Den bästa mascaran 2024 – Test av mascara

[tabell]

Klicka här för att se mascara.

Bästa mascaran 2024

Att ha en bra mascara är något alla som sminkar sig regelbundet borde äga. Det förhöjer inte bara ditt utseende utan gör det även enklare att sminka sig. Genom att ha en bra mascara sparar du dig själv både besvär när du ska göra dig i ordning men förhöjer även ditt självförtroende genom en bra sminkning.

Men det är faktiskt svårare att köpa den bästa mascaran än man kan tro. Vad det beror på är det faktum att det finns så många viktiga aspekter att ta hänsyn till om man vill hitta den bästa mascaran för ens egna ändamål. Dessutom så finns det ett mycket stort antal olika modeller inom olika prisklasser, vilket kan göra det förvirrande att veta vilken man ska välja. Det är även vanligt för onlinebutiker att lyfta fram positiva aspekter med en viss produkt men skymma undan de negativa aspekterna som kanske annars skulle minska deras försäljning.

Det är just därför vi här på skönhetsmagasinet.se har gjort ett stort övergripande test av de bästa mascarorna på marknaden. I samband med vårt test har vi även skapat en köpguide för att du som vill hitta den bästa mascaran som är skräddarsydd för just dina ändamål ska kunna göra det utan större problem. Testet och köpguiden för mascara har vi kunnat skapa genom att läsa igenom stora mängder kundrecensioner och genom att utgå från egna erfarenheter och kunskaper. Efter att du har läst igenom vår köpguide kan vi nästan garantera att du kommer kunna hitta rätt mascara för dig. För dig som bara vill ha den bästa mascaran utan att behöva göra det för komplicerat för dig själv så kan du välja via vår tabell ovan.

Köpguide för bäst i test mascara 2024

Att köpa den bästa mascaran på nätet kan alltså vara ganska svårt. I och med att det finns så många aspekter att tänka på kan det bli förvirrande när man ska välja. Nedan hittar du därför vår köpguide som vi har sammanställt där du kan hitta allt du behöver veta innan du köper den bästa mascaran på nätet. Tänk även på att ta hänsyn till dina egna behov och ändamål. Här är vad du behöver tänka på:

 • Applicering
 • Långvarighet
 • Enkel borttagning
 • Torkning
 • Klumpighet
 • Kladdighet
 • Applikatorstav
 • Känslighet
 • Franslängd
 • Franstjockhet
 • Preferenser
 • Borsttyp
 • Vattentålighet
 • Färg
 • Borst storlek
 • Formula
 • Volymeffekt
 • Stretcheffekt
 • Böjningseffekt
 • Masktyp
 • Önskad effekt
 • Applikatortyp
 • Kvalitet och pris
 • Ingredienser

Applicering

Det finns inget så irriterande eller besvärligt än en Mascara vars stav är för stor och inte användarvänlig. Mascara skapades för att förlänga och definiera fransarna genom att applicera mer produkt i mitten av fransarna medan kantfransarna får en mindre mängd av produkten. Staven är mindre och lättare att manövrera så det finns ingen rädsla för att sticka ut ögat eller skapa en klumpigt överdriven look. Resultatet är stora, väldefinierade fransar som skapar en omedelbar dramatisk och sensuell look oavsett vilken tid på dygnet det är, vilket får dina ögon att sticka ut och lysa upp oavsett vad du har sysslat med kvällen innan.

Det är viktigt att mascara ska vara lätt att applicera eftersom det inte finns något så störande eller besvärligt än en mascara vars stav också är stor och inte användarvänlig. Så när du väljer en mascara bör det vara det viktiga att se att mascara är lätt att applicera.

Oavsett vilken typ av mascara du väljer så finns det ett säkert sätt att applicera som gör stor skillnad i slutresultatet. Börja appliceringen från utsidan av ögonvrån och med skaftet nedåt. Omedelbart efteråt, applicera masken på den centrala delen av ögonfransarna och sist på det inre ögonvrån, med skaftkurvan vänd uppåt. Vill du ha en mer naturlig effekt räcker det med ett lager. Nu, om du vill ha mer volym, definition och färg, satsa på ett extra lager, vänta bara tills det första torkar. Det finns också några mascaror med hög volym (för det mesta alla vattenfasta mascaror) som fungerar i en applikation.

Långvarighet

Det är viktigt att en mascara håller hela dagen .. ingredienser av hög kvalitet är avgörande för att hålla färg och längd på fransarna, men det är också viktigt att skadliga konserveringsmedel som parabener inte används för att upprätthålla mascarans livslängd. produkten är på dina ögon så länge och med de flesta kvinnor varje dag i veckan. plus ibland hela natten när vi inte tar bort sminket är det viktigt att överväga ingredienserna i en mascara som förlänger dess hållbarhet. Förspelsmascara är fläckfri och kan appliceras för en flirtig daglook. eller byggt upp för en djärvare look på kvällen. Och du kan bära den hela dagen och natten medveten om att den också fungerar på dina fransar som balsam och innehåller peptider för att uppmuntra fransarnas tillväxt och styrka samt innehåller inga parabener eller animaliska råvaror.

Detta beror på hur länge du tänker använda din mascara och hur ofta du är villig att retuschera, om du är villig alls. De flesta vattenfasta mascaror påstår sig vara långvariga också. Hur länge en mascara håller beror på dess sammansättning. Om mascaran är vattenlöslig är chansen stor att den inte kommer att vara lika långvarig och den vattentäta funktionen kommer inte att vara så effektiv som du förväntar dig att den ska vara. Oljebaserade vattentäta mascaror förväntas hålla dig under varaktigheten av vilken aktivitet du än ska delta i. Mindre omapplicering kommer att behövas, eller så kan ingen retuschering vara berättigad alls.

När du väljer mascara Det är viktigt att mascaran håller hela dagen. innehåller högkvalitativa ingredienser som är avgörande för att behålla färg och längd på fransarna, men det är också viktigt att skadliga konserveringsmedel som parabener inte används för att bibehålla mascarans livslängd.

Enkel borttagning

Inget är värre än att skrubba dina ögon när du tappert försöker ta bort mascara från dem, speciellt när du är trött och bara vill sova. När det är för jobbigt slutar vi med att vi vanligtvis ger upp och vaknar med den fruktade morgonen efter panda-looken. Det är också extremt skadligt för dina ögon om en mascara är för svår att ta bort och kan särskilt påverka den ömtåliga huden som omger dem när mascaran envist vägrar att vika sig. Bra mascara kladdar inte men är lätt att ta bort. Även om du kommer hem sent men det finns ingen anledning att stressa om du somnar och glömmer att ta bort det eftersom dina fransar kommer att stärka och konditionera med den närande formulan.

Torkning

Nuförtiden är vi alltid på flykt och även när det inte är så vill vi inte behöva vänta på att en mascara ska torka. En bra mascara är en som torkar tillräckligt långsamt för att du ska kunna applicera fler lager men tillräckligt snabbt så att du inte väntar på att fransarna ska torka när du har bättre saker att göra med din tid. Bra mascara ger dig tid att applicera fler pälsar, men du blir inte sen när du väntar på att formulan ska stelna.

Klumpighet

Förspel sträcker fransarna och förlänger med sin högupplösta, sexiga formel. Den innehåller också den mjukgörande fuktkrämen från oliver som samtidigt skapar en helt täckt look från rötterna till fransarnas spetsar också undviker att klumpa ihop sig på grund av den återfuktande faktorn i formulan ger en stilig look som väcker huvuden.

En bra mascara är en som faktiskt levererar vad den är meriterad att göra. Bra mascara gör ingen besviken på grund av sin naturligt krämiga känsla som inte torkar styv och hård till sin fördelaktiga samling av ingredienser som är utformade för att vårda och förstärka. Förspelsmascaror är kladdsäker men ändå lätt att ta bort och dess tveklöst falliska stav som gör appliceringen enkel och ger en supersexig, sofistikerad look gör den till ett viktigt tillskott till varje kvinnas dagliga skönhetsrutin.

