att kunna göra olika stilar med samma produkt och för dig som vill lägga mindre tid på att skapa den önskade frisyren.

Platta locktänger

Samma uppvärmningsprinciper som används för locktång bör tillämpas på plattjärn. Så, keramik för tjockt hår, titan och högre värmeinställningar för tjockt hår, etc. Eftersom du vill göra motsatsen till en locktång, kommer du att titta på olika tallrikformer för att få det utseende du vill ha. För lockigare hår vill du ha en tallrik som är bredare. Detta bör minska tiden du spenderar på att lägga varje hårsektion i järnet eftersom du kommer att kunna räta ut mer hår åt gången. Om du ska ta itu med burrigt hår, kan turmalin återigen komma till nytta på grund av dess infraröda teknologi och förmåga att motverka dessa galna frissjoner.

Locktänger att använda baserat på hårtyp

Bortsett från rörstorleken är en annan viktig sak att tänka på när du köper en locktång din hårtyp. Vissa lås är svårare att locka än andra och vissa hårtyper kan lätt skadas. Det är därför det är idealiskt att lära sig mer om det kompatibla lockverktyget för din hårtyp, så att du alltid kan vara säker på att styling inte skadar dina hårlocks hälsa.

Fint hår

Så om du har fint tunt hår betyder det att ditt hår inte har mycket volym och kommer att ligga platt om det lämnas ifred. Att locka håret kan vara det bästa sättet att förändra ditt utseende, eftersom lockning kan ge ditt hårvolym och ge dig en helt ny dimension. För sådant hår är keramiska rör som har lägre värmetrösklar de mest idealiska. Med fina trådar behöver du inte mycket värme för att lockarna ska stelna, eftersom det bara kan skada eller till och med bränna dina fina lockar.

Normalt hår

De med normalt hår är de lyckligaste eftersom de inte behöver oroa sig för mycket om den typ av verktyg de behöver. Alla typer av verktyg kan fungera bäst, men du kan behöva gå mer än 200F för att lockarna ska stelna.

Tjockt hår

Utmaningen är egentligen för de med tjocka och grova lås. Du behöver något som kan bli riktigt upphettat eftersom låga temperaturer inte klipper det för denna hårtyp. Titan locktång rekommenderas bäst för denna hårtyp då det kan nå riktigt höga temperaturer och låsa in fukt i dina lockar så att du kan undvika frizz. Turmalin och keramik kan också övervägas om du inte är alltför förtjust i metalliska material.

Typ av lockar

Bestäm dig för ett rör baserat på storleken på lockarna du önskar. För snäva lockar, gå för en mindre bredd; om du vill ha lösare lockar, gå för en större rör. Tunt, platt hår fungerar bättre med mindre rör. Även om dessa snäva lockar tappar form under dagen, ser håret fortfarande stylat ut. Stora rör som skapar lösa lockar kommer inte att ge varaktiga lockar för denna hårtyp. Tjockt hår som lätt behåller formen kommer att hålla lösare lockar från större rör mycket bättre.

Välj ett litet rör för spänstiga, snäva lockar. Dessa små rör fungerar bättre på hår som är kort till precis över axlarna. Dessa små locktänger är bra för långt eller kort hår som är naturligt väldigt lockigt. Storleken på pipan kan ge touch-ups om några trådar inte böjs ordentligt. Tjejer med rakt hår kan få de snäva, kinky lockarna med dessa stora rör. Processen är tidskrävande, men utseendet är helt tillgängligt. Dessa rör fungerar utmärkt på röret hår. Denna rör är perfekt för lindade, spirallås och en permanent look. Gå för en 2 cm rör om du vill ha vintage lockar. Denna rör producerar lite lösare lockar som fungerar utmärkt för vintage stilar eller updos. Du kan också få korkskruvslockar med detta rör. Borsta försiktigt ut dessa lockar för mjukare lockar. Denna rör fungerar med kort eller medium hår. Det är också användbart om du vill ha lösa lockar men har fint, tunt, rakt hår.

