Den bästa sminkspegeln 2024 – Test av sminkspeglar

[tabell]

Klicka här för att se sminkspeglar.

Bästa sminkspegeln 2024

Att kunna få sitt smink perfekt är något de flesta som använder smink strävar efter. Det är dock rätt så svårt och det krävs att man både själv har kompetensen och bra utrustning. En sminkspegel är väldigt viktigt när man ska sminka sig och gör hela processen betydligt enklare och smidigare. Så om du inte vet hur du ska få din sminkning till nästa nivå och inte har testat en sminkspegel bör du definitivt göra det.

Mot all förmodan så är det inte så enkelt att köpa en bra sminkspegel på nätet. Eftersom det finns så många olika modeller i olika prisklasser kan det bli svårt att veta vilken sminkspegel som faktiskt är bäst. För att göra saken ännu svårare så tenderar onlineaffärer förstås att undvika att nämna de negativa aspekterna med sina produkter vilket kan leda till att när du väl får hem sminkspegeln så är den kanske inte alls som du förväntat dig.

Något av tråkigaste som finns när man handlar på nätet är när man lägger pengar på någonting för att sedan inse att produkten är långt under ens förväntningar. Om man inte är så insatt kan det därför bli riktigt svårt att köpa den bästa sminkspegeln. Det är just därför som vi här på skönhetsmagasinet.se har skapat en tabell med de bästa sminkspeglarna som finns att tillgå. För att garantera att vi endast presenterar högkvalitativa produkter som lever upp till våra läsares förväntningar har vi gjort grundlig forskning om alla sminkspeglar som du hittar i tabellen.

Genom att noggrant läsa igenom otaliga mängder kundrecensioner hos fler än 20 olika onlineaffärer, svenska som utländska, har vi kunnat ta fram den bästa sminkspegeln inom varje ovanstående kategori. Att läsa oberoende kundrecensioner ger oftast den klaraste och mest övergripande bilden över hur bra en produkt faktiskt är, det är trots allt köpare som själva vet bäst om hur bra produkter faktiskt är i verkligheten.

Köpguide för bäst i test sminkspegel 2024

Som vi nämnde ovan så är det trots allt inte så enkelt att köpa den bästa sminkspegeln på nätet. När du letar efter den bästa sminkspegeln finns det en del viktiga faktorer som är värda att se över. Förutom dessa viktiga faktorer bör du förstås även utgå från dina egna personliga preferenser och behov. Ifall du är ute efter den bästa sminkspegel enligt vår forskning bör du kolla i tabellen ovan, men om du fortfarande är bestämd att hitta en sminkspegel efter just dina behov så har vi skapat en köpguide just för dig. Här är vilka funktioner och faktorer som du bör se över innan du väljer den bästa sminkspegeln för dig:

 • Storlek
 • Förvrängning
 • Dimmotstånd
 • Förstoring
 • Belysning
 • Glöd
 • Mångsidighet
 • Stil
 • Varaktighet
 • Kraftkälla
 • Pris
 • Sminkspegelstilar och mönster
 • Montering
 • Bärbarhet
 • Design
 • Ålder & Syn
 • Sminkspegelplacering
 • Upplyst kontra ej upplyst
 • Justerbarhet
 • Kompakthet
 • Fristående kontra väggmonterad

Storlek

Olika människor köper speglar av olika anledningar. Innan du köper upplysta sminkspeglar måste du titta på deras vikt och storlek. Ljusa och små speglar är bäst för resespeglar för bärbarhet. För bordsskivor bör basen på sminkspegeln vara lite tung för att öka dess stabilitet. Speglar med storleken 12,5 cm är bäst för barn medan de med storleken 17 cm och uppåt är lämpliga för vuxna. Stora speglar är lämpliga för bordsskivor medan medelstora speglar är lämpliga för väggmonterade sminkspeglar.

Nästa saker att tänka på är storleken. Om du planerar att använda sminkspegeln när du reser, kanske du vill ha något kompakt och lätt att ta med sig, med den lilla storleken som fortfarande kan visa hela ansiktet. Men om du vill ha en väggmonterad sminkspegel eller något till huset, så är det bäst att ta reda på vad som kan passa i det specifika rummet och hur mycket utrymme du är villig att ge sminkspegeln. Det är också bäst att välja den optimala platsen för din sminkspegel för att spara på utrymme och krångel.

Jag föredrar väggmonterade speglar, som sparar utrymme. Välj en väggmonterad sminkspegel med en utdragbar arm för att placera sminkspegeln i valfri vinkel för komfort. Se bara till att sminkspegeln är installerad på rätt höjd oavsett om du använder den för att stå eller sitta. Om du vill ha en bordssminkspegel är det bäst att förvara den på ett ställe där det är mycket efterfrågat, som ett sovrum eller badrum. Placera den i ett område där belysningen är ljus och naturlig. Den kan även placeras på ditt skrivbord när du är på kontoret!

Förvrängning

Distorsion är en annan grundläggande aspekt att titta på när du köper speglar. Den bästa sminkspegeln är den som är distorsionsfritt glas eftersom den ger en spektakulärt klar sikt. Badrumsspeglar kräver en sminkspegel som ger en utmärkt överblick och därför är det nödvändigt att hålla utkik efter denna funktion när du gör dina inköp.

Dimmotstånd

Denna faktor gäller främst för badrumsbelysta sminkspeglar. Om du tänker köpa en skönhetssminkspegel med lampor till ditt badrum är det avgörande att köpa speglar som är dimmsäkra. Vatten från duschen tenderar att komma in i en sminkspegel i form av dimma. När dimman kommer in i sminkspegeln kan du inte ha en tydlig överblick över dig själv. En imresistent sminkspegel är den som är belagd med en hydrofob beläggning. Denna glasbeläggning tillåter inte vatten att fastna på sminkspegeln.

Det är viktigt att överväga dimmotstånd om du ska använda din upplysta sminkspegel i badrummet. Även om det är ganska sällsynt, är upplysta duschsminkspeglar utformade för att motstå ansamling av dimma. En bra duschupplyst sminkspegel kommer att ha ett speciellt belagt glas, vilket kommer att få vattnet att pärla sig, istället för att låta vattnet avsätta sig som dimma på sminkspegeln. Detta säkerställer att du fortfarande kan se tydligt genom sminkspegeln. Förutsatt att du planerar att använda din upplysta sminkspegel i duschrummet, välj en produkt som har gett ett bra vattentätningssystem till sina lampor. Detta skyddar ditt köp från att korrodera. Ännu viktigare, detta kommer att skydda dig från elrelaterade olyckor.

Förstoring

Förstoringen varierar från en upplyst förstoringssminkspegel till en annan. Vissa speglar har ×10 förstoringar medan andra har ×5 förstoring. Förstoring är användbart av olika anledningar. Om du till exempel applicerar smink som kräver en stadig hand och precision, som att applicera eyeliner, är det till stor hjälp att ha en närbild av vad du applicerar. I andra fall, till exempel när du använder en concealer, kan en förstoringssminkspegel med ljus vara praktisk för att visa dig hur färgerna smälter ihop. Det finns vissa fall där förstoring kan vara till hjälp. Ändå varierar förstoringen från person till person. Det finns de som föredrar stor förstoring för att se porerna, och det finns de som vill hålla den låg.

Du bör välja en sminkspegel med flera förstoringar som hjälper dig att fånga finare detaljer. Förstorade speglar hjälper en användare att se vissa delar av ansiktet utan begränsningar. En sminkspegel med normal sida hjälper en användare att få en tydlig överblick. En förstorad sminkspegel hjälper dig att lägga smink på andra områden där du skulle ha begränsat med en normal överblick. När det gäller förstoring är detta idealiskt för dem som sminkar sig, lugnt när de fixar sin mascara och eyeliners eller vid hårborttagning. Standardförstoringen är mellan 2x till 10x. Allt över 10x kan ge förvrängda bilder, vilket är för mycket för din vanliga sminkrutin men för dem som gör extremt detaljerat arbete.