Kladdighet

Att vara kladdsäker är annorlunda än att vara vattentät. Smetning kan ge dig fula mörka märken under ögonen, oavsett om du gnuggar ögonen eller inte. Vissa företag låter konsumenterna veta i förväg om deras produkter är smutssäkra eller inte. Att hitta en som är kan skydda din look hela dagen lång.

Applikatorstav

Staven spelar lika stor roll som formeln. En tjock, fluffig stav ger dig stora fransar. Så om ditt huvudmål är att skapa mer volym, leta efter en stor stav som har många borst. De kommer att kunna täcka dina fransar helt från topp till slut, vilket ger en illusion av volym. Om staven är tunnare och ser spikigare och inte lika fluffig ut, blir det bättre för att separera dina fransar. Du kommer att få mindre klumpar på det sättet. Denna typ av stav är ett bra val för dem som har tunna, glesa fransar. De kommer inte att klumpas ihop, så det kommer att få ut det mesta av det du har.

Känslighet

Om dina ögon är känsliga, kanske du vill skydda dem genom att hitta en mascara som inte smulas sönder eftersom det kan räcka att få mascaraflingor i ögonen för att orsaka blodsprängda och smärtsamma ögon. Om dina ögon är på den känsliga sidan, är din bästa insats i allmänhet att hitta vaxbaserade formler som är torrare än andra mascaror. Du kan också prova hypoallergena produkter. En produkt kommer i allmänhet att markera om de är ett bra val för personer med känsliga ögon.

Franslängd

Det finns många, många förlängande mascaror, som är bra för tjejer med korta, stubbiga fransar. De kanske inte är lika användbara om du redan har ganska långa. Ett av de bästa tipsen för att köpa den ultimata mascaran är att fundera över hur dina egna fransar ser ut. Om du behöver lite hjälp på längdavdelningen, skaffa en förlängningsformel. Annars, håll dig till en lättare version annars kan dina fransar bli tyngda och obekväma.

Franstjockhet

Om du har fylliga, tjocka fransar har du tur eftersom du kan välja en vanlig, lätt mascara. Om du å andra sidan har tunnare, glesare fransar kan du behöva en specialprodukt som är framtagen för att ge varje fransdimension och volym.

Preferenser

Alla är lite olika när det kommer till deras preferenser för en bekväm stavform, storlek och längd. Känn de olika alternativen tills du hittar en som känns rätt i din hand. På så sätt, när du applicerar din mascara, kan du få en snygg jämn applicering utan att vara obekväm och frustrerad. Lätt nog, eller hur?

Borsttyp

Jag hatar mascara om jag inte har en böjd borste att applicera den med. Utan tvekan finns det andra tjejer som hatar att använda en böjd borste. Innan du köper en tub mascara, läs produktpaketet för att ta reda på vilken typ av borste du skaffar. Stora runda är en annan vanlig form. Jag gillar den böjda borsten eftersom det är lättare att få på min mascara utan att smeta ut den i hela ansiktet.

När du köper en mascara är det bättre att välja en mascarastav med långa borst. Dessutom om du vill ge dina fransar volym utan att de klumpar sig. med kortare borst, och kommer inte att kunna täcka dina fransar i en borste. Dessutom bör storleken på din stav matchas med storleken på dina ögon. Det finns några andra tjejer som hatar att använda en böjd borste. Men det är det viktigaste du bör förstå att Innan du köper en tubmascara, bör du läsa produktpaketet för att ta reda på vilken typ av borste du skaffar. Om du tror att alla mascaror kommer med en liknande stav eller borste, har du mycket fel. Det finns minst 7 olika typer av borstar gjorda för olika och specifika ändamål. Beroende på hur du vill att dina ögonfransar ska se ut, välj en förtjockning, lockar, volymgivande eller förlängande borste.

Vattentålighet

Istället för att välja vattenfast mascara, välj den vattentäta formeln. Experter säger att vattenfast mascara kan lämna dig med ringar under ögonen och det är mycket svårt att ta sig av. Vattentåliga formler, å andra sidan, förhindrar löpning om du gråter eller blir blöt, men kommer att lossna mycket lättare när du tvättar ansiktet.

Du kan lägga mycket tid på att noggrant applicera din ögonsminkning tills du är nöjd med hur vackra dina ögon ser ut. Så det är frustrerande att äntligen få det utseende du vill ha, bara för att få det hela ogjort av regn, tårar eller ett dopp i en pool eller badtunna. Vattenfast mascara kan hjälpa dig att undvika den situationen. Men inte alla älskar vattenfast mascara. Vissa människor föredrar hur vanlig mascara går smidigt och är lätt att tvätta av i slutet av dagen. Vattenfast mascara kräver generellt mer armbågsfett och eventuellt lite sminkborttagare för att få bort.

Om du tillbringar mycket tid i vattnet eller har problem med rinnande ögon under allergisäsongen, kanske du vill ha en tub vattenfast mascara i din sminkväska. Men om du har tunna eller glesa ögonfransar som det är, kanske du vill skippa den vattentäta formulan helt om du inte simmar. Det beror på att det kan vara hårdare för fransarna, orsaka skador eller brott. Om du redan kämpar med tunna fransar vill du skydda dem istället för att skada dem. Du kan också hitta vattenfast mascara, som är ett glatt medium mellan vattenfast och en vanlig mascara.

Färg

Sist men inte minst är det viktigt att tänka på färg när du väljer din mascara. Svart är det populäraste valet och finns lätt tillgängligt på de flesta butikshyllor. Men du kan också hitta brunt, marinblått, grönt och till och med lila. Att prova olika färger är riktigt roligt och kan ge hela din look ett fantastiskt nytt perspektiv. De två klassiska färgerna för mascara (de som används mest) är bruna och svarta. Men det finns andra färgval också. Vissa människor älskar att experimentera med nyanser som inte används så ofta, som blått, grönt och lila. Eftersom svart och brunt är mycket populärt gör vissa företag bara varianter av dessa färger. Om du vill ha en alternativ färg kan du behöva handla för ett märke som du normalt inte skulle göra.

Mascaran kan vara svart – för att mörka hårstråna och förstärka utseendet – eller brun – vilket ger en naturlig effekt på fransarna och är idealisk för personer med mycket ljus hy. Det finns också en transparent version, som tjänar till att forma fransar och kamma ögonbryn, vilket gör sminket väldigt naturligt. Mindre vanligt, mascara kan också färgas, med rött och blått som de vanligaste färgerna. Denna typ är idealisk för speciella tillfällen, som temafester.

Borst storlek

Tro det eller ej, det finns en viss vetenskap som går in på att designa en mascaraborste. Allt från dess storlek och form till materialet som används för stavens borst kommer att påverka din slutliga ögonfranslook. Till att börja med är det bättre att använda en mascarastav med långa borst om du vill ge dina fransar volym utan att de klumpar sig. En stav med kortare borst kommer inte att kunna täcka dina fransar i ett slag, så för att uppnå samma effekt måste du applicera flera lager vilket kan resultera i fler klumpar och spindelbensfransar.

Om du har tjocka, långa fransar, välj en stav som är gjord av ett mjukt borstmaterial. Dina fransar kommer att vara tillräckligt stora för att trycka ner staven och plocka upp mer av formulan. Om du har korta, tunna fransar vill du att din stav ska vara gjord av silikon eller gummi. Mindre produkt fastnar på staven när den är gjord med silikon vilket innebär att mer mascara kommer att överföras till dina ögonfransar. Korta och tunna fransar kan inte trycka tillbaka på en kuddande stav på samma sätt som tjockare fransar gör, så för lite produkt appliceras på ögonfransarna. Medan en tät, tjock borste skapar mer voluminösa fransar, är det viktigt att tänka på formen på ditt öga när du väljer en mascarastav. Storleken på din stav bör vara rimlig för storleken på dina ögon.