Lockar för nybörjare

Köp ett 2,5 cm rör om du är en locktångsnybörjare. 2,5 cm röret anses av de flesta vara det övergripande stylingverktyget för alla lockar för alla hårlängder. Om du vill köpa en locktång, eller köper din första, överväg att börja med en 2,5 cm. Denna rör fungerar för korta bobs, medellånga längder och långa lockar. Denna bredd kan skapa naturliga snäva lockar, och när de borstas ut kan lockarna verka naturliga och flytande på längre hår. Välj ett rör om du har medium till långt hår. Detta anses vara den mest populära rörstorleken för kvinnor med längre hår. Denna storlek skapar en enhetlig lock. Detta rör ger dig slingande lockar eller definierade naturliga, mjuka vågor.

Den kan även användas på kort hår för att ge volym och producera mjukare, lösare lockar. Skaffa strandlockar med ett rör. Ju större rör, desto lösare lockar. Detta rör ger lösa, voluminösa lockar.  Denna storlek rör fungerar bäst på längre hår. Vissa medellängder kan använda den, men pipan är för stor för kort hår. Använd en 5 cm rör om du vill ha en lite rufsig look. Detta stora rör fungerar bara för långt hår. 5 cm rör är egentligen inte designad för att skapa lockar, utan för att ge rundad textur till ändarna på ditt hår. Detta är bra för tjejer med rakt hår som vill ha lite form men inte definierade lockar. Denna rör är också bra för att skapa 70-talsinspirerade fjäderstilar och 90-tals flicked ändar.

Typer av material

Keramik

Keramiska rör är mest kända för sin förmåga att tämja burrigt hår eftersom de frigör joner som kan neutralisera statisk elektricitet och försegla dina hårstrån, vilket gör det mindre benäget att krusa. De är också några av de mest populära materialen för stylingverktyg eftersom materialet värms jämnt, vilket säkerställer att det inte finns några hot spots som kan bränna håret under stylingprocessen. De värms också upp direkt, vilket gör dem idealiska för dem som vill ha kortare förberedelsetid.

Turmalin

Turmalinrör anses vara top-of-the-line stylingverktyg eftersom de använder en kombination av keramik och ädelstensturmalin för att ge rätt mängd värme för att locka håret. Det är ett steg upp från de keramiska rören eftersom de kan producera joner upp till sex gånger mer än de senare, vilket gör det till en mer effektiv produkt för att motverka frizz. Den värms också upp snabbare än andra material och lovar mer enhetliga och långvariga lockar. Den enda nackdelen här är att de vanligtvis är dyrare än andra.

Titan

Titanium rör är mest föredragna av dem som använder hårprodukter när de stylar håret. Med sina metalliska egenskaper kan den stå emot korrosion som är ett stort problem för den som stylar håret med sprayer och andra produkter. Den erbjuder också snabb uppvärmning och jämn värmefördelning, vilket gör att du kan få vackra lockar varje gång. Med metallplätering skyddas håret även från trassel och svidande. Det kan också bevara hårets fukt, skydda din hårlock från uttorkning och torrhet.

Guld

När det gäller de guldpläterade rören är de mycket billigare än andra alternativ i listan. De värms upp snabbt och håller sig varma länge. De är också väldigt vackra, så om du gillar den där extra glansen i ditt toalettbord kan ett av dessa verktyg vara det bästa alternativet för dig. Med dagens teknik och de flesta tillverkares engagemang för att erbjuda något nytt till sina kunder, kan du även förvänta dig andra locktång som kommer med rör tillverkade av två eller tre material kombinerat. Innovation är alltid en stor sak, speciellt när det kommer till skönhetsverktyg, så tveka inte att utforska dina andra alternativ.

Viktiga överväganden

Form

Till skillnad från locktänger är storleken dock inte det enda att tänka på. Locktänger varierar också i form. Raka trollstavar skapar lika stora lockar, vilket resulterar i mer polerade, enhetliga ringar. Det kan också gynna de med en extremt rak man eftersom det är lättare att använda ett rakt rör för att locka den lägsta delen av håret. Konformade rör kan antingen vara större upptill och mindre vid basen, eller vice versa, med den mindre änden som ger stramare lockar och de större, fylligare vågorna. Denna kombination hjälper till att skapa en mer naturlig, freestyle-look. Vill du ha det bästa av två världar? Möt den utbytbara locktången. Eftersom det är det mest mångsidiga och kompletta alternativet är det också det dyraste verktyget i sitt slag. Men vi antar att du inte kan sätta ett pris på bekvämlighet, eller hur?

