Den bästa skäggtrimmern 2024 – Test av skäggtrimmer

[tabell]

Klicka här för att se skäggtrimmrar.

Bästa skäggtrimmern 2024

Att ha en bra skäggtrimmer är väldigt viktigt om man regelbundet rakar sitt skägg. Det gör både upplevelsen snabbare och smidigare men minskar även risken för irriterad hy och att man får sår i ansiktet, vilket man såklart inte vill ha. Genom att äga en bra skäggtrimmer minskar även risken att den behövs repareras eller bytas. På detta sätt besparar man både sig själv på pengar och skonar miljön.

Mot all förmodan så är det inte så enkelt att köpa en bra skäggtrimmer på nätet. Eftersom det finns så många olika modeller i olika prisklasser kan det bli svårt att veta vilken skäggtrimmer som faktiskt är bäst. För att göra saken ännu svårare så tenderar onlineaffärer förstås att undvika att nämna de negativa aspekterna med sina produkter vilket kan leda till att när du väl får hem skäggtrimmern så är den kanske inte alls som du förväntat dig.

Något av tråkigaste som finns när man handlar på nätet är när man lägger pengar på någonting för att sedan inse att produkten är långt under ens förväntningar. Om man inte är så insatt kan det därför bli riktigt svårt att köpa den bästa skäggtrimmern. Det är just därför som vi här på skönhetsmagasinet. har skapat en tabell med de bästa skäggtrimmrarna som finns att tillgå. För att garantera att vi endast presenterar högkvalitativa produkter som lever upp till våra läsares förväntningar har vi gjort grundlig forskning om alla skäggtrimmrar som du hittar i tabellen.

Genom att noggrant läsa igenom otaliga mängder kundrecensioner hos fler än 20 olika onlineaffärer, svenska som utländska, har vi kunnat ta fram den bästa skäggtrimmern inom varje ovanstående kategori. Att läsa oberoende kundrecensioner ger oftast den klaraste och mest övergripande bilden över hur bra en produkt faktiskt är, det är trots allt köpare som själva vet bäst om hur bra produkter faktiskt är i verkligheten.

Köpguide för bäst i test skäggtrimmer 2024

Som vi nämnde ovan så är det trots allt inte så enkelt att köpa den bästa skäggtrimmern på nätet. När du letar efter den bästa skäggtrimmern finns det en del viktiga faktorer som är värda att se över. Förutom dessa viktiga faktorer bör du förstås även utgå från dina egna personliga preferenser och behov. Ifall du är ute efter den bästa skäggtrimmern enligt vår forskning bör du kolla i tabellen ovan, men om du fortfarande är bestämd att hitta en skäggtrimmer efter just dina behov så har vi skapat en köpguide just för dig. Här är vilka funktioner och faktorer som du bör se över innan du väljer den bästa skäggtrimmern för dig:

 • Varumärke
 • Kvalitet
 • Längdalternativ
 • Torr kontra våt trimning
 • Budget
 • Syfte
 • Typ av skägg
 • Blad
 • Styrkammar
 • Batteri
 • Tillbehör
 • Sladd kontra sladdlös
 • Värde kontra pris
 • Skydd
 • Trimningsbladets bredd
 • Keramiska blad kontra blad i rostfritt stål
 • Nyckelfunktioner
 • Enhetens storlek
 • Körtid
 • Ytterligare överväganden

Varumärke

Det finns massor av märken att välja mellan och överraskande nog har många män inte ett föredraget märke när det kommer till groomingverktyg. Det beror verkligen på funktionerna som de behöver för att få jobbet gjort. Det finns fortfarande några stora aktörer som Braun, Panasonic, Philips och Wahl, som alla har sina egna skäggtrimmers. Välj inte bara vilket märke som helst från gatan. Leta efter ett kvalitetsmärke eftersom motorkraft och pålitlighet är viktigt för ett rent och konsekvent snitt.

Kvalitet

Du vill ha en skäggtrimmer som håller och en av de viktigaste egenskaperna att hålla utkik efter är modeller gjorda med blad i rostfritt stål. Du bör också överväga en skäggtrimmer som har ett bra grepp för att undvika oavsiktliga halkar. Om skäggtrimmern är sladdlös eller sladdlös beror på preferenser, och om du har ett eluttag i badrummet eller inte. Om du alltid är på resande fot eller reser ofta, kan ett trådlöst alternativ vara bättre lämpat. Varje skäggtrimmer är lite olika, och så är kvaliteten. Du måste tänka på saker som: Vad skäggtrimmerhuset är tillverkat av. Är det billig plast, eller gjord av valox? (ett härdat slitstarkt plastharts) Kommer bladen garanterat att hålla sig vassa och starka? Har den några kända tillförlitlighetsproblem? Kommer du att använda skäggtrimmern dagligen eller varannan dag?

Längdalternativ

De flesta skäggtrimmers kommer med justerbara kammar som fästs på själva skäggtrimmern för att möjliggöra olika klipplängder. Om du vill trimma och/eller styla, välj en skäggtrimmer som har olika alternativ. Det finns några som har en precisionsskäggtrimmer till. Det är extra blad som är mindre och ofta är dolda på själva skäggtrimmern, som kan vridas runt för att ansluta till huvudbladet. De flesta hårklippare och skäggtrimmers för män kommer med justerbara kammar som fästs på själva skäggtrimmern för att kunna klippa hår i olika längder. Speciellt om du ska experimentera med din stil, kommer det att vara till stor hjälp att ha en skäggtrimmer med olika kamalternativ. Nära trimtillbehör som sträcker sig från graderna 0,5–1,5 mm hjälper dig att behålla korta skäggstubbar, medan långa glänsande skägg kan behöva tämjas med ett större blad. Därför är de viktiga för att skapa ditt önskade utseende.

Torr kontra våt trimning

Beroende på om du gillar att trimma före, under en dusch eller efter, bör du överväga om du väljer en skäggtrimmer som är för våt eller torr styling. Men om du växlar mellan båda finns det skäggtrimmers som också kan rymma både våta och torra skäggtrimmer.

Budget

Skäggtrimmers varierar i pris baserat på deras egenskaper. Det finns några skäggtrimmers som kan användas på kroppen såväl som i ansiktet, och några är gjorda för precision eller skäggstubb. En bra skäggtrimmer kan variera från cirka 300 kr- 1 000 kr. Sist men inte minst bör priset på en skäggtrimmer falla under din budget. Din egenvårdsrutin bör inte komma på bekostnad av att förstöra din budget. Glöm därför inte att ta en titt på produkten och även bedöma den efter dess prisvärde.

Syfte

Behöver du en skäggtrimmer som håller ditt ansiktsfuzz i schack eller letar du efter en skäggtrimmer som klarar allt? Medan att underhålla ett skägg kanske bara kräver ett standardblad, kräver skötsel över hela kroppen särskilda blad för varje område av huvudet och kroppen. Detta kan vara allt från en personlig skäggtrimmer med fram- och återgående huvud för att ta bort oönskade öron- och näshår till en multigroomer med utbytbara huvuden som tar hand om ansikte, kropp och huvud.

Om du planerar att använda din skäggtrimmer i olika kroppsdelar bör du också leta efter en skäggtrimmer med bra ergonomisk design med bättre grepp. Att använda skäggtrimmer som skäggtrimmer är tekniskt möjligt, men på grund av regionens känsliga natur rekommenderar vi att du iakttar extrem försiktighet. Vill du ha en skäggtrimmer som är mångsidig och kan användas för andra delar av din kropp också eller vill du ha en som är avsedd exklusivt för ditt skägg? Innan du köper den måste du bestämma dig för vilka alla syften du ska använda skäggtrimmern.

Typ av skägg

Stubb, ljust skägg, långt skägg, mustasch, bockskägg. Vilken typ av ansiktshår du väljer att växa avgör vilken skäggtrimmer du behöver. De viktigaste sakerna att tänka på är antalet redskapskammar och längdinställningar. Att till exempel gunga en skugga klockan 5 kräver täta trimfästen, medan ett längre skägg kräver en större styrkam. Beroende på längden på skägget du har och längden som du vill trimma det till, måste du se till att skäggtrimmern du vill köpa har rätt storlek på en kam. Den mindre kamstorleken ger en finare, nästan renrakad upplevelse. En skäggtrimmer som har olika kamlängdsalternativ är alltid bäst för att passa dina olika behov.