Formula

En annan sak du vill tänka på när du köper ny mascara är formula! Nu, för att vara ärlig, har formeln för mascara inte förändrats mycket under de senaste 50 åren. De använder alla samma grundläggande ingredienser (vax, pigment och filmbildare) (källa). Vissa märken har hävdat att de är innovativa på sina mascaraformuleringar eller hur de täcker/lindar fransarna. Oroa dig inte, jag köpte dem alla för att prova och jag måste säga.. håll dig till det vanliga! Konstiga “innovationer” gör konstiga saker med mina fransar. Dessutom tenderar asiatiska märken att ha lättare formuleringar. Personligen gillar jag inte asiatiska mascaraformuleringar; Jag tycker att de är för blöta, vilket gör att mina fransar håller ihop för lätt, vilket gör att de ser tunnare ut. Nej tack.

Hur som helst, eftersom mascaraformuleringarna inte har förändrats mycket, är borsten väldigt viktig – det är verkligen det som kommer att påverka hur mascaran ser ut när den appliceras. Sök efter vattenlösliga formula eftersom de är lättare att ta bort, och du kommer inte att skrubba dina ögon när du försöker få bort den. De är mycket bättre för vardagsbruk. Vattenlösliga formler är också mycket lättare att skikta utan att resultera i flingor eller klumpar. Lär dig hur du skapar din egen fransförlängande mascaraborttagare här.

Vattentäta formler är gjorda med nästan samma ingredienser som vattenlösliga men med en stor skillnad. “Den vattentäta superkraften kommer från införandet av dodekan, ett långt, mättat kolväte som också används som flygbränsle”. Detta gör det svårt att skikta och svårt att ta bort. Jag brukade tycka att det var ett coolt lifehack när jag var yngre – mascara som du aldrig kan ta bort! Det mest effektiva sminket någonsin! – men nu inser jag att det är riktigt dåligt för dina fransar.

Volymeffekt

Volymeffektmasken är idealisk för dig som gillar fylliga och böjda fransar. Masker med denna effekt kan ha flera typer av borstar, den vanligaste är traditionell: kort, rak och tjock med flera borst tillsammans. Det finns också en C-formad applikator, som hjälper dem som inte har mycket träning.

Stretcheffekt

Mascaran som anges för att förlänga fransarna är idealisk för dem som har mycket korta naturliga fransar. Applikatorn har ett långt skaft, korta, hårda och tunna borst som kammar och förlänger trådarna på samma gång. Om du vill ha en väl markerad effekt, applicera masken från rot till spets.

Böjningseffekt

Masken som anges för böjning är idealisk för dem med hängande och/eller raka fransar. Applikatorn för denna typ av mascara är tunn och har en jämn kurva, vilket underlättar produktens kontakt med alla trådar.

Masktyp

Det finns tre typer av mask: konventionell, vattentät och grundad. Den konventionella är idealisk att användas dagligen, på grund av den hastighet med vilken den torkar, enkel applicering och borttagning (löv med vatten). Nackdelen är att du kommer behöva bättra på produkten under dagen. Den vattentäta masken är idealisk för situationer där du kommer att behöva sminka dig under lång tid, eftersom denna typ av mascara är mycket fixerande.

Nackdelen med den vattentäta masken är att den gör dina ögonfransar sköra, så du behöver använda oljebaserad sminkborttagare för att ta bort produkten från dina ögon. Den tredje typen är mascaran med primer, som förbereder fransarna för att ta emot masken och därför har en varaktig effekt. Den kan köpas separat eller kommer i andra änden av produkten.

Önskad effekt

Som vi förklarat tidigare varierar valet av mascara efter önskad effekt, vilket kan vara: lägga till volym, förlänga eller locka fransarna. Denna information finns på produktens förpackning. Du kan ha flera olika typer och använda olika effekter för olika tillfällen. Vissa effekter är mer grundläggande och är perfekta för dagligt bruk. Andra kan vara ganska slående, vilket gör mascara idealisk för en fest. Valet är väldigt personligt. Vilken effekt gillar du bäst?

Applikatortyp

Vi kommer inte heller att uppehålla oss vid detta kriterium, eftersom vi har förklarat det bättre tidigare. Om du inte har läst den är det värt att gå tillbaka och kolla in de 8 olika borstarna som förklaras ovan. Det finns en annan typ av applikator beroende på önskad effekt och det gör hela skillnaden i sminkresultatet. Återigen, detta val är personligt och kommer att bero på din stil. Du kan ha olika applikatorer för olika tillfällen.

Kvalitet och pris

När du handlar mascara, ignorera aldrig värdet av att välja en hälsosam pålitlig produkt. Eftersom det kan bli billigt för dig men det kommer att kosta dig mycket mer för ögonspecialistens avgifter om det skadar dina ögon. Så gå till pålitliga märken medan du väljer mascaror även om du har en mindre budget skulle vi vilja säga att köp inte produkter av mindre kvalitet.

Ingredienser

Mascara användes redan av de gamla egyptierna (4000 f.Kr.). Damerna använde svart kol för att färga sina ögon. Produkten blandades med vaselin runt tidigt 1900-tal. De första formerna av mascara vi känner till idag kom ut på marknaden 1960. Ungefär vid den tiden utarbetades (och marknadsfördes av Helena Rubinstein) en formula där en krämliknande vätska applicerades med en nylonborste.

Varje mascara består av 3 grundläggande ingredienser: Pigment för färgen på mascaran, ofta kolsvart (fortfarande en sorts sot), Olja, ricinolja, såsom sesamolja, eukalyptusolja, lanolin och olika mineraloljor, Vax, såsom paraffin, karnaubavax och bivax. Utöver dessa tre grundingredienser är den kosmetiska produkten försedd med ett antal ytterligare tillsatser för att uppfylla de specifika villkor som ställs för mascaran. Till exempel är en vattenfast mascara försedd med en vattenavvisande ingrediens (dodekan). En mascara som inte är vattenfast är försedd med ingredienser som är lösliga i vattnet. Mascaror som används för att skapa mer franslängd eller lockar är ofta försedda med små nylonmikrofibrer som fäster på eller mellan fransarna och ingredienser som stärker strukturen i den kosmetiska produkten.

Lista över de bästa mascarorna 2024

 • Bäst i test:
 • Populärast:
 • Premiumval:
 • Billigast:

Typer av mascara

Det finns olika typer av smink och dagliga mascaror tillgängliga på marknaden som kan förändra din kompletta ögonlook på bara en minut:

Pudermascara

Som viss mascara av pudertyp så skiljer den sig mycket från våt och torr mascara. Om du vill göra flytande mascara genom pulvermascara så är det en mycket enkel procedur, du behöver bara några droppar vatten och tillsätt några droppar vatten i den och använd den med en stav.

Kräm mascara

Huvudarbetet med krämig mascara är den krämiga mascaran som ger dig en volym till tunna och glesa ögonfransar och ger djup till ögonen. normalt är krämiga mascaror inte kladdfria så de kan kladda lätt så du behöver en bra applikator för det.

>>> Är du intresserad av kondomer? Klicka här.

Hypoallergena mascaror

Varje människa har olika hudtyp så hypoallergena mascara är säkra för känsliga ögon. I grund och botten är den bästa mascaran för känsliga ögon hypoallergena och när du väljer en mascara, ta en titt på formulerad för att belysa ögonirritation. Vitamin E för att ge ömtåliga fransar och det ger dig extra skydd. Så när du vill köpa mascara så se upp för en med fiskeingrediensen.

Vattenfast mascara

Som vi alla vet är vatten i flytande form så vattenfasta mascaror innehåller olika oljor och olika mineraler och innehåller olika vax för att ge dig en formel som lätt kan hålla sig fixerad. Dessutom är det viktigaste när du väljer en mascara att den ska vara vattenfast mascara eftersom vattenfast funktion är precis som proffsen i alla mascaror. Vattenfast mascara är den typiska produkten att använda när du antar att du blir blöt, fuktig eller tårögd. det spelar ingen roll när du är på universitetet eller för händelser som kan pågå för ögonblick. Det kommer att vara din bästa kompis när du deltar i din mest lojala väns event. Du kan gråta alla glada tårar du vill utan problem med att se som en enda röra.