Förstorande styrka

Det kan vara väldigt frestande att välja den högsta förstoringsstyrkan när man väljer en sminkspegel, men i det här fallet är den största inte alltid bäst! Om förstoringen är högre än vad du behöver kan det faktiskt vara väldigt svårt att få en tydlig bild av vad du tittar på! Som en tumregel ökar lägre förstoringar storleken på bilder väldigt lite och passar egentligen bara för en handhållen sminkspegel som du kommer att hålla nära ansiktet. Den genomsnittliga förstoringen för en sminkspegel är cirka 5x, vilket i allmänhet är bra för att applicera skönhetsprodukter, rakning etc. 7x förstoring ger dig en klarare bild för detaljerat arbete som att plocka ögonbryn och de med 10x förstoring eller högre är idealiska om din syn är särskilt nedsatt, eller om du vill ha en förstorad vy på avstånd.

Belysning

Innan du köper en upplyst sminkspegel är det viktigt att välja den bästa blixtkällan. Vi vet att en sminkspegel fungerar i närvaro av ljus så att den kan lysa upp. De flesta av våra rum har inte tillgång till naturligt ljus, och därför måste vi välja den bästa belysningen när vi köper. Återigen, du kan inte lita på belysningen i ditt rum eftersom de flesta av våra rum har ett gulaktigt ljus vilket erbjuder utmaningar när du sminkar dig. Dunkla ljus kan få dig att applicera för ljus färg på din hud eller få dig att applicera ett överskott av det.

Sminkspegel med lampor kommer att producera naturligt ljus som ger dig en naturlig lyster och på så sätt gör det lättare när du sminkar dig. Sist men inte minst, tänk på sminkspegelns extra och användbara funktioner, som är dess belysningsfunktioner och förstoring. När jag sminkar mig föredrar jag något som ger starka ljus så att det bäst kan reflektera mig och visa eventuella brister jag behöver åtgärda. Men det borde inte vara vilken belysning som helst. Jag letar efter naturliga ljuskällor, som är LED eller lysrörsspeglar. Dessa lampor är närmare dagsljus och är ljusare, vilket är bäst för dem som behöver sminkspegeln när de sminkar sig. Men om du behöver det bara för vanliga groominguppgifter som att fixa håret eller raka dig, då kommer glödlampor att göra jobbet, som har varmare toner.

Glöd

Du bör välja en upplyst sminkspegel med LED-lampor. Detta beror på att led sminkspeglar håller under en längre tid och har utbytbara glödlampor. Med LED-lampor kan du dessutom justera ljusstyrkan med justeringsratten. Standardlampor är också perfekta för upplyst makeup eftersom de ger en naturlig glöd. Men de kräver flera glödlampor för att producera en sådan sorts glöd. Eftersom belysning är en kärnfunktion för sminkspeglar är det viktigt att veta vilken typ av belysning som används. Speglar som erbjuder naturligt ljus är att föredra eftersom naturligt ljus är vad du kommer att synas i. Se till att vara uppmärksam på de energieffektiva speglarna samt en som kan drivas med batterier eller en powerbank, om du vill använda sminkspegeln utomhus.

Mångsidighet

Detta är en annan funktion som du bör vara angelägen om när du köper upplysta sminkspeglar. Överväg upplysta sminkspeglar som ger dig alla nödvändiga synvinklar när du klär dig. Du bör satsa på lutbar sminkspegel, gunga eller vridbar för att ge dig ett bredare synfält. För väggmonterade speglar bör du se de med justerbara fästen så att du kan ändra synposition. För bordsskiva ser speglar till att deras basvikt är justerbar och du kan luta för olika positioner.

Med den senaste teknikens framsteg kommer många sminkspeglar med utökade funktioner som hjälper dig att få de bästa vinklarna när du applicerar din makeup eller skötsel. Sådana funktioner inkluderar avtagbara frontplattor, samt svängbara, svängbara och lutande armar. Om det är en bordssminkspegel bör den ha ett gångjärnsställ som gör det lättare för dig att justera ansiktsvinklarna. Det är dock viktigt att notera att mycket mångsidiga speglar är dyrare.

Upplysta sminkspeglar kommer med en mängd olika funktioner som hjälper dig att få de bästa vyerna och vinklarna medan du putsar dig själv och sminkar dig. Välj en sminkspegel som du kan svänga, svänga eller luta. Vissa sminkspeglar kommer med avtagbara frontplattor, som gör att du kan ta bort den och föra den nära ansiktet för en närmare inspektion. Väggmonterade sminkspeglar är bra om de är monterade med justerbara armar, som du kan använda för att manipulera positionen. Om du skaffar en sminkspegel med bänkskiva, se till att den har ett gångjärnsstativ så att du kan justera vinklarna på sminkspegelns ansikte.

Stil

Upplysta sminkspeglar finns i olika stilar och funktioner. Tänk också på hur din interiör kommer att påverka ditt köp. Därför måste du vara kreativ och smart för att välja den som passar din inredning bäst. För badrumssminkningsspeglar, välj en elegant och en dekorativ som kommer att vara tilltalande. Upplysta sminkspeglar finns i olika former och finish. Det är inte så svårt att hitta en design som passar din inredning. Välj en som matchar din badrumsinredning eller din sovrumsinredning. Var kreativ och elegant.

Varaktighet

Detta är en viktig faktor som du bör tänka på när du köper de bästa sminkspeglar, oavsett om de är för resor, väggmonterade eller bordsskivor. En slitstark sminkspegel ger dig längre service utan kostnaden för att byta ut. Innan du köper bör du se till att du väljer en led-ljussminkspegel som består av LED-lampor. LED-lampor går länge utan att behöva bytas ut. Välj inte bara ett tilltalande material, välj ett material som är hållbart och som håller länge. För väggmonterade badrumsspeglar, se till att de är belagda med glas för att förhindra imma som tenderar att sänka sminkspegelns kvalitet.

Kraftkälla

För resebelysta sminkspeglar bör du välja den med laddningsbara batterier istället för de utbytbara som visar sig vara kostsamma. För andra typer av speglar bör du köpa den med båda funktionerna; uppladdningsbara batterier och stickpropp på väggen. Du bör leta efter en bekväm kraftkälla eftersom vissa av de upplysta sminkspeglarna kräver mer effekt watt för korrekt ljusbelysning. Alla upplysta speglar kräver en strömkälla. Många behöver kopplas in. Samtidigt drivs andra med batterier. Tänk på att den senare sorten är mer portabel. Att byta batterier kan dock vara irriterande och obekvämt.

Behöver du att din upplysta sminkspegel är sladdlös? Det finns ett antal produkter som kommer med uppladdningsbara batterier. Dessa är ett bra val när det gäller portabilitet. Det finns även sladdbundna sminkspeglar tillgängliga. Dessa är vanligtvis de stora sminkspeglar som kräver mer watt för att ge korrekt belysning.

Pris

Upplysta sminkspeglar varierar i pris beroende på vilken typ av sminkspegel du behöver. Du bör välja den med kvalitetsfunktioner men som fortfarande passar din budget. Upplysta sminkspeglar kan bli ganska dyra. Priset för sminkspeglar varierar från 400 kr till 2 000 kr. Sätt en fungerande budget och gå därifrån. Sök efter produkter som faller inom din budget och försök läsa på konsumentrecensioner för att få en uppfattning om huruvida du kommer att få värde för dina pengar eller inte.

Så den här funktionen är förmodligen en självklarhet, men prissättningen bland sminkspeglar kan uppenbarligen variera en hel del. Så det första du bör tänka på är vad är din prisklass? Är fördelarna som de dyra har att erbjuda värda de extra pengarna? Med det i åtanke hittar man säkert den perfekta sminkspegeln som passar just din budget. Prisvariationer är vanliga i sminkspeglar med smink. Designen, stilen, kvaliteten och storleken på de sminkbelysta speglarna dikterar deras priser.

Sminkspegelstilar och mönster

Det som är bra med sminkspeglar är att de finns i olika utföranden som definitivt kan matcha din badrumsstil. Det du kan börja med är formen på din önskade sminkspegel. Det finns två huvudformer, som är cirkulär eller en fyrkantig sminkspegel. Personligen skulle jag föredra den fyrkantiga sminkspegeln, då du har en fylligare täckning av ditt ansikte och den kommer att kunna bli snygg i många typer av badrum. Men jag uppskattar också den runda sminkspegeln, som har den eleganta designen som ger en skön känsla till alla badrum. Tänk på ramen också. Du vill ha något robust och stabilt samtidigt som du ser skarp ut.