Den sista skillnaden du kommer att se mellan locktången är deras form. Du kommer att kunna hitta en trollstav, klämma, konisk form och mer. Allt beror på formen på lockarna du letar efter, såväl som din budget. Vissa är mer avancerade, medan andra är perfekta för nybörjare. Allt detta beror på dina preferenser och ditt kunnande med locktång.

Material

Eftersom locktången distribuerar värme till ditt hår vill du se till att de är belagda med ett material som gör jobbet gjort. För fint hår är keramik ett billigt alternativ som är lätt att hitta. Eftersom den inte når oacceptabla temperaturer kommer den inte att begå värmebrott mot ditt hår. Titaniumrör kan paras ihop med tjockare hår eftersom det blir konstant varmt. För de tjusiga, pinkies-up, tjockt hårmänniskor, kan du få en guldpläterad locktång som håller längre och distribuerar en hög mängd värme under användning. Turmalin är ett vanligt material som används i locktång, och du kanske ser det som en hybrid med keramik för att göra det lämpligt för fler hårtyper än bara tjockt hår. Ensam fungerar turmalin bäst för tjockare hår tack vare dess infraröda teknologi som motverkar frizz.

Förutom de material som täcker locktången är det också viktigt att säkerställa det goda utförandet av andra delar av produkten. Den yttre strukturen på locktången måste vara gjord av robusta, pålitliga och lämpliga material för att säkerställa säkerhet och öka dess hållbarhet. Eftersom många använder locktång i badrummet där det kan komma i kontakt med vatten måste locktångens kabel vara utvändigt gummerad på ett adekvat och säkert sätt.

Ytterkanter

En funktion som lätt kan förbises med en plattång är dess kant. En rundad kant ger din plattång lite mer mångsidighet, vilket gör att du kan använda den för att lägga till en lockning eller två i din frisyr utan att piska ut en locktång. Denna typ av kant är också idealisk för tunt eller skadat hår eftersom det låter ditt hår flyta av järnet istället för att haka i några platta hörn. Raka kanter möjliggör en striktare uträtning, så om du vill att ditt strykjärn verkligen ska räta ut de knepiga lockarna, är en platt, rak kant idealisk.

Olika storlekar på locktänger

En annan viktig faktor när du köper en locktång är storleken på dess rör. Eftersom dessa verktyg finns i olika rörstorlekar kan det verkligen bli förvirrande att välja rätt för vardagsbruk. Vad du dock behöver veta är att den rätta storleken på locktången för dig kommer att baseras på två saker: längden på dina lås och utseendet du är ute efter. Längden på ditt hår är en viktig faktor för att välja rätt storlek på lockverktyget för dig eftersom det kan diktera längden på din stylingtid.

Om du har långa lockar föreslår experter att du skaffar en större rör så att du inte behöver linda håret så många gånger på ett litet rör. Om du inte vill ha riktigt kinky lockar, anses rör vara den bästa locktångsstorleken för långt hår. När det gäller de med kortare hår, kan mindre rör som mäter 2,5 cm vara den bästa storleken på locktången för kort hår. För de med medelstora lås kan du välja 3 cm rör. Storleken på din locktång bör också bero på vilken typ av lockar du vill uppnå. Om du vill ha små, snäva lockar bör du satsa på ett mindre rör. Om du vill ha lite lösa vågor är rör med stor diameter idealiska. Den största storleken på locktången mäter 5 cm i diameter och kan skapa några av de finaste strandvågorna för de med långt hår, men för korta lockar kan den skapa en utmärkt utblåst look, vilket gör att du slipper behöva dubbla ett slag. torktumlare och en rund borste samtidigt.

Bredd

Beroende på din hårtyp kan du behöva överväga bredden på plattorna på din plattång. Smala tallrikar: Vanligtvis mellan 2,5 cm och 3 cm, dessa är mest lämpade för kort hår. Mellanstora plattor: Vanligtvis mellan 3 cm och 4 cm, du kan använda dessa för kort och medellångt hår. Breda plattor: Om du har långt, tjockt hår kan plattor runt 6 cm vara det bästa alternativet för dig. Locktång: Med locktång mäts rörstorleken.

Watt

Effekten på en apparat ger dig ofta en god upprörtning om hur kraftfull den är, med extra effekt som ger dig extra flexibilitet. Men med plattång och locktång kanske du först bör överväga din hårtyp. Det är ingen idé att köpa produkter som är extremt kraftfulla om du bara använder de lägre inställningarna.