Viktiga överväganden

Mascaraborsten

Tja, det finns massor av tillgängliga former inom mascara. Vissa har tjocka borstar, och vissa är långa men tunt borstade. Sedan har vi lockiga penslar såväl som den raka. Förvirrande är det inte? Helvete, du bör välja det enligt dina preferenser. Längre borst är bäst lämpade för längre fransar medan de spetsiga spetsarna är bra för att täcka innerfodret och babyögonfransarna. De med mindre borstar kommer att vara bra för volymen men kommer inte att vara effektiva på längden på dina ögonfransar. Timglasformen kommer att vara perfekt för att lägga till den välbehövliga volymen till dina fransar. Kort sagt, det finns många alternativ utifrån vilka mascaraborstarna skapas. Gör lite läxor på din ögonfranstyp och matcha därför rätt sorts mascarastav för att göra magin.

Staven

Vi har alla olika val som varierar beroende på storleken och längden på staven som följer med mascaran. För vissa är en lång stav en absolut nödvändighet för att undvika komplikationer, medan för andra är långa stavar besvärliga. En kort stav ser däremot till att få ett bra grepp och är tillräckligt nära för att ge fullständig täckning. Det beror på din användarvänlighet, så välj därefter.

Vattentät kontra tvättbar

Vattentäta mascaror är koncentrerade formler skapade med mindre eller inget vatten för att förbli opåverkade av regn, svett och till och med tårar. Även om dessa är vattentäta, fäster de hårt på fransarna för att få dramatiska ögon. Men du kommer att ha svårt att ta bort dem från dina ögonfransar. Uppenbarligen skulle man inte vilja tappa ens en enda ögonfrans eller en liten ögonfrans och vattenfasta mascaror kan vara smärtsamma att ta bort. Det är lämpligt att applicera dem endast när du har en kort utflykt, eftersom det kan vara svårt att applicera dem hela dagen.

Tvättbara mascaror, å andra sidan, är gjorda med högre vattenhalt och är problemfria att ta bort. De är hälsosamma för dina ögon och orsakar mindre skador på de inre ögonlocken och de mjuka ögonfransarna också. Du kan välja en tvättbar mascara för minimal makeup-look, speciellt att ta på för dagen utan att kännas torr och tung. Dessa ger verkligen inte den önskade volymen och dramatiken till ditt öga och är naturligtvis inte lämpade för festfolk.

Tvättbara mascaror är gjorda med högre vätskeinnehåll och är lätta att ta bort. De är utmärkta för kontaktlinsbärare och personer med känsliga ögon. Tvättbara mascaror orsakar mindre skada på dina ögonlock. Du kan bära tvättbar mascara för en enkel, minimal makeup-look utan att känna dig tung eller torr. Även om de inte tillför samma nivå av dramatik och volym till dina ögon, är de hälsosamma för dagligt bruk. Vattenfasta mascaror, å andra sidan, är koncentrerade, högkvalitativa formler skapade med mindre vatten, så sminket förblir opåverkat av tårar, svett och så vidare. Mascaran fäster längre på fransarna och skapar en dramatisk, elegant look. Om du är mer för vattenfast mascara, hitta en som är lätt att ta bort.

Fördelarna & nackdelarna

Mascara fullbordar hela makeupen, och det gör verkligen stor skillnad i slutresultatet. Det finns olika typer och former av mascara, och det är ett stort plus eftersom det betyder att det finns rätt mascara för vilken volym eller förlängning man behöver. Det finns fortfarande olika färger, från transparent till färgglad, men det är svart som är mest framgångsrikt. Transparent mascara kan även användas på ögonbrynen. Dessutom är det ett sminkplagg med varierande priser, som är tillgängligt för alla.

Det finns dock några nackdelar som vi måste nämna. Alla ögonfransmasker har inte bra styrka, så det är värt att investera i en bättre mascara som du applicerar en gång och sitter kvar i timmar i taget med samma effekt. En del av den sämre kvaliteten kan till och med suddas ut under dagen, speciellt om du svettas eller får regn. Och ändå varar det inte länge. Den ska användas inom 3 månader efter öppnandet.

Formulatyp

Det är viktigt att köpa mascara som lätt håller hela dagen och det säkerställs genom användning av högkvalitativa ingredienser. En viktig sak här att notera är att vattenfast och långvarig mascara är två olika saker. För att förbättra produktens livslängd innehåller de flesta företag parabener som måste undvikas eftersom de är skadliga. Mascara med långvarig bärbarhet och fläckfri look är några av de föredragna bland de bästa mascarorna i Indien.

Innehåll

Ja, de är viktiga i varje sminkprodukt du använder, speciellt när det kommer till ett känsligt organ, dina ögon. De flesta av formlerna innehåller parabener vilket helt klart inte är bra, speciellt om du köper dagligt slitage. De som har känsliga ögon skulle förmodligen välja växtbaserade produkter eller något med naturliga ingredienser. De starka kemikalierna som används i mascaran kommer också att göra det svårt att tvätta bort lätt. Även om de tvättbara formlerna inte kommer att hålla länge, fungerar det riktigt bra för kontaktlinsanvändare.

Den bästa mascaran för känsliga ögon innehåller naturliga ingredienser som jojobaolja, aloe, keratin eller bivax, istället för starka kemikalier. Dessa ekologiska ingredienser är rena och skonsammare mot huden. Ingredienser är avgörande när du ska välja en ny mascara. Vissa formler innehåller parabener och giftiga material som inte är lämpliga för känsliga ögon. Så det är bättre att välja naturliga, ekologiska produkter och mascara med giftfria ingredienser.

Franslängd & tjocklek

För dem som är välsignade med långa fransar, kanske det inte är affären, men om du inte är begåvad med en, kan du säkert göra detta till en prioritet. Det finns gott om alternativ för den bästa tillgängliga mascaran som kan ge längd och volym. Välj den om du har ömtåliga tunna ögonfransar eftersom det kommer att spara dig smärtan att bära de konstgjorda fransarna. De som har långa tjocka fransar kan enkelt välja mer utspädda produkter som är lätta.

Färgalternativ

De som gillar att lägga till dramatik till sitt utseende kanske vill prova olika färger. Detta kan också vara en avgörande faktor för dem som inte tvekar att experimentera med sitt utseende. Du kan naturligtvis alltid vara öppen för nya och ovanliga utseenden trots allt. Färgutbudet som erbjuds av de flesta andra märken än svart är brun, djupblå och mest intressant lila.

Borttagning

Ja, detta är för det mesta försummat men bör övervägas när du köper en mascara eftersom säkert borttagning av densamma bör prioriteras. Som redan diskuterats är de med hög vattenkoncentration tvättbara och kan enkelt tas bort. För vissa formler kan du behöva en extra produkt för att lätt kunna slita av mascaran. Om så är fallet, lägg till borttagningskrämen eller serumet i listan tillsammans med ditt val av mascara. Mascara för känsliga ögon är också lättare att ta bort än andra formler. När mascaran består av ekologiska och naturliga ingredienser kan du ta bort den med vatten och tvål eller sminkborttagningsmedel – inget mer att skrubba och gnugga. De hårda materialen som används i mascara kan göra det svårt att tvätta bort.

Ögonfransarna

Före allt annat är det dina ögonfransar och deras egenskaper som du behöver bry dig om. Längden och volymen på ögonfransarna du har har stor inverkan på vilken typ av produkt som passar dig. Om dina ögonfransar saknar volym och är ömtåliga är det bättre att välja en produkt som tillför viss volym till dem, men om du har långa och tjocka ögonfransar skulle det vara ett klokare val att välja en produkt som är lätt. för dina ögonfransar.