Det finns speglar med metallram, som är lite tyngre och stabila. Dessa ser eleganta ut och fungerar bra i alla inredningar. De metallinramade speglarna är för dig som vill ha något de kan flytta runt i badrummet eller sovrummet. Det finns plastramar, som är bäst för resor eller att enkelt förvara hemma. De är lätta och kan även vara batteridrivna. Dessa speglar är bäst lämpade för dem som alltid är på språng. Väggmonterade speglar är bra för den som vill ha något permanent och för att undvika stabilitetsproblem. Dessa är bra för badrummet och kommer att vara ett utmärkt komplement bredvid diskbänkens speglar.

Eftersom sminkspeglar finns i olika utföranden och utföranden blir det enkelt att hitta en som matchar inredningen och stilen i din interiör. Du kan vara så kreativ som du behöver, men se till att du inte går överbord och att det slutliga valet uppfyller dina behov. Arbeta också under en specifik budget från början så att du vet vilka produkter som är tillgängliga för dig när du gör research. Detta säkerställer att du får det bästa värdet för din investering.

>>> Är du intresserad av doftljus? Klicka här.

Montering

I de flesta fall finns sminkspeglar i antingen bords- eller väggmonterad design. Detta är det första du bör tänka på eftersom var du vill placera din sminkspegel avgör vilken typ du väljer och om den behöver installeras. När du tänker på platsen och monteringsstilen bör du också tänka på komfortnivån. Detta beror på att du kommer att tillbringa långa perioder framför det och inte vill att andra människor ska störa dig under denna tid. Din sminkspegel ska vara lätt att komma åt och inte hindra något annat.

Bärbarhet

Vi är alla för stora sminkspeglar, men det är något speciellt med dem vi faktiskt kan ta med oss. När allt kommer omkring, görs inte alla sminkapplikationer från bekvämligheten av ens hem. Leta efter speglar som lätt kan fällas upp eller konsolideras. Bärbara speglar är helt enkelt mer praktiska än de som inte är det.

Design

Som en allmän tumregel bör upplysta speglar vara attraktiva och fullt funktionella. Med andra ord bör tillägget av lampor och behovet av kraft inte minska den övergripande estetiken hos en sminkspegel. När vi undersökte belysta speglar, stötte vi på en mängd olika sminkspegelstilar, inklusive moderna och klassiska. När du väljer en egen sminkspegel, se till att inte dina personliga estetiska preferenser. Sminkspeglar finns i olika utföranden. Metallramar och plastramar är vanliga för speglar. Piedestals och vikbara funktioner hos sminkspeglar gör dem bärbara. Du kan välja vilken sminkspegelram eller stil som helst för dina sminkspeglar. Vi vet alla hur lätt speglar kan gå sönder. Ibland vet vi inte ens hur det går till! Med det sagt, när du letar efter en skönhetssminkspegel bör du leta efter ett företag eller en distributör som ger en engagerande garanti.

Ålder & syn

Det är ingen överraskning att vår syn blir sämre med åldern. Men för vissa började vi bära glasögon när vi var unga, och det var bara utför därifrån. Om du är närsynt behöver du sannolikt inte ytterligare förstoring, eftersom du redan kan se bra på nära håll. Men om du är framsynt eller föredrar att sminka dig före dina kontaktlinser, behöver du en högre förstoring. Allt från 5x till 15x kan vara din sweet spot, beroende på hur mycket hjälp du behöver för att förstora ditt ansikte. Även om du kan öka din förstoring för att hjälpa till med din dåliga syn, se till att inte bli extra kritisk när skrattlinjer, rynkor och några kråkfötter dyker upp. Bär dem stolt.

Sminkspegelplacering

Speglar finns i alla former och storlekar, och det betyder att de också sätts på alla olika ställen. Vissa sminkspeglar är fästa på väggar, medan andra är handhållna (läs min guide till de översta handhållna speglarna) eller inställda på din fåfänga. Som vi har nämnt, ju högre kraft, desto närmare behöver du vara. Så högeffektsspeglar bör inte fästas på en avlägsen vägg, annars måste du luta dig obekvämt framåt över bordet eller badrumsbänken.

Upplyst kontra ej upplyst

Denna funktion kommer säkerligen att göra stor skillnad i det alternativ du väljer. De första 3 valen som vi tittade på var upplysta speglar, vilket betyder att de kom med en egen inbyggd ljuskälla. Men det “billiga” valet hade inte sin egen ljuskälla. Fördelen med en upplyst sminkspegel är att den kan ge extra belysning i ett svagt upplyst rum.

Dessutom kan det också hjälpa till att ge ett jämnt ljusflöde utan att ha effekterna av skuggor när du försöker sminka dig. Med andra ord, det kan hjälpa till i processen att försöka ge det jämna, perfekta utseendet. Det kan hjälpa att överväga rummet där du planerar att använda den här sminkspegeln. Är det starkt upplyst? Hur starkt ljus behöver du? Finns det en naturlig ljuskälla i det här rummet? Vilken sminkspegel skulle ge det bästa och mest naturliga ljuset för mig? Dessa är alla giltiga frågor att ställa när du bestämmer dig för om du behöver en sminkspegel med egen ljuskälla eller inte.

Justerbarhet

Detta är en viktig faktor när du ska välja den bästa sminkspegeln för dina skönhetsbehov. Om du enkelt kan justera vinkeln så är det möjligt att få den bästa positionen för att se tydligt för detaljerat arbete som att plocka ögonbryn eller andra herrelösa hårstrån, eller för att framgångsrikt applicera makeup. Vissa speglar kan justeras framåt eller bakåt med en enkel lutningsmekanism, medan andra kommer att rotera hela 360 grader. Det är svårt att hitta en sminkspegel med justerbar höjd, så det är viktigt att kontrollera att höjden på en fristående sminkspegel du köper är tillräcklig för dina behov. Om inte, så är det bästa alternativet att istället köpa en väggmonterad sminkspegel som du kan installera i perfekt höjd.

Kompakthet

Om du bestämmer dig för att du behöver en sminkspegel som inte bara är idealisk för hemmabruk utan också en som du enkelt kan ta med dig när du reser, måste du köpa något som är kompakt eller som enkelt kan vikas ihop till en kompakt storlek. Om du letar efter en upplyst sminkspegel, måste du se till att den kan drivas på batteri för bärbarhet. Vissa speglar med LED-lampor kommer med USB-kablar, så det här kan vara ett annat alternativ värt att överväga om du letar efter en sminkspegel du kan resa med. En sminkspegel är – så klart – väldigt sårbar för skador, så den bästa typen att köpa är en som fälls ihop på ett sätt som skyddar glaset. Vissa speglar i vår recension kommer med en resepåse – en trevlig funktion som ger lite extra skydd.

Fristående kontra väggmonterad

Det finns två typer av speglar – fristående, som kan sitta direkt på ett sminkbord eller badrumshylla, och väggmonterade. I många av de speglar vi granskat är speglarna fästa på väggarna (eller på andra, större speglar) med hjälp av sugkoppar. Dessa är ett snabbt, enkelt och effektivt sätt att sätta upp dem, utan att behöva borra hål. Det betyder också att speglarna är lätta att flytta från ett rum till ett annat efter behov.

För större, tyngre speglar som du planerar att använda i bara ett rum, skulle en säkrare typ av montering, där sminkspegeln skruvas fast i väggen, vara bäst. Särskilt användbara är modeller som kan användas åt båda håll, och många av speglarna i vår recension kan antingen fästas på väggen eller ha ett eget stativ. Den bästa typen att köpa beror på dina behov. Medan fristående speglar är mer bärbara, är en sminkspegel monterad på väggen lättare att använda handsfree, eftersom den redan kommer att vara på rätt nivå för din längd. En annan fördel med att montera din sminkspegel på väggen är att det frigör utrymme på ditt sminkbord eller i badrummet.