Blad

Kvaliteten och skärpan på bladen är viktiga för att få en bra trimning. De är ofta gjorda av högkolstål vilket säkerställer att de håller sig vassare längre och är precisionsslipade för bästa skärprestanda. Oavsett om det är att sätta upp skägget eller en tät trim som du behöver, skär alla våra skäggtrimmerblad till supernära 0,5 mm.

Japp, det kommer definitivt att behöva ett blad! Ett billigt blad blir inte lika vasst och kommer inte att vara gjord av stark metall. Det kan lämna dig med brännskador och utslag, eftersom bladet drar i huden i stället för att skära genom botten av håret. Så länge det åtminstone är rostfritt stål kan du inte gå långt fel. Rostfritt stål rostar inte och håller länge. Titanblad blir också ett populärt val. Precis som med rostfritt stål rostar inte titanblad och är extremt slitstarka.

Detta kommer som en no-brainer. Hur kommer det att trimma ditt skägg eller klippa håret annars? Därför är bladets kvalitet och skärpa viktig för att uppnå den perfekta trimningen. Ett billigt blad kommer inte att vara vasst och kommer inte att vara gjord av stark metall. Det kan till och med lämna brännskador och utslag, eftersom ett blad av dålig kvalitet drar i huden snarare än skär genom botten av håret. Så länge det är rostfritt stål bör du inte vara orolig. Rostfritt stål rostar inte och håller länge. Ett annat alternativ här är titanblad. Precis som med de rostfria bladen är de också starkt byggda.

Styrkammar

Styrkammar är viktiga för att skapa ditt önskade utseende. Nära trimtillbehör som sträcker sig från graderna 0,5-1,5 (1,5-4,5 mm) hjälper dig att behålla korta skäggstubbar, medan långa glänsande skägg kan behöva tämjas med en längre grad 8 (25 mm). Alternativa alternativ inkluderar 5- eller 6-punkts justerbara kammar som sträcker sig från 3-13 mm och integrerade guidekammar som justeras i steg om 1 mm från 2-24 mm.

Batteri

Dagens hektiska livsstil kräver att män måste kunna trimma sina skägg när och var de vill, så du behöver en skäggtrimmer med ett batteri som klarar utmaningen. Batteritiden är en stor faktor när du köper en skäggtrimmer, eftersom det sista du vill är att tappa ström halvvägs genom att trimma ditt skägg. Många skäggtrimmers sträcker sig från 45 minuter till otroliga 240 minuters drifttid från 60 minuters laddning (det är upp till 3 månaders användning!). Håll också utkik efter “snabbladdningsfunktionen”, som ger 3 minuters användning från 1 minuts laddning; perfekt för om batteriet tar slut i mitten av trimningen.

Eftersom sladdlösa skäggtrimmers är ett populärt val på grund av dess enkla användning, blir det viktigt att se till att skäggtrimmern håller tillräckligt länge för din användning. Laddningstiden för trimmarna varierar också mellan olika märken. Varför bry sig om batteritiden för en skäggtrimmer? När allt kommer omkring använder du det bara en gång varannan eller var tredje dag. Jo, du bör, eftersom skäggtrimmers tar många timmar, 10 till 15 timmar, innan de är fulladdade. Det är därför det är vettigt att köpa en skäggtrimmer som ger dig utmärkt batteritid så att du inte behöver ladda den varje gång du använder den. När du reser behöver du också en skäggtrimmer med anständig batteritid, eftersom du kanske inte får möjlighet att ladda den. Vad är en anständig batteritid när det kommer till skäggtrimmer? Om du kan svänga två timmars batteritid är det verkligen mycket solid.

Upptagen livsstil har redan satt stor press på oss alla. Män behöver trimma sina skägg ofta och många gånger har de inte mycket tid till sitt förfogande. I ett sådant scenario är det sista man vill ha att deras skäggtrimmer tar slut på batteri! Eller ännu värre, du är halvvägs genom att trimma skägget, och oj. Batteriet är slut!

Tillbehör

Tillbehören eller ytterligare funktioner hos en skäggtrimmer är oftast det som skiljer de billiga modellerna från de dyrare. Du kan nu få laserstyrda skäggtrimmers som hjälper dig med riktig precisionsskärning. Skäggtrimmers kan ha dammsugare så att du inte blir kvar med ansiktshår runt handfatet i badrummet. De kan vara sladdlösa eller sladdlösa. De kan komma i ett snyggt stativ som även fungerar som laddare. De kan ha en väska eller påse. Skäggtrimmers kan ha tillbehör som gör dem till ögonbrynsskäggtrimmers, eller öron- och nässkäggtrimmers. Listan fortsätter och kommer att fortsätta att växa med varje nyare modell. Du måste bestämma vad som är viktigt för dig. Du kanske vill ha alla dessa extra funktioner, eller så kanske du bara vill ha en enkel, pålitlig skäggtrimmer utan några extrafunktioner eller knep.

Vi pratade om vikten av att ha justerbara eller utbytbara skydd med skäggtrimmern. Det är det absolut viktigaste tillbehöret som kommer med en skäggtrimmer, men det är inte det enda. Du behöver andra tillbehör som ett laddningsställ, en åkpåse, bladolja, saxar, borstar, kammar, etc. Ju mer du kan göra mål med din skäggtrimmer, desto roligare! Var noga med att göra dina läxor för att försöka få så många extra tillbehör du kan. Nu oavsett vilken du väljer som den bästa skäggtrimmern för dig, måste du lära dig hur du faktiskt skäggtrimmer ditt skägg för att ge dig den skäggstil du vill ha. Om du är ny på skäggklippning vill jag gå igenom grunderna för att ge dig en bra utgångspunkt.

Sladd kontra sladdlös

Marknaderna svämmar över av skäggtrimmers av både sladdlösa och sladdlösa varianter. Beroende på vad du föredrar kan du välja antingen den som drivs på el eller de som drivs på batteri. Sladdlösa skäggtrimmers för män är särskilt populära på grund av deras flexibilitet och lätta att bära under resor. Skäggtrimmer med sladd arbetar med direkt elförsörjning och ger därför mer kraft. Uppladdningsbara är batteridrivna och behändigare att använda, särskilt när du reser.

På tal om batteritid, du behöver inte oroa dig för det om du har en skäggtrimmer med sladd. Trådlös kontra sladdlös är ett viktigt beslut du måste göra när du köper en skäggtrimmer. Sladdlösa skäggtrimmers är säkert bekväma. De är bekväma när du reser och du kan använda dem överallt. Skäggtrimmer med sladd kommer uppenbarligen att ha bättre kraft eftersom trimmarna körs med längre hastigheter, och de är perfekt lämpade för långa och tjocka skägg. Om du har ett kort skägg eller några stubb är en sladdlös skäggtrimmer ett enkelt val. Du behöver egentligen inte mycket kraft eller trimningstid i så fall.

Du behöver inte ladda en modell med sladd, men du kanske upptäcker att kabeln kan komma i vägen och du kommer bara att kunna använda den nära ett lämpligt uttag. Om det är flexibilitet du är ute efter är en sladdlös modell ett bra val. På plussidan är skäggtrimmer med sladd och hårklippare generellt sett mer kraftfulla än trådlösa alternativ. Detta beror på att batteriet inte är uppladdningsbart och kommer därför inte att tappa ström med tiden. Du behöver inte vänta på att enheten ska laddas om du har bråttom att lämna huset. Du kan enkelt manövrera sladdlösa skäggtrimmers och hårklippare och använda dem var du än behöver.

Värde kontra pris

Hög kvalitet till ett rimligt pris. Är det för mycket begärt? Nej, det finns en hel del kvalitetsskäggtrimmers som du kan köpa för ett mycket bra pris. Men de bästa trimmarna på marknaden, särskilt de som tillverkas av några av de ledande varumärkena i branschen, kommer inte att vara billiga, men de kommer att hålla dig i flera år. Kom ihåg: Det är inte priset som spelar roll, utan värdet på skäggtrimmern. En bra skäggtrimmer från ett pålitligt märke, en som är tillgänglig för ett bra pris, håller mycket längre än en billig. Fokusera på värdet, inte bara priset.