Temperaturinställningar

Välj en locktång med justerbar värmeinställning eftersom olika hårtyper behöver olika värmeinställningar. Tjockt hår tål högre temperaturer medan tunt hår behöver mycket lägre temperaturer för att förhindra skador. Många locktänger har justerbar temperatur idag, de bästa kommer med en LCD-skärm. Värmeinställningar: oavsett vilken hårtyp du har, välj en locktång med en mängd olika värmeinställningar. Använd alltid den lägsta temperaturen som ger den stil du önskar, för att minska dina chanser att bränna ditt hår, eftersom det är mycket lättare att förebygga än att fixa skadat hår.

Värmekontroller: knapparna ska vara tillräckligt nära för enkel åtkomst, men inte så mycket att du av misstag knackar på dem när du stylar och ändrar temperaturen. En längre kabel är typiskt för ett hårverktyg avsett för professionellt bruk. Stylingverktyg som har särskilt korta kablar är i allmänhet designade för hemmabruk och kanske inte har samma mångsidighet eller livslängd som professionella verktyg.

Rörmaterial

I likhet med andra heta verktyg, som hårtorkar och plattjärn, kan locktången använda olika material, till exempel: Keramik: värmer jämnt och når höga temperaturer, men är skonsam nog för alla hårtyper. Turmalin: producerar naturligt negativa joner och infraröd värme vid upphettning, vilket betyder mild värme. Ett utmärkt val för fint hår eller mer känsligt hår, eftersom det är mindre benäget att orsaka värmeskador. Titan: värms upp jämnt, men snabbare och är bra för tjockt hår och grovt hår, men viktigast av allt, friskt hår. Det är mer motståndskraftigt än andra material. Nano-titan: designad för att producera fler negativa joner för att minska frizz och statisk elektricitet.

Materialet i din locktångs cylinder avgör hur länge dina lockar håller och hur släta och glansiga de är. Keramiska turmalin och titanrör är kända för att värmas upp snabbt, vilket gör att du kan styla håret snabbare. Detta är en betydande fördel om du har ett hektiskt jobb som arbetande mamma, student eller någon som jobbar hemifrån.

Rörstorlek

Tunnstorleken styr storleken på lockarna du får. Ett stort rör ger dig strandiga vågor, medan en smalare rör ger dig stramare lockar. Det är ovanligt att hitta rörstorlekar större eller mindre än dessa på locktång, men locktången finns ofta i en mycket större variation av storlekar. Tänk också på hur länge du vill att dina lockar ska hålla. Ett brett rör kan göra lockande långt hår lättare, men snäva lockar håller längre än lösa lockar eller strandvågor. Storleken på rör där du lindar håret påverkar vilken typ av lock du kan skapa. Ju större pipan, desto större krullning. För fulla, studsiga lockar, skaffa ett strykjärn med en rör med 5 cm i diameter om du har långt hår och en rör med 2,5 cm i diameter om du har kort hår. Storleken på rör varierar beroende på hårlängden, eftersom du måste linda hårdelen du vill locka runt rör minst 1½ gånger.

Varumärke

Vi rekommenderar alltid våra läsare att välja Lock Tång som kommer från ett välkänt märke. För det kommer inte bara att vara utmärkt när det gäller produktkvalitet, utan kommer också att erbjuda bättre kundsupport som kan komma väl till pass om det skulle uppstå problem med nyckelordet Lock Tång i framtiden. Ett varumärke kan vara bra i USA eller runt om i världen, men om det inte erbjuder en tjänst nära dig kan det vara ett problem. Så när du väljer ett varumärke, se till att kundtjänst eller supportcenter finns i närheten.

Välj alltid märken som är ganska kända och kända, för att undvika att köpa opålitliga produkter med dålig kvalitet på material och utförande. Det finns flera kända varumärken som tillverkar locktången som Babyliss, Imetec, Remington, Philips, GAMA, Braun och Rowenta. Alla dessa märken erbjuder konsumenten fördelen att vara närvarande i efterförsäljningsfasen för eventuella driftsproblem med apparaten. De ger också stilguider och andra användbara tips för att underlätta stylingoperationen för de mest oerfarna.