Lista över de bästa sminkspeglarna 2024

 • Bäst i test:
 • Populärast:
 • Premiumval:
 • Billigast:

Typer av sminkspeglar

Det är den bästa sminkspegeln som tilltalar proffs och makeupentusiasm. Sminkspeglar finns i rektangulära eller kvadratiska former. Många glödlampor fixeras runt kanterna på dessa speglar som hjälper till att bibehålla en tydlig och förstorad bild av ett ansikte. Deras lätt justerbara och flyttbara funktion gör dem topptrendiga för makeuppassion. Den enda negativa punkten är att du inte kan använda den om du är turist eller behöver snabba touch-ups eftersom de bara finns i större storlekar.

Väggmonterade sminkspeglar

Det här är speglar som är fästa på väggen och de är utformade så att du måste röra dig närmare sminkspegeln eller längre bort ditt ansikte från sminkspegeln. Fördelen med den här typen av sminkspegel är att den lämnar utrymme för din makeup, men den måste sättas upp.

Resesminkpeglar

De är en liten och kompakt sminkspegel som är gjord för att vara långsam och är portabel. Dessa speglar är attraktiva, och de flesta kvinnor har dem i sina handväskor. Om du vill köpa något som du kan använda när du reser, är en bärbar upplyst sminkspegel definitivt det bästa. Och ett kvalitetsgrepp är avgörande för bästa användning. Den bästa bärbara sminkspegeln bör ha liten eller ingen förvrängning av bilden. Välj en handhållen sminkspegel som har två speglar och som är vridbar. En sminkspegel kommer med en vanlig översikt medan nästa kommer med en förstorad som gör det lättare att se delar som inte kan visas på en normal översikt.

När du köper resespeglar bör du leta efter en som är extra skyddad som den som är robust och gjord med sprickfritt glas. Handhållna speglar har mer justerbarhet jämfört med stationära speglar eftersom du har frihet att kontrollera varje vinkel genom att justera din hand och sminkspegel. Den är idealisk för touch-ups eller för att kontrollera om din makeup är korrekt pålagd.

Bordssminkpeglar

Dessa speglar har ett stativ eller en bas och har en mängd olika speglar med olika förstoringar och passar på en plan yta som ett skrivbord eller ett bord. Den här typen av speglar är populärt att hitta hemma eller på kontor. De brukar föredras när det redan finns ett sminkbord eller i en lägenhet där du bor med dina vänner. När du köper dessa typer av speglar bör du köpa de som har en kvalitet och starkare viktbas som säkerställer att de inte välter när du använder.

Dessutom bör du köpa bordsspeglar som har justerbar förstoring. Dessutom är höjden på bordsskivans sminkspegel nödvändig; om du köper till barn ska du leta efter en kortare säg 12,5 cm och om för vuxna ska du köpa en längre som 37 cm. Stationära speglar är justerbara och kan enkelt vridas. Dessa är idealiska för dem som behöver bättre justerbarhet när de sminkar sig. Dessutom, eftersom det kan sitta på ett ställe, kan du göra din makeup utan att behöva stabilisera sminkspegeln.

Sminkspeglar i små storlekar

De små sminkspeglarna är vanligtvis tillräckligt små vilket ökar deras bärbarhet. De används för resor och passar lätt i fickan vilket gör dem enkla att bära. Men de är tillräckligt stora för att visa hela ena sidan av ditt ansikte på en gång. De är kompakta speglar och är vanligtvis förstorade för att ge finare detaljer. Handhållna och handväska speglar är under denna kategori. Dessa speglar fungerar med små batterier som är utbytbara för att producera ljus för belysning. Små sminkspeglar är vanligtvis tillräckligt små för att göra dem bärbara för att resa och flytta runt, men tillräckligt stora för att fortfarande visa hela ansiktet. Även fickspeglar och handhållna speglar faller under denna kategori. Kompakta speglar är vanligtvis förstorade för att visa mer detaljer.

Medelstora upplysta sminkspeglar

De kan antingen vara bänkskiva eller bärbara speglar. De är ganska stora för att ge dig en större och tydlig överblick över ditt ansikte när du sminkar dig. Dessa speglar kan också monteras på väggen. De kan röra sig fritt vilket gör att du kan flytta mellan rum utan begränsningar. De flesta av dessa speglar köps vanligtvis för badrumsbruk. Medelstora sminkspeglar kan antingen vara fasta eller bärbara. De är dina vanliga bordsspeglar eller de typer som kan monteras på väggar. Mellanstora speglar ger en större bild samtidigt som de hjälper dig att fokusera på ansiktet. De kan vara fristående, vilket kommer att vara till hjälp när du vill flytta den till ett ställe med bra naturlig belysning.

En annan medelstor sminkspegel för hemmabruk kan vara en sminkspegel på bänkskivan. Dessa är sminkspeglar som är handsfree och kommer med en viktad bas. Den viktade basen säkerställer att din sminkspegel inte välter medan du använder den. Bänkspeglar är bärbara på ett sätt så att du kan placera den ovanpå vilket bord som helst, i badrummet eller på din sminkbyrå. Ibland kan basen till och med komma med en sugkopp för ett mer stabilt grepp. Sminkspeglar för bänkskivor kan också ha flera förstoringar, vilket gör det till ett mer mångsidigt val.

Stora sminkspeglar

Dessa speglar används mest på sminkskåp och kan monteras på väggen. De är tillräckligt stora för att ge en tydlig överblick över ditt ansikte och hela överkroppen. Detta är användbart eftersom det hjälper dig att veta vilken typ av dressing som passar din makeup. De är inte bärbara och de kanske inte får naturligt ljus. De har dock högkvalitativa LED-lampor som lyser upp starkt och starkt ljus som efterliknar naturligt ljus. Dessa speglar är ganska dyra och är inte överkomliga för alla.

Stora sminkspeglar är vanligtvis monterade på väggar eller fästa på dina sminkbord. De är tillräckligt stora för att åtminstone ge dig ett bra utseende på din överkropp. Detta är användbart när du försöker bestämma om din makeup passar ditt utseende för dagen. Det är knepigare att få bra naturligt ljus med den här typen av speglar eftersom de inte är särskilt bärbara.

Ibland är naturligt ljus svårt att få tag på. Även när du har ett perfekt fönster från vilket naturligt ljus kan sippra in, är timing fortfarande avgörande. Du kan inte sminka dig med bara månskenet ovanför dig. Du kommer att behöva bra belysning, och nej, vi pratar inte om de hårda lysrören i dina tak. Tänk om vi berättade för dig att du kan få din perfekta sminkspegel som kommer med rätt belysning som du behöver?

Förstoringssminkspegel

En förstoringssminkspegel är oumbärlig för din perfekta makeuplook. Om du vill se din detaljerade makeup, dessa speglar gör upp för dig. Innan du väljer en förstoringssminkspegel, ta en närmare titt på dess förstoring. Du bör köpa en sminkspegel med 7x till 10x förstoring. Det finns många chanser att bli en förvrängd bild genom förstoringssminkspegeln om dess förstoring är större än tio. Det är mycket värdefullt för applicering av eyeliner, concealer, fläckar och kontaktlinser. En annan keps i sin fjäder är att du kan använda den även om du reser på grund av dess olika storlekar som finns tillgängliga på marknaden.

Upplyst sminkspegel

Om du är en av de sminkfreaks som precis börjat älska smink, är denna upplysta sminkspegel lämplig för dig. Med glödlampor eller LED-lampor, ge ett konsekvent ljus som är mycket avgörande för att få bort ojämna ytor på olika sminkprodukter och skuggor. Pluspunkten med den upplysta sminkspegeln är att du kan sminka dig när som helst utan några svårigheter med hjälp av en upplyst sminkspegel. Oavsett om det är dagtid eller natt, skapar LED-lamporna i denna sminkspegel ett balanserat ljus för den finaste makeuplooken. Utan tvekan är en sminkspegel en viktig del i dina sminktillbehör.

Upplysta speglar har inbyggda glödlampor som finns på kanterna eller runt sminkspegelns sidor. Den har konsekvent belysning som tar bort alla skuggor som gör din sminkrutin inkonsekvent. Men ditt utseende kan skilja sig från det naturliga ljuset!