Skydd

Ett annat område du vill kolla in är tillbehören och/eller skydden som följer med skäggtrimmern. Vi har sett företag som trendar mot att bara erbjuda fyra längder och fördubbla skydden för att ha en längd på varje sida. Vissa av dessa nya skäggtrimmerskydd kan vara en tik att knäppa på och av, så se upp om du tar en skäggtrimmer med dessa nya dubbelsidiga tillbehör. Vi är inte fans av dem. Om du förlitar dig på tillbehör för att trimma ditt skägg, se till att klippare har anständiga längder. Vissa av dem maxar vid mycket korta längder, vilket bara skulle täcka ett mycket kort skägg. De flesta använder bara tillbehör eller skydd för att trimma eller bleka polisonger, men dessa är fortfarande viktiga pusselbitar för att hitta en bra skäggtrimmer.

Trimningsbladets bredd

Det här är sunt förnuft. Bredden på trimningsbladet spelar roll eftersom bredare blad gör att du snabbt och enkelt kan täcka mer fastigheter. Mindre blad, å andra sidan, är bättre för att sätta upp kanter och trimma områden med mustaschläppar. De kommer att ge dig den typ av precision och fina detaljer som du inte får med bredare blad.

Keramiska blad kontra blad i rostfritt stål

De två vanligaste klippbladen du hittar är keramik och stål. Keramiska blad tenderar att bli kallare och är korrosionsfria. De är hållbara till en viss punkt och kommer att hålla så länge du tar hand om dem ordentligt och inte tappar dem. Vissa frisörer hävdar att de känns smidigare och att de glider bättre. Blad av rostfritt stål kommer att bli mycket tuffare, eftersom de är de mest hållbara bladen du kan få, eftersom de är gjorda av stål. Rostfria blad rostar inte heller och är definitivt billigare än ett keramiskt klippblad. Bladen är också lättare att slipa och finns i fler storlekar än vad keramik gör. I slutändan är den här mer en personlig preferens. Om det handlar om kostnad och variation, verkar rostfritt ha fördelen.

Nyckelfunktioner

Välj en skäggtrimmer eller hårklippare som är tillräckligt mångsidiga för att klippa håret till den längd du vill ha. Vissa modeller kommer med olika fästen, medan andra har en inbyggd inställning som ändrar vinkeln på huvudet för att uppnå olika klipplängder. Det senare kan vara dyrare, men på plussidan behöver du inte komma ihåg att packa flera delar när du åker iväg. När du handlar efter en skäggtrimmer eller hårklippare, håll utkik efter dessa nyckelfunktioner: Justerbara kammar och längdalternativ Med en rad kammar till ditt förfogande kan du forma ditt ansiktshår eller huvudhår exakt.

Varje kam kommer att ha ett mått på sig så att du vet hur mycket hår som finns kvar. Om du köper ett komplett kit kommer du att få ett urval av fästkammar med i kartongen. Att använda din skäggtrimmer eller hårklippare utan kam ger dig den närmaste klippningen. Vakuumteknik Vissa skäggtrimmers använder ett integrerat vakuumsystem för att suga upp och fånga upp klippt hår i en kammare. Du kan enkelt göra dig av med håret när du är klar.

Uppladdningsbart batteri Trådlösa skäggtrimmers och hårklippare drivs av ett uppladdningsbart batteri. Kontrollera tillverkarens påståenden så att du vet hur länge du kommer att kunna använda den på en enda laddning. Vattentät design Om du använder din skäggtrimmer eller hårklippare i badrummet kommer detta att ge dig lugn och ro. Kolla för att se vilket stöd vått och torrt du använder också, om du sannolikt vill trimma ditt kroppshår i duschen.

Enhetens storlek

När du väl vet vilken typ av fräs du vill ha måste du bestämma dig för de andra funktionerna som inte är direkt relaterade till trimningsprocessen. Storleken kanske inte är ett problem om du planerar att bara ha den i ditt hems badrum. Men om du reser mycket i jobbet eller gillar att kunna raka dig när du är på semester med din familj, kommer du att vilja skaffa något som är mer lämpligt att resa. Välj de som är mindre och bärbara. Reseenheter kommer ofta inte med stora baser, och har till och med resepåsar eller väskor som du kan lägga alla raktillbehör i.

Körtid

Ett annat extra problem med laddningsbara enheter är deras körtid. Detta varierar också ganska mycket, med vissa som bara kan gå i 30 minuter innan de kräver en ny laddning. Till avancerade, några modeller kan ge dig så lång som 2 timmars drifttid. Även om längre är bättre, kommer hur viktigt detta är att bero på hur lång tid det tar för dig att raka dig. Någon som tar kort tid kommer att vara nöjd med en genomsnittlig körtid medan någon som tar längre tid under rakning inte kommer att vara nöjd med det. I genomsnitt faller de flesta skäggtrimmers mellan 45 minuter till en timme när det kommer till körtid. En extra funktion som du kanske vill hålla utkik efter är varningslampans indikator. Ett antal modeller har detta där en LED-lampa slocknar när det finns mellan 5 till 7 minuters ström kvar i laddningen.

Ytterligare överväganden

Varumärke – Som tidigare nämnts är en skäggtrimmer en elektrisk enhet så du vill vara säker på att du väljer en modell från ett känt märke. Detta är också viktigt för om du behöver beställa delar. Laddare och andra tillbehör kan lätt försvinna och det är mer sannolikt att du kan beställa delar från ett större företag än att behöva slänga hela rakhyveln hos ett mindre företag. Vissa skäggtrimmers är lätta att underhålla, behöver bara tvättas med vatten. Andra kräver dock att användaren smörjer bladen efter varje användning, vilket många av oss inte har tid med. Tillbehör – Även om vissa tillbehör är onödiga, kan ett resefodral, reseladdare och laddningsställ vara användbart.

Lista över de bästa skäggtrimmrarna 2024

 • Bäst i test:
 • Populärast:
 • Premiumval:
 • Billigast:

Typer av skäggtrimmrar

Stubbunderhåll skäggtrimmer

Styr igenom ditt ansiktshår, halsringningar och polisonger med den sladdlösa skägg- och stubbskäggtrimmern. Behåll perfekt preparerade stubb och ett vältrimmat skägg med 4 styrkammar, inklusive 3 täta trimfästen och en 6-läges justerbar kam, vilket ger flexibla stylingmöjligheter.

Integrerade guidekammar är flexibla och anpassar sig till ditt ansiktskonturer för en bekväm trimning. Att välja din stubblängd är enkelt med en bekväm skjutknapp som justeras i steg om 1 mm för exakt trimning. Litiumjonteknik ger otroliga 120 minuters drifttid plus en 1 minuts snabbladdning för över 3 minuters användning. Att underhålla din Pro stubbskäggtrimmer är enkelt, eftersom bladet är sköljbart, knäpps av och på för enkel rengöring. Världsomspännande spänning.

Trimma, raka och kanta med vår närmaste skärskäggtrimmer, raka utan att irritera ett traditionellt rakblad. Byt aldrig ut ett blad igen, detta är det enda blad du någonsin kommer att behöva med en livstids bladgaranti. Lämplig för våt eller torr användning, kan även användas i duschen. Behåll stubb eller ansa ett glänsande stort skägg med 12 guidekammar som ger dig tillräckligt med klipplängder för att skapa vilken stil du vill.

>>> Är du intresserad av mascara? Klicka här.

Skäggtrimmer till lite skägg

Att ta hand om dina grundläggande skäggbehov är enkelt med 3 täta trimfästen och en 6-punkts justerbar kam som är idealisk för att hålla ett lätt skägg trimmat. Den ergonomiska designen är lämpad för att anpassa ditt skägg och batteridrift gör den till en idealisk reseskäggtrimmer.

Om du behöver fler stylingalternativ för ditt skägg är den fantastisk, med fyra utbytbara huvuden för att trimma, raka och konturera. Att använda kanten kommer att bidra till att skapa skarpa linjer, med ett detaljerat rakhuvud för en supernära rakning och ett brett urval av guidekammar som gör det enkelt att blanda in ditt skägg i dina polisonger. Avancerad SPL-teknik ger en 240 minuters körtid från en 60 minuters laddning (det är upp till 3 månaders användning på en enda laddning), så att du alltid har kraften att se ditt bästa ut. Världsomspännande spänning.