Lockplattor

En lockplatta ser ut som en plattång, men istället för att ha två släta plattor som en plattång, har den två eller flera uppvärmda cylindrar som tjänar till att skapa vackra vågor i håret. Precis som en cylindrisk locktång, beroende på diametern på dessa cylindrar, kommer den erhållna effekten också att variera, dvs mer eller mindre breda vågor.

Temperaturlås

Temperaturlåset består av en liten knapp som låser reglagen när önskad temperatur har ställts in. På så sätt kan du undvika att av misstag ändra värmeinställningarna som du hade bestämt dig för att använda under stylingen.

Snabb uppvärmning

Denna funktion är tillgänglig från mellanklassmodellerna. Det består i att snabbt uppnå önskad temperatur för att avsevärt minska väntetiden innan produkten kan användas. Denna uppvärmningsperiod, som kan vara ett par minuter i basmodeller, reduceras till 1 minut i de lite mer avancerade modellerna och till 30 eller bara 15 sekunder i toppmodellerna.

Varaktighet

Denna funktion finns endast i automatiska locktång. Det ger möjlighet att välja varaktighet för låstiden inuti “värmekammaren”. Variationen av denna varaktighet gör det möjligt att erhålla olika locknivåer av håret som sätts in i apparaten

Praktisk användning

Den praktiska användningsfaktorn tar hänsyn till några strukturella och tillbehörsegenskaper hos locktången som gör dess praktiska användning mycket enklare och enklare. Det är en viktig funktion att överväga för att säkerställa köp av en produkt som faktiskt är bekväm att använda, särskilt för dem som använder den ofta. Låt oss titta i detalj på vilka är de element som bidrar till att öka hanterbarheten och praktiska användningen av en locktång: Tång: Tång består av en tunn rörlig del som tjänar till att blockera det rullade håret på den uppvärmda stången, vilket gör det enklare att skapa lockar, särskilt om du har liten fingerfärdighet eller förtroende för användningen av enheten.

Närvaron av en lysande display gör visningen av inställningarna mycket enkel och tydlig Värmeisolerade spetsar: Vissa modeller har ändar som förblir kalla även när järnet når mycket höga temperaturer så att du lättare kan hantera locktången och utan fara att bränna dig. Kabel och fästring: Det är viktigt att kontrollera kabelns längd och att den är vridbar, två funktioner som ökar användarens rörelsefrihet. Förekomsten av krokringen gör det istället lättare att placera locktången på väggen.

Vissa locktänger är utrustade med ett litet fäste som sitter i botten av järnet. Den är utformad för att säkerställa att järnet kan stå upp av sig självt, lyft från arbetsytan, för att förhindra överhettning eller orsaka någon form av olycka under användning. Termohandske och fodral: Det är möjligt att hitta apparater på marknaden som inkluderar ett fodral för att förvara/bära locktången och en termohandske som är användbar för att hantera järnet och hett hår utan att brännas.

>> Är du intresserad av rakhyvlar? Klicka här.

Vanliga frågor om locktång

Vilka funktioner bör jag överväga?

Världsomspännande spänning. Om du älskar att ta med dig dina favoritprodukter för hårstyling när du reser jorden runt, leta efter en modell med världsomspännande spänning. Infunderade tallrikar. Vissa modeller har tallrikar som är infunderade med närande oljor som arganolja. Även om de inte är nödvändiga, sägs de stödja hårets hälsa och ge extra glans. Blöta till raka inställningar. Används på handdukstorkat hår, dessa inställningar gör att du kan räta ut eller locka håret utan att behöva föna håret först.

Kontrollknappar. Kontrollknapparna på din valda enhet ska vara lätta att läsa och använda. Det är också viktigt att kontrollera var knapparna är placerade för att undvika att oavsiktligt stänga av din enhet när den används. Typ av klipp. En metallklämma har traditionellt sett använts för att hålla håret på plats när det krullas endast tillämpligt på lockanordningar. Standardapparater kommer att ha en fjäderbelastad klämma, medan locktängerar inte har en. Vissa människor kan upptäcka att traditionella klipp lämnar en liten kink i håret och kanske föredrar en locktrollstav av denna anledning. Vridbar sladd. En praktisk funktion att hålla utkik efter, en vridbar sladd gör att du kan använda din plattång eller locktång utan att behöva oroa dig för oönskade sladdtrassel.