Saker att överväga

Belysning

Naturligt ljus kommer att räcka i många situationer, men det kanske inte är tillgängligt när du måste vakna klockan 4 på morgonen eller när du förbereder dig för en utekväll. Det är här du kan dra nytta av att använda en upplyst sminkspegel. Men med upplysta speglar bör du överväga vilken typ av ljus det avger. Fel val kan resultera i obehagliga färger. Detta kommer att förstöra hela din process. Som tur är finns det speglar som ger variabel belysning. Detta innebär att du kan växla mellan varma och kalla toner, för att balansera det tillgängliga ljuset och producera de mest naturliga resultaten. För att korrekt förstå fördelarna och nackdelarna med olika inställningar bör du undersöka plattformar som erbjuder de bästa upplysta sminkspegelrecensionerna.

LED-lampor är idealiska för att belysa ytan på en sminkspegel. För det första kan de vara mycket ljusare än traditionella eller glödlampor. Dessutom finns de i ett brett utbud av färger, inklusive rent vitt. Utöver det erbjuder LED-lampor jämn och jämn täckning. Som sådan kan LED-lampor designas för att efterlikna naturligt ljus. Slutligen är LED-lampor extremt energieffektiva. De kräver låga spänningar och kan till och med upprätthållas med batterikraft.

Vi fann att de flesta upplysta sminkspeglar passar in i en av två stilkategorier. Den första stilen består av speglar med en ram med ett spår av åtskilda LED-lampor. Samtidigt har den andra stilen en ram som består av en till synes oavbruten stapel av LED-ljuset. När det är gjort på rätt sätt ger skrytstilar jämn belysning av den sminkspegelvända ytan som kantar inom dem. Med det sagt rekommenderar vi att du väljer en sminkspegel med justerbara ljusinställningar. Leta särskilt efter LED-lampor som kan dimras. Detta gör att du kan ändra ljusstyrkan på lamporna beroende på tillfälliga ljusförhållanden. I sin tur kommer detta att göra det möjligt för dig att sminka dig efter bästa förmåga.

Förstoring

Efter att ha tittat på monteringsstilen och belysningen är nästa gångbara steg att överväga den tillgängliga förstoringsnivån. Detta är vad som möjliggör exakt sminkapplicering, speciellt när man blandar färger, rakar, pincetar och applicerar läppliner. Eftersom sådana speglar använder konvext glas för att förstora reflektioner måste du vara nära det för att få en skarp bild. Du bör förstå att graden av förstoring är baserad på personliga preferenser. Icke desto mindre påverkar glasets natur graden av förvrängning. För dem med en större budget, överväg att skaffa optiskt glas som ger bilder utan distorsion. Det går även att få en sminkspegel med både förstorade och icke förstorade sidor.

Inte alla speglar erbjuder förstoring. De som gör det erbjuder en betydande fördel för användarna. Det beror på att, när det kommer till kosmetika, ingen detalj är för liten för att märkas. Så vi rekommenderar att du väljer en sminkspegel som erbjuder minimal förstoring utöver en vanlig reflekterande vy. Förstorade speglar har en konkav yta som gör att bilder ser större ut än de är i verkligheten. När du lägger till ljus till mixen är dessa speglar det perfekta hjälpmedlet för att applicera exakt makeup. Även om förstoring kan hjälpa dig att hitta torra hårstrån, fläckar och mer, bör den bara användas som ett alternativ till vanlig förstoring. Ofta placeras förstoringsspeglar på baksidan av roterande piedestalramar eller sidorna av paneler. På så sätt kan du använda dem när det passar dig.

Förstoringsspeglar kommer med förstoringsnivåer, från 2x till över 10x, som alla låter dig komma nära och personlig med ditt ansikte – även utan glasögon. De flesta premiumspeglar har två eller flera förstoringsalternativ, så om en vy är för nära för komfort kan du snabbt backa genom att vända till den lägre nivån. Därför, om du har dålig syn, bör förstoringsläget beaktas när du väljer en upplyst sminkspegel.

Placering och monteringssätt

Efter att ha valt den bästa sminkspegeln för din sminkapplikation, är nästa punkt dess installation. En sminkspegel ska fixeras på en plats som är lättillgänglig för dig. Den kan installeras i ditt badrum eller sovrum. Välj inte en plats för din sminkspegel som inte är bekväm för dig. Välj den bästa positionen för ditt hem för att installera den. Handfat, badrumsbänkar och köksskåp är tre nyckelelement som bör uppmärksammas under fixeringsprocessen av sminkspegeln. Sminkspegeln bör ställas in i ett sådant läge att någon inte behöver anstränga nacken för att få en blick i en sminkspegel. Det finns två typer av monteringssätt för sminkspeglar som är vägg och bordsskiva. Fördelen med bordsskiva är att du kan flytta din sminkspegel var som helst när som helst. Om du har en stor familj eller barn, välj en väggmonterad stil.

Positionen för att placera dina upplysta sminkspeglar är mycket viktig, eftersom det har en direkt effekt på belysningen. För att eliminera skuggor och säkerställa jämn belysning, vill du placera din LED-upplysta sminkspegel direkt framför ditt ansikte. Och om du har en taklampa – som nästan finns i alla rum, stäng av den eller ställ dig inte direkt under den när du sminkar dig, eftersom den kommer att kasta en skugga och du kommer att lägga på dig för mycket. Oavsett om du använder en upplyst sminkspegel, en enkel lampa eller stick on sminkspegelljus med flera glödlampor, se till att de har ljus på båda sidor eller hela vägen runt sminkspegeln, eftersom de på så sätt kan skapa en jämn ljusfördelning över hela ansiktet. Så du kan få den bästa belysningen för sminkapplicering och se till att du alltid ser bäst ut.

Storlek

Storleken på sminkspegeln du köper beror på vilket utrymme du har för den och hur du vill använda den. Om du vill kunna ta den med dig när du reser, leta efter en kompakt, resevänlig sminkspegel. Du kanske vill skaffa något ännu mindre om du planerar att ta med det på utekvällar – i så fall skulle det bästa alternativet vara något mycket litet och tunt, som du lätt kan lägga i din handväska. Om du planerar att köpa en fristående sminkspegel, kontrollera dess höjd. Många förstoringsspeglar tenderar att vara ganska korta, så du kan behöva sätta den på något för att kunna titta in i den direkt.

Bestäm slutligen storleken på sminkspegeln du behöver och om du ska montera den eller placera den på en bordsskiva. Uppenbarligen kommer resande MUA och alla som behöver sminka sig på plats eller på spelningar att behöva en mobil sminkspegel med lampor. Det finns många alternativ, från gamla trefaldiga speglar till fristående selfie-lampor med speglar inkluderade. Mobila speglar kan vara antingen plug-in eller batteridrivna. I vilket fall som helst, utvärdera dina behov för att se om en fristående sminkspegel är rätt för dig.

Om du ställer in ditt smink- eller glamrum hemma har du fler permanenta alternativ – men du kan offra mångsidigheten. De flesta väggmonterade speglar behöver anslutas till ett eluttag, så tänk på det. Permanent fästa sminkspeglar har ofta flera ljusalternativ om inte förstoring. (Många väggmonterade utskjutande speglar har dock både förstorade och icke-förstorade sidor.) I allmänhet är permanenta speglar betydligt större, så om du vill ha helreflektion när du sminkar dig, välj en Hollywood-sminkspegel eller skaffa flera färger -temperaturalternativ med en sminkspegel i kristall.

Sminkspegelstilar och mönster

Sminkspeglar har funnits i decennier. Kanske hade din mamma en av de klassiska trefaldiga speglarna med flera ljusinställningar och förstoringspaneler. Det är nu bara ett av många alternativ du har för en upplyst sminkspegel! Här är huvudtyperna av sminkspegeldesign: Väggmonterad utdragbar sminkspegel: Fäst den här sminkspegeln på ditt glamrums vägg och zooma in för den perfekta looken. Dessa speglar kommer med gångjärnsarmar eller expanderande fästen i dragspelsstil så att du kan dra dem dit du behöver dem.

Bordsspeglar: Tillgängliga i både klassisk trefaldig och rund design, dessa bordsspeglar är idealiska för att sätta upp ett mobilt glamrum i ett omklädningsrum, hotellrum eller vart livet än tar dig. Hollywood-sminkspegeln är uppkallad efter sin likhet med speglar i omklädningsrumsstil som används av kändisar och är en stor, skarp sminkspegel omgiven av glödlampor för jämn belysning i ansiktet. Detta är det perfekta sättet att sminka hela ansiktet utan någon ljusförvrängning.