Ingen smutsklippning och enkel rengöring med kraftfullt vakuumsug som fångar upp till 96 % av håret*. Individuella motorer för vakuum och skärning säkerställer maximalt sug utan förlust av trimkraft. Med ett justerbart vakuumintag för att rymma alla skägglängder och avtagbar vakuumkammare för enkel kassering av hårklippningar. Det sköljbara bladet snäpper på och av för enkel rengöring. Få upp till 90 minuters trådlös drifttid från en 90 minuters laddning.

Skäggtrimmer för fullt slägg

Eftersom ditt skägg blir för långt för guidekammar, handlar det om att hålla hårstrån i schack och behålla en bra form. Skäggvårdssatsen har en skäggtrimmer som är lätt att kontrollera för att klippa bort vilseledande hårstrån och rada upp. Den snygga skäggborsten är perfekt för att hålla ett långt skägg välvårdat med en olja för att jämna ut, mjukgöra och konditionera.

Blixtra snabbt genom skägget. Eftersom det är bredare än ett vanligt skäggtrimmerblad kan du snabbt täcka stora ytor och skapa rakare linjer. När ditt skägg är trimmat, sätt på folierakhuvudet för en ultraren rakning under skägget, använd sedan precisionsrakhuvudet för att städa ovanför skägget. Avancerad SPL-teknik ger en 240 minuters körtid från en 60 minuters laddning (det är upp till 3 månaders användning på en enda laddning), så att du alltid har kraften att se ditt bästa ut. Världsomspännande spänning. Oavsett om det är ett kort skägg eller ett långt skägg är det viktigt att hålla det väl konditionerat. Olja innehåller fyra dofter för att främja smidigt och mjukt ansiktshår, med varje doft designad för att komplettera ditt humör.

Skäggtrimmer för mustasch

En batteridriven skäggtrimmer är perfekt lämpad för att underhålla en mustasch eller bockskägg då den kan kräva mindre användning. Utbytbara guidekammar gör det snabbt och enkelt att växla mellan att ansa ditt bockskägg och kanta din mustasch.

Det är användbart för att forma de inre hörnen av din bockskägg och är bredare än ett vanligt skäggtrimmerblad kan du få konturerna riktigt raka. Använd folierakhuvudet för en ultraren rakning runt bockskägget, sedan precisionsrakhuvudet för att komma in extra nära för att framhäva de skarpa konturerna. Avancerad SPL-teknik ger 240 minuters drifttid från 60 minuters laddning med 1 minuts snabbladdning för 3 minuters användning om batteriet har tagit slut. Världsomspännande spänning.

Om du verkligen vill visa upp den där vackert utformade mustaschen eller bockskägget är det viktigt att hålla resten av ansiktet renrakat. Denna rakapparat är praktiskt taget oförstörbar med ett stötsäkert hölje för att klara av vardagens påfrestningar. Systemet med 3 snitt ger så nära rakning som möjligt, med dubbla folier utformade för att fånga korta hårstrån och en skäggtrimmer som klipper de längre hårstråna. Det extra pop-up skäggtrimmerhuvudet är användbart för att ställa in din mustasch eller bockskägg. Med 90 minuters drifttid med 1 minuts snabbladdningsfunktion.

Multi skäggtrimmer

Felfria helkroppsvårdsresultat till ett fantastiskt pris! Tre utbytbara huvuden kommer att styla ditt ansiktshår, städa upp hårlinjer, rensa upp kroppshår och ta bort irriterande öron-, bryn- och näshår. Nämn en kroppsdel ​​och du kan garantera att det finns ett fäste för att hålla den välvårdad. Underhåll av stubb och skägg täcks med 5 styrkammar och en 6-läges variabel kam. Större ytor som bröstet kan hållas i schack med ett brett T-blad som även lämpar sig för hårklippning. Om du föredrar ett rent utseende är det dubbla rakhuvudet perfekt och för att verkligen hålla ordning på saker och ting tar ett roterande huvud bort oönskade öron- och näshår. Känner du dig kreativ? Ett precisionsdetaljhuvud kan användas för att skapa mönster.

Träning från topp till tå har aldrig sett så bra ut med en i rostfritt stål. Utför fullständiga hårklippningar, håll brösthåret under kontroll, underhåll ansiktshår och ta bort oönskade näs- och öronhår med fyra utbytbara huvuden och 12 fästkammar. Avancerad SPL-teknik ger en 240 minuters körtid från en 60 minuters laddning (upp till 3 månaders användning på en laddning), så att du alltid har kraften att se bäst ut. Världsomspännande spänning.

Finputsning skäggtrimmrar

Missa aldrig ett hår igen med en integrerad minispotlight som låter dig se varje öron- och näshår. Spotlight Skäggtrimmern är helt tvättbar och kan användas i duschen så att du aldrig behöver ta tid från morgonrutinen igen. Ett extra fram- och återgående huvud med kamfäste är perfekt för att städa upp ögonbrynen. Lätt, fickstorlek och en nästan oförstörbar aluminiumkropp, detta är den ultimata personliga skäggtrimmern för resor. De tre huvudena är sköljbara för grundlig rengöring och kommer att göra det enkelt att ta bort oönskade hårstrån och beskära dina ögonbryn. Litiumjonbatteriet ger också många års användning.

Den här laddningsbara skäggtrimmern är elegant och kompakt och tar hand om dina personliga skötselbehov. Ta bort öron- och näshår med det roterande huvudet eller trimma runt dina ögonbryn med det fram- och återgående huvudet. För mer exakta detaljer kommer detaljhuvudet med sin avtagbara kam att säkerställa exakta detaljer av ögonbrynen och polisonger. En imponerande körtid på 120 minuter säkerställer att denna skäggtrimmer kommer att upprätthålla en konstant strömförsörjning för flera användningsområden på en laddning så att du aldrig kommer att bli utsläckt om batteriet tar slut.

Varumärken

Varumärket spelar roll! Det är reklambranschens kardinalsanning – det är mycket lättare att marknadsföra en produkt som är gjord av ett pålitligt varumärke än en som är gjord av ett inte så välkänt varumärke. Detta är sant med skäggtrimmers också.

Skäggtrimmers tillverkade av välrenommerade och etablerade varumärken som Andis, Wahl, Philips och Panasonic kommer alltid att göra bra ifrån sig på marknaden. Visst finns det skäggtrimmers av relativt okända märken som säljer bra, men det är mer ett undantag än en regel. Det betyder inte att ett nytt märke som Brio inte kan komma ut med en bra skäggtrimmer för pengarna så detta är inte en konkret regel! Det finns tre stora fördelar när du köper en skäggtrimmer från ett etablerat varumärke – En, tillgänglighet. Du kan vara ganska säker på att när du bestämmer dig för en skäggtrimmer som du vill ha, kommer du att kunna hitta den antingen online eller i en butik ganska enkelt.

För det andra, reservdelar. Om du behöver byta ut en del som gått sönder på grund av någon anledning behöver du inte leta alltför hårt för att hitta en ersättare. Vanligtvis med större tillverkare kan du kontakta dem direkt och få din skäggtrimmer täckt av en garanti, eller ta de delar som du behöver för att fixa den. För det tredje, en kvalitetssäkring. Du känner inte att du tar en risk eller en chans med dina pengar när du köper en produkt gjord av ett etablerat företag som Wahl, Philips, Andis eller Panasonic. Dessa företag har funnits i nästan hundra år nu och har ett rykte om kvalitet och pålitlighet. Låt oss nu snabbt analysera de fyra främsta varumärkena när det kommer till skäggtrimmers och berätta vad du kan förvänta dig.

Wahl

Om du inte har hört talas om Wahl har du varit väldigt berövad. De finns i nästan frisörsalonger över hela landet och har ett extremt gediget rykte om att vara den absolut bästa på marknaden.

Andis

Andis är välkänd inom det professionella utrymmet, men de har inte riktigt knäckt koden på detaljhandeln, den allmänna konsumentmarknaden än. Oavsett vilket erbjuder de skäggtrimmer av mycket hög kvalitet som vi verkligen tycker om att använda på kontoret.

Philips

Philips tillverkar några av de bästa trimmarna på marknaden. Deras skäggtrimmers är generellt av utmärkt kvalitet, erbjuder kraft, flexibilitet, flera alternativ och fantastisk design.