Applikatorborsten

När det kommer till borstar finns det mycket variation på marknaderna för mascaror – medan vissa produkter kan använda en mycket tjock borste för applicering, använder de andra produkterna helt enkelt en tunn, om än lång. Tja, även om de kan vara förvirrande, sorteras variationen ner efter hur dina ögonfransar är och vilken sorts borste du föredrar. Till exempel borstar som är längre i storleken, de är mer lämpade för längre ögonfransar osv.

Att experimentera med färger är inte heller en dålig idé när det kommer till mascaror, eftersom variationen i nyanser nuförtiden inte är begränsad till en enkel mörk och dystra färger. Om du vill lägga till en viss stil till ditt synsätt, är det verkligen en rekommenderad taktik att gå ut och experimentera med olika färger.

Sanitet

Även om det finns några undantag från denna regel, är mascara vanligtvis bara bra i tre månader efter att du öppnat tuben. Vissa mascaror är bra i sex månader efter öppnandet; kolla förpackningen för din mascara och leta efter utgångsguiden för att vara säker! Om du fortsätter att använda din mascara efter utgången, riskerar du att få bakterieinfektioner i ögat. En annan sanitär vana du måste följa är att se till att du inte delar mascara med andra människor. Det kan verka som ingen stor sak att ge din mascara till din bästa vän eller mamma för att använda, men det kan faktiskt vara ganska farligt. Faktum är att mycket ögonsmink kan orsaka allvarliga ögoninfektioner om du inte följer bra hygienrutiner.

Se till att du byter ut din mascara efter behov och inte dela den med andra, och du borde klara dig. Om du vill vara superhygienisk med din mascara, investera i en tvättbar mascaraborste och applicera mascara med den (och tvätta den efter varje användning). Det här är lite jobbigt för den dagliga makeup-användaren (som kanske använder en hel tub mascara på tre månader ändå!) men är ett bra alternativ om du är makeupartist och vill använda en tub på många kunder.

Vanliga frågor om mascara

Vad bör jag tänka på när jag köper mascara?

Först måste du bestämma vilken typ av mascara du verkligen behöver. Din dagliga användning av smink kommer att avgöra det. Om du bor i en varm och klibbig miljö eller om dina ögon vattnas mycket så bör en vattenfast mascara vara ditt val för en mindre kladdig look. Din ögonfärg och hudton avgör faktiskt vilken färg på mascara som är bäst för dig. Om du vill få fram dina ögon, så skapar svart mascara dramatik och ger glam till ditt ögonsmink, annars fungerar brun mascara bäst samtidigt som den ger en naturlig look. Färgade mascaror är också underbara men är djärvare.

Se till att du luktar på din mascara innan du köper den – vi vet att det låter konstigt! Om doften är för stark eller konstig, undvik den. Om du ser att texturen är alldeles för klumpig kan det vara en indikation på att den inte har den goda kvaliteten eller blivit dålig. När du väljer din formula, se därför till att den har en sammetslen konsistens och bör innehålla såväl mineralpigment som naturliga vaxer. Om det är volymen du letar efter är större verkligen bättre. Den bästa borsten för att bygga upp fyllighet är att leta efter en stav som är packad med massor av borst, som ger tjocka stavar.

Skinny stavar är idealiska för att täcka varje hårstrå. Och med hjälp av den smala borsten kan du enkelt svepa mascara på dina nedre fransar också utan att göra mycket röra. Dessa stavar hjälper dig att få en sömlös beläggning från rot till spets. Den kurviga staven lyfter håren på de yttre hörnen, vilket ger dig en klarvaken look. Dessa borstar med en lätt böj ger jämn täckning. Vi älskar alla borstar som kommer med en exakt spets.

Vilken nyans av vattenfast mascara kommer att komplimentera mig?

Mascaror finns i olika nyanser. Den allmänna regeln är att du ska parallella färgen på din mascara med nyansen på ditt hår. De vanligaste nyanserna av en mascara är svarta och bruna. Därför, om ditt hår är mörkt färgat, är svarta eller blå mascaror bäst för dig. Bruna eller ljusare nyanser av mascaror fungerar bra för ljusare hår.

Är vattenfast mascara användarvänlig?

Vi är inga make up-artister. Åtminstone är de flesta av oss inte det. Du måste överväga hur lätt det är att applicera den mascara som du så småningom kommer att välja. Det vanliga, och förmodligen det enda, appliceringssättet för vattenfast mascara är att använda en borste. Välj en mascara som kommer med en borste som skulle vara lätt att manövrera. Kortskaftade borstar rekommenderas, speciellt för dem som är nya med idén om mascaror. Borstar med korta borst är idealiska för korta fransar. De tenderar att vara mindre röriga och kan effektivt applicera mascaran på de svåråtkomliga fransarna med enklare, jämfört med borstar med långa borst.

Mascarans konsistens påverkar också hur lätt den är att applicera. Vattenfasta mascaror förväntas vara tjocka, speciellt när formuleringen är oljebaserad. Tjocka mascaror är svårare att applicera och full täckning tar längre tid än mascaror som är sammansatta av vattenlösliga ingredienser. Mascaror med vattenlösliga ingredienser är tunnare, förståeligt nog. Förmodligen den viktigaste faktorn är om din budget kan rymma den vattenfasta mascaran som du kommer att välja. Det bästa sättet att fastställa värdet för dina pengar är att jämföra ett antal produkter. Välj den mascara som passar dina krav bäst och passar bekvämt med din budgetfördelning.

Är den vattenfasta mascaran lätt att ta bort?

Tyvärr, ju mer vattentät en mascara är, desto svårare för den att tvättas bort. Vattenfasta mascaror kommer att kräva bra sminkborttagare för att tas bort helt. Om enkel borttagning är ett huvudproblem för dig, finns det fortfarande hopp. Det finns vattenfasta mascaror som är lätta att ta bort. Det här är mascarorna som är gjorda av vattenlösliga komponenter. Tänk dock på att att välja en mascara som är lätt att ta bort också kan innebära en kompromiss med den vattentäta förmågan.

Vad ryms i en vattenfast mascara?

Detta är viktigt att veta eftersom detta också kommer att avgöra vilken typ av ämnen du kommer att lägga på dina fransar. Våra fransar råkar vara, åh, så nära våra dyrbara ögon och vi måste vara väldigt skyddande för våra ögon. Grundläggande komponenter i en mascara, oavsett om den inte är vattenbeständig eller vattenbeständig, är oljor, vaxer och pigmenteringar. Svarta mascaror använder vanligtvis kolsvart som en källa till pigmentering. Å andra sidan använder bruna mascaror föreningar från järnoxid. Några av de vanligaste oljorna inkluderar linolja, mineraloljor, eukalyptusolja, lanolin, ricinolja och sesamolja. När det gäller vaxer, kan karnaubavax, bivax och paraffinvax vara vanligt förekommande i mascaraformuleringar.

Vattenlösliga mascaror innehåller förtjockande polymerer som gummi arabicum, mjuka ytaktiva ämnen som trietanolaminstearat, konserveringsmedel och är huvudsakligen baserade på vatten. Vattenfasta mascaror innehåller ämnen som isododekan, som är ett flyktigt ämne som avvisar vatten. De innehåller mycket minimala vattenkänsliga föreningar, vilket gör dem endast borttagbara med specialdesignade sminkborttagare.

Applicera vattenfast mascara

Mascaror kan också innehålla rayonfibrer eller nylon, vilket gör att mascaran kan förlänga och locka ögonfransarna. Förstyvningar är också komponenter i mascaraformuleringar. Exempel på dessa är dragantgummi, ceresin och metylcellulosa. Att känna till innehållet i mascaran som du ska köpa hjälper dig att avgöra om du kan vara allergisk mot några av ingredienserna. Allergiska reaktioner som vanligtvis förknippas med användning av mascara är stye, vanligare stilla eller svullna ögonlock. Håll utkik efter tecken på dessa allergiska reaktioner för även om vi värdesätter skönhet måste vi först och främst värdera vårt välbefinnande.

Spelar storleken någon roll?