Kraftkälla

Föredrar du att resa med din sminkspegel? Kontrollera strömkällan den fungerar på innan du köper. Även om de flesta speglar är dubbeldrivna (micro-USB och batterier), finns det insticksspeglar med lampor och uppladdningsbara sladdlösa speglar. Dessutom kanske stickproppdrivna sminkspeglar inte är idealiska för makeup-sessioner på språng.

Sminkspeglar med lampor förändrar vårt sätt att sminka oss med sin multitasking och smart-touch-teknik. Dessutom kommer de med förstorade sidekicks för att göra detaljerad makeup som eyeliner och mascara enkel. Vi slår vad om att du inte kan vänta med att gå vidare från de anrika och handhållna speglarna, eller hur? Med en av dessa speglar kommer du aldrig att ha en dålig sminkdag, eller åtminstone en sminkblunderdag, med tanke på hur färgbelysningen låter dig utforska din look under olika ljus.

Varaktighet

Sminkspegelstället ska vara extremt robust och stabilt för att förhindra att sminkspegeln välter åt sidan. Välj en produkt som har en solid konstruktion, som järn eller metall, för långvarig hållbarhet. Om du väljer en järnram, se också till att den är rostskyddande. Utöver detta bör sminkspegelstativet vara halkskyddat för att ge ett stadigt grepp på sminkbordet.

Ljusinställningar

Det finns flera ljusinställningar på marknaden för att passa dina sminkbehov. Det finns speglar med bara vitt ljus (vitt ljus är idealiskt btw), vita och gula lampor och 3 färginställningar som vitt, varmvitt och vitgult ljus. Dessa lampor hjälper dig att förstå hur din makeup kommer att se ut under dagen, kvällen, natten och under olika ljusinställningar.

Vanliga frågor om sminkspeglar

Vad är fördelarna med att ha en upplyst sminkspegel?

Det är billigt och därför prisvärt baserat på vilken typ du behöver. Vissa av dem (rese-sminkspegel) är bärbara och man kan använda dem var som helst. Bästa sminkspeglar behöver minimal uppmärksamhet eftersom de är gjorda av högkvalitativa och hållbara material Upplysta sminkspeglar har LED-lampor som är hållbara och lyser upp kvalitetsljusstyrka. Upplysta sminkspeglar är distorsionsfria glas som gör att du har en tydlig överblick över dig själv. Ljuskällan för upplysta sminkspeglar är utbytbar medan vissa av dem är uppladdningsbara. Dessutom erbjuder dessa speglar ett alternativ till plug-in i väggen. Det finns en mängd olika upplysta sminkspeglar baserat på syfte, storlek och behov.

Vad är belysning?

Efter att ha slutfört processen med installationen av en sminkspegel är nästa steg att justera belysningen. Naturligt ljus är den bästa lösningen på belysningsproblemet, men frågan är hur man får naturligt ljus på natten. Det bästa svaret är att du måste fixa konstgjorda ljus till din sminkspegel. Upplysta speglar kan lösa ditt belysningsproblem. Du kan också bädda in lysrör, LED-lampor och glödlampor, men var försiktig med deras värme som kan förstöra din perfekta makeuplook. För balanserat ljus kan du välja sminkspeglar av olika stilar.

Om belysningen i ditt sovrum eller badrum inte är tillräckligt stark, så är en upplyst sminkspegel ett måste! Denna typ av sminkspegel kommer vanligtvis att ha LED-lampor som tenderar att hålla i evigheter och är mycket energieffektiva. Den bäst upplysta sminkspegeln i vår recension har inte bara dimbara LED-lampor utan erbjuder också olika färger. Dessa färger efterliknar ljuset vid olika tidpunkter på dagen, så att du kan sminka dig på ett sätt som ser bra ut på en utekväll, och sedan använda ett annat ljus för att applicera dagssminkning.

En upplyst sminkspegel kommer naturligtvis att kräva ström. Batterier är bra om du planerar att resa med din sminkspegel eftersom de gör den helt portabel. Å andra sidan kan det vara jobbigt att ständigt byta batterier om du använder din sminkspegel ofta. Så ett annat bra alternativ är att köpa en LED-upplyst sminkspegel som kommer med en USB-kabel. Även detta ger dig en viss grad av portabilitet om du har en enhet som du kan ansluta kabeln till. Alternativt kan du leta efter en upplyst sminkspegel som kommer med en nätadapter för nätström. Enligt vår åsikt är den bäst upplysta sminkspegeln att köpa en som kan vara antingen nät- eller batteridriven, eftersom detta ger dig fullständig flexibilitet.

Vad är förstoring?

Graden av förstoring för din sminkspegel är den tredje viktiga faktorn att ta hänsyn till. Du måste välja de speglar med specifik förstoring som är bekväma för dig. Vissa använder förstoringsgraden från 3x till 10x. Från normal till dålig syn är dessa grader lämpliga. Om du väljer en 15-graders förstoring av din sminkspegel kan det förvränga ditt utseende. Nu finns sminkspeglar som har två sidor. Den ena är förstorad och den andra är icke-förstorad. Du kan också välja dem. Dina preferenser är viktiga när du väljer en sminkspegel. Som nämnts tidigare kan flera förstoringar hjälpa dig att fånga de finare detaljerna. En sminkspegel med normal sida hjälper dig att se en överblick. Den förstorade sidan hjälper dig att fokusera på vissa områden i ansiktet utan att du behöver anstränga ögonen.

En förstorad vy av ditt ansikte kommer att hjälpa dig under touch-ups och lägga till intrikata detaljer som annars skulle vara svåra att utföra när du använder en normal vy. Eftersom det är en tråkig uppgift att applicera smink, pinceta hår och hitta brister, är förstoringsnivån en mycket viktig egenskap hos en sminkspegel. När du överväger den här funktionen kan det vara bra att ställa dig själv några av dessa frågor. Är förstoring så viktigt för dig eller behöver du bara kunna se en bra övergripande reflektion? Hur mycket förstoring behöver du för dina synbehov? De högre förstoringsnivåerna kan särskilt hjälpa dem som har synnedsättning eftersom det kan underlätta svårigheten att sminka sig utan korrigerande linser.

Vill du ha en eller två olika typer av förstoringsnivåer? Flera av alternativen som diskuterades tillåter två olika förstoringsnivåer beroende på vilken sida du tittar på vid tillfället. En fördel med de tvåsidiga förstoringsnivåerna är att du kan se en närbild på ena sidan samtidigt som du får den långt borta, stora bilden på andra sidan.

Hur ska jag använda min upplysta sminkspegel och vart ska jag placera den?

Upplysta sminkspeglar finns nu i en mängd olika storlekar, från kompakta speglar i resestorlek till stora armaturer på sminkskåp. Om du letar efter något du kan använda när du är på språng, skulle du definitivt behöva en upplyst sminkspegel som är portabel. Handhållna speglar eller speglar i kompakt stil finns tillgängliga på marknaden. Handhållna är avsedda att hållas mot ansiktet och bör komma med ett handtag.

Välj en handhållen sminkspegel som har ett bra grepp så att du inte ska ha svårt att manövrera den. Den bästa handhållna sminkspegeln bör visa lite förvrängning av ditt ansikte när du försöker se hela ditt ansikte i den. Handhållna speglar kan vändas eftersom de kommer med två speglar. Det är bäst att välja en handhållen sminkspegel som kommer med en vanlig sminkspegel och en extra förstorad sminkspegel på andra sidan. Den förstorade sidan hjälper dig att tydligare se de fina detaljerna i ditt ansikte. Om du letar efter något du kan använda när du reser, välj en sminkspegel som kommer med ett extra skydd. Den bästa sminkspegeln för resor är en som är robust och gjord av splitterfritt glas. Den ska kunna ta stryk av att vara packad och på väg större delen av sitt liv.