Panasonic

Panasonic skäggtrimmers är vattentäta; dessa är kraftfulla, högpresterande skäggtrimmers som erbjuder mycket bra kvalitet till ett rimligt pris.

Saker att tänka på innan du trimmar ditt skägg

Styling

Innan du går för att trimma ditt skägg vill du gå igenom din skäggvårdsrutin och applicera dina skäggprodukter först och här är varför. När du tvättar skägget med skäggtvätt kommer det att återställa skägghåren och göra dem lättare att kontrollera. Efter det rekommenderar jag att du applicerar skäggolja under skägget på din hud för att återfukta och främja bättre skäggtillväxt. Avsluta sedan med lite skäggsmör i skägget för att ge ditt skägg precis rätt hållfasthet.

Genom att göra detta kommer ditt skägg att bli mycket mer kontrollerat och kommer att ligga som det kommer att göra på en daglig basis. Sedan kan du gå in och trimma bort det du behöver (vilket troligen kommer att vara mindre än vad du skulle ha behövt för att trimma utan produkter). Så se till att ditt skägg är 100 % torrt och att du har produkterna du använder dagligen applicerade på ditt skägg, kamma sedan ut det och du är redo att trimma.

Avsätt gott om tid

När det kommer till skäggklippning är det sista du vill göra att ha bråttom. Så försök inte att trimma skägget eftersom du blir sen till jobbet eller för en dejt. Planera i förväg och avsätt 30 minuter så att du vet att du har gott om tid för att trimmas ordentligt. Du kommer ihåg att man säger “mäta två gånger, skär en gång” eller hur? Tja, det gäller absolut här. Börja smått och ta av lite i taget. Du kan alltid ta av dig lite mer när du går för att få den skäggstil du letar efter.

Behandla det som en häck

Har du någonsin sett de där perfekt skulpterade buskarna som någon imponerande hugger till en elefant eller något? Jo, de börjar utifrån och tar bort det de inte behöver. Du vill behandla ditt skägg på samma sätt. Arbeta dina skäggtrimmers längs utsidan av ditt skägg och trimma bort håren som sticker ut vilt. Använd dem för att runda hörnen eller fyrkanta dem beroende på vilken skäggstil du vill ha.

Viktiga överväganden

Tillbehör

Generellt gäller att ju mer du spenderar på ett kit, desto fler tillbehör och tillbehör kommer du att kunna experimentera med. Du kommer att tycka att detta är användbart för blekning och ansiktshårstilar som kräver mycket underhåll. Nedan har vi samlat några av de vanligaste typerna av skäggtrimmer och hårklippare. Kantskärare eller detaljskäggtrimmer Detta tillbehör används för att göra sista handen på ditt ansiktshår. Du kan använda en kantklippare eller detaljskäggtrimmer för att piffa till dina skägglinjer, eller för att trimma polisonger, ett bockskägg eller din mustasch.

Folierakapparat Detta bör vara ditt bästa tillbehör om du letar efter en särskilt tät rakning. En folierakapparat använder oscillerande blad som sitter under ett nätskydd. När du kör en rakapparat över ansiktet följer bladen din huds krökning. Näshårsskäggtrimmer De flesta kit kommer med en näshårsskäggtrimmer. Om du har hår som sticker ut från näsborrarna och arbetar sig in i mustaschen, använd detta tillbehör för att städa.

Att använda en näshårsskäggtrimmer är mycket lättare än att försöka med en sax. För långsamt in tillbehöret upp i näsan, men tvinga inte enhetens huvud för långt. Det malande ljudet du hör från tillbehöret kommer att berätta att det tar bort hårstrån. Öronhårsskäggtrimmer Dessa fungerar på samma sätt som en näshårsskäggtrimmer. Samma bilaga kan hantera båda jobben. Rengöringsborste Du kan använda en rengöringsborste för att ta bort hårstrån från bladen efter användning. Försök ta för vana att torka av din skäggtrimmer eller hårklippare efter varje användning.

Snygga funktioner

Vissa dyra och avancerade skäggtrimmers kommer med snygga funktioner som självslipande blad, batteriindikator, laddningsindikator, laserguider för precisionsskärning och inbyggda vakuumsystem för att förhindra att diskbänken blockeras. Men om dina fickor inte är för djupa, är det bättre att inte ta hänsyn till dem.

Varumärke

När det kommer till att köpa en produkt, särskilt saker som måste användas i ditt ansikte, välj alltid ett pålitligt varumärke framför ett vanligt. Ja, ett bra varumärke spelar roll! Marknaden har välkända namn som Philips, Panasonic, Andis och Wahl. Men på sistone har även nya märken som Brio Beardscape eller Remington också dykt upp men det finns vissa fördelar med att köpa en skäggtrimmer från ett välkänt märke.

För det första är det skäggtrimmerns tillgänglighet. När du vill välja från ett pålitligt och välkänt varumärke är det lättare att hitta online eller i butik. För det andra byts delarna enkelt ut om de går sönder eller skadas. För vissa märken kan du direkt kontakta tillverkarna för byte av den trasiga delen. Det tredje och ett av de viktigaste skälen till att välja ett pålitligt varumärke är produktkvalitet. Eftersom det är en elektronisk produkt säkerställer ett pålitligt varumärke produktens kvalitet och tillförlitlighet.

Vanligtvis ägnar jag inte så mycket uppmärksamhet åt varumärket och försöker bedöma produkter efter deras egna meriter. När allt kommer omkring, någon gång måste alla märken vara den nya ungen på blocket. För den genomsnittliga konsumenten är dock ett bra varumärke en enkel förkortning för produktkvalitet. Visst, även de bästa märkena gör fortfarande produkter som är duds, men chanserna för detta är mycket mindre. För att inte tala om att mer populära märken blir lättare att göra garantireturer med eller hitta reservdelar till.

Batteri

Vissa av er kanske undrar varför batteritiden för en skäggtrimmer är en punkt att tänka på, även om den används varannan eller var tredje dag eller en gång i veckan. Jo, det är det! Det tar så mycket som 10–15 timmar för skäggtrimmer att bli fulladdad, vilket är ganska lång tid. Så det är ekonomiskt om du köper en skäggtrimmer med lång batteritid, som inte kräver frekvent laddning.

Om du reser mycket är en utmärkt batteritid för din skäggtrimmer ett måste eftersom det kanske inte går att ladda den hela tiden. När du behöver använda den i alla situationer är din skäggtrimmer igång. Vissa skäggtrimmers kommer till och med med indikatorer för att upptäcka laddningsnivån. Detta gör det bekvämt för dig att ladda den i tid. Trådlösa och sladdlösa modeller har sina fördelar och nackdelar. Och även om skäggtrimmer med sladd kan begränsa när och var de kan användas, har de inte den extra sysslan att du håller reda på hur mycket ström som finns kvar i enheten.

Med sladdlösa modeller måste du välja mellan en batteridriven enhet eller en uppladdningsbar. Batterienheter har uppenbarligen en nackdel i att du behöver spendera extra då och då för att byta batterier.  Samtidigt kommer laddningsbara sådana ofta med en stor laddningsbas. Du måste också ta hänsyn till hur länge enheten laddas. Detta är mycket viktigt eftersom vissa erbjuder snabbladdning som får dig till full laddning på en timme, medan andra behöver du lämna över natten i 15 timmar eller så. De flesta av de bästa skäggtrimmeralternativen kommer att ha laddningstider mellan 1 och 4 timmar, med många faller inom 1 till 2 timmars intervallet.

Sladd kontra sladdlös

Undrar du vilken du ska köpa – sladdlösa eller sladdlösa skäggtrimmers? Tja, båda har sina egna för- och nackdelar, plus att det också beror på dina krav. Om du letar efter långvarig kraft, skulle de med sladd vara ett perfekt val. Annars, om du vill ha en skäggtrimmer, som du lätt kan bära, så är en sladdlös skäggtrimmer den.