Mascaror kan komma i en mängd olika storlekar. Vissa kommer i en söt, kompakt storlek medan andra kommer i fullskaliga storlekar. Ditt val beror på vilket utrymme i din väska du är villig att avsätta för din mascara. Tänk dock på att storleken du väljer kan påverka vilken typ av borste din mascara kommer med. Kompakta mascaror kommer naturligtvis med en mindre borste, medan en större mascara ger en längre borste.

Hur köper man en vattenfast mascara?

Gör din research och se vilka märken som rekommenderas starkt av andra konsumenter. Läs upp för- och nackdelarna med varje varumärke och avgör vilken produkt som kommer att tillfredsställa dig mest. Modebloggar och onlinetidningar är lättillgängliga för ditt surfnöje. Du kommer förmodligen att lära dig vilka varumärken som har falska påståenden och vilka varumärken som håller vad de lovar. Det finns mascaror ute på marknaden som knappast är vattentäta även när deras etiketter hävdar att de är det. Räkna med att de har recensioner om vilken vattenfast mascara som faktiskt håller länge, eller vilket märke som inte blöder och klumpar ihop de stackars fransarna.

När du har bestämt dig för vilken sort du ska köpa, försök gå in på ett gäng nätbutiker och jämför priserna. Detta hjälper dig att få bättre valuta för pengarna. Av hygieniska skäl rekommenderar vi verkligen inte att gå till din lokala skönhetsbutik för att faktiskt prova deras mascaratestare på dina egna fransar. Kom ihåg att mascaraborstar ska hållas personliga och aldrig delas. Det mesta du kan göra är att be mascaran att testas på din hand. Försök att undersöka konsistensen och nyansen. Du kan också passa på att inspektera applikatorstaven och avgöra om du enkelt skulle kunna manövrera den. Inspektera borsten också och föreställ dig om de skulle fungera bra när du klumpar bort dina ögonfransar.

Vad är historian bakom mascara?

Mascaror har funnits i evigheter och går tillbaka så tidigt som under antiken i Egypten. Då hade det varit i religiösa syften. Kohl är ett ämne som användes för att göra ögonfransar och ögonbryn mörkare. Detta försök att maskera ögon gjordes för att skydda själen och avvärja onda andar. Som det händer tros termen mascara komma från det spanska ordet mascara som betyder fläck eller mask, eller från det italienska ordet maschera, som också översätts till mask. Det var inte förrän på 1800-talet som mascaran som vi känner idag hade utvecklats. Sedan dess har den fått en stark anhängare. Vi tror att mascaran är här för att stanna och fortsätter att hjälpa oss damer att uppnå de där doliknande ögonen som verkar större och öppnare. Det är dags att vi lär oss att välja den bästa sorten och dra full nytta av detta kosmetiska underverk.

Vilket syfte tjänar svartaste mascaran?

När vi använder mascara vill vi att våra ögonfransar ska se längre, tjockare och/eller lockigare på insidan av hörnet. Ögonfransar som är öppna och pigga är tilltalande för ögat och de är också fördelaktiga ur evolutionär synvinkel eftersom de signalerar utmärkt hälsa och goda gener. Både nybörjare inom kosmetika och skönhetsexperter har ställt samma fråga inom sminkgemenskapen: “Vad gör mascara för min övergripande look?” Mascara täcker dina ögonfransar och får dem att se större, längre och mer definierade ut. Det kan vara kronan på verket för din glam-look, eller så kan det vara en snabb lösning för att lysa upp dina ögon innan du går till jobbet. Det kan väl inte vara så svårt?

Mascaror är kosmetika vars syfte är att få ögonfransarna att se längre, tjockare och mörkare ut. I de flesta fall används en borste för att applicera mascara. För att applicera produkten exakt och kontrollerbart, är mascaror formulerade med specialiserade komponenter. Produkterna har noggrant utvecklats för att förhindra tillväxt och förökning av potentiellt farliga bakterier. Mascaror är säkra eftersom de är gjorda med ämnen som är säkra och lämpliga för deras avsedda användning. Mascaror testas också för att se om de kan irritera eller framkalla en allergisk reaktion på användarens hud. Kvalitetssäkring och god tillverkningssed är lika viktiga för att säkerställa produktsäkerhet.

Detta inkluderar att avgöra om produkten och förpackningen är kompatibla eller inte, samt hur länge produkten kommer att hålla på hyllan. Detta för att säkerställa att eventuella kundproblem eller klagomål beaktas. Kunder kan kontakta företag med frågor eller klagomål genom att ringa telefonnumret på varorna.

Vad är skillnaden mellan svart mascara och de svartaste mascarorna?

Mascara är en måste-ha-kosmetik för kvinnor som vill se bäst ut på ett ögonblick. Eftersom det är så enkelt att använda har det en stor inverkan på ögonen. Den är också lätt och bärbar, så den är perfekt för när du är på språng. För att uppmärksamma deras ögon föredrar blondiner, rödhåriga och andra ljushåriga damer att använda mörk mascara, som ger intrycket av fylligare, längre fransar.

Mascaror finns i en mängd olika nyanser, men svart och mycket svart är de mest populära. Svart mascara ger ett lugnare utseende, ultrasvart mascara ger ett utseende av flytande ebenholts Det finns många nyanser av svart mascara att välja mellan, men de vanligaste är nyanser av brunt, grått och till och med djupblått eller lila. Extremt svart mascara är helt svart utan spår av färg. Människor med mörka ögon rekommenderas att använda mycket svart mascara, medan de med bruna ögon kan experimentera med en mängd olika svarta mascaror i olika grader och nyanser av svart.

Ytterligare information

Mascaran blir mer populär på nätterna för en djupare, mognare look och lättare för ett mer naturligt utseende under dagen. För att få en “rökig effekt” appliceras svart mascara på fransarna. Detta är en populär kvällslook. Om du bär det kommer du att ha ett sexigare utseende, eftersom det kommer att dra uppmärksamheten till dina ögon, vilket kommer att vara huvudintresset. Pigmentet som används av olika företag gör en betydande skillnad mellan kimrök och de mörkaste svarta föremålen. Den “svarta svarta” som kan tänkas med järnoxid är en “svarta svarta” mascara som använder ett oxiderat järnoxidpigment i sitt svarta tillstånd. I en kolsvartmascara fungerar en kolförening som pigmentet, och eftersom den inte begränsas av hur mörk järnoxid kan oxidera, kan den bli mörkare än den mörkaste svarta som finns på marknaden.

Att välja en kolsvart formel för din mascara eller eyeliner kommer vanligtvis att ge dig de mörkaste resultaten, men det är inte alltid så enkelt. Olika märken använder olika extra komponenter och olika mängder järnoxid för sina svartaste varor, därför kan andra ingredienser i mixen göra färgen ljusare eller mörkare. Mycket svart mascara skapar en nästan flytande ebenholtseffekt med en mjukare, subtilare look än svart mascara

Är mascara en viktig del av sminkrutiner?

Denna iögonfallande kosmetika är ett måste om du vill att dina ögon ska slå ut. Ändå kan användning av mascara varje dag skada dina ömtåliga ögonfransar om det inte görs med försiktighet… Som ett resultat kommer en skyddande beläggning att växa på dina fransar, som skyddar dem från skador som orsakas av överdriven användning av mascara.

>>> Är du intresserad av eyeliner? Klicka här.

Är det bäst att använda en mörkare mascara?

Svart mascara är en internationell skönhetsstandard. Den ramar in ögonen vackert, även på ljus hud. Fringe ser dramatisk ut på kvinnor med djupare hudtoner. När du är osäker är din bästa skönhetsprodukt ett tjockt lager av svart mascara.

Vad är en mascara?