Om du letar efter något som ska användas mer hemma, men du har ont om utrymme, kan medelstora upplysta sminkspeglar som kan monteras på väggen vara det bästa valet för dig. Väggmonterade sminkspeglar kan komma i ett fast läge eller i en justerbar typ. Justerbara typer är mer önskvärda eftersom de kan förlängas, lutas och vridas för bättre vinkel, medan fasta typer endast erbjuder en vinkel. En nackdel med en väggmonterad sminkspegel är att den inte är bärbar. Det kan inte tas från ett rum till ett annat, men om belysningen av sminkspegeln är bra, finns det verkligen ingen anledning att fortsätta att flytta den.

Varför är stora sminkspeglar bra?

Om du har lyxen av utrymme och pengar, kan du välja att gå all out med en stor upplyst sminkspegel. Detta kommer säkerligen att ge dig VIP-känslan när du sitter framför din sminkspegel, fullt upplyst av glödlampor från alla håll. Du skulle känna dig redo för din närbild när du reser dig från stolen. Stora upplysta sminkspeglar kommer vanligtvis med en sminkbyrå där du kan placera allt smink och attiraljer. Dessa typer av speglar kommer definitivt att ta upp lite utrymme och är uppenbarligen inte särskilt bärbara. Naturligtvis är de väldigt dyra. Såvida du inte är en superstjärna eller planerar att bli en professionell makeupartist och sätta upp din egen studio, rekommenderar vi verkligen inte att skaffa upplysta sminkspeglar i stora storlekar. De är helt enkelt inte praktiska för oss kvinnor som inte är i modebranschen

Hur väljer jag rätt ljus?

Återigen, naturligt ljus är inte alltid tillgängligt. Anledningen till att vi går igenom den här köpguiden är för att ta itu med exakt problemet med att ha rätt belysning när vi lägger på vår makeup. Belysning som är för svag kan få dig att använda nyanser som är för ljusa för din hudton, eller kan få dig att bygga upp mer täckning än du egentligen behöver. Upplysta sminkspeglar simulerar naturligt ljus och ger dig en naturlig glöd, vilket hjälper dig att se hur din sminktäckning kommer att se ut när du väl går ut.

Den bäst upplysta sminkspegeln är en som har ett dimningsalternativ genom vilket du kan justera ljusstyrkan och noggrant simulera vilken typ av ljusstyrka du kommer att ha under tiden du bär din makeup. Dessa dagar är ljuskällor för upplysta sminkspeglar antingen från LED-lampor eller glödlampor. LED-lampor är ljusare och kräver mindre frekvens av utbyte, om någon alls. Det är bäst att välja en LED-upplyst sminkspegel som kommer med en dimningsknapp eftersom den starka belysningen av dessa typer ibland kan vara för hård. Standardlampor å andra sidan ger ett mer naturligt sken men kommer att kräva flera ljuskällor för att uppnå denna effekt. De kräver också mer lampbyte.

Hur mycket kraft behöver jag?

Allas behov av smink och förstoring är olika. Några faktorer som kan ändra vad du letar efter är: Din sminkstil, Syn, Sminkspegelns läge, Ålder, Jag kommer att gå igenom hur var och en av dessa påverkar ditt beslut. En del av oss siktar på det skarpaste snärtade kattögat. Utöver detta håller vi våra ögonbryn formade till perfektion samtidigt som vi försöker att inte överpinna. Om du märker att du använder flera produkter på dina ögonfransar, ja, du är förmodligen i samma båt som jag. Vi behöver en förstoring mellan 5x och 10x.

Detta gör att du kan ha otroligt exakta rörelser, med fokus på enskilda ögonfransar och skarpa kanter. Mer än så här kommer du att missa helheten. Alla mindre, och du kan missa några av de fina detaljerna du behöver.

>>> Är du intresserad av diffusers? Klicka här.

Vad finns det för belysning för förstoringsminkspeglar?

Förstorande sminkspeglar är bättre att använda under ljusare ljusförhållanden än vad som krävs för vanliga speglar. Ditt bästa alternativ är en sminkspegel som kommer med inbyggda LED-lampor. För kosmetika är ring- eller cirkelljus med dagsljus LED-lampor vägen att gå. Det är användbart att ha justerbara inställningar för både ljusstyrka och olika färger.

När du tar reda på vilken förstoring som är bäst för dig kommer det att finnas fördelar och nackdelar med vilket val du än gör. Kom ihåg att det i allmänhet finns avvägningar mellan förstoringseffekt, avstånd från sminkspegeln och hur mycket ansikte du kan se. Antingen hittar du en fungerande kompromiss eller köper mer än en sminkspegel. Det är viktigt att notera att vissa sminkspeglar annonserar sig själva som distorsionsfria. Men detta är helt enkelt inte sant. På grund av karaktären hos en konkav sminkspegel, ju högre förstoring, desto större formförvrängning. För att sätta på smink på en liten yta är detta inte ett problem. Men innan du ger dig ut kom ihåg att kontrollera hela din look i en platt sminkspegel utan distorsion.

Vilka typer av förstoringsgrader finns det?

2-3x förstoring. Denna skonsamma förstoring är bäst för någon som gillar smink men som inte lägger tjugo minuter på det varje dag. Fördelarna med denna förstoringsstyrka är: Du kan se “hela bilden” när du applicerar smink. Förstorar inte överdrivet porer och textur. Minimal förvrängning. Din kille kan använda den som en raksminkspegel (Hmm… en nackdel kanske). Det finns dock några nackdelar, inklusive: Kan vara otillräckligt för exakt applicering. Inte tillräcklig förstoring för kvinnor med dålig syn.

5x förstoring. Den vanligaste styrkan för en sminkförstoringssminkspegel, 5x är ett populärt val. Jag använder detta dagligen för min rutin, några av anledningarna är: Möjliggör exakt applicering t.ex. mascara. Kan se enskilda hårstrån. Perfekt för att rengöra porer. Detta kan vara överdrivet för vissa, och en 5x sminkspegel kommer med några nackdelar: Visar alla fläckar och inkonsekvenser. Kan inte se hela ansiktet för en helhetsbild

10x förstoring. En 10x kosmetisk sminkspegel är utan tvekan den bästa förstoringssminkspegeln för pincett och detaljerad ögonmakeup. Detta beror på att det är: Otroligt exakt. Används av personer med bra och dålig syn. Med en förstoring av denna styrka är det dock viktigt att notera några nackdelar: Endast för att användas för “fint arbete”. Du kommer att se varje linje och rynka. Utan självkontroll kan du överpinna. Hög förstoring ger distorsion. Skuggor från dålig belysning. 15x förstoring. Detta är för äldre kvinnor och/eller de med dålig syn. Sådan kraft tar lite att vänja sig vid, men kan göra en verklig skillnad för dina resultat. Dessa speglar kan vara dubbelsidiga, med en vanlig sminkspegel på baksidan. Och du kan till och med prova en 20x förstoring, även om dessa oftast är små punktspeglar, ofta med sugkoppar.

Vilka är de viktigaste sakerna att överväga?

För att hitta den bästa sminkningen för dig, tänk på vad du ska använda den till och hur du ska använda den. Om du letar efter en sminkspegel till ditt sminkbord, kommer du att gilla att den är robust och tillräckligt stor, så att du kan ha en fullständig och klar sikt. Om du föredrar en bärbar upplyst sminkspegel så att du kan bära runt och sminka dig överallt, kan den trefaldiga sminkspegeln med lampor vara ett bra val.

Ljusa färger

De bäst upplysta sminkspeglarna har minst två eller tre ljusa färger att justera med, som varmvitt och kallvitt. Den här funktionen är viktig eftersom den reflekterar det faktiska naturliga ljuset som dagtid, nattetid, etc, så att du kan utföra din makeup därefter för att få bästa effekt.

Justerbar ljusstyrka

Sminkspeglar med justerbara lampor som är idealiska för att applicera smink för olika ljusmiljöer. Dessa upplysta speglar har inställningarna Hög, Medium och Låg, från 10 % till 100 % ljusstyrka. Du får alltid den bästa looken vid olika ljusstyrkanivåer.

Justerbar vinkel

Många sminkspeglar kan rotera upp till 360°, vilket är användbart för att se varje detalj i ansiktet, men treviktsdesign kan vara lika bra för att se alla vinklar. Justerbar höjd är också viktigt så att du inte behöver huka dig över handfatet för att sminka dig.