Vad är turmalinstavar?

Turmalinstavar är så kallade eftersom dessa halvädelstenar krossas och smälts samman för att belägga keramik- eller titanrör. Lämplig för de flesta hårtyper, deras verkliga fördel ligger i det faktum att de förhindrar friktion och hjälper till att eliminera friss och staticitet helt och hållet när de lockar. De mest avancerade och dyra verktygen på marknaden tillverkas vanligtvis av titan, som är den överlägset bästa värmeledaren och är därför utmärkt att använda på grövre, tjockare hårstrukturer. För att inte tala om det kan också hjälpa till att täta in hårets naturliga oljor och fukt för att skydda det mot värmeskador.

Kan jag resa med min locktång?

Oavsett om du letar efter ett plattjärn eller locktång, kommer du troligen att ta det med dig när du reser. Du kanske ser att ett specifikt strykjärn har dubbla spänningskapaciteter, vilket innebär att det kan omvandla vilken främmande elkälla som helst till lämplig kraft för dess användning. Med andra ord kan du enkelt ansluta den till en vägg i andra länder (men se till att du har en adapter dock).

Utan dubbelspänningskapacitet kan du fortfarande ta ditt strykjärn med dig, men du behöver en strömomvandlare tillsammans med en adapter. Du hittar enkelt en adapter och omvandlare i en elektronikaffär. Kom ihåg detta för ditt nästa internationella affärsmöte, semester eller vad som helst tar dig till ett annat land med olika outlettyper. Nu när du har en upprörtning om vilken typ av locktång eller plattjärn du behöver, kolla in våra bästa järnval och börja få den perfekta vågiga eller raka hårlooken idag!

Vilken locktång bör jag välja baserat på typ av lockar?

Locktång finns också i olika rörformer som kan hjälpa till att skapa olika lockformer och storlekar. Varje design erbjuder olika fördelar än de andra, vilket gör dem värda att titta närmare på. Här är några av de vanligaste rörformerna:

Rak pipa

Dessa locktänger är de vanligaste varianterna som finns på marknaden idag. De är ganska enkla med linjära, oförvrängda rör där du lindar in ditt hår. De erbjuder lockar i konsekvent storlek från topp till botten.

Konisk stång

Konformade rör är också ganska populära locktångsformer på marknaden eftersom de erbjuder mer definierade lockar. Lockverktyg som är formade som en kon minskar i diameter när du når spetsen, så storleken på lockarna blir mindre när du når ändarna på dina lockar. Du kan till och med använda den upp och ner och skapa större lockar, vilket ger produkten mer mångsidighet och funktionalitet.

Omvänd konpipa

Omvänd koniska locktång är mycket som den vanliga koniska stången förutom dess form där diametern ökar när du flyttar till spetsen av verktyget. De gör allt större lockar mot ändarna, vilket ger dig fylligare hår.

Dubbelpipa

En ny typ av stylingverktyg, en locktång med dubbla rör har två rör att locka håret med. Denna rörstil ger de mest naturliga stökiga vågorna som Olsen-tvillingarnas signaturfrisyr. Det kan verka skrämmande för personligt bruk till en början, men med hjälp av värmebeständiga handskar kommer du säker på att få snabba, vackra vågor utan krångel.

Trippelpipa

Förhöjning är den triple barrel lock järn. Liksom varianten med dubbla rör, kommer detta också med flera uppvärmningsrör som är designade för att skapa ett jämnt stort, repetitivt vågmönster. Att styla dina lås med det här verktyget kommer att få det att se ut som att dina lockar har varit i flätor i flera dagar eftersom det skapar täta, enhetliga lockar. Resultaten ser också naturliga och studsiga ut, vilket gör dem till fantastiska verktyg för att styla ditt hår i en handvändning.

Vilket material är bäst för min hårtyp?