Mascara är ett oumbärligt föremål i smink, vare sig det är för vardagsbruk eller för speciella tillfällen, eftersom det gör stor skillnad i utseendet. Du kan använda ögonfransmask för att ge en trött look upp eller till och med för att sätta ihop mer utarbetade utseenden. Modellerna skiljer sig åt i sammansättning och textur, indikerad effekt och typer av borstar. Det är bäst att köpa en mascara som döljer dina brister och värdesätter dina styrkor. Visste du att vattenfast mascara är supersvår att ta bort utan den perfekta produkten? Bifasisk sminkborttagare är den mest lämpliga för att ta bort denna typ av mascara.

Mascara är en sminkprodukt som du använder för att framhäva dina ögonfransar mer. Du kan använda denna sminkprodukt för att mörka, förlänga eller ge mer volym till dina ögonfransar. Det finns olika typer av mascara och det är stor kvalitetsskillnad mellan alternativen. En bra mascara är gjord av ingredienser av god kvalitet, är lätt att applicera, sitter bra, rinner inte snabbt och är lätt att ta bort i slutet av dagen. Självklart ska borsten också vara snygg att använda. Det senare är ofta ett personligt val och beror på vilka önskemål man har. När det gäller det sistnämnda kan du givetvis välja att göra dina fransar lite tjockare och låta hårstråna hålla ihop, men även för den andra ytterligheten. Om hårstråna är snyggt separerade från varandra ger detta en fin naturlig look.

Vilka är fördelarna med att använda mascara?

Det finns olika typer och former av mascara, och det är en stor fördel, eftersom det gör att det finns rätt mascara för alla behov, vare sig det är volym eller förlängning. Det finns fortfarande olika färger, från transparent till färgglad, men svart är den mest framgångsrika. Transparent mascara kan även användas på ögonbrynen. Dessutom är det ett sminkplagg med varierande priser, tillgängligt för alla. Det finns dock några nackdelar som vi måste nämna. Alla ögonfransmasker har inte bra motstånd, så det är värt att investera i en bättre mascara som du applicerar en gång och stannar i timmar med samma effekt. En del av den sämre kvaliteten kan till och med suddas ut under dagen, speciellt om du svettas eller får regn. Och ändå varar det inte länge. Den måste användas inom 3 månader efter öppnandet.

Fördelar; Olika applikatorformat, alla med olika effekt. Kan användas dagligen och vid speciella tillfällen. Olika färger, från: transparent till färgglad. Varierade priser, för alla plånböcker. Nackdelar; Varierat motstånd, en del behöver appliceras på nytt under dagen. Produkten torkar i kontakt med fransarna, så du måste applicera den snabbt. Konventionella masker suddas ut hela dagen. En av sminkartiklarnas kortaste hållbarhet

Hur applicerar man mascara?

Oavsett vilken typ av mascara du väljer så finns det ett rätt sätt att applicera den, vilket gör stor skillnad i slutresultatet. Det ideala är att börja applicera från det yttre ögonvrån och med skaftet nedåt. Applicera sedan masken på den centrala delen av fransarna och slutligen på det inre ögonvrån, med skaftets kurva vänd uppåt. Gör sedan några sicksackrörelser från fransbasen. Vill du ha en mer naturlig effekt räcker det med ett lager. Om du nu vill ha mer volym, definition och färg, satsa på ett extra lager, vänta bara tills det första torkar.

Du kan använda olika tekniker för att applicera mascara. Du kan applicera lagren medan du kammar och gör en uppåtgående rörelse från fransbasen. Du får extra tjocklek genom att trycka borsten mot fransbasen och arbeta borsten uppåt i sicksack. Du kan självklart välja att lägga på flera lager mascara. Det är viktigt att du även tar med dig de minsta hårstråna (i inre och yttre ögonvrån). Dessa hårstrån är lättast att nå om du använder en böjd borste. Du kommer att upptäcka att detta verkligen gör skillnad.

Vilka typer av mascaraapplikatorer finns det?

Förutom att separera typerna av mascara efter effekten de orsakar, kan vi också klassificera borstarna för denna produkt. De kan vara av borsttyp, böjda, tjocka, orm, alternerande borst, sfäriska, vibrerande eller mikro. Är du nyfiken? Läs vidare för att lära dig mer.

Tjock: Detta är den traditionella modellen, den har ett rakt, tjockt skaft och har fasta borst. Pensel: Detta format är också mycket traditionellt. I den är borsten åtskilda, vilket ger en effekt av separata fransar. Böjd: I en lätt böjd form är denna applikator idealisk för dem som har små, hängande fransar, eftersom den når alla trådar. Alternerande borst: Denna applikator har mindre och större borst, ger en intensiv volymeffekt. Cobrinha: Applikatorn har en vågform som når fransarna längs hela längden.

Sfärisk (igelkott): På grund av formen kan denna applikator användas horisontellt och i alla riktningar även i de svåraste områdena, såsom de nedre fransarna. Vibration: På grund av vibrationerna underlättar det appliceringen och undviker ansamling av produkt. Micro: Den är indikerad för mindre och lägre fransar. Eftersom den är mindre är det svårare att smeta ut smink.

Vad ska man leta efter i ett sminkmärke?

När du väljer rätt kosmetika för dig är det viktigt att hitta ett bra märke som du kan lita på. När du bläddrar bland dina alternativ, leta efter positiva egenskaper som dessa. Erfarenhet och expertis. Ta reda på hur länge de har tillverkat kosmetika och hur mycket erfarenhet de/deras grundare har. Ett långvarigt varumärke baserat på många års erfarenhet tenderar att vara ett bra val. Kvalitetsformuleringar. Leta efter högkvalitativa, närande ingredienser som stödjer hudens och fransarnas hälsa. Dessa hjälper till att skydda mot skador, vilket är viktigt vid daglig användning.

Pålitliga produkter. Leta efter varumärken med produkter som är genomgående väl granskade och levererar på det de annonserar. Bra värde. Leta efter ett varumärke som balanserar professionell kvalitet med överkomliga priser. Billigare produkter kan innebära billigare kvalitetsingredienser, medan dyra produkter kan ta ut en premie bara för varumärket.

Vad finns det för olika alternativ till mascaraborstar?

Du kan skapa en önskad effekt genom att göra ett medvetet val för en specifik borstdesign. Detta avgör trots allt om en mascara ger till exempel mer volym, lockiga fransar eller förlängning av fransar. Det är därför verkligen bra att fördjupa sig i de olika alternativen i mascaraborstar: För böjda fransar, eller fransar som du vill locka, är det bäst att använda en borste som är lätt böjd. Dessa lätt böjda borstar böjer sig runt fransarna för att lyfta dem. Om så önskas kan du använda dessa borstar i kombination med en ögonfransböjare.

En kort fransborste är inte bara trevlig att arbeta med om du har djupt liggande ögon (en större borste är inte praktiskt) utan också att ta hand om dina underfransar. Om du använder en större borste för detta är sannolikheten större att du får fläckar. Om du vill ge dina fransar en naturlig look är det klokt att välja en (definierande) mascara med en gummiborste med tänderna lite längre ifrån varandra. Detta förhindrar automatiskt att du applicerar för mycket mascara och skapar klumpar.

Använd en rund borste med längre borst eller tänder för att skapa mer volym. Mer mascara kan fästa på dessa långa hårstrån eller tänder, som så klart kan fästa bättre på ögonfranshåren. Detta skapar mer volym och du kan till och med förtjocka tunna och korta fransar här. Du kommer att få långa definierade fransar om du använder en rund mascaraborste (med avsmalnande spets) med tänder eller borst som är placerade nästan lika långt ifrån varandra som en kam. Denna borste ger inte mer volym, men den ger längd och definition. Det är ett bra val om du vill färga långa ögonfransar.

Hur väljer jag den lämpligaste mascaran?

Det finns ett antal faktorer som är mycket viktiga när man ska välja den mest lämpliga mascaran. Vi sammanfattar dessa punkter åt dig: Färgen på mascaran. Den vanligaste mascarafärgen är svart med den bruna färgen på nära håll. Andra populära mascarafärger är: blå och grön Effekten av att applicera mascara som längd, lock eller volym. Borstens material. En autentisk nylonborste eller en gummiborste som fransarna lätt kan glida igenom och separera.