Det råder dock ingen tvekan om att batteridrivna sladdlösa skäggtrimmers är mycket bekvämare att använda. Men dessa sladdlösa skäggtrimmers kommer till kort när det gäller kraft. Dessa är inte mycket kraftfulla som de med sladd eftersom mer kraft gör att skäggtrimmern enkelt kan klippa ditt skägg utan att dra för mycket. Men de flesta av dessa sladdlösa skäggtrimmers är vattentäta vilket gör rengöringen ganska enkel. Lägg den bara under rinnande vatten och det är klart! Så enkelt är det! Ibland är inte alla sladdlösa skäggtrimmers vattentäta, så du måste vara försiktig när du rengör den. Så det är bäst att torka av bladen och kroppen med en fuktig trasa eller våtservetter.

När det gäller skäggtrimmers med sladd har de inga batterier, så ingen oro för att batteriet ska dö ut. Du kan använda den när du vill; allt du behöver göra är att koppla in den. Vi föreslår att du väljer en sladdad om du har ett långt skägg, men om du har ett kort skägg eller skäggstubb kan den sladdlösa skäggtrimmern göra underverk. Men du vet vad som är bäst för ditt skägg, så välj därefter.

Bladets storlek och material

Några andra faktorer som är värda att tänka på när du köper en skäggtrimmer är vilken typ av blad som används, bredd och material. Bredare blad bestämmer precisionen och korrekt utformning av skägget. Vanligtvis glider bredare blad bra och täcker mer hår, medan mindre blad är bättre för att trimma kanterna runt halsen och mustaschen. Så om du vill ha fina detaljer i hårfästet, välj mindre blad. Dessutom använder dessa skäggtrimmers mestadels keramiska och rostfria blad. Keramikblad är korrosionsfria och har ett bättre glid. Men detta påverkar priset på skäggtrimmern. Dessutom kräver keramikblad ordentligt underhåll, eftersom dessa inte är särskilt hållbara. Att använda en keramisk knivskäggtrimmer innebär att du måste vara försiktig så att du inte tappar den.

Men om du vill ha en långvarig och minimal underhållsklippare, måste det vara ett blad i rostfritt stål. Det är mycket bättre än de keramiska – lätt att rengöra, rostfritt, lätt att skärpa och finns i olika storlekar. Även om dessa rostfria blad är lite tuffa mot huden, fungerar det utmärkt för att få rätt precision och form. Dessutom är stålblad mycket billigare än de keramiska. Nåväl, vilket blad du än väljer keramik eller stål, bredare eller mindre, utan ordentlig skötsel kommer bladen att slitas av. Regelbunden rengöring, skärpning och olja ökar livslängden på dessa blad. Underhåll betyder mycket! Skäggtrimmers kommer med flera bladalternativ. Blad av krom, rostfritt stål och titan är mycket mer hållbara och bekväma att använda än andra typer av blad. Många skäggtrimmers kommer med tvåkantade blad som ger mer precision.

Pris

Det första du måste kryssa av din lista över överväganden är priset. Av någon anledning finns det många personliga vårdprodukter där ute som kostar en hel del pengar utan någon uppenbar anledning. Skäggtrimmers är inte annorlunda i detta avseende. Jämför modellen du tittar på med billigare alternativ och avgör om du faktiskt kan se var de extra pengarna har tagit vägen. Spendera inte 2 000 kr på en skäggtrimmer, när det finns en 500 kr produkt med 90% av funktionerna och prestanda.

Skäggtrimmers varierar i pris från cirka 300 kr till 1 000 kr. Att köpa den dyraste modellen är dock inte alltid det bästa valet; se bara till att du väljer en modell med rätt funktioner för dig och ett känt och rekommenderat märke. Ytterligare saker att tänka på är varumärket, vilket är viktigt om du behöver beställa delar. Eftersom laddare och andra tillbehör lätt kan försvinna. Vi föreslår att du även kontrollerar underhållet då vissa är lätta att underhålla genom att bara tvätta med vatten, andra kräver dock att användaren smörjer in bladen efter varje användning, vilket många av oss inte har tid med. Slutligen, kontrollera tillbehören. Även om vissa tillbehör är onödiga, kan ett resefodral, reseladdare och laddningsställ vara användbart.

Skägglängd

Hur långt vill du att ditt skägg ska vara? Alla skäggtrimmers har ett lägsta och maximalt längdområde de kan ta emot. Det blir också variation i hur många mellaninställningar det finns på skäggtrimmern. Detta är en ganska viktig aspekt, eftersom dessa inställningar avgör vilka typer av skägg du kan underhålla. Om du vill ha en lång skägghårlängd behöver du en skäggtrimmer med en maximal stödd längd som möter eller överstiger ditt önskade antal. Om du däremot vill skapa ett skägg med steg och blekningar i behöver du en skäggtrimmer med massor av mellanlängdsinställningar mellan max och minimum.

Mångsidighet

Ett av de första valen du kommer att göra är mellan något som bara kan trimma ett skägg eller något som kan trimma andra delar av kroppen också. Om du är i behov av något att resa med kan en multiskäggtrimmer vara en bra investering. Å andra sidan, ju mer funktionalitet de packar in i en skäggtrimmer, desto sämre är det att göra en sak. Så du kan få en enda skäggtrimmer som gör ditt huvud, ansikte, kropp och till och med näsa, men det kan vara mediokert på dem alla.

Kaminställningar

Det fina med skäggtrimmers är att de är enkla elektriska enheter. Bland deras funktioner är den viktigaste skärförmågan specifikt, att kunna kontrollera längden på ditt skägg. För det spelar skäggtrimmerns kaminställningar in. Dagens modeller kommer med många olika stilar och kammar. Vissa kommer med digitala inställningar, andra med justerbara rattar. Det som är viktigt att tänka på är antalet tillgängliga inställningar och längderna de kan skära.

De flesta modeller sträcker sig från så låga som 3 inställningar till så många som 18. För de flesta fungerar allt mellan 7 och 10 inställningar mer än bra, om du inte verkligen vill kunna justera mikrolängder. Ju fler inställningar, desto mindre är skillnaderna mellan längderna. Längdinställningarna gör trimningen mycket bekvämare jämfört med att använda ett blad eller till och med en knivsegg, som en del gammalare gjorde. Lika viktigt är att titta på motsvarande längder för de högsta och lägsta inställningarna och se om de ligger inom det intervall du vill trimma ditt skägg. Vanligtvis kommer den kortaste att ge dig nära till en ren rakning, med vissa enheter till och med en speciell stubbfunktion.

Vanliga frågor om skäggtrimmers

Varför ska jag köpa en skäggtrimmer?

Det finns två huvudsakliga anledningar till att du bör köpa en skäggtrimmer. Den första handlar egentligen om att se bra ut. Om du har skägg måste du ta hand om det. Och med att ta hand om den menar jag att ansa den. Använd helt naturliga skäggprodukter för att hålla det rent, mjukt och doftar gott. Men du behöver också hålla den formad och stylad och det är där en skäggtrimmer spelar stor roll. Du måste tämja ditt skägg genom att klippa det då och då. Detta kan vara lite skrämmande till en början, och för att vara helt ärlig kommer du troligen att förstöra det första eller två gångerna.

Sparar skäggtrimmers pengar?

Ett besök hos din lokala frisör för att få en skäggklippning kommer att sätta dig tillbaka allt från 100 kr- 300 kr beroende på var du bor och kvaliteten på frisören. Du kan räkna ut ganska snabbt för att förstå att ditt skäggtrimmerköp snabbt kommer att betala sig själv efter några besök hos frisören för en skäggtrimmer. Så som sagt, om du är en kille med skägg, kommer du förmodligen att behöva köpa en någon gång i livet. Det spelar ingen roll om du redan har ett härligt skägg eller är renrakad för tillfället. En skäggtrimmer är en viktig del av en mans rustnings- och skötselbehov.

Om du vill odla ett långt, friskt skägg, bör du alltid trimma de kluvna ändarna när de börjar dyka upp eftersom de kommer att orsaka trådig tillväxt och få ditt skägg att se ganska vild ut och slå upp. (Undvik kluvna toppar med skäggsmör) Har du ett kort skägg? Om så är fallet kommer ditt skägg att behöva bättras nästan varje vecka. Du kan använda en sax också, men det är en fullständig tidssuger, för att inte tala om en syssla du kan klara dig utan. Använd en skäggtrimmer istället, de sparar tid, är mer exakta, bekväma och är mycket enklare att använda. Sätt bara på ett klippskydd av lämplig längd och glid det över skägget, så enkelt är det!

Hur formar jag skägget?