När du väljer en locktång är det viktigt att vara uppmärksam på valet av material. Varje material är lämpligt för en annan typ av hår. Keramisk. Konsekvent temperatur i hela pipan – viktigt för ett jämnt glid. Mycket snabb uppvärmning. Gyllene medelvärde för alla hårtyper. Turmalin. Frigör negativa joner som slätar ut hårets nagelband, eliminerar frizz och får det att se slätt och glänsande ut. Uppnår ett professionellt resultat under låga temperaturer. Det bästa valet för fint hår. Titan. Det lättaste och mest hållbara materialet

Snabb och jämn uppvärmning – uppnår de högsta temperaturerna. Högeffektiv – lockar även det grövre håret mycket snabbt och enkelt. Idealisk yta för tjockt, grovt eller oregerligt hår. Det bästa valet för professionell användning – tack vare lägre vikt och materialhållbarhet. Det finns också en kombination av dessa material, som oftast används keramik-turmalin och titan-turmalin, som kombinerar fördelarna med båda materialen.

Vilken typ av hårrulle bör jag välja?

Det är mycket viktigt att välja rätt typ av locktång, eftersom det påverkar resultatet av lock. Locktång. Tack vare en fjäderbelastad klämma är den enklare att använda. Skapa enhetliga lockar – över hela hårlängden. Utan en klämma – du måste manuellt locka håret runt trollstaven. Det lämnar inget veck eller veck. Skapa mer naturliga och vackrare lockar utan att spricka eller kluvna toppar. Lock är svårare, kräver övning. Finns i två former: Konisk. Skapar de mest naturliga vågorna – större vågor vid rötterna och mindre lockar i ändarna. Elliptisk. Skapar enhetliga lockar – över hela hårlängden. Automatisk lock. En speciell typ av locktång med en automatisk vridning av håret. Lätt att hantera och mycket snabb hårlockning med ett härligt resultat som håller längre.

Har vet jag att jag har det som behövs?

Det är viktigt att Lock Tång du köper innehåller alla funktioner du letar efter. För om du inte uppfyller dina krav, hur skulle det vara bäst för dig? Om du letar efter något framtidssäkert. Den första modellen jag listade är den bästa överlag och har alla funktioner du bör leta efter i en Lock Tång. Gör en lista över alla föremål du letar efter i en Lock Tång och jämför dem sedan med de listade modellerna. Om det passar dina funktionskrav bör du kolla priset. Om det passar din budget, kolla in de andra fördelarna Lock Tång har att erbjuda. Om du har några ytterligare förmåner som kan vara användbara för dig.

Är det viktigt att kontrollera erbjudanden?

Då var man tvungen att gå till olika butiker för att ta reda på det exakta priset på Lock Tång, och i vissa fall fanns det väldigt få lokala butiker. Men med en ökning av e-handelswebbplatser kan du alltid få det bästa Lock Tång-testet till ett mycket tillförlitligt pris.

Är det viktigt att läsa recensionerna?

Det bästa sättet att känna igen nyckelordet Lock Tång är att prova eller använda det. Men det är inte möjligt. Det finns dock många kundrecensioner som förklarar för- och nackdelarna som kan vara riktigt användbara. Eftersom det här inlägget handlar om att hjälpa dig hitta det bästa Lock Tång-testet, kan jag inte sluta med att skriva detaljerade recensioner för var och en av produkterna.

Behöver jag en locktång om jag redan har en plattång?

Locktänger är designade för att ge snabbhet, bekvämlighet och många olika möjligheter vad gäller resultat. Du kan också använda plattången men om du har provat båda har du märkt att locktången är mer bekväm och ergonomisk. Dessutom låter den dig få perfekta lockar på kortare tid än plattången. Lockningen som erhålls med plattången är inte jämförbar med resultaten som erhålls med en locktång av god kvalitet. Vi hänvisar till lockarnas typ, form och intensitet. Med locktången kan du uppnå vilket resultat som helst, från strama och väldefinierade lockar till extremt mjuka och naturliga vågor.

Vilka typer av locktänger finns det och vilken passar mig bäst?

Tack och lov finns det ingen enskild typ av locktång. Som nämnts finns ett stort utbud av modeller tillgängliga. Detta kan dock också vara ett problem: om du inte känner till de olika typerna väl är det svårt att välja rätt enhet. Här är de olika typerna baserat på manövermekanismen: Utan tång: Denna modell består av en cylinder som håret rullas på och ett isolerande handtag. Den kan ha olika former (spiral, rak eller kon). Med klämma: Dessa modeller är mycket lika de tidigare, men de är utrustade med en klämma som blockerar hårstrån, vilket gör uppgiften lättare. Automatisk: Mycket enkel att använda, eftersom den tar och rullar håret utan att behöva göra det manuellt. Termoborste: Den förbättrade versionen av den klassiska locktången. Tillverkad av keramik, en elektrisk bas värmer den för snabbare användning.