Borstens struktur. Detta avgör vilken rörelse du enkelt kan göra och vad effekten av detta är. Oavsett om den är vattentät eller inte. En mascara kan vara vattenbaserad eller inte. En mascara som är vattenfast kommer att sitta kvar när du ska bada och smetar inte i regnet utan blir svårare att ta bort. En mellanform av detta är vattenbeständig mascara. Ingredienserna i mascara. Vi nämner detta eftersom mascaran innehåller konserveringsmedel för att produkten ska hålla längre. Det finns även mascaratyper som görs helt på naturlig basis. Så detta är definitivt en faktor som du kan vara uppmärksam på när du väljer den mest lämpliga mascaran.

Vilket är det bästa sättet att ta bort mascara?

Det är klokt att ta bort mascaran varje kväll innan du går och lägger dig. Detta förhindrar att dina ögonhår skadas. Ett undantag från detta är en extra len mascara som kan bäras längre. Denna mascara har utvecklats speciellt för längre användning. Du kan enkelt ta bort mascaran med en vattenbaserad ögonmakeupborttagare. Du kan lägga denna sminkborttagare på en bomullsrondell och vika den runt ögonfransen. Det är absolut inte bra att gnugga hårt eftersom det kan skada dina ögonfransar och den tunna huden runt ögonen.

Om du använder en vattenfast mascara behöver du en tvåfasborttagare för den. Detta är en oljebaserad produkt som löser upp mascaran. I linje med detta vill vi uppmärksamma dig på att det verkligen inte är ett bra val att använda babyolja för att ta bort din mascara. Detta skapar en fet dis över ögonen, vilket gör det nästan omöjligt att applicera mascara nästa dag. Oljigheten skapar då svarta fläckar.

Hur länge håller mascaran?

Vad inte alla vet är att mascaran har ett utgångsdatum. Detta datum anges på flaskan eller tuben. En bortskämd mascara är lätt att känna igen på sin doft (den börjar lukta unket), den matta färgen och den klumpiga konsistensen. Dessutom är det säkert bra att inte använda en mascara längre än 3 månader eftersom borsten kan bli smutsig av till exempel puderpartiklar från ögonskuggan. Detta kan skapa en källa till bakterier eftersom du fortsätter att stoppa tillbaka borsten i flaskan. Att använda bortskämd mascara kan öka risken för ögoninfektion. Om du är osäker är det också lämpligt att slänga den kosmetiska produkten och köpa en ny mascara.

Hur tar man bort en japansk mascara?

Du kan antingen använda sminkborttagningsmedel eller ljummet vatten för att torka av mascaran. Blötlägg en bomullstuss eller dyna i en sminkborttagningslösning eller ljummet vatten och lägg den över ögonen i några sekunder. Gnid av mascaran försiktigt i cirkulära rörelser. Torka bort eventuella rester med en torr bomullshandduk. Det är sant! Något så grundläggande som dina ögonfransar kan göra eller bryta din makeup. Vi säger inte att du alltid ska bära lösögonfransar eller gå all out och få ögonfransförlängning gjort. Vi föreslår bara att du provar de bästa japanska mascarorna. De är otroligt närande, formlerna är de krämigaste och de håller hela dagen. Men du kommer inte att veta det förrän du provar det, eller hur?

Är appliceringen viktig?

Ta av locket från din mascara och torka bort överflödig produkt som finns kvar på staven. Du vill inte ha stora kulor av mascara på änden av staven, så jag brukar torka av den på insidan av tuben när jag drar ut den. Pumpa inte mascarastaven in och ut ur tuben, särskilt när tuben är halvfull eller mer full – detta kommer att trycka in luft i tuben, vilket kan få bakterier att komma in och få din mascara att torka ut snabbt. Det finns två huvudsakliga metoder för att applicera mascara med hjälp av staven:

Första metoden: Ta mascarastaven under dina övre ögonfransar, vid basen av dina fransar där de möter ditt ögonlock. Dra staven bort från ditt ansikte och genom dina fransar medan du vickar den fram och tillbaka och täcker både botten och sidorna av dina ögonfransar med produkten. Detta är den klassiska metoden. Andra metoden: Sätt mascarastaven precis under dina övre ögonfransar och blinka försiktigt på mascarastaven. Denna metod kan vara till hjälp för personer som har svårt att inte blinka medan de applicerar mascara. Du kan också applicera mascara på deras nedre ögonfransar. Den första metoden att dra mascarastaven längs fransarna är bäst för att applicera mascara på de nedre fransarna.

Proffstips: Om du av misstag får lite mascara på ögonlocket eller under ögat, oroa dig inte! Försök inte heller att fixa det och torka bort det – det kommer att smeta överallt och kan förstöra ditt smink. Låt det istället torka och ta sedan en ren spoolieborste och skrapa bort mascaraflingorna från huden! Om du planerar att bära falska fransar, applicera mascara före falsies. Mascaran kan förstöra dina fransar om den klumpar ihop dem.

Kan mascara användas över ögonfransförlängning?

Även om detsamma inte rekommenderas, om du måste bära dem, försök åtminstone att använda mascara som inte är oljebaserad eller inte är vattentät. En sådan produkt kan lösa upp bindningarna i ögonfransförlängningarna och kan göra att förlängningarna faller ut snabbare än vad de brukar hålla.

Har mascarastavens längd någon betydelse?

Denna aspekt hänvisar strikt till användarens personliga preferenser. Medan för vissa skulle en längre applikatorstav krävas för precision i appliceringen, för andra skulle en mindre vara att föredra. Individuell användarvänlighet har företräde, och därför skulle du göra klokt i att välja noggrant.

Vad är skillnaden mellan vattenfast mascara och tvättbar mascara?

Vattentäta mascaror är designade för att vara opåverkade av vatten, under alla omständigheter, såsom regn, svett etc., och har därför en tendens att undvika effekt från vatten, de tenderar att fastna på fransarna och kan vara besvärliga när de försöker tvättas bort. Tvärtom har tvättbara mascaraprodukter ett högre innehåll av vatten som ingrediens, vilket gör dem lättare att ta bort från ögonfransarna.

Är formula viktigt?

Det finns några andra mascaror med åtskilda fransar på toppen och botten som vem som helst lätt kan tända med en lätt formula. När du väljer en mascara är det den viktigaste utseendeformeln för mascaran. Men om du vill ha en specifik effekt så hitta självklart en specialiserad typ. Det spelar ingen roll vilka fransar du har, tänk om du har korta fransar så ska du definitivt välja en förlängningsformel, som innehåller nylonfibrer som fungerar som en förlängning. Välj den vattentäta formeln istället för att välja vattenfast mascara.

Finns det några slutgiltiga saker jag bör tänka på?

När du väl har köpt den bästa vattenfasta mascaran till dig själv, kanske det bästa resultatet inte förväntas omedelbart. Det kommer att ta lite övning innan du får kläm på ditt nya köp. Öva på att applicera mascaran tills du lätt kan manipulera applikatorstaven eller borsten. Ge heller inte efter för frustration om dina ögonlock slutar med kladdiga fläckar under appliceringen. Det är helt normalt. Även de bästa av oss behöver fortfarande mer kompetens på manöveravdelningen. Öva, öva, öva.

Ta ordentligt hand om mascaraprodukten som du kommer att välja. Följ de angivna förvaringsvillkoren. Rengör borsten regelbundet för att bibehålla dess integritet. Lämna inte röret med locket av, eftersom det kan göra att de flyktiga oljorna kan rinna ut. Detta kan förändra mascarans kvalitet. Kom ihåg att byta ut din mascara var tredje månad oavsett om du är klar med hela tuben eller inte. Lägg märke till att du kastar din befintliga mascara när den en gång upptäckts ha en stickande eller konstig lukt. Skadliga reaktioner kan uppstå vid användning av mascaror som har blivit dåliga. Du vill ha vackra ögon, inte infekterade.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top