Du vill inte ha en hakrem, lita på mig. Målet är att trimma dina kindlinjer så lite som möjligt och hålla linjen hög och naturlig. Anslut från din polisong till din mustasch i en rak linje genom att använda din skäggtrimmer eller en rakhyvel. Linjen som går längs baksidan av din polisong till hörnet av din käke kan vara den svåraste att få rätt bara för att den är svår att se. Tanken är att köra den här linjen rakt ner och sedan runda eller fyrkanta hörnet. Jag har tyckt att det är mycket användbart att använda en andra spegel för att kunna se var skäggtrimmerbladet är när du arbetar.

Den tredje linjen är din halsringning. Den här är väldigt vanligt trasslig så lyssna noga. Du vill inte trimma ditt skägg på käken. Detta kommer att resultera i ett riktigt litet och tunt skägg, speciellt när det växer ut. Du behöver verkligen nackhåren som grunden för ditt framtida skägg, så trimma den här linjen där ditt huvud ansluter till din hals (vanligtvis precis ovanför ditt adamsäpple). När ditt skägg växer ut kommer dessa extra skägghår verkligen att ge ditt skägg den fulla looken du är ute efter.

Vad är bäst av sladdad kontra sladdlös skäggtrimmer?

Men du måste komma ihåg att ladda om dem efteråt, eller riskera att bara ha tillräckligt med batteri för att klippa halva håret eller skägget. Du bör också tänka på att modeller kan variera ganska dramatiskt både vad gäller hur lång tid de tar att ladda och hur länge laddningen varar. Om du är benägen att glömma att koppla in en och behöver en rakning i all hast, välj en enhet som laddas snabbt så att en 10 minuters explosion räcker för en snabb piskrunda. De flesta sladdlösa skäggtrimmers och hårklippare har dock någon form av display- eller aviseringslampa för att berätta hur mycket ström du har kvar, så det borde vara tillräckligt enkelt att hålla reda på.

Även om sladdlös uppenbarligen är bekvämare, bör ditt beslut baseras på hur mycket hår du måste ta bort. Cordless erbjuder inte den kraft som en sladd gör, därför, om du har ett långt, tjockt skägg, är den sladdlösa skäggtrimmern inte för dig. En sladdlös skäggtrimmer är bättre lämpad för dem som vill trimma och putsa upp ett kort skägg eller stubb. Den sladdade är också ett bättre val om du vill använda skäggtrimmern på ditt hår också.

Kort sagt, ja. Kabelklippare måste vara anslutna för att fungera, men eftersom de alltid är anslutna till en elektrisk källa kan de bekvämt användas så länge som det tar att trimma håret utan att ta slut på ström. De är ofta billigare också, så om du handlar för en budget, leta efter en design med sladd. Sladdlösa skäggtrimmers kan användas var som helst utan att vara anslutna till en elektrisk källa så att du inte stöter på några sladdproblem. De är bekvämare, särskilt för resor, men du är mer begränsad i tid, eftersom du förlitar dig på ett laddat batteri.

Vad är fördelarna med skäggtrimmers?

Men det finns en fråga som alltid finns där i bakhuvudet. Behöver vi verkligen en skäggtrimmer? Jag menar en sax kan också användas för att tämja den manen, eller hur? Splittrade toppar för att bromsa tillväxten och få skägget att se ostädat och ovårdat ut. Att tämja din ansiktsman regelbundet tar tid som det är. Om du tar dig an den här uppgiften beväpnad med bara en sax är tiden du behöver investera ofattbar. Sax kräver mycket precision och kan ta lite tid att bemästra. Att styla och forma ditt skägg är mycket lättare med skäggtrimmers jämfört med sax. Långt ansiktshår gör ditt ansikte mer sårbart för hudproblem som akne och flagnande hud. Att hålla ditt ansiktshår preparerat och vältrimmat hjälper dig att bli av med dessa problem.

Hur trimmar man ett skägg?

Med de rätta verktygen och knepen kan du få det skuggiga skägget att se skarpt och stilrent ut. Den perfekta tiden att trimma är efter en varm dusch. Återfuktning mjukar upp dina hårstrån, vilket gör dem lättare att klippa. Torka av innan du börjar. Borsta sedan ut skägget med en kam för att reda ut knutar. Använd en skäggtrimmer med flera kamtillbehör som låter dig välja en konsekvent längd.

Börja med ett längre fäste

Du kan alltid gå kortare, men uppenbarligen finns det ingen återvändo när du väl har klippt den. Trimma i en svepande rörelse bort från ditt ansikte. Trimma kortare på halsen och kinderna och längre på hakan för att skapa en fin blekning.

Därefter definierar du formen på ditt skägg genom att ta bort kammen och trimma. Borsta mustaschen nedåt och surra håret som sträcker sig över din läpp. Följ upp med mustaschsax för alla eftersläpande. Rensa nu upp din look med lite rakning och definierande. Innan du börjar, kontrollera indikatorremsan. Om det är blekt eller om bladet känns matt är det dags för ett nytt. Förbered de områden i ansiktet du vill raka med en rakgel. Detta kommer att bidra till att öka glidningen och skydda mot rakhyvelbränning. Ge nu resten av ditt ansikte en tät rakning.

Ansiktshår växer åt många håll så du kommer för det mesta att raka dig både med och mot fibrerna. Raka i den riktning som känns mest bekväm. Och se till att skölja bladen ofta. Slutligen är det dags att definiera linjerna. På baksidan finns ett precisionsskäggtrimmerblad för att forma knepiga områden som under näsan och lägga till definition längs din nacke, kinder och polisonger. Tvätta ansiktet med kallt vatten och klappa det torrt. Gnid in en återfuktande aftershave för att fylla på med fukt och lugna din hud. Nu när du har det där skägget kan du använda skäggolja för att hålla det mjukt.

Vad är skillnaden mellan en skäggtrimmer och hårklippare?

Den primära skillnaden mellan de två verktygen är tandavstånd och tanddjup. Klipparen har tänder som är djupa och breda. Skäggtrimmern har tänderna som är väldigt väldigt små, väldigt väldigt smala och väldigt väldigt grunda. En klippare används för att göra håret kortare och för allmän klippning. En skäggtrimmer är ett verktyg utformat för att lina, kant, trimma, detaljera och städa. Den är utformad för att ta bort allt hår i ett givet område medan en hårklippare tar ner håret till en kortare längd än det är just nu.

Hur länge håller en skäggtrimmer?

I genomsnitt håller en skäggtrimmer i cirka 7 år. Bladen däremot håller i 6 månader till 1 år. Nyckeln till att förlänga livslängden på skäggtrimmern och bladen är att underhålla den för långvarig användning. Tvätta bladen först för att ta bort eventuellt kvardröjande hår eller hårvårdsprodukter. Använd sedan olja för smörjning, vilket ger ett jämnare surr. Detta borde hålla det fungerande på elitnivå i många år framöver.

Vad ska man leta efter i en bra skäggtrimmer?

Pris: Skäggtrimmer ska inte vara värd mer än en rakapparat, och måste vara väldigt prisvärd. Bladprecision: Alla skäggtrimmers delar inte samma blad, eftersom vissa skäggtrimmers är designade för en viss skägglängd medan andra är multifunktionella. Precis som andra enheter är det ett plus att få modeller med bilagor eftersom det betyder att du kan använda din enhet till andra saker.

Användarvänlighet: Om du vill ha en enhet som är värd varenda krona måste föremålet vara väldigt lätt att använda och inte för tungt. Batterilivslängd: De flesta kompakta skäggtrimmers eller rakapparater drivs av batterier, men det finns även sådana som du kan använda med elkontakter. Om du vill ha en som du kan ta med dig överallt, kolla hur länge batterierna räcker. Underhåll: De flesta män föredrar snabbt underhåll så kontrollera om skäggtrimmern låter dig rengöra den med bara rinnande vatten.

Hur väljer man den bästa skäggtrimmern?

När du är klar med att välja kriterierna för din perfekta skäggtrimmer är det nu dags för dig att välja den bästa skäggtrimmern av dem alla. Alla skäggtrimmers är inte lika och du bör alltid ta hänsyn till de avgörande aspekterna du vill ha i en skäggtrimmer. Här är några av frågorna du kan ställa när du väljer den bästa skäggtrimmern. Om alla svar på dessa frågor är ja, har du hittat din perfekta matchning!