Vid vilken temperatur ska locktången justeras?

Det är känt att värme kan skada håret. Därför är användningstemperaturen för hårapparaterna en grundläggande aspekt. När det gäller locktången är det idealiska att välja en modell med justerbar temperatur, så att du kan anpassa den till din hårtyp samtidigt som du minimerar skadorna. För tunt eller skadat hår rekommenderar vi en temperatur på 150/160 grader Celsius, medan den för tjockt och robust hår kan gå upp till 180 grader Celsius. Du bör aldrig överskrida denna temperatur, för att undvika att skada håret. Kom ihåg att detta är vägledande data. Det är idealiskt att känna till hårets egenskaper och anpassa temperaturen därefter.

Hur använder jag locktången?

Alla typer av locktång används inte på samma sätt. Så även om det är viktigt att läsa din modells specifika anvisningar, är här några grundläggande steg du alltid bör följa för att få den perfekta frisyren. Borsta håret så att trådarna glider smidigt över locktången. Applicera en värmesköld     på håret innan du börjar minska värmeskador. Välj rätt temperatur. Det är lämpligt att börja med en låg temperatur, som kommer att vara mindre aggressiv. Dela håret och gå från sida till sida – det är lättare. Klipp håret vid roten och linda det på curlern till spetsen. För en naturlig effekt, rulla bort sektionen från ansiktet. Vänta tills håret svalnat innan du släpper taget; på detta sätt kommer vecket att hålla längre.

Hur använder man locktången på kort hår?

De med kort hår som vill återskapa en lockig eller vågig effekt måste nödvändigtvis välja en konisk eller cylindrisk locktång, som har en mycket smal diameter. På detta sätt kommer det att vara möjligt att locka även de kortaste låsen. Vidare, när det gäller de med kort hår, är det mycket viktigt att välja en modell med justerbar temperatur. Eftersom ytan som järnet verkar på är mindre är risken att bränna sig större.

Hur använder man locktången på lockigt hår?

De med lockigt hår kan välja att lita på att locktången får ett mer disciplinerat och definierat hår, på samma sätt som de med rakt hår använder plattången. Tjejer med lockigt hår kan antingen passera järnet efter att ha borstat håret, för en mer definierad effekt, eller föna håret med diffusorn och sedan använda locktången för en mer naturlig effekt.

Kan jag använda locktången i blött hår?

Detta rekommenderas inte. Locktången använder värme för att fungera. Den ska inte användas i vått hår. Detta skulle orsaka mer skada på håret. Se därför till att ditt hår är torrt innan du börjar använda apparaten. Enligt vissa hjälper hårtorken till att jämna ut håret och därför ser den lock som görs efteråt inte bra ut. Även om detta inte är vetenskapligt bevisat, är det möjligt att det är det. Därför är det lämpligt att låta håret torka naturligt för att säkerställa att det behåller sin vanliga volym.

Vilken effekt har frisättningen av negativa joner av locktänger?

Du har ofta hört talas om negativa joner i apparater som hårtorkar, locktång eller plattång. Dessa påstår sig undvika friss och erbjuder därför mjukare och glansigare hår. Tja, det är allt sant. Allt handlar om att balansera laddningen som vårt hår innehåller. De flesta hårvårdsprodukter som används innehåller positiva joner och detta genererar statisk elektricitet, vars effekter är välkända. Istället släpper curlaren negativa joner för att återbalansera hårets laddning och undvika frizz. På så sätt blir håret mjukare och glansigare.

Varför bör jag köpa en locktång?

Det finns många andra sätt att locka håret, men enligt vår åsikt är en locktång det bästa av allt: Jämfört med andra sätt att locka hår (locktång, plattång, hantverksmetoder utan att använda värme) är locktången överlägset snabbare och effektivare. Jämfört med mer invasiva behandlingar (som perm) är locktången billigare och vändbar, så den gör att vi kan byta styling så ofta vi vill. Apparaten bör kopplas bort och låts svalna före förvaring. Utsätt inte för stress eller spänning på sladdens ingångspunkt i enheten. Under förvaring ska sladden förbli lös utan snäva böjningar eller veck, och apparaten bör placeras på en säker, torr plats utom räckhåll för barn.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top