Form och design

En skönhetssminkspegel är också en vacker heminredning i sig. Speglar finns i många former och utföranden, som trendigt roséguld, lyxig oljad brons, modern krom eller sofistikerad nickel. Välj en sminkspegel som kommer att komplettera stilen i ditt rum eller hem så att den inte bara är en sminkspegel för din dagliga sminkrutin utan också blir det perfekta inredningstillbehöret för att accentuera ditt utrymme.

Kvaliteten

Sminkspegeln är ömtålig och den är ganska lätt att gå sönder under transporten, speciellt för den stora sminkspegeln i Hollywood-stil är denna situation ännu mer. Eftersom dessa upplysta speglar huvudsakligen tillverkas i Kina, för att skicka till din dörr, kommer de att ta en lång resa till lagret och sedan leverera till din plats, vilket ökar risken att gå sönder. Kontrollera därför paketet så fort du får det. Om lådan är i gott skick, öppna lådan och kontrollera sminkspegelstatus. Om du har otur och upptäcker att sminkspegeln är trasig, kontakta säljaren för att be om en retur eller återbetalning.

Bärbar kontra väggmonterad

Innan du köper en upplyst sminkspegel, tänk på vilken typ av sminkspegel du behöver. Behöver du den bärbar? så du kan lägga den antingen på sminkbordet eller annan bordsskiva. Eller vill du att den ska monteras på väggen? så ditt bord är inte fullt upptaget. Om du föredrar att sminkspegeln är väggmonterad, kontrollera om den är med nödvändiga väggmonteringssatser. Och kontrollera också om väggmaterialet kan stödja att hänga en tung sminkspegel, samt om det har tillräckligt med utrymme för att montera en stor upplyst sminkspegel.

Dimension

Produktbilderna som visas på sajten är vackra och ser precis ut i perfekt storlek, detta är det första intrycket som de flesta har. Men många kunder klagar på att den faktiskt är mindre än produktbilden när de verkligen såg den (en del sa också att den är lite större än deras förväntningar). Kontrollera därför sminkspegeldimensionen på beskrivningssidan innan du betalar, och det är bättre att göra mätningen för att känna den faktiska storleken på den. På så sätt vet du vad du köper och du får de bästa upplysta sminkspeglarna som passar din skönhetsrutin.

Utbytbara glödlampor

Även om lysdioder är tänkta att hålla i 50,000 timmar eller till och med längre, medan det i verkligheten är oundvikligt att se att en eller två delar av led-lampor inte fungerar efter att ha använts ett tag. Eftersom speglarna är med ljus integrerat tillsammans, om ljuset är dött, måste du ge upp hela. Därför, om led-lamporna är utbytbara, kan du enkelt utföra underhållet. Sminkspegeln kan fortsätta att tjäna sitt syfte och du kan ha den väldigt länge.

Lämplig färgtemperatur.

Det är ett känt faktum att naturligt ljus är bäst. Inga lampor kan ge dig en mer exakt glimt och hög färgåtergivning än ljus från solen. Så om du är nära ett fönster, dra nytta av det naturliga ljuset. Men när det kommer till artificiell belysning, coolt ljus som liknar dagsljus, som har ansetts vara perfekt för sminkbelysning.

Vad finns det för typer av sminkspeglar?

Upplysta sminkspeglar kan falla i någon av dessa tre kategorier. Kategorierna inkluderar: Förstoringsspeglar – Det här är speglar med förbättrad förstoring som hjälper dig att lättare identifiera alla dessa små fläckar eller mörka fläckar. Förstoringen gör dessa speglar idealiska inte bara för sminkapplicering, utan för att pinceta eller applicera ansiktsmasker.

Monterade speglar – Dessa speglar kan enkelt fästas eller tas bort från plana väggar, vilket gör det bekvämt om du har begränsat med bänkutrymme eller planerar att ta med dig din sminkspegel. Inte bara det, utan de är vanligtvis vikbara och kan vikas mot en vägg så att de inte tar mer plats när de inte används. Dessa speglar är perfekta för personer med lite plats för en extra sminkspegel. Bänkspeglar – De är vanligtvis utformade för att placeras på vilken plan yta som helst när de används. De kommer vanligtvis med ett justerbart vridbart stativ, och ibland även ett område längst ner på stativet för ditt smink eller penslar. De kan även tas loss för användning utomhus.

Vad är fördelarna med att använda en sminkspegel?

Belysning är den mest uppenbara anledningen till att du måste skaffa en sminkspegel. Med bättre belysning kommer du att kunna se din reflektion bättre jämfört med de vanliga ljusen i ditt rum. Den tar bort skuggorna och visar hur ditt ansikte kommer att se ut under ljuset.

Många av dessa upplysta speglar finns också i små storlekar så att du enkelt kan ta med dem när du reser eller åker till jobbet. Idag kommer upplysta sminkspeglar också med en förstoringsfunktion där du bara kan röra den, och den kommer att stänga upp till ditt ansikte tydligt. När du använder den upplysta sminkspegeln har du lättare att justera belysningen, vilket tar bort behovet av att behöva leta efter en ljuskälla. Du kommer inte heller att störa din sovande partner genom att tända lamporna, eftersom sminkspegeln ger rätt belysning för att göra din skönhetsrutin.

Det som är bra med upplysta speglar är att de kommer till rimliga priser men ändå erbjuder funktioner som du kan dra nytta av. Du kan hitta speglar som varierar mellan 200 kr och 500 kr i genomsnitt, vilket är mycket prisvärt för långtidsanvändning

Hur hittar man den bästa upplysta sminkspegeln?

Hur stor behöver du ha sminkspegeln? Du kanske vill ha en mindre som passar din väska när du går ut eller något stort för att se hela ansiktet. Tänk också på formen, som antingen är cirkel eller kvadrat. Jag rekommenderar dig att välja LED-lampor med glödlampor runt kanterna för att ge ultimata belysningsmöjligheter. Fokusera på kraft och hur lång tid sminkspegeln kan lysa när du använder batterier. Det finns antingen väggmonterade speglar lämpliga för badrummet eller bordsspeglar du kan sätta på din byrå eller skrivbord. En väggmonterad sminkspegel är lämplig för dig som har badrumsutrymme och gör sin sminkrutin i badrummet. Det kan också ge komfort eftersom du inte kommer att anstränga nacken när du tittar ner.

Är belysning och förstoring något jag bör tänka på?

För att välja din bästa sminkspegel måste du förstå vilken typ av belysning och förstoring du behöver. Som du säkert har märkt erbjuder standardbadrumssminkspegeln belysning ovanför huvudet och ingen förstoring. Detta innebär att du överkompenserar för skuggor i ansiktet och kan ha svårt att se detaljer när du gör din eyeliner, lipliner, etc. Många sminkspeglar erbjuder förstoring och inbyggd belysning för att göra appliceringen enklare. Men vilken stil behöver du? Följ dessa tumregler:

För grundläggande makeup-utseende, välj 2x-3x förstoring. Detta gör att du bättre kan se vad du gör utan att anstränga dina ögon eller nacke. Om du är synskadad eller om din sminkspegel måste vara på avstånd från dig, välj 5x-10x förstoring. Du kan se tillräckligt med detaljer för att sakkunnigt applicera din makeup. För detaljerad karaktär, fantasi eller modesminkning där du behöver se detaljer, välj 15x. Du kommer vanligtvis inte att kunna se hela ditt ansikte, men du kan “zooma in” på din sminkdesign.

Du behöver nästan alltid sidobelysning, där ljuskällan faller jämnt på varje sida av ditt ansikte. Detta förhindrar överdriven skugga under ögonen/under kinden (som med badrumsbelysning ovanför huvudet) och den skrämmande berättelsen du får med belysning under huvudet. I allmänhet är ljus som approximerar fullspektrum dagsljus bäst för att applicera makeup. Du kan se alla färger ärligt, så att du kan skapa en perfekt blandning av nyanser. Men om du vet att ditt smink kommer att visas i en viss färgtemperatur (t.ex. svagt, omgivande ljus på en nattklubb eller starkt fluorescerande kontorsljus), är det en bra idé att gå vidare och göra din makeup i det ljuset. Vissa upplysta sminkspeglar kommer med flera färginställningar, som varmt kontra svalt eller till och med förprogrammerade inställningar t.ex. inomhus, utomhus, kontor och kväll.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top