Skärprestanda: Kontrollera recensionerna och se hur bra den kan klippa! Trimningsprestanda: Kapar den exakt baserat på dina skärinställningar? Klipplängd: Kan skäggtrimmern justera sina klipplängdsinställningar beroende på ditt skäggs tillstånd. Detaljerad trimning: Trimmas den utan ojämna kanter? Justerbara inställningar: Kan du justera inställningarna på din skäggtrimmer? Vattentät: Kan du rengöra den enkelt med bara rinnande vatten? Användning: Kan du använda denna utan sladdar eller behöver du sladdar? Batterityp: Om detta är sladdlöst, vilken typ av batterier behöver du? Extra tillägg: Vad ingår i ditt paket? Innehåller det en underhållssats eller tillägg?

Varför behöver jag en skäggtrimmer?

Som du kanske redan vet utvecklar skägg kluvna toppar när skägg växer. För att säkerställa att ditt skägg växer bra och hälsosamt måste du se till att du trimmar dessa kluvna toppar regelbundet. Delade toppar bromsar skäggets tillväxt så en skäggtrimmer är definitivt sättet att hjälpa till att få ett längre skägg. Delade toppar orsakar också trådig tillväxt och får ett skägg att se ostädat ut.

Skäggtrimmers är inte bara nödvändiga för längre skägg, för att behålla ett kortare skägg krävs frekvent trimning och touch-ups för att hålla skägget under kontroll. Du kan uppnå detta med en sax men en skäggtrimmer kommer att avsevärt minska tiden du lägger på det. Att använda sax tar tid och övning att bemästra, medan skäggtrimmer är designade för enkel användning och bekvämlighet. De hjälper också till att uppnå ett antal stilar och kan trimma håret från kinder och urringningar istället för att behöva använda en rakhyvel.

Vad ska jag göra för att ta hand om bladen?

Med vilken hårborttagningsanordning som helst är det viktigt att hålla bladen rena och hygieniska, för att inte bara förlänga dess livslängd utan också för att få bästa möjliga prestanda. Smutsiga blad som är igensatta av hår kan inte trimmas ordentligt och kan orsaka irritation. Ofta kommer skäggtrimmers med en rengöringsborste, som har mycket fina borst för att sopa bort ansamlat damm och smuts i knivarna och kroppen, men de kan även köpas separat. Dessutom kan varmt vatten döda bakterier så du kan också skölja bladet. Se till att i förväg kontrollera om din enhet är säker att bli blöt.

>>> Är du intresserad av kondomer? Klicka här.

Vad för saker bör jag överväga?

När du köper en ny skäggtrimmer, ta först hänsyn till laddningstiden. Vissa skäggtrimmers kan ta upp till åtta timmar att ladda och första gången du använder den måste du ladda den innan du kan använda den. För det andra, bestäm om du vill ha en sladdlös eller sladdlös design, och vilken som passar bäst för din bekvämlighet och behov, samt kontrollera hur många justerbara längdinställningar det finns, beroende på om du vill trimma ett långt skägg eller behålla en kortare stubb. Nästa, är den vattentät?

De flesta skäggtrimmers är, vilket gör dem till säkra att använda i duschen, men inte alla, så se till att du kontrollerar innan du bestämmer dig för en ny. Slutligen, fundera på hur lätt det är att rengöra, kommer det med en rengöringsborste? Är det säkert att skölja under varmt vatten? Hur ofta behöver du rengöra den? Det här är alla viktiga punkter att bocka av på din checklista när du handlar efter en ny skäggtrimmer, oavsett din budget.

Tillbehör

Från ett vanligt trimningshuvud till kroppshårfäste och precisionsfäste till en näs-/öronklippare, ett skäggtrimmerkit låter dig ta hand om alla dina hårvårds- och beskärningsbehov utan att använda några andra tillbehör. Bilagor finns i vissa enheter. Dessa är huvuden som kan fästas på toppen av skäggtrimmern och tas bort när de inte används. Detta brukade vara normen i äldre modeller när kammar inte var integrerade i trimningsenheten.

Även om många nya produkter fortfarande använder denna metod för att ge användarna full kontroll över skärprocessen. Dessa fästhuvuden låter dig ofta styra hur länge skäggtrimmern ska skära skägget. Andra tillbehör inkluderar stubbguider samt de för styling av ditt ansiktshår. Dessa gör det enkelt om du gillar att behålla ett bockskägg, helskägg eller någon annan look. Det skulle också vara bra att vara medveten om att vissa skäggtrimmers kommer med en allt-i-ett-funktion, vilket innebär att de kan innehålla saker som folierakning, möjligheten att klippa hår på huvudet och till och med klippa näshår.

Bladunderhåll

Vanligtvis behöver bladen i skäggtrimmers oljas då och då för att förbli i sin spetsiga, vassa form. Du måste ta bort knivhuvudet från skäggtrimmern för att olja det. Du kan också hitta alternativ som inte behöver något underhåll alls. Frekvensen av bladunderhåll är också kopplat till dess material. Till exempel kräver kolförstärkta blad och titanblad mindre underhåll, medan ett vanligt blad i rostfritt stål kräver underhåll hela tiden.

Sladd kontra sladdlös

En bra skäggtrimmer kommer nu för tiden med den sladdlösa konfigurationen. Du kan dock fortfarande hitta några gamla modeller av kraftfulla skäggtrimmers som fungerar på den direkta strömförsörjningen. De brukar också ligga i lägre prisklasser. När du väljer en sladdlös skäggtrimmer, se till att den erbjuder 60 minuters körtid i sitt helt nya tillstånd. Tänk på att körtiden för en skäggtrimmer vanligtvis sjunker med användning, oavsett märke. Genom att välja en sladdlös skäggtrimmer med lång drifttid säkerställer du att du inte behöver bytas ut under de kommande åren.

Våt kontra torr användning

Många samtida skäggtrimmers (vi har också diskuterat en hel del) kommer med en komplett vattentät och korrosionsfri konstruktion. Denna innovation har gjort det möjligt för användare att använda skäggtrimmers under rinnande vatten och duschar. Om du tycker att det är bättre att putsa skägget när det är blött, välj dessa vattentäta alternativ. De kan bli dyra, men deras användbarhet och bekvämlighet är värda sitt högre pris.

Material

Den eleganta designen och färgfinishen distraherar ofta köpare från att lägga märke till och bedöma materialet i en skäggtrimmer. Rätt val av material i en skäggtrimmer räcker långt. Till exempel kan skäggtrimmers med polymerhöljen användas bättre än metalliska. ABS-plast är en polymervariant som uppvisar metallliknande flexibilitet och draghållfasthet. Dessutom är den väldigt lätt och korrosionsbeständig än något metallalternativ. Kort sagt, en skäggtrimmer med ABS-lister känns inte tung i händerna och erbjuder även vattentät användning. För blad/ trimhuvuden är kolförstärkt rostfritt stål det bästa alternativet. Mikrobladen gjorda av detta stål är rostsäkra och blir inte trubbiga vid användning.

Motor

Även om skäggtrimmers för långt skägg mer eller mindre har samma motorvärden, är det bättre om du kontrollerar motorns varvtal i skäggtrimmerns specifikationer. Ju högre varvtal, desto kraftfull skäggtrimmermotor, som kommer att leverera kompromisslös trimningsprestanda för långt skägg.

Underhåll och rengöring

Slutligen är det underhåll och rengöring. Om du inte gillar att göra detta, leta efter en skäggtrimmer som är underhållsfri. Detta kommer att innebära att bladet är självslipande och att du inte behöver lägga tid på att öppna upp enheten och olja in insidan för att hålla den i gott skick. En annan extra som du kanske vill leta efter är det inbyggda vakuumsystemet. Detta är inte lika användbart som den underhållsfria funktionen men kan verkligen förbättra rakningstiden eftersom du lägger mindre tid på att rengöra efter dig när du är klar med rakningen. Dessa skäggtrimmers hjälper till att använda ett vakuum internt för att samla upp håret som har klippts av. På så sätt hamnar de inte i diskhon där du måste rengöra dem. Efter ett tag, när håruppsamlingskärlet i rakapparaten blir fullt, kan du öppna det och slänga dem i papperskorgen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top